Predsednik ČZS Boštjan NOČ ponudil svoj odstop

Tuje in domače spletne strani povezane s čebelarjenjem.
BUTTON_POST_REPLY
JanĹľevec
PrispevkovCOLON 688
PridruženCOLON Sr Maj 05, 2010 7:01 am

Predsednik ČZS Boštjan NOČ ponudil svoj odstop

OdgovorCOLON # 45382Odgovor JanĹľevec
Pe Dec 17, 2010 9:01 am

S spletne strani Boštjana Noča:

Upravni odbor ČZS soglasno zavrnil ponujen odstop predsednika ČZS g. Boštjana Noča!

December 15, 2010 · Filed under Uncategorized

Že dalj časa čebelar g. Marjan Jug piše posameznim čebelarjem, vzrejevalcem matic, članom UO ČZS, članom komisij UO ČZS in državnim organom pisma, v katerih navaja, da je skoraj VSE kar dela ČZS narobe, škodljivo in nekoristno za slovenske čebelarje in za Kranjsko čebelo. Prav tako trdi, da je delo ČZS netransparentno in nezakonito. V enem zadnjih pisem je zahteval odstop vseh predsednikov organov ČZS, tajnika in seveda predsednika ČZS g. Noča.

Na zadnji seji UO ČZS, dne 09.12. 2010 je UO ČZS ta pisma ponovno obravnaval. Predsednik je UO ČZS tudi ponudil svoj odstop z mesta predsednika ČZS.

UO ČZS v sestavi Boštjan Noč, Drago Kotnik, Marjan Novak, Štefan Brvar, Anton Žnidaršič, Jožef Rupnik, Peter Gradišnik, Darko Nemivšek, Janez Tehovnik, Franc Gosar, Andrej Pihler, Zorko Šabec in Janez Vencelj je v zvezi s tem sprejel sledeč sklep.

Sklep štev. 233: Upravni odbor Čebelarske zveze Slovenije soglasno zavrača ponujeni odstop predsednika ČZS g. Boštjana Noča in soglasno zavrača tudi vse očitke g. Marjana Juga na račun dela organov Čebelarske zveze Slovenije in zaposlenih pri Čebelarski zvezi Slovenije, katerih delo podpira. V zvezi s tem potrjuje tudi vse do sedaj sprejete odločitve.

Upravni odbor Čebelarske zveze Slovenije bo v primerih ravnanj posameznikov v naprej ravnal v skladu s Pravili Čebelarske zveze Slovenije.
_______________

Upravni odbor ČZS in skupaj z njim tudi njegov predsednik Boštjan Noč so tudi tokrat zamudili lepo priložnost, da na osnovi kritik Juga opravijo temeljito inventuro svojega dela in predvsem svojega odnosa do slovenske čebelarske javnosti in svojih članov. Ko tako ob kritikah Juga zamahnejo z roko in vse kot neutemeljeno zavrnejo in ob tem Jugu še malo zagrozijo seveda niso ravno zelo verodostojni in prepričljivi.

Nekaj pisem Juga in v njih opisanih očitkov ČZS ter posameznim funkcionarjem iz preteklosti poznam in z nekaterimi se moram strinjati, ker so bili več kot utemeljeni. Zakaj je predsednik Noč tokrat ponujal svoj odstop mi sicer ni znano, čeprav menim, da gre za neupravičen izraz neke užaljenosti in prizadetosti ali pa gre za dogovorjen populizem s pomočjo katerega bi v čebelarski javnosti želeli ustvariti občutek, da se predsedniku in posameznikom iz organov ČZS zaradi Jugovih očitkov godi huda krivica.

Predsednik Noč v svojem komentarju na blogu zapiše, da jim Jug med ostalim očita netransparentno in nezakonito delo. Z očitkom Juga, da gre za netransparentno delo organov in posameznikov v organih ČZS se v velikem delu seveda strinjam. Ali pa gre tudi za nezakonito delo pa seveda ne morem očitka ne potrditi in ne zavreči, ker zaradi netransparentnosti dela organov in drugih odgovornih na ČZS nimam dovolj informacij kot jih tudi nima večinski del slovenske čebelarske javnosti. V preteklosti in to še ne tako dolgo nazaj so nekaj takega kar bi lahko mejilo na nezakonito delo ugotovili tudi inšpekcijski pregledi in nekatere sankcije, ki naj bi sledile. pa se je vse to potem nekam utišalo in pometlo pod preprogo.

