KDO SE BO OPRAVIČIL

Prostor za debate, ki ne sodijo nikamor drugam.
BUTTON_POST_REPLY
kdoseboopravicil
PrispevkovCOLON 1
PridruženCOLON Sr Nov 12, 2008 2:58 pm

KDO SE BO OPRAVIČIL

OdgovorCOLON # 30987Odgovor kdoseboopravicil
Če Nov 13, 2008 1:00 pm

KDO SE BO OPRAVIČIL PREPROSTI, SKROMNI, ZELO MARLJIVI IN NADVSE SPOSOBNI KNJIŽNIČARKI?

Slovenski čebelarji in slovenske čebelarke smo se zelo razveselili odprtja čebelarske knjižnice. Naša, več kot 116 letna stanovska organizacija in vsi njeni člani marljivo, skrbno in pridno zbiramo gradivo, kot so to v preteklosti počeli naši predhodniki. Pisana beseda, tiskovine, knjige, letaki in novi mediji naj ostanejo zanamcem v skrbno zbrani obliki. Prav tako smo bili veseli pozornosti medijev pripravljenih, da posvetijo čebelarjem svoj čas in poudarijo pomembnost slovenski čebelarski pisani besedi. Z radostjo smo pričakali ugledne goste iz Slovenije in tujine na otvoritvi. Vendar nad tem prijetnim dogodkom obstaja temna senca in se pravzaprav vleče že lep čas.

Pred meseci je bila sestavljena ekipa za izvedbo delne digitalizacije ter vnos knjižničnega gradiva v centralno bazo podatkov s sistemom COBISS. Ljudje zadolžen za izvedbo so strokovnjaki in profesionalci na področju knjižničarstva. In da sedaj razložimo zakaj smo zapisali tak naslov. Pri sami izvedbi dela na lokaciji čebelarskega centra na Lukovici se je namreč zgodilo nekaj zelo nezaslišanega. Ves čas dela na Lukovici se je neizobraženi predsednik ČZS Boštjan Noč naravnost primitivno ter prostaško znašal nad knjižničarko, dokazoval svojo aroganco in nenehno vpil nanjo ter jo žalil. Če čebelarska srenja tega ne verjame naj skromno, zelo marljivo in predvsem sposobno knjižničarko enostavno vpraša o zmerjanju in žalitvah s strani neskončno vulgarnega Boštjana Noča.

Zadeva ni enostavna dragi Čebelarji in Čebelarke. Novice o tem resničnem verbalnem divjanju Noča nad knjižničarko so prišle v obliki zgrožene, naravnost šokantne informacije na malce širši skupni sestanek uprave NUK-a in SAZU-ja. Za vednost prva kratica pomeni Narodno in univerzitetno knjižnico v Ljubljani, knjižnico vseh knjižnic v Sloveniji. Druga kratica pomeni Slovensko akademijo znanosti in umetnosti. Za nekatere nič pomembnega za nekatere ti dve instituciji pomenita zelo veliko. Slovenski Čebelarji in Čebelarke ne samo preprosta srenja ampak že najvišja akademska skupnost v Sloveniji se zgraža nad dejanji predsednika ČZS.

Primitivizem, nespodobnost, vulgarnost Noča je prešla vse meje. S svojim obnašanjem zgolj prikriva neznanje in nepoznavanje česarkoli. Boštjan Noč je človek brez izobrazbe, in delovnih referenc. Znanje popravljanja vtičnic in šofiranje avta pač za vodenje ČZS ni dovolj in je le prva točka neumnosti. Bolna ambicioznost klana Noč je škodljiva slovenskim čebelam in Čebelarjem.

Franci Šivic v eni od prejšnjih številk SČ na koncu svojega članka poniglavo zapiše, kako se moramo učiti pri drugih, tujih zvezah ter preprečiti razpad ČZS in strniti vrste. Nikomur ampak zares nikomur ni do razpada ČZS. Desetletja znana zahrbtnost F. Šivica pride lepo do izraza ob dejstvu, da je ravno Boštjan Noč na mestu podpredsednika ČZS grozil kako razmišlja Zveza društev Severne Gorenjske o izstopu iz ČZS.Verjetno ni že elementarna demenca na obisku pri g. Francu Šivicu, da se on tega ne bi spomnil. Konec koncev sta bila z Nočem oba podpredsednika zveze. V zadnjih 75!!!!! letih ni še nihče grozil z izstopom iz ČZS in v tem času je le ta spreminjala organizacijske ter društvene oblike. Boštjan Noč je bil prvi z odkrito grožnjo z izstopom dela čebelarjev iz zveze in le to uporabil za svoje vzpostavljanje pozicije znotraj zvezinih struktur. Gospodu F. Šivicu resnično želimo in upamo, da se mu zdravje ni toliko poslabšalo, da si ne bi teh izsiljevalskih metod Noča zapomnil. Čebelarji poznamo preparate, take ki povečujejo koncentracijo in izboljšujejo pomnenje. Malo matičnega mlečka, malo medu, propolisa, cvetnega prahu itd... receptur je dovolj. Vrne se spomin in F. Šivic naj kar malo pomisli kdo je resnično prvi grozil z razbijanjem enotnosti zveze, z izstopom dela Gorenjskih čebelarjev. To je bil njegov protežiranec Boštjan Noč.

In pri recepturah čebeljih izdelkov kateri vračajo spomin se včasih prav pošteno zaplete. F. Šivic ima še eno značajsko lastnost, neverjetno zahrbtnost delovanja in le ta se je pokazala na čebelarskem izletu pred leti na Poljskem. Takratni vodja ČSS Papež se ga je malce preveč poveselil in prišlo je do zamud izletniških odhodov. Nič tragičnega za potrpežljive. Vendar je cel avtobus doživel predstavo kakršne se ne pozabi. Predstava desetletij trajajočega sovraštva, pritlehnosti in metanja polen pod noge je privrela na dan takrat, ko je Papež malce okrogel od prejšnjega dne zaspal. Tam na Poljskem je Silvana Šivic uprizorila neponovljiv teater, tak ki se ti vtisne do konca svojih dni. Glasno je vpila nad svojim Francijem kako je vlekel tega Papeža seboj na Poljsko in kako je treba Papeža zamenjati itd... in v besu se ji je zareklo še nekaj. Glasno, vpričo celega avtobusa čebelarjev je izjavila, kako je njen Franci naredil s tem Papežem napako in kako bi on moral že davno v preteklosti zamenjati tudi Miheliča. Tu je nekaterim dobesedno zastal dih. Silvana Šivic je v svojem klasičnem besnem izpadu, takšnem kakršnega bi ji zavidal najbolj prostaški kočijaž v zakotnem delu Poljske, v enem stavku povedala vse. Izpovedala je vso svojo mržnjo do Janeza Miheliča več kot tridesetletnega urednika revije Slovenski čebelar, zelo spoštovanega med čebelarji kot tudi v strokovnih in akademskih krogih. Razlog za to sovraštvo je preprost in je v recepturah. Tisti z malce daljšim čebelarskim stažem vemo, da je skrbna in zelo poštena Miheličeva življenska sopotnica delala na delovnem mestu v določenem podjetju in imela stik s takimi in drugačnimi čebelarskimi recepturami za izdelke v množični proizvodnji. Konec koncev ji je delovna organizacija dajala mesečno plačo ter delovno mesto. In tu nastopita Silvana in Franci Šivic. Silvana Šivic je skoraj zahtevala (leta nazaj) od Miheličeve žene recepture za določene preparate, katere je želela v domači proizvodnji pripravljati skupaj s svojim Francijem. Miheličeva žena se je taki zahtevi uprla. Za Janeza Miheliča so se pričela ne ravno prijetna obdobja urednikovanja in tako Franci kot Silvana nista nikoli zamudila priložnosti, da mu ne bi dala vedeti kako onadva vodita ČZS, nastavljata ljudi in manipulirata z njimi. Cel avtobus čebelarskih izletnikov je na Poljskem slišal vse.

