mleti sladkor

Prostor za debate, ki ne sodijo nikamor drugam.
BUTTON_POST_REPLY
noc b
PrispevkovCOLON 422
PridruženCOLON To Sep 27, 2011 6:05 pm

mleti sladkor

OdgovorCOLON # 62259Odgovor noc b
Sr Dec 25, 2013 11:53 pm

Pozdravljeni,

ali kdo ve kje se najceneje dobi mleti sladkor.

matic8
PrispevkovCOLON 50
PridruženCOLON Po Jan 28, 2013 10:18 pm
KrajCOLON Maribor

OdgovorCOLON # 62263Odgovor matic8
Če Dec 26, 2013 12:50 am

V cebelarskem centru v mariboru ga meljejo 5eur po vreci mislim da 25kg
Ne me drzati za besedo lahko da je 50kg
Matic

levstek008
PrispevkovCOLON 1676
PridruženCOLON Če Maj 22, 2008 1:46 pm

Re: mleti sladkor

OdgovorCOLON # 62264Odgovor levstek008
Če Dec 26, 2013 8:38 am

noc b napisal/-aCOLONPozdravljeni,

ali kdo ve kje se najceneje dobi mleti sladkor.
Težka bo, ker je mlet sladkor drag kot žefran-----------na koncu je še vedno sladkor!

Mogoče če povprašaš v kakšnem lokalnem slaščičarskem obratu ali pa pekariji, če imajo mlin da ti ga zmeljejo.
SAMO MRTVA VAROJE JE DOBRA VAROJA!!

Lp Matej
___________
skyp:levstek008

MaMe
PrispevkovCOLON 484
PridruženCOLON Sr Jun 03, 2009 1:01 pm

OdgovorCOLON # 62265Odgovor MaMe
Če Dec 26, 2013 9:06 am

Najceneje je zagotovo če ga sam zmelješ.

Tudi sam se pripravljam, da ga letos meljem. Ker je perforirana pločevina s tako malimi luknjicami draga kot žafran in še malo bolj oz. jo je tudi zelo težko dobiti, sem naredil naslednje:

Vzel sem obstoječe sito šrotarja (z največjimi luknjami) in ga od zunaj oblekel z RSF tkanino z 0,2mm luknjicami. Cena je neprimerno nižja in prvi poskusi so bili dobri. Iammo dokaj nov in konkreten šrotar in šele ob finem sladkorju se je videlo kje vse ni dobro zvarjeno, ker se je ven kadil fini sladkor.

Za pogače se priporoča velikost zrn pod 0,15 mm. Zakaj sem vzel bolj grobo tkanino? Ker ko v šrotar vsuješ sladkor se grob nabere na dnu. Turbulenten tok pa fine delce meče po bobnu in ko je dobolj fin, izleti ven na straneh in vrhu bobna. Torej je večina mnogo bolj fino zmletega kot je velikost por.

Na enako foro se dela tudi v industirji, samo da so tam sistemi seveda bolj izpiljeni. kolikor se spomnem iz prejšnje firme je porazdelitvena krivulja taka, da je vsaj 50% delcev enkrat bolj finih, v mojem primeru pod 0,1 mm.

Če bi kdo rabil RSF mrežo za oblečt je imam viška ker lahko kupiš samo po 1 kvadrat skupaj. Cena po kvadratu je bila 80€, torej za en šrotar obleč pride to kakih 10-20€.

LP
M

boriss
Site Admin
PrispevkovCOLON 3074
PridruženCOLON So Sep 08, 2007 9:23 am

OdgovorCOLON # 62266Odgovor boriss
Če Dec 26, 2013 10:32 am

Povsem absolutno nepotrebna finost.

Sladkor se melje samo zato ker so v kristaliziranem sladkorju kristali preveliki in ne držijo tekočine med sabo. IN je zato treba zmleti sladkor le toliko da imaš celoten spekter kristalov - od zelo finih do povsem nezmletih.

Načeloma za pogače zadostuje mreža 2x2 mm - ki jo dobiš v vsaki normalni trgovini (za drobiž).

Drgač pa boštjan - a nisi rekel da so pogače s hmf strupene? Me zelo zanima tvoj recept za pogače.

levstek008
PrispevkovCOLON 1676
PridruženCOLON Če Maj 22, 2008 1:46 pm

OdgovorCOLON # 62268Odgovor levstek008
Če Dec 26, 2013 10:49 am

MaMe napisal/-aCOLONNajceneje je zagotovo če ga sam zmelješ.

Tudi sam se pripravljam, da ga letos meljem. Ker je perforirana pločevina s tako malimi luknjicami draga kot žafran in še malo bolj oz. jo je tudi zelo težko dobiti, sem naredil naslednje:

Vzel sem obstoječe sito šrotarja (z največjimi luknjami) in ga od zunaj oblekel z RSF tkanino z 0,2mm luknjicami. Cena je neprimerno nižja in prvi poskusi so bili dobri. Iammo dokaj nov in konkreten šrotar in šele ob finem sladkorju se je videlo kje vse ni dobro zvarjeno, ker se je ven kadil fini sladkor.

Za pogače se priporoča velikost zrn pod 0,15 mm. Zakaj sem vzel bolj grobo tkanino? Ker ko v šrotar vsuješ sladkor se grob nabere na dnu. Turbulenten tok pa fine delce meče po bobnu in ko je dobolj fin, izleti ven na straneh in vrhu bobna. Torej je večina mnogo bolj fino zmletega kot je velikost por.

Na enako foro se dela tudi v industirji, samo da so tam sistemi seveda bolj izpiljeni. kolikor se spomnem iz prejšnje firme je porazdelitvena krivulja taka, da je vsaj 50% delcev enkrat bolj finih, v mojem primeru pod 0,1 mm.

Če bi kdo rabil RSF mrežo za oblečt je imam viška ker lahko kupiš samo po 1 kvadrat skupaj. Cena po kvadratu je bila 80€, torej za en šrotar obleč pride to kakih 10-20€.

LP
M
Ej, jaz sem kupec za tak kos mreže!! Pošlješ po pošti??

Če bi nekdo bral analize dobro, bi prebral da so bile ene pogače z zelo visokimi vrednostmi HMF-fa, ene so pa imele komaj omembne vrednosti HMF-fa.

Torej kupiš tiste, ki so komaj zaznavne na HMF vrednosti, ali jih pa narediš sam. In debelina sladkorja je ZELO POMEMBNA v mojem primeru. To vem iz izkušenj.
SAMO MRTVA VAROJE JE DOBRA VAROJA!!

Lp Matej
___________
skyp:levstek008

MaMe
PrispevkovCOLON 484
PridruženCOLON Sr Jun 03, 2009 1:01 pm

OdgovorCOLON # 62269Odgovor MaMe
Če Dec 26, 2013 11:13 am

Matej - Za nov let sem v novi gorici, če je kaj bližje, glede mreže. Drugače bi pa tudi po pošti se dalo poslat.

Glede velikosti zrn vem, da so mi čebele sladkor ven zmetale kar je bilo velikih zrn, tudi v literaturi pišejo o granulaciji 0,15mm. In tudi kupljene pogače so vse fine kot pasta, nikoli zrnaste.

boriss
Site Admin
PrispevkovCOLON 3074
PridruženCOLON So Sep 08, 2007 9:23 am

OdgovorCOLON # 62270Odgovor boriss
Če Dec 26, 2013 11:46 am

In potem se boste nekega lepega dne (ne prav kmalu) naučili. (le kaj se vtikam v stvari ki se me ne tičejo)

levstek008
PrispevkovCOLON 1676
PridruženCOLON Če Maj 22, 2008 1:46 pm

OdgovorCOLON # 62271Odgovor levstek008
Če Dec 26, 2013 12:08 pm

MaMe napisal/-aCOLONMatej - Za nov let sem v novi gorici, če je kaj bližje, glede mreže. Drugače bi pa tudi po pošti se dalo poslat.

Glede velikosti zrn vem, da so mi čebele sladkor ven zmetale kar je bilo velikih zrn, tudi v literaturi pišejo o granulaciji 0,15mm. In tudi kupljene pogače so vse fine kot pasta, nikoli zrnaste.
Sem imel isti problem.....
SAMO MRTVA VAROJE JE DOBRA VAROJA!!

Lp Matej
___________
skyp:levstek008

noc b
PrispevkovCOLON 422
PridruženCOLON To Sep 27, 2011 6:05 pm

OdgovorCOLON # 62273Odgovor noc b
Če Dec 26, 2013 1:15 pm

mene bolj zanima kje se ga ugodno kupi ali kdo ga melje , ker se mnogo čebelarjev obrača na ČZS in bi jim rad dal informacijo.

matic8
PrispevkovCOLON 50
PridruženCOLON Po Jan 28, 2013 10:18 pm
KrajCOLON Maribor

OdgovorCOLON # 62277Odgovor matic8
Če Dec 26, 2013 9:10 pm

Saj sem jaz zgoraj napisal da ga mlejejo v mariboru v cebelarskem centru jana
Samo ne vem ali je 5eur cena za mleti 25 ali 50kg
Matic

MaMe
PrispevkovCOLON 484
PridruženCOLON Sr Jun 03, 2009 1:01 pm

OdgovorCOLON # 62278Odgovor MaMe
Če Dec 26, 2013 9:22 pm

Pred časom je ponujala tudi trgovina v 10 kg vrečah za 1,17€

NAZIV: MEDIA proizvodnja, trgovina in turizem d.o.o.
Goričica pri Ihanu 12A, 1230 Domžale
Kratko ime: MEDIA D. O. O.
Naslov: Goričica pri Ihanu 12A, 1230 Domžale
Kontaktna oseba: Franc Razpotnik (041 623 145)
Jernej Razpotnik (031510 695)

Telefon: +38615008229,Telefax: +38617210275
Poslovna enota 1: PRODAJNO DISTRIBUCIJSKI CENTER Ljubljana
Cesta Ljubljanske brigade 9a, 1000 Ljubljana
Poslovna enota 2: STORITVE Ljubljana
Cesta Ljubljanske brigade 9a, 1000 Ljubljana
Trgovina pod mostom, Glinškova ploščad 2,
1000 Ljubljana
Elektronska pošta: franc.razpotnik@siol.net

noc b
PrispevkovCOLON 422
PridruženCOLON To Sep 27, 2011 6:05 pm

OdgovorCOLON # 62282Odgovor noc b
Če Dec 26, 2013 11:23 pm

matic8 napisal/-aCOLONSaj sem jaz zgoraj napisal da ga mlejejo v mariboru v cebelarskem centru jana
Samo ne vem ali je 5eur cena za mleti 25 ali 50kg
se bom pozanimal, hvala

matic8
PrispevkovCOLON 50
PridruženCOLON Po Jan 28, 2013 10:18 pm
KrajCOLON Maribor

OdgovorCOLON # 62283Odgovor matic8
Pe Dec 27, 2013 12:39 am

Mogoce grem jutri v cebelarski center jana in se bom pozanimal po koliko je
Matic

BUTTON_POST_REPLY

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov