KREMNI MED

vse o čebeljih pridelkih

ModeratorCOLON volk

BUTTON_POST_REPLY
Uporabniški avatar
cesnikb
PrispevkovCOLON 73
PridruženCOLON Sr Nov 08, 2006 10:43 pm
KrajCOLON Preąnica

KREMNI MED

OdgovorCOLON # 27424Odgovor cesnikb
To Feb 19, 2008 9:25 pm

Pripravil sem kremni med.
Zanima me, katere dodatke je možno dodati za pridobitev različnih okusov.
Hvala

Uporabniški avatar
carniolan
PrispevkovCOLON 561
PridruženCOLON Po Apr 05, 2004 9:21 am
KrajCOLON Trenutno - FR
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 27425Odgovor carniolan
Sr Feb 20, 2008 9:01 am

V kolikor mislis dodajati se kaj drugega kot mesanice razlicnih medov - potem je uporaba imena kremni med prepovedana ce mu dodajas kaksne sinteticne arome
**** Mecem kosti, psi jih glodajo....karavana pa gre dalje...****

Uporabniški avatar
cesnikb
PrispevkovCOLON 73
PridruženCOLON Sr Nov 08, 2006 10:43 pm
KrajCOLON Preąnica

OdgovorCOLON # 27426Odgovor cesnikb
Sr Feb 20, 2008 11:20 am

OK!
Sprašujem, ker sem pri raznih čebelarjih zasledil kremni med z okusom limone, čokolade ipd.

LP

Uporabniški avatar
carniolan
PrispevkovCOLON 561
PridruženCOLON Po Apr 05, 2004 9:21 am
KrajCOLON Trenutno - FR
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 27432Odgovor carniolan
Sr Feb 20, 2008 9:42 pm

cesnikb napisal/-aCOLONOK!
Sprašujem, ker sem pri raznih čebelarjih zasledil kremni med z okusom limone, čokolade ipd.

LP
To lahko imenujes Namaz z medom z okusom limone, pomarance etc

Ni pa to vec med kakor ga predpisuje EU regulativa
**** Mecem kosti, psi jih glodajo....karavana pa gre dalje...****

davca
PrispevkovCOLON 550
PridruženCOLON To Okt 16, 2007 6:13 pm
KrajCOLON Ljubljana

OdgovorCOLON # 33045Odgovor davca
Sr Feb 18, 2009 9:27 pm

Danes sem kristalizirani med mešala oz. ga je mešal moj mešalec za testo - imam malo večjega, potem ko sem polomila tistega z dvema metlicama. Najprej sem mešala s 300 obrati v minuti, potem pa s 600. Z več obrati si nisem upala - in to kakšnih 20 minut. Nastal je kremni med. Tako dober,da je cela familija navdušena. Celo tisti, ki medu sicer ne marajo. In da je skoraj bele barve - tak kot bela viki krema, je še posebej krasno. In nič več ne teče s kruha. Skratka, odlično! Čeprav bi morala, da bi dobila pravi kremni med, mešati še vsaj nekaj časa.
Kaj je res, kar govorijo? namreč, da bodo letos Prekmurci dali na trg precej kremnega medu.
LP
Unus pro omnibus et omnes pro uno - Eden za vse in vsi za enega

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 33046Odgovor Fizikalec
Sr Feb 18, 2009 10:16 pm

Vsaj jaz ne vem o nekih hiper količinah kremnega medu iz naših krajev...

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 33048Odgovor divji cebelar
Sr Feb 18, 2009 10:46 pm

Kaj pa bi bilo narobe, če bi prekmurski čebelarji našli tržno nišo in jo uspešno zapolnili ?? Bi morali pred tem koga vprašati za dovoljenje ??

Uporabniški avatar
Kočevski med-ved
PrispevkovCOLON 3212
PridruženCOLON Pe Apr 02, 2004 9:18 pm
KrajCOLON KOCEVJE - KOSTEL
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 33049Odgovor Kočevski med-ved
Sr Feb 18, 2009 10:55 pm

Vsem ki proizvajate KM želim veliko uspeha pri prodaji. V Ljubljani je prav takšen med postal pravi hit. Ni vrag da nebi še kje drugje. Trenutno je največje povpraševanje po lipovem KM.
LP
Koèevski med-ved

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 33050Odgovor divji cebelar
Sr Feb 18, 2009 11:09 pm

Če se bodo Prekmurci odločili za akcijo, bodo Ljubljano zatrpali z medom. Poznam njihovo poslovnost in vztrajnost. Ko se za nekaj odločijo, potem to izvedejo kvalitetno in brez milosti.

Uporabniški avatar
Kočevski med-ved
PrispevkovCOLON 3212
PridruženCOLON Pe Apr 02, 2004 9:18 pm
KrajCOLON KOCEVJE - KOSTEL
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 33051Odgovor Kočevski med-ved
Če Feb 19, 2009 8:35 am

Lepo, kar. Kakšen euro več v denarnici nikoli ne škodi. Še je sezona za med. Pri nas smo vse sode izpraznili.
LP
Koèevski med-ved

davca
PrispevkovCOLON 550
PridruženCOLON To Okt 16, 2007 6:13 pm
KrajCOLON Ljubljana

OdgovorCOLON # 33055Odgovor davca
Če Feb 19, 2009 12:34 pm

divji čebelar napisal/-aCOLONKaj pa bi bilo narobe, če bi prekmurski čebelarji našli tržno nišo in jo uspešno zapolnili ?? Bi morali pred tem koga vprašati za dovoljenje ??
Če bodo plasirali na naše tržišče kremni med, jih bom vsekakor podprla in celo delala reklamo zanje. Saj je zadnji čas, da Slovenija dobi dober in kakovosten med. Vsekakor je boljši kremni, kot tisti tekoči na Šparovih policah. V to sem 100 % prepričana.
Unus pro omnibus et omnes pro uno - Eden za vse in vsi za enega

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 33056Odgovor divji cebelar
Če Feb 19, 2009 12:51 pm

Jaz tudi !

Uporabniški avatar
Oldy
PrispevkovCOLON 331
PridruženCOLON Po Apr 18, 2005 1:02 pm
KrajCOLON Muta
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 33059Odgovor Oldy
Če Feb 19, 2009 5:19 pm

Poizkusil sem med, ki je bil kupljen v Šparu in lahko rečem, da je skoraj enakega okusa kot moja tekočina s katero krmim čebele v jeseni. Kdor kupuje ta med mislim, da sploh ne pozna naš pravi slovenski med.

LP
"Ne jemljite si k srcu niti zmage niti poraza. Oboje se namreè nekoè spremeni v niè."

http://www.begic.si/
info@begic.si

bostek
Site Admin
PrispevkovCOLON 870
PridruženCOLON Sr Jul 15, 2009 7:31 am
KrajCOLON kozjansko

OdgovorCOLON # 49158Odgovor bostek
Sr Jul 06, 2011 8:05 am

Imam vprašanje. Ponavadi se kremni med meša v večjih količiniah z malo močnejšimi motorji ter manjšimi obrati.

Sedaj pa me zanimajo alternative. Verjetno bi šlo tudi s kakšnimi kuhinjskimi multipraktiki oz mešalniki, samo so verjetno problem obrati, saj močni so ti ponavadi dovolj, vendar imajo dosti več obratov in bi ti potem verjetno vse zdrobilo.... kaj menite
Učite se teorije, drugače boste ostali celo življenje v praksi pračebelarja (August b. Berlepš)

Uporabniški avatar
Jaka Gašper
PrispevkovCOLON 111
PridruženCOLON Po Mar 06, 2006 9:05 pm

OdgovorCOLON # 49161Odgovor Jaka Gašper
Sr Jul 06, 2011 8:34 am

Z multipraktikom sem poizkusil. Delno je prijelo, vendar sem izvajal premalo časa in še to količino 0.5kg. Kolikor vem se to dela skoraj cel dan...Multipraktik nima dovolj moči in sem mislil da sem ga že skuril po 20min =)

bostek
Site Admin
PrispevkovCOLON 870
PridruženCOLON Sr Jul 15, 2009 7:31 am
KrajCOLON kozjansko

OdgovorCOLON # 49162Odgovor bostek
Sr Jul 06, 2011 8:36 am

Kakšen multipraktik pa si to imel?
Učite se teorije, drugače boste ostali celo življenje v praksi pračebelarja (August b. Berlepš)

Uporabniški avatar
Jaka Gašper
PrispevkovCOLON 111
PridruženCOLON Po Mar 06, 2006 9:05 pm

OdgovorCOLON # 49163Odgovor Jaka Gašper
Sr Jul 06, 2011 8:38 am

ubistvu mikser ne vem od boscha? Saj lahko poizkusiš, meni se je precej segreval in sem raje odnehal.

bostek
Site Admin
PrispevkovCOLON 870
PridruženCOLON Sr Jul 15, 2009 7:31 am
KrajCOLON kozjansko

OdgovorCOLON # 49416Odgovor bostek
Po Jul 25, 2011 1:34 pm

A je drugače za kremni med potrebno kakšno posebno shranjevanje, ali obdrži svojo kremno strukturo pri normalnih temperaturah (kuhinja, shramba)?
Učite se teorije, drugače boste ostali celo življenje v praksi pračebelarja (August b. Berlepš)

Uporabniški avatar
kravzlj
PrispevkovCOLON 506
PridruženCOLON Sr Jul 30, 2008 6:34 pm
KrajCOLON Zaborąt pri Dolu
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 49419Odgovor kravzlj
Po Jul 25, 2011 2:06 pm

Od čebelarja sem dobil v dar kremni med, in sedaj po ene 3-4 mescih se spreminja nazaj v navadni med. ali pa kristaliziran, nisem zihr. Tudi sam je potožil za tem problemom.

Lp Luka
" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 49420Odgovor Fizikalec
Po Jul 25, 2011 3:48 pm

logično, če ni v hladilniku, da se vrne v prvotno stanje, to ni izdelek za 2 letni rok trajanja....

bostek
Site Admin
PrispevkovCOLON 870
PridruženCOLON Sr Jul 15, 2009 7:31 am
KrajCOLON kozjansko

OdgovorCOLON # 49423Odgovor bostek
Po Jul 25, 2011 4:36 pm

Se pravi da je potrebno da je v hladilniku in tako obdrži svojo strukturo?
Učite se teorije, drugače boste ostali celo življenje v praksi pračebelarja (August b. Berlepš)

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 49424Odgovor Fizikalec
Po Jul 25, 2011 5:08 pm

Pa jasno shranjevanje kremnega meda je OBVEZNO hladilnik....zelo neprimeren je za prodajo na tržnicah,če stoji na soncu itd...

M&M
PrispevkovCOLON 112
PridruženCOLON Če Jan 20, 2011 4:15 pm

OdgovorCOLON # 49430Odgovor M&M
Po Jul 25, 2011 7:51 pm

Pozdravljeni!

Ravno prejšnji vikend sem se malo špilal, pa probal naredit kremni med. Glede na to, da je med problem mešat z navadnim mešalnikom, sem dal slaba dva kozarca kristaliziranega medu v napravo za delanje sladoleda (hladilni boben ni bil zamrznjen!!! bi pa blo zanimivo probat...medni sladoled :D )
Med sem pustill mešat 20-30 min in je odličen, bel kot sneg. Če ima kdo možnost, naj poskusi. Zaenkrat se še ni spremenil, pa ni v hladilniku, bom pa vsekakor upošteval nasvet in ga dal na mesto, kamor sodi.
Je pa seveda to taka špilarija, za dva kozarca v dobre pol ure.

Lp,
Matjaž

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 49431Odgovor Fizikalec
Po Jul 25, 2011 7:54 pm

Ni problem same spremembe v kremni med nabiješ ogromno zraka torej je je "pokvarljiv" in malo preberite pa se poučite preden se še kdo zastrupi. Zrak pač pomeni pokvarljivost in kremni med je nevaren za ta namen...

Marjana
PrispevkovCOLON 27
PridruženCOLON Po Dec 12, 2011 1:48 pm

OdgovorCOLON # 58777Odgovor Marjana
Pe Mar 15, 2013 10:01 pm

Pozdravljeni,
še kdo poskuša delati kremni med?
Trgovci ponujajo mešalnike - http://www.kipgo.net/ostali_pripomocki.htm

in me zanima, če se komu kaj podobnega obnese.

Hvala.

Uporabniški avatar
drago75
PrispevkovCOLON 118
PridruženCOLON To Jan 19, 2010 11:16 am
KrajCOLON GORI©KA BRDA

OdgovorCOLON # 58791Odgovor drago75
Ne Mar 17, 2013 1:05 pm

[quote="Marjana"]Pozdravljeni,
še kdo poskuša delati kremni med?
Trgovci ponujajo mešalnike - http://www.kipgo.net/ostali_pripomocki.htm

in me zanima, če se komu kaj podobnega obnese.

Hvala.[/quote]


cena malega za 15 kg medu je okoli 900-1000€ :oops:

Marjana
PrispevkovCOLON 27
PridruženCOLON Po Dec 12, 2011 1:48 pm

OdgovorCOLON # 58809Odgovor Marjana
Po Mar 18, 2013 9:52 am

Pocen pa to res ni :shock:

Robyn
PrispevkovCOLON 43
PridruženCOLON Pe Nov 22, 2013 8:58 am

Re: KREMNI MED

OdgovorCOLON # 70551Odgovor Robyn
Po Jun 20, 2016 9:41 am

Razmisljam v smeri, da si sam izdelam mesalnik...sedaj pa me zanima, kako mocen motor potrebujem in na koliko obratov naj dela...

ce prav razumem se kremni med meša dolgo časa na malih obratih?

BUTTON_POST_REPLY

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 in 0 gostov