Če je Jug res zapisal, da je vse na ČZS slabo, se s takšno njegovo ugotovitvijo seveda ne morem strinjati. Da pa je bilo kar nekaj projektov, ki jih je izvedla ČZS, v zadnjem času bilo izpeljanih površno, na hitro in ne dovolj domišljeno, pa je seveda res.

In za konec bom zapisal še, da se vsaj v tistem delu, ko Jug zahteva odstop dobršnega dela sedaj aktivnih funkcionarjev ČZS v veliki meri strinjam. Očitam pa Jugu neselektiven pristop v zahtevi po odstopu funkcionarjev, ker vsi nikakor niso tako neuspešni in nesposobni ali pokvarjeni. Zakaj je zahteval odstop predsednika Noča, bi kazalo malo bolj pojasniti in mogoče Jug ve nekaj česar mi ne vemo.

S takšno pišmeuhovsko zavrnitvijo očitkov Juga si je Upravni odbor ČZS naredil slabo uslugo, ker pri bralcu ostaja slab priokus, da pa mogoče le ni vse tako v redu kot to želijo na ČZS prikazati in da pa ima mogoče kolega Jug v čem le prav. Še najmanj primeren pa je tisti skoraj neopazen grozilni dodatek in se funkcionarjem ČZS kaj hitro lahko povrne.

Upravni odbor bi moral Jugove očitke in obtožbe zavrniti z ustreznimi argumenti in dokazili in se ne zateči le k argumentom moči ter prikritega zastraševanja. Koga pa ti gospodje sploh lahko prestrašijo in s čim ?

levstek008
PrispevkovCOLON 1676
PridruženCOLON Če Maj 22, 2008 1:46 pm

OdgovorCOLON # 45387Odgovor levstek008
Pe Dec 17, 2010 10:54 am

Jug je malo brcnu v temo, ko napiše da je skoraj"" skoraj VSE kar dela ČZS narobe, škodljivo in nekoristno za slovenske čebelarje in za Kranjsko čebelo. Prav tako trdi, da je delo ČZS netransparentno in nezakonito. V enem zadnjih pisem je zahteval odstop vseh predsednikov organov ČZS, tajnika in seveda predsednika ČZS g. Noča. ""

Vemo, da ne bo nikoli tako da bo vse vsem prav!! Me res zanima, kaj je tako narobe, da Jug misli da ima boljšo rešitev? Bo pa na mestu ugotovitev, da naj ČZS z Nočem na čelu argumetirano ovrže trditve Juga in tako dokažejo, da so na "pravi" poti.

Takim floskulam, netransparentno, nezakonito... delo jaz že dolgo ne verjamem. Tako vržeš en splošen očitek!!

Treba napisat kdo je kaj narobe storil!! Lepo bi bilo, da bi Jug napisal kaj ga žuli, ali je to splošni problem slovenskega čebelarstva, je to problem vzrejevalcev, velikih čebelarjev, ne pa da se nekaj ugiba in špekulira.

Po drugi strani pa je soglasna podpora UO ČZS ( 13 članov) Noču tudi ena potrditev, pa naj nam bo to všeč al pa ne!!

Na potezi so zdaj obtoževalci in obtoženi. Naj čebelarski javnosti zapišejo konkretne, "prave" poti in stranpoti eni in drugi, da se lažje opredeliš do težav, ne pa da z nekaj floskulam mašiš ušesa.
SAMO MRTVA VAROJE JE DOBRA VAROJA!!

Lp Matej
___________
skyp:levstek008

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 45396Odgovor Fizikalec
Pe Dec 17, 2010 4:50 pm

Zgodbe z g. Jugom pa so že dolgeeee leta nazaj in je škoda časa zgubljat. Jaz bi reko, da naj pač g. Jug prevzame vodenje ČZS in potem popravi vse kr je sedajšnji predsednik naredo narobe, dajmu možnost takim, ki znajo pač.

volk
PrispevkovCOLON 2075
PridruženCOLON Če Apr 10, 2008 2:18 pm
KrajCOLON Zemlja

OdgovorCOLON # 45400Odgovor volk
Pe Dec 17, 2010 9:48 pm

Da bom jasen, tisti ki dela gresi...
Da sem pa posten, imeli smo veliko predsednikov, pa so bili vsi neki cebelarji, ki so cebele bolj kot ne gledali od dalec, g.Noc pa je cebelar praktik, in glede na njegovo delo s cebelami mu nimamo kaj ocitat. Vsekakor so sedaj dobri casi za cebelarjenje, vprasanej pa je koliko se moramo v tem pogledu zahvaliti CZS.
Ni bistvo iskati napak, poiscite tudi dobre stvari.In ni bistvo iskati problemov, pac pa ce ze vidimo problem, tudi ponuditi uporabne resitve.

Sam sem clan nadzornega odbora cebelarske zveze Kambodze, zveza je se v povojih, lahko pa recem, da je malo takih, ki vidijo delo, ki je opravljeno, vec je takih, ki jim nikoli ni nic vsec.

In isto je v Sloveniji. Jasno je, da cebelarska zveza dela v prid cebelarjev, in jasno je, da so pogledi razlicni. In ta g. Jug naj poda probleme, ter za vsak problem navede tudi resitev.

Kritika se mi vedno zdi uporabna, ce je razumna in vodi k izboljsanju zadev, v primeru nekega klevetanja in zgolj iskanja napak, je pa zlonamerna.
Narava je dekle lepotica,
Ko je voljna,
sama se preda,
ko jo posilis,
Ubiti te da!

bostek
Site Admin
PrispevkovCOLON 870
PridruženCOLON Sr Jul 15, 2009 7:31 am
KrajCOLON kozjansko

OdgovorCOLON # 45401Odgovor bostek
So Dec 18, 2010 10:33 am

To je enako kot slovenski politiki... vsi drug drugega obtožujejo slabega dela, korupcije, nesposobnosti itd., vendar konkretno pa nihče nič ne poda... gre samo za nabiranje političnih točk...
Učite se teorije, drugače boste ostali celo življenje v praksi pračebelarja (August b. Berlepš)

Uporabniški avatar
Kočevski med-ved
PrispevkovCOLON 3212
PridruženCOLON Pe Apr 02, 2004 9:18 pm
KrajCOLON KOCEVJE - KOSTEL
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 45403Odgovor Kočevski med-ved
So Dec 18, 2010 11:19 am

Dodal bi le toliko. To je moje osebno mišljenje, da se ne bo potem kdo v ta stavek ne vem kako spotikal.
Toliko dobrega za dobrobit slovenskega čebelarstva kot se je naredilo za časa sedanjega predsednika se ni naredilo po mojih ugotovitvah nikoli prej.
Rad bi pa vedel kaj gre to tako slabo s sedanjim predsednikom in vodstvom ČZ Slovenije.
Jaz sem z njegovim delom zadovoljen. Ne more pa biti vse idealno.
LP vsem
LP
Koèevski med-ved

Uporabniški avatar
kravzlj
PrispevkovCOLON 506
PridruženCOLON Sr Jul 30, 2008 6:34 pm
KrajCOLON Zaborąt pri Dolu
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 45407Odgovor kravzlj
So Dec 18, 2010 2:28 pm

Sicer sem čebelar zelo kratek čas, in nisem imel možnosti spremljati napredek z drugimi predsedniki. Ampak g. Noč res dosti dela za nas. Tako in drugače. Pa zelo dober vtis je naredil name, ker je pripravljen poslušati čebelarje. In posluša vse predloge, sploh če so utemeljeni!

Čestitke, bogve kaj bomo dobili naslednje?
" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "

Ax
PrispevkovCOLON 110
PridruženCOLON Ne Maj 24, 2009 11:31 am
KrajCOLON Ljubljana

OdgovorCOLON # 45409Odgovor Ax
So Dec 18, 2010 4:07 pm

Meni se zdi da bi se lahko g. Jug spravil na vodstvo kakšne druge zveze ali pa na vodstvo kakšnega podjetja...
Nevem zakaj menjati...se zna zgoditi da pridemo z dežja pod kap... ( čeprav bi jaz g. Noča raje primerjal z rahlo oblačnim vremenom in nikakor ne dežjem ;) )

dobje
Site Admin
PrispevkovCOLON 948
PridruženCOLON Sr Feb 22, 2006 9:20 pm
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 45410Odgovor dobje
So Dec 18, 2010 4:14 pm

Kočevski med-ved napisal/-aCOLONDodal bi le toliko. To je moje osebno mišljenje, da se ne bo potem kdo v ta stavek ne vem kako spotikal.
Toliko dobrega za dobrobit slovenskega čebelarstva kot se je naredilo za časa sedanjega predsednika se ni naredilo po mojih ugotovitvah nikoli prej.
Rad bi pa vedel kaj gre to tako slabo s sedanjim predsednikom in vodstvom ČZ Slovenije.
Jaz sem z njegovim delom zadovoljen. Ne more pa biti vse idealno.
LP vsem
Dolga leta sem član ČZS in kot tak občutim in kolikor poznam situacijo se podpišem pod Brankotov prispevek.
Nikoli se ni toliko naredilo kot v mandatu g. Noča in čebelarji to vemo.
Vsepovsod pa se najdejo ljudje, ki iščejo dlako v jajcu.
Slika
Tudi taki lahko pomagajo s pametnimi predlogi predsedniku, ki jim bo znal prisluhniti!
Lepo soboto še naprej

pavel
PrispevkovCOLON 266
PridruženCOLON To Maj 31, 2005 10:35 am

OdgovorCOLON # 45411Odgovor pavel
So Dec 18, 2010 6:25 pm

Popolnoma se strinjam z mnenjem Kočevskega med-veda. Tudi jaz sem že dolga leta član ČZS, pa mislim, da takšnega predsednika še nismo imeli. Saj mogoče je to tudi zaradi raznih subvencij, a če predsednik in vodstvo ne bi dobro delali, tudi subvencij ne bi bilo. Pri nas se to kar pogosto dogaja.
Vsak bi lahko našel še kaj, kar ni narejeno, a gledano v celoti je po mojem mnenju zelo pozitivno.
Nekoč sem poslušal tudi kritike g. Juga, pa se mi zdi, da bi moral svoje kritike tudi kako utemeljiti, ne pa samo kritizirati vse, kar je g. Noč naredil. Dobil sem občutek, da gre tu za neke stare zamere, o katerih pa nič ne vem.

lp pavel

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 45412Odgovor Fizikalec
So Dec 18, 2010 7:27 pm

Ojaa zeloooo stare pa mrbit bolje, da ne veš ej škoda besed zgubljat

Uporabniški avatar
Micky
PrispevkovCOLON 586
PridruženCOLON Ne Jan 29, 2006 5:15 pm
KrajCOLON Cerknica

OdgovorCOLON # 45415Odgovor Micky
Ne Dec 19, 2010 3:37 pm

Sam osebno g. Boštjana Noča povsem podpiram. Čisto na kratko.
Naj medi ! (pardon, naj vam èimveè èebel preživi)

Emil

mg
PrispevkovCOLON 808
PridruženCOLON Sr Feb 03, 2010 1:18 am

OdgovorCOLON # 45418Odgovor mg
Ne Dec 19, 2010 9:20 pm

Zadnjič se je g. Boštjan podpiral z bergljo. Zdaj se že s čebelarji. Lep napredek. Zakaj pa ne? saj je njihov predsednik. :D :D
lep pozdrav

Uporabniški avatar
Rodoljub Živadinoviæ
PrispevkovCOLON 1
PridruženCOLON Po Dec 20, 2010 12:27 am
KrajCOLON ®itkovac, Srbija
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 45420Odgovor Rodoljub Živadinoviæ
Po Dec 20, 2010 12:29 am

Na žalost, današnji svet je pun ljudi koji nemaju svoga posla, ne umeju da ga rade, ili znaju kako neki posao ne treba raditi. Ipak, u istom tom trenutku, “odlično” znaju kako nešto ne treba raditi! Kreativni ljudi od njih ne mogu da rade, čak se toliko opterećuju njima da padaju u rizik da zanemare svoj put i rad. Po mom dubokom uverenju, svako ko zna gde je pošao, tamo treba i da ide, i da se ne osvrće na one koji znaju kako ne valja, ali ne znaju kako valja. Ti čudni ljudi, su zapravo samo “prepreke” koje čovek vidi, kada skrene pogled sa svoga cilja! Veoma sam ljut na predsednika Pčelarskog saveza Slovenije jer je ponudio ostavku!!! Zar da je ponudi onaj koji godinama unazad vizionarski i svim srcem vuče u budućnost, pretičući mnogo veće države sveta? Po meni je to nepojmljivo, i ovom prilikom mu poručujem da gleda svoj časni posao, ne obazirući se na takve pojave koje još uvek izranjaju iz mračne prošlosti ljudskog uma, kada nam je sudbinu krojila inkvizicija, a ne razum, i kada smo mislili da se do pobede stiže boljim oružjem, a ne boljim radom. Noč, tvoj rad svetli nad Evropom, noćne ptice ga se normalno plaše, ali to tebe ne treba ni da brine ni da raduje, nastavi putem kojim si pošao, mi te pratimo! Nakon svega, samo manji broj ljudi će umeti da se seti da ti kaže HVALA, to je opšte poznato, ali to će biti oni PRAVI ljudi zbog kojih si sve i radio, te će zadovoljstvo tim biti i veće. Ja se takvim stavom rukovodim, radeći za one koji to umeju da cene, i sve dok postoji makar i jedan takav, ja sam dužan da radim kao i da ih je milion, i to i tebi preporučujem Ne dozvoli da ti elan pada, kada treba da raste. Nije tačno da mali broj ljudi ne može promeniti svet. Oni su ga uvek i menjali! Uz sve to, vas slovenačkih pčelara nije malo, da bi se stresirali kada retki pojedinci kažu da nešto nije dobro. Njima treba dati pravo da to kažu, i tu se priča završava. Većina odlučuje! A ja joj se u tvom slučaju pridružujem, jer predstavljaš vodilju naših aktivnosti u Savezu pčelarskih organizacija Srbije!
Ne plaši se velikih odluka, jer ponor ne može da se preskoèi sa dva mala koraka.

levstek008
PrispevkovCOLON 1676
PridruženCOLON Če Maj 22, 2008 1:46 pm

OdgovorCOLON # 45421Odgovor levstek008
Po Dec 20, 2010 12:59 am

mg napisal/-aCOLONZadnjič se je g. Boštjan podpiral z bergljo. Zdaj se že s čebelarji. Lep napredek. Zakaj pa ne? saj je njihov predsednik. :D :D
....je že drugi, ki brca v gosto temo....pri brcanju v prazno hitro zgubiš ravnotežje, lahko nerodno padeš, pol pa berglo rabiš....saj poznaš tisti dobri,Slovenski pregovor: Človek obrača, Bog obrne!!
SAMO MRTVA VAROJE JE DOBRA VAROJA!!

Lp Matej
___________
skyp:levstek008

Uporabniški avatar
zver
PrispevkovCOLON 563
PridruženCOLON Po Nov 07, 2005 2:42 pm
KrajCOLON MS, Iľakovci 69

OdgovorCOLON # 45422Odgovor zver
Po Dec 20, 2010 7:46 am

100 Ljudi 100 čudi.

In če le enemu ne paše je to zelo zelo dobro. Huje je če je tako kot v sedanji politiki pa vseno vztrajajo na vrhu.

Všeč mi je, da se nekja dogaja in se premika naprej. Čebelarji smo v družbi čedalje bolj opaženi...


Le tako naprej.

LP Zver
tij se samo fèi

MISSY
PrispevkovCOLON 69
PridruženCOLON To Maj 05, 2009 8:56 am

OdgovorCOLON # 45423Odgovor MISSY
Po Dec 20, 2010 7:46 am

Pozdrav !

Delo ČZS se pozna tudi čebelarjem. Zadnje čase so veliko naredili za propagiranje čebeljih izdelkov, da se je krepko povečala prodaja.G.Noč še tako naprej, ko so bili prejšnji predsedniki ni bilo vidnega napredka.

Tomaž

davca
PrispevkovCOLON 550
PridruženCOLON To Okt 16, 2007 6:13 pm
KrajCOLON Ljubljana

OdgovorCOLON # 45424Odgovor davca
Po Dec 20, 2010 10:45 am

Absolutno drži, da se prebivalci Slovenije zadnje čase vedno bolj zanimajo za čebelje pridelke in preživetje čebel. Tudi med, ki ga čebelarji tržimo, se jim ne zdi predrag, tako kot je bilo to včasih, ko so v poprečju med enačili s sladkorjem itd. Za čedalje večjo ozaveščenost ljudi v smeri uživanja medu in ohranjanja čebel se moramo v veliki meri zahvaliti Čebelarski zvezi in posredno predsedniku g. Boštjanu Noču. Lahko pa bi bilo tudi obratno: zahvaliti se moramo predsedniku g. Boštjanu Noču in posredno ČZS.
Unus pro omnibus et omnes pro uno - Eden za vse in vsi za enega

SAUC2
PrispevkovCOLON 163
PridruženCOLON Sr Mar 17, 2010 1:03 pm
KrajCOLON tu nekje

OdgovorCOLON # 45425Odgovor SAUC2
Po Dec 20, 2010 1:28 pm

Če nam obljubi, da dobimo naslednje leto spet Kumafos tudi jaz kaj lepega napišem o njem. :D :D

davca
PrispevkovCOLON 550
PridruženCOLON To Okt 16, 2007 6:13 pm
KrajCOLON Ljubljana

OdgovorCOLON # 45426Odgovor davca
Po Dec 20, 2010 1:58 pm

SAUC2 napisal/-aCOLONČe nam obljubi, da dobimo naslednje leto spet Kumafos tudi jaz kaj lepega napišem o njem. :D :D
A ti bi pa kar tako poprek? Že dlje časa vidim – berem – da imaš cel kup “konstruktivnih” pripomb tukaj na tem forumu. Daj, povej, kako bi se ti lotil boja s politiko in nekaterimi lobiji? Le kdo bi te pri tvoji negativni karmi poslušal ali se celo ravnal po tebi? :D
Unus pro omnibus et omnes pro uno - Eden za vse in vsi za enega

JanĹľevec
PrispevkovCOLON 688
PridruženCOLON Sr Maj 05, 2010 7:01 am

OdgovorCOLON # 45427Odgovor JanĹľevec
Po Dec 20, 2010 5:59 pm

Kolega Sauc2 pač nima tako močno razvitega črednega nagona kot nekateri.

davca
PrispevkovCOLON 550
PridruženCOLON To Okt 16, 2007 6:13 pm
KrajCOLON Ljubljana

OdgovorCOLON # 45428Odgovor davca
Po Dec 20, 2010 6:18 pm

Janževec napisal/-aCOLONKolega Sauc2 pač nima tako močno razvitega črednega nagona kot nekateri.
Včasih, ko izraz slaba karma še ni bil moderen, so pri nas enostavno rekli, da so eni ljudje žleht. Drugim, malo drugače usmerjenim, pa so rekli zdraharji. Kaj, Janževec, ki si dovolj pameten in imaš čas in voljo, da vodiš forum ljubiteljskih čebelarjev, te neprestano žene v zdraharstvo brez primere? Zakaj ne poveš naglas, kje te čevelj žuli? Pa nikar se ne zgovarjaj na čebele in krivico, ki se godi čebelarjem in tvojemu rojaku Dajnku!
Unus pro omnibus et omnes pro uno - Eden za vse in vsi za enega

JanĹľevec
PrispevkovCOLON 688
PridruženCOLON Sr Maj 05, 2010 7:01 am

OdgovorCOLON # 45429Odgovor JanĹľevec
Po Dec 20, 2010 6:38 pm

Moja velika simpatizerka Davca zapiše:
"Zakaj ne poveš naglas, kje te čevelj žuli? Pa nikar se ne zgovarjaj na čebele in krivico, ki se godi čebelarjem in tvojemu rojaku Dajnku!
__________
Pa si me. In ravno na čebele in na krivice, ki se godijo čebelarjem ter mojemu rojaku Dajnku sem se želel izgovoriti. Ti pa me prehitiš in mi najmočnejše argumente izbiješ iz rok.

Napiši še kaj močnega in všečnega, ker predsednik ČZS vse prebere, vse vidi in vse ve. Za vsak primer si zagotovi vsaj čebelarska nebesa tukaj na zemlji, če ti mogoče ona v večnosti ne bi bila dosegljiva.

Pa lep pozdravček tja v tvoje kraje!

davca
PrispevkovCOLON 550
PridruženCOLON To Okt 16, 2007 6:13 pm
KrajCOLON Ljubljana

OdgovorCOLON # 45430Odgovor davca
Po Dec 20, 2010 7:20 pm

Čebelarji in čebele, dragi Janževec, so le tvoji izgovori. Resnica je zagotovo nekje drugje.
Moji kraji pa so na obronkih Štajerske in ne na Gorenjskem, če si tako mislil. In s ČZS nimam nič. Tudi g. Noča osebno ne poznam. Pa tudi časa nimam preveč, tako kot ti.
Unus pro omnibus et omnes pro uno - Eden za vse in vsi za enega

dobje
Site Admin
PrispevkovCOLON 948
PridruženCOLON Sr Feb 22, 2006 9:20 pm
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 45431Odgovor dobje
Po Dec 20, 2010 7:23 pm

Janževec napisal/-aCOLON S spletne strani Boštjana Noča:

Upravni odbor ČZS soglasno zavrnil ponujen odstop predsednika ČZS g. Boštjana Noča!

December 15, 2010 · Filed under Uncategorized

Že dalj časa čebelar g. Marjan Jug piše posameznim čebelarjem, vzrejevalcem matic, članom UO ČZS, članom komisij UO ČZS in državnim organom pisma, v katerih navaja, da je skoraj VSE kar dela ČZS narobe, škodljivo in nekoristno za slovenske čebelarje in za Kranjsko čebelo. Prav tako trdi, da je delo ČZS netransparentno in nezakonito. V enem zadnjih pisem je zahteval odstop vseh predsednikov organov ČZS, tajnika in seveda predsednika ČZS g. Noča.

Na zadnji seji UO ČZS, dne 09.12. 2010 je UO ČZS ta pisma ponovno obravnaval. Predsednik je UO ČZS tudi ponudil svoj odstop z mesta predsednika ČZS.

UO ČZS v sestavi Boštjan Noč, Drago Kotnik, Marjan Novak, Štefan Brvar, Anton Žnidaršič, Jožef Rupnik, Peter Gradišnik, Darko Nemivšek, Janez Tehovnik, Franc Gosar, Andrej Pihler, Zorko Šabec in Janez Vencelj je v zvezi s tem sprejel sledeč sklep.

Sklep štev. 233: Upravni odbor Čebelarske zveze Slovenije soglasno zavrača ponujeni odstop predsednika ČZS g. Boštjana Noča in soglasno zavrača tudi vse očitke g. Marjana Juga na račun dela organov Čebelarske zveze Slovenije in zaposlenih pri Čebelarski zvezi Slovenije, katerih delo podpira. V zvezi s tem potrjuje tudi vse do sedaj sprejete odločitve.

Upravni odbor Čebelarske zveze Slovenije bo v primerih ravnanj posameznikov v naprej ravnal v skladu s Pravili Čebelarske zveze Slovenije.
_______________

Pogovor naj teče o temi v naslovu, čeprav je kopiranje določenih strani brez dovoljenja avtorja sporno.
Ob registraciji na naš forum je vsak sprejel pravila.
Takole pravi med ostalim.
5. Upoštevamo zakon o avtorskih pravicah, kar na kratko pomeni, da brez dovoljenja avtorja ni dovoljeno dodajati tujih fotografij in tekstov
Brez zamere in lep pozdrav
Vili

MISSY
PrispevkovCOLON 69
PridruženCOLON To Maj 05, 2009 8:56 am

OdgovorCOLON # 45434Odgovor MISSY
To Dec 21, 2010 7:55 am

Pozdrav !

Kolikor vem si lahko namesto dovoljenih zdravil lahko dobil še mravljično kislino ali Apiquard. Že to je veliko da imaš izbiro. Vem da je najlaže nekaj vtakniti v panje, sploh če je zastonj je še toliko bolje.

Tomaž

JanĹľevec
PrispevkovCOLON 688
PridruženCOLON Sr Maj 05, 2010 7:01 am

OdgovorCOLON # 45435Odgovor JanĹľevec
To Dec 21, 2010 8:16 am

Kolega Dobje zresni se in ne zavajaj ljudi.

dobje
Site Admin
PrispevkovCOLON 948
PridruženCOLON Sr Feb 22, 2006 9:20 pm
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 45441Odgovor dobje
To Dec 21, 2010 12:21 pm

Janževec napisal/-aCOLONKolega Dobje zresni se in ne zavajaj ljudi.
Prosim, da se držiš pravil in spoštuješ avtorstvo pri kopiranju takih in drugačnih vsebin.
Z resnostjo in zavajanjem pa začni pri sebi in drži se rdeče niti.
Lep sončen dan vsem

Vili

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 45444Odgovor Fizikalec
To Dec 21, 2010 5:17 pm

A res ni možno nobene teme tu odpred, da nebi udarili en po drugem? Včas je tole tle huje kot otroški vrtec pr moji duši.

BUTTON_POST_REPLY

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 in 0 gostov