Pred tremi leti, ko so se Janezu Miheliču začeli kazati prvi resni bolezenski znaki se je zgodilo nepozabno srečanje t.i. razširjenega vodstva ČZS ter še nekaj čebelarjev, kateremu je predsedoval sam »sortni izbor« F. Šivica in B. Noča. Sestanek je vodil tako imenovani intelektualec Franc Čebulj. Kot predsednik ČZS se je Franc Čebulj globoko zapisal v srca Slovenskih Čebelarjev. Izkazal se je kot »vrhunsko izobražen intelektualec, človek neverjetnih razsežnosti, poliglot, vizionar, humanist, filantrop ter predvsem sposoben vodja«. Ni preveč nenavadno od kod taka izrazita podpora F. Šivica k predsedovanju F. Čebulja in kasneje B. Noča. Intelektualno, duhovno, značajsko predvsem kar se osebnostnih lastnosti tiče so si ti trije zelo blizu. »Gliha skup štriha« bi rekli kleni Slovenci. Na tistem sestanku je zaradi tako imenovane delovne neučinkovitosti B. Noč zahteval zmanjšanje plače J. Miheliču za 20%. Leto in pol pred pokojem, po trideset in več let dela v ČZS ter urednikovanju Slovenskega čebelarja se Boštjan Noč loti bolnega urednika. Tako globoko je padla ČZS, brez sprenevedanja. F. Šivic se je z vsem strinjal. Če ne bi bilo v klanu Noč še starejšega prevaranta s priimkom Noč javnost tega ne bi nikoli izvedela. Pa kako ponosni so bili v klanu Noč nad svojo odločnostjo, Boštjan je zahteval naj se bolnemu uredniku zniža plača in Boštjan že ve kako se to dela ima namreč velik nabor vodstvenih izkušenj na najrazličnejših vodilnih položajih v svoji karieri. Tudi stalna informiranost s strani hišniško-snažilskega para v ČZS, kateremu se že 6 let iskreno zahvaljujemo za neprecenljive informacije, je poskus znižanja plače Miheliču to potrdila. Noč se je s tem, kako odločen je bil in zahteval znižanje plače za urednika še hvalil, pa čeprav se je Miheliču vsak tolar v zadnjih letih štel k pokojnini in še krepko bolan je bil. Ja tako vodstvo imamo v naši več kot 116 letni stanovski organizaciji in F. Šivic v svojih poniglavih zapisih v Slovenkem čebelarju še poziva k podpori takemu vodstvu. Po več kot 30 letnemu delu v ČZS bolnemu uredniku Slovenskega čebelarja Noč, Čebulj in Šivic znižujejo plačo. Cvet slovenskega razsvetljenstva tile trije ni kaj. Zatorej ne sprašujte se Čebelarke in Čebelarji zakaj se vsa slovenska akademska in knjižničarsko kulturno strokovna javnost že odkrito zgraža nad posameznimi dejanji.

Šivicev članek s pozivom k podpori vulgarnemu in primitivnemu vodstvu v podobi B. Noča objavljen v SČ je bil prekopiran in posredovan posameznikom v NUK-u in SAZU-ju, tako da bodo zanamci vedeli kdo je pisal pamflete podpore neumnosti in nesposobnosti.

Čebelarji po Sloveniji verjetno ne vedo kje je še dodaten razlog za tako izrazito podporo temu vodstvu. B Noč namreč F. Šivicu ureja preglede v diagnostičnem centru Brdo preko vrste z določenim popustom. Vsaj tako se oba pripadnika v klanu Noč hvalita naokoli. Da je F. Šivic v ekonomski situaciji, ko te popuste potrebuje tako ali tako vedo vsi čebelarji. Miheliču so hoteli znižati plačo za 20%, Šivicu Noč ureja popuste za preglede. Povsod se nekaj znižuje. Nivoji in prag medčloveške tolerance še posebej.

Starejši pripadnik klana Noč, sloveč po svoji aroganci, brutalnosti in elementarni človeški retardiranosti (to je sin, predsednik ČZS zagotovo podedoval) se je hvalil dobesedno s temi besedami. »Naš Boštjan je zrihtal Šivicu pregled drobovine na Bledu pa še popust so mu dali, sedaj mu bomo dali (Šivicu o.p.) v Breznici-Žirovnici še eno kolajno, plaketo in bo naš in delal tisto kar bomo mi tukaj hoteli« Kako je F. Šivic strumno nastavil junaška prsa in prejel plaketo ni potrebno poudarjati. Groteska brez primere in sedaj se tiskajo v SČ njegovi pamfleti o podpori Boštjanu Noču v nedogled.

Še hujši problem lahko za našo institucijo, več kot 116 let staro stanovsko organizacijo, nastopijo ko taki ljudje kot so Noč, Čebulj, in Šivic začno upravljati s človeškimi viri, moderno povedano. Po domače povedano, nastavljati ljudi v organizaciji. Takšno delovanje posameznikov v zvezi je sodu izbilo dno. Osnovne človeške in delovne vrednote so padle na najnižji nivo v celotni zgodovini čebelarstva na Slovenskem.

Evidenten problem je v Čebelarski svetovalni službi, kadrovskem produktu F. Čebulja in B. Noča. Dva vrhunska menedžerja ni kaj, skupaj resnično ne premoreta niti prave srednje šole. Vsekakor ne sme F. Šivic nikakor pozabiti napisati v naslednjem pamfletu novih besed k podpori vodstvu ČSS in Noču pripisati še izvrstnega kadrovanja. Ker takih kot so v ČSS ni nikjer, vsaj tako nesposobnih ne. Zadolžena za ekonomiko pri ČSS je kvalifikacije za službo naredila med rjuhami skupaj z B. Nočom, to vedo skoraj vsi Gorenjski Čebelarji in prav velika skrivnost to ni. Bolje poučeni celo vedo kdaj in kje. »Gopodična« ima v treh letih in pol bolj malo za pokazati oziroma skoraj nič. Mogoče kozarec, prazen, za med. Še tu ji je medijsko pozornost speljal predsednik komisije za ekonomiko v ČZS. Ne bomo izgubljali besed o njej, preko odprte zadrge B. Noča so bile njene strokovnosti dovolj, da lahko ne dela nič in prejema zelo lepo uradniško plačo. Če kdo slučajno šteje njena tri leta in pol leta dela za uspeh nima pojma o ničemer. In niti slučajno naj B. Noč in Lidija Senič ne blebetajo na ves glas o uspehih okoli praznega kozarca ter vsote porabljene za ta umotvor.

Slovenski nosilec zlate olimpijske medalje iz Pekinga je dobival od Olimpijskega komiteja 400€ mesečno, štiri leta, zase in za trenerja in dosegel rezultat. Klubi Maksa Perca v Sloveniji s svojim članstvom, po starosti primerljivim čebelarjem, imajo proračune desetkrat manjše in kar precej odličnih uspehov v svojih dejavnostih.

Ve se koliko imajo plače v ČSS in po treh letih pokažejo en prazen steklen kozarec okoli katerega skačejo našemljene študentke. Če širša Slovenska javnost izve zakaj se troši denar davkoplačevalcev bo zadrega zaradi nesposobnosti ČSS še zelo velika.

Vodja ČSS, nekoč nepomembna uradnica v neki pozabljeni pisarni na Telekomu danes verjeli ali ne drage Čebelarke in Čebelarji danes prosto razpolage s 890.000€ državnih sredstev letno namenjenih čebelarstvu. Številka o kakršni se je poleg samega centra na Lukovici v pisarnah na Cankarjevi ulici v Ljubljani le sanjalo. S tem denarjem se ne dela nič, troši se ga za prospekte, prospekte, prospekte in seveda za prazen kozarec za med. Kozarec kot kozarec, kdo se ozira nanj – nekateri bi radi iz tega veliko zgodbo. Samo da ne bi kdo kje v Sloveniji slučajno izvedel, da je ČSS v treh letih in pol spravila skupaj en prazen steklen kozarec za med in se je pri tem potrošilo zelo, zelo, veliko €. Mogoče edino predsednik komisije za ekonomiko pri ČZS vidi v tem velikanski uspeh. Tako imenovani »direktor priganjač«. Ne vemo kako je bilo lahko nekoč na forumu ČZS tako navdušenje nad tem človekom, kot možnim predsednikom ČZS. Mogoče nekateri tam niso imeli pojma s kom imajo opravka. Kdor pozna zgodbo malce dlje bo vedel, da ta »direktor priganjač« ni nič posebnega, ni ne pretirano sposoben, ne iznajdljiv ali prodoren. Na direktorsko mesto je prišel bolj po nesreči. Pred tem je namreč nepričakovano preminul resnično sposoben direktor, človek ki je postavil ključne ljudi in pripeljal vrhunske strokovnjake v podjetje. Ta današnji predsednik komisije za ekonomiko ni delal nič drugega kot te ljudi priganjal ter še dodatno priganjal. Vse dobre zgodbe o uspehu so spisali v tistem podjetju ljudje katere je izbral pokojni predhodnik. Ni nepomemben tale preskok, ravno tu se vidi kako ta »direktor priganjač« ne prepozna popolnih nesposobnežev v ČSS, ker teh sposobnosti nima. On zna samo priganjati. Predsednik komisije za ekonomiko pri ČZS v menedžerskih krogih ni nobena referenca, pridobljene nagrade so bile podobne kot tista Šiviceva v Žirovnici, usluga za uslugo, ne posledica resničen sposobnosti ali referenčnosti. Resnično zgodbo o uspehu je v tistem elektroproizvodnem podjetju postavil na žalost daleč prekmalu pokojni njegov predhodnik, tale, ki tukaj na polno pametuje in blefira po ČZS je le priganjal kot kak birič in bi se rad kitil s tujim perjem.

Da je ČSS potrebna ni dvoma in vsako jadikovanje kako je potreben čas in priložnost itd... v uvodnikih SČ je odveč. Vsi se strinjamo, da je ČSS potrebna in 890.000€ letno zelo zaželjenih za čebelarstvo. Državnih sredstev bi bilo lahko kvečjemu še več. Vendar naj v ČSS delajo sposobni ljudje, zmožni dobrega svetovanja, raziskav, razvoja, uvajanja modernizacije, aplikativnosti raziskav in preproste zdrave človeške presoje.

