ČEBELARSKI PRAZNIK 2013

Tekoča obvestila o predavanjih za čebelarje
BUTTON_POST_REPLY
noc b
PrispevkovCOLON 422
PridruženCOLON To Sep 27, 2011 6:05 pm

ČEBELARSKI PRAZNIK 2013

OdgovorCOLON # 59443Odgovor noc b
So Maj 11, 2013 9:04 pm

11.ČEBELARSKI PRAZNIK V LESCAH

Spoštovani čebelarji in čebelarke! Veseli nas, da vas letos na praznovanje 11. čebelarskega praznika, ki bo v soboto, 18. maja 2013, lahko povabimo v Lesce. Za nas bo to še posebej pomemben dogodek, saj bomo hkrati zaznamovali tudi 130-letnico organiziranega delovanja ČD Radovljica. Slovesnost ob obeh dogodkih se bo na ta dan začela ob 11. uri nasproti Čebelarskega centra Gorenjske, Rožna dolina 50a, Lesce.

Ob spremljavi godbe na pihala Lesce, ki izvaja tudi čebelarsko himno, bodo na oder najprej sloves¬no prikorakali praporščaki, nato pa bodo udeležence nagovorili čebelarski in državni funkcionarji. Slavnostna govornica bo ga. Lučka Kajfež Bogataj. Prek ekrana nas bo pozdravil tudi evropski komisar za okolje dr. Janez Potočnik. ČZS bo novim praporom podelila spominske trakove, ob koncu slovesnosti pa bo župan Občine Radovljica Ciril Globočnik izročil prehodni prapor organizatorju čebelarskega praznika v letu 2014 – Občini Polhov Gradec. Da bi udeležencem čas hitro minil, pripravljamo še zabavni program, povabljeni pa bodo tudi na zelo okusno skupno kosilo. Ker veliko pozornosti namenjamo medeni kulinariki, bo tudi jedilnik zaznamovan s čebelarsko noto. Po kosilu pa vse udeležence vabimo na druženje, med katerim nas bo zabaval ansambel Gregorji.

Ker je to praznik vseh slovenskih čebelarjev, vas vljudno vabimo, da se nam pridružite v čim večjem številu. Slediti želimo sporočilom prejšnjih praznikov, zlasti še viziji z Izlak, kjer so praznik usmerili predvsem v stanovsko druženje. Da bo zabavno in da bo družba popolna, s seboj povabite tudi vaše bližnje. Čebelarjenje je navsezadnje del naše družbe, zato naj bo to naš skupni dan. Tudi popoldne bo dogajanje pestro, pa tudi lačni in žejni ne boste. Okusite in občutite geslo »Radol`ca pristno sladka«. Skupaj preživimo lep dan!

Vabimo vse praporščake, da se nam ob tej priložnosti pridružijo in nam s svojim sprevodom pomagajo ustvariti slovesen dogodek. Za praporščake bo kosilo brezplačno.

Vabimo vas, da se organizirate in se v Radovljico pripeljete z avtobusi, saj bodo parkirišča zanje zagotovljena posebej. Parkirišče za osebne avtomobile bo v bližini šotora, ki ga bomo postavili na območju med Čebelarskim centrom Gorenjske in tovarno čokolade Žito Gorenjka.

Zaradi organizacije in naročanja kosil vas prosimo, da skupine prijavite do 10. maja 2013 na e-naslov: cebelarski.center@gmail.com ali po telefonu, št.: 031/628 499. Na teh kontaknih točkah in na spletni strani www.cricg.com lahko dobite tudi dodatne informacije. Bone za kosila boste na dan dogodka prevzeli na infotočki v Čebelarskem centru Gorenjske. Cena kakovostnega kosila bo 7 EUR. Opozarjamo vas, da je na ta dan tudi dan muzejev. Če bi želeli, vam lahko pomagamo priskrbeti tudi prenočišče.

Z veseljem vas pričakujemo v Lescah! Upamo, da se srečamo v čim večjem številu. Naj medi!

Franc Šolar, predsednik ČD Radovljica

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 59446Odgovor Fizikalec
So Maj 11, 2013 9:36 pm

Mislim, da bi bil bolj primeren kak dan žalovanja letos kot pa praznovanja?

boriss
Site Admin
PrispevkovCOLON 3074
PridruženCOLON So Sep 08, 2007 9:23 am

OdgovorCOLON # 59447Odgovor boriss
Ne Maj 12, 2013 7:49 am

To je pa ena od stvari ki se jo nikoli ne udeležim - bolj zoprnega datuma res niso mogli izbrati.

BUTTON_POST_REPLY

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov