Opazovalni panj
ModeratorCOLON alešD
Sadjar, tale opazovalni panj izgleda prav prijetna zadevca. Bi ga lahko nesel v vrtec, šolo... Mislim, da bi bilo zanimivo in atraktivno za otroke.
Za promocijske dejavnosti bi si ga lahko priskrbelo marsikatero čebelarsko društvo.
Izgleda priročen, da bi ga lahko tudi samo "priložnostno" naselil, nesel pokazat, pa čebele nazaj v stari panj. A bi blo s tem preveč dela?
Za promocijske dejavnosti bi si ga lahko priskrbelo marsikatero čebelarsko društvo.
Izgleda priročen, da bi ga lahko tudi samo "priložnostno" naselil, nesel pokazat, pa čebele nazaj v stari panj. A bi blo s tem preveč dela?
še vedno je lepo biti èebelar
kravzlj napisal/-aCOLONNa vseh razstavah in podobno tak panj požanje največ pozornosti. Ko sem bil sedaj na Češkem ko je bila čeb. razstava je bil to najbolj zanimiv del razstave.
Tako da bi mogel imeti vsak društvo vsaj en panj, če mene vprašate.
Lp Luka
Meni je to super zadeva. Letošnjo zimo sem ga kupil tako za naše društvo kot tudi zase za doma.
Naj medi ! (pardon, naj vam èimveè èebel preživi)
Emil
Emil
Društvo ima na Cerkniškem jezeru čebelnjak, kjer imamo tudi prostore. Tam imamo tudi učno pot, kjer vodimo skupine. Ogledni panj bo zelo lepo sovpadel k temu programu. Razmišljamo le še o tem, kako ga zaščititi od medveda.alešD napisal/-aCOLONEmil, a mi zaupaš, kako ga boste v društvu kaj koristiliŽe kakšne ideje?
Emil
Emil
Ne, na netu nimamo strani. Pot je narejena pri našem čebelnjaku na Cerkniškem jezeru in je speljana skozi gozd, označena s točkami in kratkimi opisi in je seveda vodena z našim čebelarjem, ki lepo obrazloži. Moram reči da je kar obiskana-. Trudimo pa se vedno še kaj dodati in s tem širiti čebelarski turizem. Trudimo se tudi, da je vedno možno kupiti tam čebelarske izdelke (vsaj ob sobotah in nedeljah)alešD napisal/-aCOLONJa, na Gorenjskem imamo kar srečo. Le vsake toliko časa kakšen kosmatinec zaide v naše konce, sicer jih ni...
Emil, zanima me, kakšno učno pot imate. Jo imaš oz. imate kje na netu predstavljeno?
lp
Emil
Emil
kravzlj napisal/-aCOLONMicky: To pot sem že enkrat dal skozi s šolo. Sicer me takrat čebelarstvo še ni zanimalo, ampak bila je kar zanimiva. Morda si nas še ti vodil![]()
Lp
Ne kolega, nisem vas vodil jaz. Vodil vas je Dragolič Janez, ki pri nas skrbi za to pot in ima tam, v našem čebelnjaku svoje čebele.
Emil
Emil
Re: Opazovalni panj
Pozdravljeni, ponovno sem aktiven.Za vse informacije glede opazovanega panja me lahko pokličete na telefon 031 655 311 Slavko
Pozdravljeni,
Sprejemam naročila za OP, cena 70€
Sprejemam naročila za OP, cena 70€
Pozdravljeni!
Naj se na kratko predstavim, sem Jan Štefanič študent 2. letnika Pedagoške fakultete Ljubljana smer biologija-gospodinstvo. Sam sem se s čebelarjenjem navdušil že v srednji šoli in tako začel s parimi družinami, ki sem jih dobil v dar,
sem skratka začetnik.
Naša fakulteta velja za ustanovo, ki izobražuje bodoče učitelje, posledično pa se je pojavila tudi ideja, da bi kot didaktični pripomoček postavili opazovalni panj, s katerim bi približali čebele bodočim učiteljem, oni pa bi nato svoje znanje prenesli na učence.
Ker o opazovalnem panju nimam toliko informacij in znanja se obračam na vas, in sicer:
1. Kakšen opazovalni panj priporočate (dobavitelj, cena, vaša mnenja, vzdrževanje, pogoj je izdaja računa... itd.)?
2. Kako naselit čebele vanj (sat odprte zalege, manjši ometenec, sat z matičnjakom itd.)?
3. Kako je z prezimitvijo (nekje sem zasledil pridružitev drugi družini, potreboval pa bi več informacij)?
4. Vzdrževanje in potrebna opravila okoli njega?
5. Registracija?
Za vse informacije se Vam že v naprej zahvaljujem, prav tako pa Vas povabim v primeru, da bi bili pripravljeni, kako sodelovati (ogled lokacije, kakšna predstavitev, mnenja, itd.), da me kontaktirate. Mogoče iz tega uspe kakšen članek, diplomska itd.
Gmail: jan.stefanic1@gmail.com
Tel. 031 578 037
Lep pozdrav
Jan Štefanič
Naj se na kratko predstavim, sem Jan Štefanič študent 2. letnika Pedagoške fakultete Ljubljana smer biologija-gospodinstvo. Sam sem se s čebelarjenjem navdušil že v srednji šoli in tako začel s parimi družinami, ki sem jih dobil v dar,
sem skratka začetnik.
Naša fakulteta velja za ustanovo, ki izobražuje bodoče učitelje, posledično pa se je pojavila tudi ideja, da bi kot didaktični pripomoček postavili opazovalni panj, s katerim bi približali čebele bodočim učiteljem, oni pa bi nato svoje znanje prenesli na učence.
Ker o opazovalnem panju nimam toliko informacij in znanja se obračam na vas, in sicer:
1. Kakšen opazovalni panj priporočate (dobavitelj, cena, vaša mnenja, vzdrževanje, pogoj je izdaja računa... itd.)?
2. Kako naselit čebele vanj (sat odprte zalege, manjši ometenec, sat z matičnjakom itd.)?
3. Kako je z prezimitvijo (nekje sem zasledil pridružitev drugi družini, potreboval pa bi več informacij)?
4. Vzdrževanje in potrebna opravila okoli njega?
5. Registracija?
Za vse informacije se Vam že v naprej zahvaljujem, prav tako pa Vas povabim v primeru, da bi bili pripravljeni, kako sodelovati (ogled lokacije, kakšna predstavitev, mnenja, itd.), da me kontaktirate. Mogoče iz tega uspe kakšen članek, diplomska itd.
Gmail: jan.stefanic1@gmail.com
Tel. 031 578 037
Lep pozdrav
Jan Štefanič
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 in 0 gostov