Ne potrebujemo v ČSS primerke kadrovane med rjuhami s predsednikom ČZS. Večina je zaposlenih v ČSS zato ker so bili Čebulju in Noču všečni in so v prijateljskih povezavah. Ta da, Noč in Čebulj imata res vrhunsko izobrazbo ter izkušnje s kadrovskega področja in kot taka, zelo sposobna, sta skuhala kadrovanje v ČSS. Čebuljeva občina ima poleg Ljubljane največji prihodek na občana med slovenskimi občinami, vendar je ekonomski kazalec s katerim se hvali posledica velikih podjetij v občini (letališče, smučišče, itd..) ter malo prebivalcev v sami občini. V ekonomskem kazalcu smotrnosti porabe občinskega denarja je namreč nekje globoko na dnu med zadnjimi v Sloveniji. Taka je tudi ČSS, veliko javnega (državnega) denarja in zelo malo dejanj. Že ena sama resnično dobra analiza smotrnosti (učinkovitosti) porabe sredstev znotraj ČSS opravljena s strani neodvisne inštitucije, tudi državne če je treba, bi bilo verjetno dovolj da bi se vsaj trem v ČSS pokazalo vrata in se jim izročilo delovno knjižico v roke. In še nekaj, zahvaljujoč hišniško-snažilniškim virom imajo vsi zaposleni v ČSS v njihovi delovni knjižici vpisano delovno mesto v Čebelarski zvezi Slovenije. Torej ni nobenega razloga za vzvišenost ali aroganco tako prisotno pri vodji ČSS Lidiji Senič in njeni distanciranosti od ČZS, katero tako rada kaže v javnosti in na terenu. Seničevi v delovni knjižici natanko piše kdo ji reže kruh in komu naj služi. To je ČZS. Če Seničeva meni da javna služba za potrebe čebelarstva nekaj imaginarnega bomo slovenski čebelarji zelo, zelo veseli če si pridobi kakšno drugo štempiljko delodajalca v svojo delovno knjižico. Oddahnili si bomo, slovenski davkoplačevalci pa verjetno še bolj. Sredstva namenjena čebelarjem se bodo verjetno bolj smotrno in učinkoviteje porabljala.

Zelo hud problem s ČSS in nesposobnostjo določenih ljudi nastaja še nekje drugje. Finančno breme tekočega poslovanja nosi za Čebelarsko svetovalno službo ČZS sama s sredstvi zbranimi s članarino. Seveda bo kakšen nepozoren, naiven in malce preveč na besedo (Noču, Seničevi, itd..) verujoč predsednik komisije za nadzor v ČZS rekel da je vse OK. Vendar je resnična slika daleč od tega. Iz naslova izvajanja uredbe za katero je bil zadolžen B. Noč in jo dejansko tudi vodil še kot podpredsednik ČZS, se z njo pri kandidiranju za predsenika celo hvalil, grozi ČZS vračilo denarja v proračun države v vrednosti 98.000€ skupaj z zamudnimi obrstmi. V vrednosti cca. 79.000€ iz izvajanja uredbe za katero je bila zadolžena Seničeva je zahtevana zaradi slabo izdelanih, nepopolnih ter netočnih poročil popolna finančna revizija in finančne posledice lahko spet bremenijo ČZS. Očitno se predsednik nadzorne komisije ČZS še ni spustil v zavedno stanje prištevnosti in opazil resne grožnje za bankrot zveze. Mogoče gospod, ki piše tako ogorčene uvodnike in zahteva ne vemo kakšne podpise pod tekste sodi, da so Noč, Seničeva & Co. najbolj sposobna izvršna direktorja kar jih Slovenija premore in da revizorji kateri izvajajo pregled njunega poslovanja iz naslova uredbe nimajo pojma o svojem delu in stroki. Seničeva prejema plačo za dobro opravljeno delo v dobrobit čebelarjev ne za možen bankrot zveze. Čisto odkrit namig glede resnosti situacije; v primeru, če bo šel en samcat cent iz blagajne ČZS za pokrivanje nesposobnosti dela Noča in Seničeve bo sledila takojšnja kazenska ovadba zoper predsednika nadzorne komisije ČZS pri pristojnem tožilstvu. To opozorilo je mišljeno resno in brez sprenevedanja. Za finančne izgube organizacije kot je ČZS je s svojim premoženjem odgovoren predsednik ČZS in on s svojo nesposobnostjo ter zaposlovanjem nesposobnih, izgubo resnično povzroča. Torej izgubo naj krije Boštjan Noč. S strani predsednika nadzornega odbora ČZS bi bilo pošteno do vseh 6700 članov ČZS spisati članek v SČ in jim predstaviti realna dejstva in postopke, kateri potekajo pred finančnimi revizisjkimi organi. No tega članka ne bo, 100% pa bo kakšen Šivicev pamflet o nujni podpori sposobnemu vodstvu in takih člankov bo prihodnjosti z njegove strani prav gotovo veliko. Prav tako čebelarji pričakujemo v SČ objavo pogodbe o zaposlitvi predsednika ter finančna poročila ČSS ter prejemkih, odhodkih itd... Gre za javne osebe in državni denar in po zakonu so ti podatki javni. Če Seničeva in Noč tega ne verjameta jima bo to razložila pooblaščenka do dostopa javnih informacij in ona to počne z veliko medijsko odmevnostjo. Noč in Seničeva imata 30 dni za razkritje finančnega poslovanja ČSS in pogodb predsednika ČZS ali pa se bo z njima ukvarjala vsa Slovenska javnost.

Še en resničen namig predsedniku nadzorne komisije ČZS, če resnično ne želi končati na sodišču v primeru kakšršnega koli finančnega pokrivanja nesposobnosti Seničeve in Noča iz blagajne ČZS. Tajnik ČZS Tomec je že davno »flancaril« naokoli, tako v Celju kot na regijskih posvetih, kako bi bilo dobro ustanoviti paralelno institucijo in prenesti nanjo pridobitno dejavnost čebelarstva, ČZS naj bi ostala zveza društev in čebelarjev. Podvig bi bil smotrn in je učinkovit, uporabljajo ga marsikatere podobne stanovske zveze v Sloveniji. Zakaj tega ČZS še do danes ni izvedla ni jasno, mogoče je tajnik govoril o tej ideji kar tja v en dan. Tisti z malce več znanja, to Noč & Senič vsekakor nista, vedo, da lahko s tem kompenziraš (ublažiš) finančne bedarije kakršne Noč in Seničeva zaradi popolne nesposobnosti počneta. Ustanovitev take paralelne inštitucije pomeni zelo dobro varovalko pred finančnim bankrotom matične zveze. Imajo jih že večina zvez (atletska, košarkaška, lovska, plavalna, ribiška, itd..,itd...) samo čebelarji ne. Na žalost Čebelarska zveza Slovenije nima niti enega vodstvenega člana, takega kateri bi se vsaj malo spoznal na takšne in drugačne varovalke (tudi organizacijsko-finančne) in to je očitno dokazano dejstvo.

Že samo dejstvo, kako se je zlahka uvedla praksa, da podpredsedniki ČZS niso regijsko voljeni, Noč sedaj nastopa kot polprofesionalni predsednik brez izobrazbe, referenc, vodstvenih delovnih izkušenj vendar voljen, kaže na pomanjkanje osnovnih pravil igre. Ta pravila igre so bila sprejeta v ozkem krogu ljudi brez širšega posvetovanja s 6700 člansko množico. To so anonimna dejanja in anonimne anomalije v zvezi čebelarjev in ne pisma, ki opozarjajo naravnost na kriminalno početje predsednika ČZS in vodje ČSS. Pomembni demokratični vzvodi delovanja 116 letne stanovske organizacije so bili ukinjeni, pravzaprav poteptani in pohojeni. ČZS, nekoč ugledno institucijo vodi vulgarni primitivec tipa Noč. Zlahka se je zanemarilo dokazano dejstvo da je Noč brez kakršne koli resne formalne izobrazbe primerne za vodenje institucije kot je ČZS. Med obiskom predsednika Češke zveze pred tedni se je izkazalo kako Noč ne zna niti enega tujega jezika aktivno, slovenščina mu je tako ali tako »španska vas« to se ve že dolgo. Nobenih vodstvenih izkušenj nima ne pozna vodenja ter organiziranja skupine ljudi. Ta dejstva so grozljivka dostojna retardiranosti klana Noč in poniglavosti tistih katerim ta klan ureja poceni zdravniške preglede in daje medalje. Ukinjen je bil internetni forum in odkrita debata med čebelarji, ne glede na to, da so tisti trije uredniki na njemu včasih pretirano duhovičili kar malo po svoje. Seničeva in predvsem Noč so si popolnoma podredili informacije. Novice in informacije posredovane s strani klike Noč, Senič & Co so članstvu filtrirane, netočne, sem ter tja v pravem pomenu besede zlagane in potvorjene, tiste bistvene celo zamolčane in niso objavljene ne v SČ in ne v ostalih čebelarskih medijih. Kaj takega v 116 letni zgodovini stanovska organizacija čebelarjev ne pomni na Slovenskem.

