Energije, pločevinasta streha in MR

SUBTILNI ASPEKTI ČEBELARSTVA... nov pogled....
BUTTON_POST_REPLY
Odisej
PrispevkovCOLON 1374
PridruženCOLON Če Jun 05, 2008 2:34 pm
KrajCOLON 570mnm, Logatec, Notranjska

Energije, pločevinasta streha in MR

OdgovorCOLON # 32663Odgovor Odisej
Po Jan 26, 2009 11:13 pm

Timijan, ti imaš veliko izkušenj z merjenjem energij, njihovim pretokom in ovirami na njihovi poti.
Malo sem razmišljal o strehah nakladnih panjev in kozmičnih energijah, katerih moč po izkušnjah in spoznanjih biodinamikov bistveno vpliva na življenje čebelje družine v najširšem pomenu.
Kovina je gotovo ovira tem energijam, zato bi se ji rad izognil v največji možni meri. Kaj meniš o nakladnem panju brez pločevine na strehi in o uporabi nekovinske matične rešetke z vidika pretoka in vpliva kozmičnih energij na čebele ?

Lep dan.

Timijan
PrispevkovCOLON 868
PridruženCOLON Po Okt 20, 2008 9:13 pm
KrajCOLON BELA KRAJINA

OdgovorCOLON # 32677Odgovor Timijan
To Jan 27, 2009 9:45 pm

Šele danes sem videl tole tvoje vprašanje. Neverjetno je to, da me je, po dolgem času, poklical moj radiestezijski boter, da preverim neko zadevo, ki se prodaja v trgovini, pa je kar sam načel točno to temo, kot ti!!!

Rekel je takole, čeprav s čebelarstvom nima nič: nakladni panji, ki imajo pokrov prekrit z aluminijasto pločevino, ali neko njeno litino, so s stališča življenja napačna stvar, kajti aluminij preprečuje prehod določenim kozmičnim žarkom, ki so bistveni za zdravje vseh živih bitij. In naprej : boljša je pločevina, če panj stoji na dobrem mestu.

Panj ima lahko tudi streho, ki je nekovinska, poglej npr. TBH. Seveda je pločevina daleč najbolj rentabilna in, če panj stoji na primernem mestu za čebele, ne bi smela delati problema, kajti kot vidimo na raznih posnetkih na spletu, čebele delajo gnezda kjerkoli, in ponekod tam preživijo zelo dolgo - ne ubije jih material, ampak npr. neuspešna zamenjava matice.

Glede matične rešetke bi dejal, da če je običajna, iz šibk, ni problematična, lahko pa bi bila tista, kjer so luknje "naštancane", ker je skupna površina večja, pa še to le tam, kjer bi panj prebadal premočno škodljiv žarek sevanja.

Govorim bolj o zemeljskem sevanju od spodaj navzgor, a to pomeni tudi kozmičnega, kajti kozmični žarki se od globinskih plasti odbijajo nazaj navzgor in postanejo "zemeljski". Če je kamnina ali karkoli spodaj ravno, gladko, bo sevanje dobrohotno, če pa je razbrazdano, bo sevanje škodljivo za določena živa bitja. No, to mimogrede.

Drugače pa sevanja prihajajo tudi s strani, ne le natančno od zgoraj ali spodaj, tako da čebele vsekakor dobijo, kar rabijo, še posebej, ko je panj višji.

Torej, storiš lahko marsikaj, ker nisi profi, le da ni aluminij, svinec in da ni preslabih sevanj. Vstavljati plastično MR se mi tudi ne zdi dobro - v vročini se lahko dogaja marsikaj. Toliko bi vedel o tem za sedaj.

BUTTON_POST_REPLY

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 in 0 gostov