S tem vprašanjem končujemo tole pisanje. KDO SE BO OPRAVIČIL PREPROSTI, SKROMNI ZELO MARLJIVI IN PREDVSEM SPOSBNI KNJIŽNIČARKI?

Zgroženost zaradi prostaštva, vulgarnosti ter arogance predsednika ČZS v zvezi z njegovim odkritim izživljanjem nad knjižničarko v prostorih ČZS je bila resnična. V SAZU in NUK je bila nad dejanjem ne samo izražena odkrita ogorčenost ampak elementarna šokiranost. Prostak Boštjan Noč, nažalost predednik ČZS, se je še enkrat izkazal v svoji najboljši izvedbi. Šivic mu piše odkrite podpore v Slovenskem čebelarju, ostali so tiho. TOREJ KDO SE BO OPRAVIČIL KNJIŽNIČARKI - TU GRE ZA OSNOVNO ČLOVEŠKO IN CIVILIZACIJSKO DEJANJE?

Slovenske čebelarke in čebelarji želimo s tem tekstom še predlagati posameznikom v ČZS tistim, ki zelo radi prijavljajo tovrstna pisanja raznim uradnim organom, da s tem posredujejo tudi našo prijavo finančnim, davčnim ter vsem ostalim ustreznim organom pregona delovanje Čebelarskega društva Kranjska čebela iz Žirovnice. To čebelarsko društvo naj bi izrabljalo članstvo v ČZS pod pretvezo društva za čisto pridobitniško dejavnost nekaj posameznikov in kot tako nima veze z organiziranostjo čebelarskih društev v Sloveniji. ČD Kranjska čebela iz Žirovnice je bilo ustanovljeno zgolj zato, da lahko klan Noč brez plačevanja prispevkov, z izogibanjem plačevanja davkov itd... vodi knjige (če jih sploh) za lastno družinsko pridobitno dejavnost kar je v zvezi s KZ RS prepovedano in sankcionirano. Podroben pregled poslovanja ČD Kranjska Čebela s strani ustreznih organov bo pokazal resničnost teh trditev.

Ko bo kolegij katerihkoli ljudi na ČZS prijavljal zgornje besedilo naj zraven še prijavijo ČD Kranjska Čebela iz Žirovnice, tako da bodo ustrezni organi dobili resničen in dejanski vpogled v celotno dogajanje in tako lahko razbrali zakaj pri celi stvari gre. Najprej pa se naj kdo opraviči knjižničarki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Besedilo poleg na tem preostalem forumu lahko jutri posredujemo še vsem slovenskim medijem ako kdo želi izrecno publiciteto o vsem skupaj po celi Sloveniji.

Podpisani
Slovenski Čebelarji in Slovenske Čebelarke

cebelar_novinec
PrispevkovCOLON 1006
PridruženCOLON Če Jun 14, 2007 8:08 pm

OdgovorCOLON # 30988Odgovor cebelar_novinec
Če Nov 13, 2008 2:36 pm

Ne vem kaj je huje. Tale prispevek ali domnevno delovanje B. Noč-a in "njegovih".

Vidi se, da je prišlo do konfrontacije dveh struj v čebelarskem svetu v Sloveniji ;)

Tako, kot neodvisni opazovalec moram reči, da mi ne ena in ne druga ne dišita. Ravno nasprotno....prav smrdita.

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 30989Odgovor divji cebelar
Če Nov 13, 2008 3:15 pm

Zanimivo in zelo pogumno pisanje. Škoda le, da je anonimno in kot takšno zaradi tega precej izgublja na verodostojnosti.

In avtorju (avtorjem) lahko očitamo tudi preveč posplošen opis očitkov glede porabe davkoplačevalskega denarja. Malo več konkretnih podatkov bi bilo zelo koristno navesti.

dobje
Site Admin
PrispevkovCOLON 948
PridruženCOLON Sr Feb 22, 2006 9:20 pm
CONTACTCOLON

Re: KDO SE BO OPRAVIČIL

OdgovorCOLON # 30990Odgovor dobje
Pe Nov 14, 2008 5:25 pm

kdoseboopravicil napisal/-aCOLONKDO SE BO OPRAVIČIL PREPROSTI, SKROMNI, ZELO MARLJIVI IN NADVSE SPOSOBNI KNJIŽNIČARKI?

Slovenski čebelarji in slovenske čebelarke smo se zelo razveselili odprtja čebelarske knjižnice. Naša, več kot 116 letna stanovska organizacija in vsi njeni člani marljivo, skrbno in pridno zbiramo gradivo, kot so to v preteklosti počeli naši predhodniki. Pisana beseda, tiskovine, knjige, letaki in novi mediji naj ostanejo zanamcem v skrbno zbrani obliki. Prav tako smo bili veseli pozornosti medijev pripravljenih, da posvetijo čebelarjem svoj čas in poudarijo pomembnost slovenski čebelarski pisani besedi. Z radostjo smo pričakali ugledne goste iz Slovenije in tujine na otvoritvi. Vendar nad tem prijetnim dogodkom obstaja temna senca in se pravzaprav vleče že lep čas.

Pred meseci je bila sestavljena ekipa za izvedbo delne digitalizacije ter vnos knjižničnega gradiva v centralno bazo podatkov s sistemom COBISS. Ljudje zadolžen za izvedbo so strokovnjaki in profesionalci na področju knjižničarstva. In da sedaj razložimo zakaj smo zapisali tak naslov. Pri sami izvedbi dela na lokaciji čebelarskega centra na Lukovici se je namreč zgodilo nekaj zelo nezaslišanega. Ves čas dela na Lukovici se je neizobraženi predsednik ČZS Boštjan Noč naravnost primitivno ter prostaško znašal nad knjižničarko, dokazoval svojo aroganco in nenehno vpil nanjo ter jo žalil. Če čebelarska srenja tega ne verjame naj skromno, zelo marljivo in predvsem sposobno knjižničarko enostavno vpraša o zmerjanju in žalitvah s strani neskončno vulgarnega Boštjana Noča.

Zadeva ni enostavna dragi Čebelarji in Čebelarke. Novice o tem resničnem verbalnem divjanju Noča nad knjižničarko so prišle v obliki zgrožene, naravnost šokantne informacije na malce širši skupni sestanek uprave NUK-a in SAZU-ja. Za vednost prva kratica pomeni Narodno in univerzitetno knjižnico v Ljubljani, knjižnico vseh knjižnic v Sloveniji. Druga kratica pomeni Slovensko akademijo znanosti in umetnosti. Za nekatere nič pomembnega za nekatere ti dve instituciji pomenita zelo veliko. Slovenski Čebelarji in Čebelarke ne samo preprosta srenja ampak že najvišja akademska skupnost v Sloveniji se zgraža nad dejanji predsednika ČZS.

Primitivizem, nespodobnost, vulgarnost Noča je prešla vse meje. S svojim obnašanjem zgolj prikriva neznanje in nepoznavanje česarkoli. Boštjan Noč je človek brez izobrazbe, in delovnih referenc. Znanje popravljanja vtičnic in šofiranje avta pač za vodenje ČZS ni dovolj in je le prva točka neumnosti. Bolna ambicioznost klana Noč je škodljiva slovenskim čebelam in Čebelarjem.

Franci Šivic v eni od prejšnjih številk SČ na koncu svojega članka poniglavo zapiše, kako se moramo učiti pri drugih, tujih zvezah ter preprečiti razpad ČZS in strniti vrste. Nikomur ampak zares nikomur ni do razpada ČZS. Desetletja znana zahrbtnost F. Šivica pride lepo do izraza ob dejstvu, da je ravno Boštjan Noč na mestu podpredsednika ČZS grozil kako razmišlja Zveza društev Severne Gorenjske o izstopu iz ČZS.Verjetno ni že elementarna demenca na obisku pri g. Francu Šivicu, da se on tega ne bi spomnil. Konec koncev sta bila z Nočem oba podpredsednika zveze. V zadnjih 75!!!!! letih ni še nihče grozil z izstopom iz ČZS in v tem času je le ta spreminjala organizacijske ter društvene oblike. Boštjan Noč je bil prvi z odkrito grožnjo z izstopom dela čebelarjev iz zveze in le to uporabil za svoje vzpostavljanje pozicije znotraj zvezinih struktur. Gospodu F. Šivicu resnično želimo in upamo, da se mu zdravje ni toliko poslabšalo, da si ne bi teh izsiljevalskih metod Noča zapomnil. Čebelarji poznamo preparate, take ki povečujejo koncentracijo in izboljšujejo pomnenje. Malo matičnega mlečka, malo medu, propolisa, cvetnega prahu itd... receptur je dovolj. Vrne se spomin in F. Šivic naj kar malo pomisli kdo je resnično prvi grozil z razbijanjem enotnosti zveze, z izstopom dela Gorenjskih čebelarjev. To je bil njegov protežiranec Boštjan Noč.

In pri recepturah čebeljih izdelkov kateri vračajo spomin se včasih prav pošteno zaplete. F. Šivic ima še eno značajsko lastnost, neverjetno zahrbtnost delovanja in le ta se je pokazala na čebelarskem izletu pred leti na Poljskem. Takratni vodja ČSS Papež se ga je malce preveč poveselil in prišlo je do zamud izletniških odhodov. Nič tragičnega za potrpežljive. Vendar je cel avtobus doživel predstavo kakršne se ne pozabi. Predstava desetletij trajajočega sovraštva, pritlehnosti in metanja polen pod noge je privrela na dan takrat, ko je Papež malce okrogel od prejšnjega dne zaspal. Tam na Poljskem je Silvana Šivic uprizorila neponovljiv teater, tak ki se ti vtisne do konca svojih dni. Glasno je vpila nad svojim Francijem kako je vlekel tega Papeža seboj na Poljsko in kako je treba Papeža zamenjati itd... in v besu se ji je zareklo še nekaj. Glasno, vpričo celega avtobusa čebelarjev je izjavila, kako je njen Franci naredil s tem Papežem napako in kako bi on moral že davno v preteklosti zamenjati tudi Miheliča. Tu je nekaterim dobesedno zastal dih. Silvana Šivic je v svojem klasičnem besnem izpadu, takšnem kakršnega bi ji zavidal najbolj prostaški kočijaž v zakotnem delu Poljske, v enem stavku povedala vse. Izpovedala je vso svojo mržnjo do Janeza Miheliča več kot tridesetletnega urednika revije Slovenski čebelar, zelo spoštovanega med čebelarji kot tudi v strokovnih in akademskih krogih. Razlog za to sovraštvo je preprost in je v recepturah. Tisti z malce daljšim čebelarskim stažem vemo, da je skrbna in zelo poštena Miheličeva življenska sopotnica delala na delovnem mestu v določenem podjetju in imela stik s takimi in drugačnimi čebelarskimi recepturami za izdelke v množični proizvodnji. Konec koncev ji je delovna organizacija dajala mesečno plačo ter delovno mesto. In tu nastopita Silvana in Franci Šivic. Silvana Šivic je skoraj zahtevala (leta nazaj) od Miheličeve žene recepture za določene preparate, katere je želela v domači proizvodnji pripravljati skupaj s svojim Francijem. Miheličeva žena se je taki zahtevi uprla. Za Janeza Miheliča so se pričela ne ravno prijetna obdobja urednikovanja in tako Franci kot Silvana nista nikoli zamudila priložnosti, da mu ne bi dala vedeti kako onadva vodita ČZS, nastavljata ljudi in manipulirata z njimi. Cel avtobus čebelarskih izletnikov je na Poljskem slišal vse.

Pred tremi leti, ko so se Janezu Miheliču začeli kazati prvi resni bolezenski znaki se je zgodilo nepozabno srečanje t.i. razširjenega vodstva ČZS ter še nekaj čebelarjev, kateremu je predsedoval sam »sortni izbor« F. Šivica in B. Noča. Sestanek je vodil tako imenovani intelektualec Franc Čebulj. Kot predsednik ČZS se je Franc Čebulj globoko zapisal v srca Slovenskih Čebelarjev. Izkazal se je kot »vrhunsko izobražen intelektualec, človek neverjetnih razsežnosti, poliglot, vizionar, humanist, filantrop ter predvsem sposoben vodja«. Ni preveč nenavadno od kod taka izrazita podpora F. Šivica k predsedovanju F. Čebulja in kasneje B. Noča. Intelektualno, duhovno, značajsko predvsem kar se osebnostnih lastnosti tiče so si ti trije zelo blizu. »Gliha skup štriha« bi rekli kleni Slovenci. Na tistem sestanku je zaradi tako imenovane delovne neučinkovitosti B. Noč zahteval zmanjšanje plače J. Miheliču za 20%. Leto in pol pred pokojem, po trideset in več let dela v ČZS ter urednikovanju Slovenskega čebelarja se Boštjan Noč loti bolnega urednika. Tako globoko je padla ČZS, brez sprenevedanja. F. Šivic se je z vsem strinjal. Če ne bi bilo v klanu Noč še starejšega prevaranta s priimkom Noč javnost tega ne bi nikoli izvedela. Pa kako ponosni so bili v klanu Noč nad svojo odločnostjo, Boštjan je zahteval naj se bolnemu uredniku zniža plača in Boštjan že ve kako se to dela ima namreč velik nabor vodstvenih izkušenj na najrazličnejših vodilnih položajih v svoji karieri. Tudi stalna informiranost s strani hišniško-snažilskega para v ČZS, kateremu se že 6 let iskreno zahvaljujemo za neprecenljive informacije, je poskus znižanja plače Miheliču to potrdila. Noč se je s tem, kako odločen je bil in zahteval znižanje plače za urednika še hvalil, pa čeprav se je Miheliču vsak tolar v zadnjih letih štel k pokojnini in še krepko bolan je bil. Ja tako vodstvo imamo v naši več kot 116 letni stanovski organizaciji in F. Šivic v svojih poniglavih zapisih v Slovenkem čebelarju še poziva k podpori takemu vodstvu. Po več kot 30 letnemu delu v ČZS bolnemu uredniku Slovenskega čebelarja Noč, Čebulj in Šivic znižujejo plačo. Cvet slovenskega razsvetljenstva tile trije ni kaj. Zatorej ne sprašujte se Čebelarke in Čebelarji zakaj se vsa slovenska akademska in knjižničarsko kulturno strokovna javnost že odkrito zgraža nad posameznimi dejanji.

Šivicev članek s pozivom k podpori vulgarnemu in primitivnemu vodstvu v podobi B. Noča objavljen v SČ je bil prekopiran in posredovan posameznikom v NUK-u in SAZU-ju, tako da bodo zanamci vedeli kdo je pisal pamflete podpore neumnosti in nesposobnosti.

Čebelarji po Sloveniji verjetno ne vedo kje je še dodaten razlog za tako izrazito podporo temu vodstvu. B Noč namreč F. Šivicu ureja preglede v diagnostičnem centru Brdo preko vrste z določenim popustom. Vsaj tako se oba pripadnika v klanu Noč hvalita naokoli. Da je F. Šivic v ekonomski situaciji, ko te popuste potrebuje tako ali tako vedo vsi čebelarji. Miheliču so hoteli znižati plačo za 20%, Šivicu Noč ureja popuste za preglede. Povsod se nekaj znižuje. Nivoji in prag medčloveške tolerance še posebej.

Starejši pripadnik klana Noč, sloveč po svoji aroganci, brutalnosti in elementarni človeški retardiranosti (to je sin, predsednik ČZS zagotovo podedoval) se je hvalil dobesedno s temi besedami. »Naš Boštjan je zrihtal Šivicu pregled drobovine na Bledu pa še popust so mu dali, sedaj mu bomo dali (Šivicu o.p.) v Breznici-Žirovnici še eno kolajno, plaketo in bo naš in delal tisto kar bomo mi tukaj hoteli« Kako je F. Šivic strumno nastavil junaška prsa in prejel plaketo ni potrebno poudarjati. Groteska brez primere in sedaj se tiskajo v SČ njegovi pamfleti o podpori Boštjanu Noču v nedogled.

Še hujši problem lahko za našo institucijo, več kot 116 let staro stanovsko organizacijo, nastopijo ko taki ljudje kot so Noč, Čebulj, in Šivic začno upravljati s človeškimi viri, moderno povedano. Po domače povedano, nastavljati ljudi v organizaciji. Takšno delovanje posameznikov v zvezi je sodu izbilo dno. Osnovne človeške in delovne vrednote so padle na najnižji nivo v celotni zgodovini čebelarstva na Slovenskem.

Evidenten problem je v Čebelarski svetovalni službi, kadrovskem produktu F. Čebulja in B. Noča. Dva vrhunska menedžerja ni kaj, skupaj resnično ne premoreta niti prave srednje šole. Vsekakor ne sme F. Šivic nikakor pozabiti napisati v naslednjem pamfletu novih besed k podpori vodstvu ČSS in Noču pripisati še izvrstnega kadrovanja. Ker takih kot so v ČSS ni nikjer, vsaj tako nesposobnih ne. Zadolžena za ekonomiko pri ČSS je kvalifikacije za službo naredila med rjuhami skupaj z B. Nočom, to vedo skoraj vsi Gorenjski Čebelarji in prav velika skrivnost to ni. Bolje poučeni celo vedo kdaj in kje. »Gopodična« ima v treh letih in pol bolj malo za pokazati oziroma skoraj nič. Mogoče kozarec, prazen, za med. Še tu ji je medijsko pozornost speljal predsednik komisije za ekonomiko v ČZS. Ne bomo izgubljali besed o njej, preko odprte zadrge B. Noča so bile njene strokovnosti dovolj, da lahko ne dela nič in prejema zelo lepo uradniško plačo. Če kdo slučajno šteje njena tri leta in pol leta dela za uspeh nima pojma o ničemer. In niti slučajno naj B. Noč in Lidija Senič ne blebetajo na ves glas o uspehih okoli praznega kozarca ter vsote porabljene za ta umotvor.

Slovenski nosilec zlate olimpijske medalje iz Pekinga je dobival od Olimpijskega komiteja 400€ mesečno, štiri leta, zase in za trenerja in dosegel rezultat. Klubi Maksa Perca v Sloveniji s svojim članstvom, po starosti primerljivim čebelarjem, imajo proračune desetkrat manjše in kar precej odličnih uspehov v svojih dejavnostih.

Ve se koliko imajo plače v ČSS in po treh letih pokažejo en prazen steklen kozarec okoli katerega skačejo našemljene študentke. Če širša Slovenska javnost izve zakaj se troši denar davkoplačevalcev bo zadrega zaradi nesposobnosti ČSS še zelo velika.

Vodja ČSS, nekoč nepomembna uradnica v neki pozabljeni pisarni na Telekomu danes verjeli ali ne drage Čebelarke in Čebelarji danes prosto razpolage s 890.000€ državnih sredstev letno namenjenih čebelarstvu. Številka o kakršni se je poleg samega centra na Lukovici v pisarnah na Cankarjevi ulici v Ljubljani le sanjalo. S tem denarjem se ne dela nič, troši se ga za prospekte, prospekte, prospekte in seveda za prazen kozarec za med. Kozarec kot kozarec, kdo se ozira nanj – nekateri bi radi iz tega veliko zgodbo. Samo da ne bi kdo kje v Sloveniji slučajno izvedel, da je ČSS v treh letih in pol spravila skupaj en prazen steklen kozarec za med in se je pri tem potrošilo zelo, zelo, veliko €. Mogoče edino predsednik komisije za ekonomiko pri ČZS vidi v tem velikanski uspeh. Tako imenovani »direktor priganjač«. Ne vemo kako je bilo lahko nekoč na forumu ČZS tako navdušenje nad tem človekom, kot možnim predsednikom ČZS. Mogoče nekateri tam niso imeli pojma s kom imajo opravka. Kdor pozna zgodbo malce dlje bo vedel, da ta »direktor priganjač« ni nič posebnega, ni ne pretirano sposoben, ne iznajdljiv ali prodoren. Na direktorsko mesto je prišel bolj po nesreči. Pred tem je namreč nepričakovano preminul resnično sposoben direktor, človek ki je postavil ključne ljudi in pripeljal vrhunske strokovnjake v podjetje. Ta današnji predsednik komisije za ekonomiko ni delal nič drugega kot te ljudi priganjal ter še dodatno priganjal. Vse dobre zgodbe o uspehu so spisali v tistem podjetju ljudje katere je izbral pokojni predhodnik. Ni nepomemben tale preskok, ravno tu se vidi kako ta »direktor priganjač« ne prepozna popolnih nesposobnežev v ČSS, ker teh sposobnosti nima. On zna samo priganjati. Predsednik komisije za ekonomiko pri ČZS v menedžerskih krogih ni nobena referenca, pridobljene nagrade so bile podobne kot tista Šiviceva v Žirovnici, usluga za uslugo, ne posledica resničen sposobnosti ali referenčnosti. Resnično zgodbo o uspehu je v tistem elektroproizvodnem podjetju postavil na žalost daleč prekmalu pokojni njegov predhodnik, tale, ki tukaj na polno pametuje in blefira po ČZS je le priganjal kot kak birič in bi se rad kitil s tujim perjem.

Da je ČSS potrebna ni dvoma in vsako jadikovanje kako je potreben čas in priložnost itd... v uvodnikih SČ je odveč. Vsi se strinjamo, da je ČSS potrebna in 890.000€ letno zelo zaželjenih za čebelarstvo. Državnih sredstev bi bilo lahko kvečjemu še več. Vendar naj v ČSS delajo sposobni ljudje, zmožni dobrega svetovanja, raziskav, razvoja, uvajanja modernizacije, aplikativnosti raziskav in preproste zdrave človeške presoje.

Ne potrebujemo v ČSS primerke kadrovane med rjuhami s predsednikom ČZS. Večina je zaposlenih v ČSS zato ker so bili Čebulju in Noču všečni in so v prijateljskih povezavah. Ta da, Noč in Čebulj imata res vrhunsko izobrazbo ter izkušnje s kadrovskega področja in kot taka, zelo sposobna, sta skuhala kadrovanje v ČSS. Čebuljeva občina ima poleg Ljubljane največji prihodek na občana med slovenskimi občinami, vendar je ekonomski kazalec s katerim se hvali posledica velikih podjetij v občini (letališče, smučišče, itd..) ter malo prebivalcev v sami občini. V ekonomskem kazalcu smotrnosti porabe občinskega denarja je namreč nekje globoko na dnu med zadnjimi v Sloveniji. Taka je tudi ČSS, veliko javnega (državnega) denarja in zelo malo dejanj. Že ena sama resnično dobra analiza smotrnosti (učinkovitosti) porabe sredstev znotraj ČSS opravljena s strani neodvisne inštitucije, tudi državne če je treba, bi bilo verjetno dovolj da bi se vsaj trem v ČSS pokazalo vrata in se jim izročilo delovno knjižico v roke. In še nekaj, zahvaljujoč hišniško-snažilniškim virom imajo vsi zaposleni v ČSS v njihovi delovni knjižici vpisano delovno mesto v Čebelarski zvezi Slovenije. Torej ni nobenega razloga za vzvišenost ali aroganco tako prisotno pri vodji ČSS Lidiji Senič in njeni distanciranosti od ČZS, katero tako rada kaže v javnosti in na terenu. Seničevi v delovni knjižici natanko piše kdo ji reže kruh in komu naj služi. To je ČZS. Če Seničeva meni da javna služba za potrebe čebelarstva nekaj imaginarnega bomo slovenski čebelarji zelo, zelo veseli če si pridobi kakšno drugo štempiljko delodajalca v svojo delovno knjižico. Oddahnili si bomo, slovenski davkoplačevalci pa verjetno še bolj. Sredstva namenjena čebelarjem se bodo verjetno bolj smotrno in učinkoviteje porabljala.

Zelo hud problem s ČSS in nesposobnostjo določenih ljudi nastaja še nekje drugje. Finančno breme tekočega poslovanja nosi za Čebelarsko svetovalno službo ČZS sama s sredstvi zbranimi s članarino. Seveda bo kakšen nepozoren, naiven in malce preveč na besedo (Noču, Seničevi, itd..) verujoč predsednik komisije za nadzor v ČZS rekel da je vse OK. Vendar je resnična slika daleč od tega. Iz naslova izvajanja uredbe za katero je bil zadolžen B. Noč in jo dejansko tudi vodil še kot podpredsednik ČZS, se z njo pri kandidiranju za predsenika celo hvalil, grozi ČZS vračilo denarja v proračun države v vrednosti 98.000€ skupaj z zamudnimi obrstmi. V vrednosti cca. 79.000€ iz izvajanja uredbe za katero je bila zadolžena Seničeva je zahtevana zaradi slabo izdelanih, nepopolnih ter netočnih poročil popolna finančna revizija in finančne posledice lahko spet bremenijo ČZS. Očitno se predsednik nadzorne komisije ČZS še ni spustil v zavedno stanje prištevnosti in opazil resne grožnje za bankrot zveze. Mogoče gospod, ki piše tako ogorčene uvodnike in zahteva ne vemo kakšne podpise pod tekste sodi, da so Noč, Seničeva & Co. najbolj sposobna izvršna direktorja kar jih Slovenija premore in da revizorji kateri izvajajo pregled njunega poslovanja iz naslova uredbe nimajo pojma o svojem delu in stroki. Seničeva prejema plačo za dobro opravljeno delo v dobrobit čebelarjev ne za možen bankrot zveze. Čisto odkrit namig glede resnosti situacije; v primeru, če bo šel en samcat cent iz blagajne ČZS za pokrivanje nesposobnosti dela Noča in Seničeve bo sledila takojšnja kazenska ovadba zoper predsednika nadzorne komisije ČZS pri pristojnem tožilstvu. To opozorilo je mišljeno resno in brez sprenevedanja. Za finančne izgube organizacije kot je ČZS je s svojim premoženjem odgovoren predsednik ČZS in on s svojo nesposobnostjo ter zaposlovanjem nesposobnih, izgubo resnično povzroča. Torej izgubo naj krije Boštjan Noč. S strani predsednika nadzornega odbora ČZS bi bilo pošteno do vseh 6700 članov ČZS spisati članek v SČ in jim predstaviti realna dejstva in postopke, kateri potekajo pred finančnimi revizisjkimi organi. No tega članka ne bo, 100% pa bo kakšen Šivicev pamflet o nujni podpori sposobnemu vodstvu in takih člankov bo prihodnjosti z njegove strani prav gotovo veliko. Prav tako čebelarji pričakujemo v SČ objavo pogodbe o zaposlitvi predsednika ter finančna poročila ČSS ter prejemkih, odhodkih itd... Gre za javne osebe in državni denar in po zakonu so ti podatki javni. Če Seničeva in Noč tega ne verjameta jima bo to razložila pooblaščenka do dostopa javnih informacij in ona to počne z veliko medijsko odmevnostjo. Noč in Seničeva imata 30 dni za razkritje finančnega poslovanja ČSS in pogodb predsednika ČZS ali pa se bo z njima ukvarjala vsa Slovenska javnost.

Še en resničen namig predsedniku nadzorne komisije ČZS, če resnično ne želi končati na sodišču v primeru kakšršnega koli finančnega pokrivanja nesposobnosti Seničeve in Noča iz blagajne ČZS. Tajnik ČZS Tomec je že davno »flancaril« naokoli, tako v Celju kot na regijskih posvetih, kako bi bilo dobro ustanoviti paralelno institucijo in prenesti nanjo pridobitno dejavnost čebelarstva, ČZS naj bi ostala zveza društev in čebelarjev. Podvig bi bil smotrn in je učinkovit, uporabljajo ga marsikatere podobne stanovske zveze v Sloveniji. Zakaj tega ČZS še do danes ni izvedla ni jasno, mogoče je tajnik govoril o tej ideji kar tja v en dan. Tisti z malce več znanja, to Noč & Senič vsekakor nista, vedo, da lahko s tem kompenziraš (ublažiš) finančne bedarije kakršne Noč in Seničeva zaradi popolne nesposobnosti počneta. Ustanovitev take paralelne inštitucije pomeni zelo dobro varovalko pred finančnim bankrotom matične zveze. Imajo jih že večina zvez (atletska, košarkaška, lovska, plavalna, ribiška, itd..,itd...) samo čebelarji ne. Na žalost Čebelarska zveza Slovenije nima niti enega vodstvenega člana, takega kateri bi se vsaj malo spoznal na takšne in drugačne varovalke (tudi organizacijsko-finančne) in to je očitno dokazano dejstvo.

Že samo dejstvo, kako se je zlahka uvedla praksa, da podpredsedniki ČZS niso regijsko voljeni, Noč sedaj nastopa kot polprofesionalni predsednik brez izobrazbe, referenc, vodstvenih delovnih izkušenj vendar voljen, kaže na pomanjkanje osnovnih pravil igre. Ta pravila igre so bila sprejeta v ozkem krogu ljudi brez širšega posvetovanja s 6700 člansko množico. To so anonimna dejanja in anonimne anomalije v zvezi čebelarjev in ne pisma, ki opozarjajo naravnost na kriminalno početje predsednika ČZS in vodje ČSS. Pomembni demokratični vzvodi delovanja 116 letne stanovske organizacije so bili ukinjeni, pravzaprav poteptani in pohojeni. ČZS, nekoč ugledno institucijo vodi vulgarni primitivec tipa Noč. Zlahka se je zanemarilo dokazano dejstvo da je Noč brez kakršne koli resne formalne izobrazbe primerne za vodenje institucije kot je ČZS. Med obiskom predsednika Češke zveze pred tedni se je izkazalo kako Noč ne zna niti enega tujega jezika aktivno, slovenščina mu je tako ali tako »španska vas« to se ve že dolgo. Nobenih vodstvenih izkušenj nima ne pozna vodenja ter organiziranja skupine ljudi. Ta dejstva so grozljivka dostojna retardiranosti klana Noč in poniglavosti tistih katerim ta klan ureja poceni zdravniške preglede in daje medalje. Ukinjen je bil internetni forum in odkrita debata med čebelarji, ne glede na to, da so tisti trije uredniki na njemu včasih pretirano duhovičili kar malo po svoje. Seničeva in predvsem Noč so si popolnoma podredili informacije. Novice in informacije posredovane s strani klike Noč, Senič & Co so članstvu filtrirane, netočne, sem ter tja v pravem pomenu besede zlagane in potvorjene, tiste bistvene celo zamolčane in niso objavljene ne v SČ in ne v ostalih čebelarskih medijih. Kaj takega v 116 letni zgodovini stanovska organizacija čebelarjev ne pomni na Slovenskem.

S tem vprašanjem končujemo tole pisanje. KDO SE BO OPRAVIČIL PREPROSTI, SKROMNI ZELO MARLJIVI IN PREDVSEM SPOSBNI KNJIŽNIČARKI?

Zgroženost zaradi prostaštva, vulgarnosti ter arogance predsednika ČZS v zvezi z njegovim odkritim izživljanjem nad knjižničarko v prostorih ČZS je bila resnična. V SAZU in NUK je bila nad dejanjem ne samo izražena odkrita ogorčenost ampak elementarna šokiranost. Prostak Boštjan Noč, nažalost predednik ČZS, se je še enkrat izkazal v svoji najboljši izvedbi. Šivic mu piše odkrite podpore v Slovenskem čebelarju, ostali so tiho. TOREJ KDO SE BO OPRAVIČIL KNJIŽNIČARKI - TU GRE ZA OSNOVNO ČLOVEŠKO IN CIVILIZACIJSKO DEJANJE?

Slovenske čebelarke in čebelarji želimo s tem tekstom še predlagati posameznikom v ČZS tistim, ki zelo radi prijavljajo tovrstna pisanja raznim uradnim organom, da s tem posredujejo tudi našo prijavo finančnim, davčnim ter vsem ostalim ustreznim organom pregona delovanje Čebelarskega društva Kranjska čebela iz Žirovnice. To čebelarsko društvo naj bi izrabljalo članstvo v ČZS pod pretvezo društva za čisto pridobitniško dejavnost nekaj posameznikov in kot tako nima veze z organiziranostjo čebelarskih društev v Sloveniji. ČD Kranjska čebela iz Žirovnice je bilo ustanovljeno zgolj zato, da lahko klan Noč brez plačevanja prispevkov, z izogibanjem plačevanja davkov itd... vodi knjige (če jih sploh) za lastno družinsko pridobitno dejavnost kar je v zvezi s KZ RS prepovedano in sankcionirano. Podroben pregled poslovanja ČD Kranjska Čebela s strani ustreznih organov bo pokazal resničnost teh trditev.

Ko bo kolegij katerihkoli ljudi na ČZS prijavljal zgornje besedilo naj zraven še prijavijo ČD Kranjska Čebela iz Žirovnice, tako da bodo ustrezni organi dobili resničen in dejanski vpogled v celotno dogajanje in tako lahko razbrali zakaj pri celi stvari gre. Najprej pa se naj kdo opraviči knjižničarki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Besedilo poleg na tem preostalem forumu lahko jutri posredujemo še vsem slovenskim medijem ako kdo želi izrecno publiciteto o vsem skupaj po celi Sloveniji.

Podpisani
Slovenski Čebelarji in Slovenske Čebelarke
Tako pisanje in podtikanja so znana in junak, ki se je trudil z resnico ali obrekovanjem bi imoral zbrati toliko poguma, da bi se podpisal.
Kdor navaja konkretna imena in z njimi operira, obtožuje in žali, sam pa nastopa anonimno z nickom kdoseboopravicil je zame ničvrednež in takemu pisanju ni vredno posvečati nobene pomembnosti.
kdoseboopravicil, registriral si se le za tale obrekujoč prispevek in zato si slabič in morda tudi bolnik.

Citiral sem pa zato, da to ne bo zbrisano!!!

pavel
PrispevkovCOLON 266
PridruženCOLON To Maj 31, 2005 10:35 am

OdgovorCOLON # 30991Odgovor pavel
Pe Nov 14, 2008 5:46 pm

Žalostno. Ne bom se spuščal v to, kaj je res in kaj ne, ker nimam pojma o dogajanju i čebelarskem "vrhu".

Žalostno je pa, da lahko nekdo napiše takšne obtožbe zoper kogarkoli, ne da bi se pod to podpisal.

pavel

bloop
PrispevkovCOLON 746
PridruženCOLON Ne Avg 06, 2006 3:40 pm

OdgovorCOLON # 30992Odgovor bloop
Pe Nov 14, 2008 8:33 pm

Zalostno, da je podpisan in to tudi v mojem imenu.
"Podpisani
Slovenski Čebelarji in Slovenske Čebelarke "

Torej se je odlocil zaliti vse ljudi tudi v mojem imenu in imenu vseh, ki nimajo niti najmanjsega pojma o celotni zadevi in ga prav gotovo niso pooblastili, da uporabi taksen podpis v njihovem imenu.
Nedopustno!

Uporabniški avatar
zver
PrispevkovCOLON 563
PridruženCOLON Po Nov 07, 2005 2:42 pm
KrajCOLON MS, Iľakovci 69

OdgovorCOLON # 30993Odgovor zver
Pe Nov 14, 2008 8:58 pm

hja,
toliko branja da je bilo preveč za 1x zvečer (potem še pa 1x od bloopa, na koncu pa opazim da je copy paste :):):):):):).

TOREJ MOJE MNENJE:

Nekomu se je gnev izlil na dan, ki se je očitno dolgo nabiral.

Premalo časa sem v ČD društvu in posledično premalo časa poznam ČZS, da bi lahko sodil o predhodnem delu ČZS.

Sedaj se pa kar nekaj dogaja, če ne drugega ima majhen čebelar gradivo, s katerim lahko osvešča kupce. Kozarec mi je pa tudi všeč.

Verjetno je pa tudi res, da bi se dalo kaj popraviti v sedanjem delovanju in na te točke je pisec, poleg žaljenja, tudi opozoril.

Očitno je bižje "skledi", da vidi kar nekateri (večina) ne.

Ne morem soditi nobenega od omenjenih, ker nimam pristojnosti, vpogleda in pošteno povedano pojma o tem.

Da pa napišeš toliko in da bralec začuti gnev avtorja, pa tudi pomisliš da vse mogoče tudi ni tako nedolžno.

Ne razumem pa zakaj se avtor ni podpisal, ja lahko se boji tožbe, če je kje pretiraval.

lp zver
tij se samo fèi

dobje
Site Admin
PrispevkovCOLON 948
PridruženCOLON Sr Feb 22, 2006 9:20 pm
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 30994Odgovor dobje
Pe Nov 14, 2008 9:10 pm

Saj se je podpisal v imenu čebelarjev in čebelark; žal tudi v mojem in Tvojem in v imenu vseh nas- vseeno pa mojega pooblastila nima, čeprav je blizu korita! :carovnica

bogdan
PrispevkovCOLON 493
PridruženCOLON Pe Apr 09, 2004 10:10 am
KrajCOLON Ajdovscina

OdgovorCOLON # 30995Odgovor bogdan
Pe Nov 14, 2008 9:16 pm

Morda je to za koga "zanimivo in zelo pogumno pisanje".
Meni se to pač ne zdi, ampak bi se podpisal pod Dobjetovo izjavo... Kdor navaja konkretna imena in z njimi operira, obtožuje in žali, sam pa nastopa anonimno z nickom kdoseboopravicil je zame ničvrednež in takemu pisanju ni vredno posvečati nobene pomembnosti.
kdoseboopravicil, registriral si se le za tale obrekujoč prispevek in zato si slabič in morda tudi bolnik.
Naj medi, kjerkoli ze si...

cebelar_novinec
PrispevkovCOLON 1006
PridruženCOLON Če Jun 14, 2007 8:08 pm

OdgovorCOLON # 30996Odgovor cebelar_novinec
Pe Nov 14, 2008 9:46 pm

Mogoče se boji ?

Drugače se velikokrat zgodi, da policija polovi kakšne "ribe" ravno z anonimkami ! Tudi na policijskih avtomobilih je recimo anonimen telefon. Le zakaj anonimen ?

Če bi bil član tele "organizacije" čebelarske bi me bolj kot forma zanimala vsebina !

Sicer se mi drugače zdi neumno pisat take stvari na forumu in pozivati naj pa sedaj člani tole posredujejo naprej ne vem kam vse.

Zakaj to ne stori človek, ki je napisal tole sporočilo in podatke s katerimi očitno razpolaga posreduje policiji, antikorupcijski komisiji in še komu. Če je kaj na tem bodo že ukrepali ! Še posebej zato, ker so vpletene tudi druge inštitucije ( NUK, SAZU ).

Da vidimo.....

Drgač a ste vidli kaj pravijo avstrijci glede GSO ?

Kdaj bomo dobili kakšne izsledke naših raziskav ?

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 30997Odgovor divji cebelar
So Nov 15, 2008 8:12 am

Prav zanimivo je prebirati gornje komentarje. Skoraj nič manj kot inkriminirani prispevek sam.
In moj najbolj vneti navijač se tudi tokrat ni izneveril svoji tradiciji, da me ne bi citiral v negativnem smislu, čeprav je več kot očitno, da tudi tokrat vsebine moje opazke ni razumel. Kot običajno.

Seveda je takšno pisanje zelo "pogumno" pisanje. Če nekdo zapiše, da Franček in Micka občasno skupaj skačeta med rjuhe in se zaveda, da tega nikoli ne bi mogel dokazati in če se ob tem zaveda čemu se s takšnim zapisom izpostavlja ter, da njegove identitete niti ni tako težko izslediti, potem je to zelo "pogumno" pisanje. Toliko mojemu vnetemu navijaču v pojasnitev in razumevanje.

Glede ostalega pa ima še najbolj prav kolega Zver.

O ČZS in njenih funkcionarjih ter njihovih notranjih in medsebojnih razmerjih ter soodvisnostih razmišljajte tisti, ki tej organizaciji plačujete članarino. Mene bolj zanima ČSS, ki se financira iz davkoplačevalskih sredstev in ki z določili ustanovitvenega akta in določili vsakoletnega programa dela ter finančnega načrta dolžna servisirati VSE čebelarje ne glede na njihovo članstvo v ČZS. Temu pa se upirata tako vodstvo ČZS kot vodstvo ČSS. Vendar bo o tem še tekla beseda in seveda ne na tem forumu, temveč tam kjer je za to tudi mesto.

In še nekaj besed glede anonimnosti avtorja oziroma avtorjev tega spornega pisanja. Tudi sam praviloma nisem naklonjen anonimkam ker sem pred časom tudi sam bil žrtev podobnih anonimk na tem forumu. In ne le anonimk, celo fizičnih groženj in tudi ne samo na tem forumu, temveč celo po telefonu v večernih urah. Tokratnim anonimnežem pa je potrebno priznati vsaj nivo pisanja in izražanja, ki ga takratni anonimneži niso imeli in so se spuščali sramotno nizko.

In seveda s to razliko, da so takrat anonimneži izhajali iz krogov, ki sedaj tako neusmiljeno obračunavajo z anonimnim avtorjem ali avtorji tega spornega zapisa. Kako se vse spreminja in to še kar hitro. Ko komu odgovarja je tudi anonimnost sprejemljiva, ko pa tem istim to ne odgovarja, pa seveda ni in bi želeli sedaj avtorja ali avtorje razglasiti celo za bolnike. Vsekakor duševne bolnike in menda ne za bolnike obolele za gripo.

Pa še nekaj besed glede vsebine anonimnega pisanja samega. Kjer je dim, je praviloma tudi vsaj nekaj ognja. Avtor oziroma avtorji navajajo konkretna imena, konkreten čas in konkretne dogodke. So se torej dogodili ? Če so se in če so se na način kot so opisani in če so v njih sodelovali navedeni ljudje, potem je to zelo žalostna zgodba , ki kar kliče po preverjanju in ukrepanju pristojnih organov v organizaciji sami in tudi tistih izven nje. Če v pisanju odmislimo "klan" in "rjuhe" so ostale obtožbe zelo hude in relativno lahko preverljive. Interes organizacije pa bi moral biti, da se tudi preverijo in na enak transparenten način informira slovensko čebelarsko javnost kaj je res in kaj ni. Za tisto kar ni res, pa se vpleteni akterji srečajo na pristojnem sodišču. Za tisto kar pa je res, pa potegnejo konsekvence vpleteni akterji v čebelarski organizaciji.

In za zaključek tega pisanja moram zapisati, da to ni prvo kritično pisanje o delu ČZS in organov ter organizacij v njeni sestavi. Je le eno od mnogih s to razliko, da je to veliko bolj obširno in anonimno. Kljub veliko takšnih in podobnih kritikam se že več let na tem področju nič ne spremeni. Odgovorni v ČZS bi se morali nad stanjem v organizaciji krepko zamisliti in v organizaciji sami bi morali poskrbeti, da se sprožijo mehanizmi, ki bi pripeljali do temeljite kadrovske in programske prenove ter transparentnosti dela in funkcioniranja slovenske čebelarske organizacije. Dokler temu ne bo tako, se bodo občasno pojavljala takšna in podobna pisanja in notranji razkroj v organizaciji bo hromil njeno aktivnost, organizacije se bo vse bolj oddaljevala od svojega članstva, vedno več bo nezakonitosti in nepreglednosti, več bo klanovstva in zlorab ter drugih nečednosti, vedno bolj bodo člani nezadovoljni in nekoč bo hudo počilo, ker se tudi na terenu med članstvom čuti naraščanje nezadovoljstva.

volk
PrispevkovCOLON 2075
PridruženCOLON Če Apr 10, 2008 2:18 pm
KrajCOLON Zemlja

OdgovorCOLON # 30998Odgovor volk
Ne Nov 16, 2008 4:19 am

Meni je ze nekaj casa cisto vseeno,kaj dela cebelarska zveza.Sam imam cebele,vzeti mi jih ne more nihce,do mene ne more priti brez mojega dovoljenja nihce,ce pa ima kdo sodni nalog pa lahko gre na naslov,kjer me ze dolgo ni vec.Kaj se dogaja,kjer je denar ali pa dolocena oblast,je tudi EGO.Na vseh vpletenih straneh.tak je pac svet.
Narava je dekle lepotica,
Ko je voljna,
sama se preda,
ko jo posilis,
Ubiti te da!

boriss
Site Admin
PrispevkovCOLON 3074
PridruženCOLON So Sep 08, 2007 9:23 am

Kdo pa se bo meni opravičil?

OdgovorCOLON # 30999Odgovor boriss
Ne Nov 16, 2008 6:04 pm

Berem tole kolobocijo tu zgoraj in imam zelo mešane občutke. PO eni strani zavračam anonimke. Po drugi strani pa je po mojih podatkih veliko tega res - kar pa jaz do sedaj še nisem slišal pa bi celo lahko bilo res.

Torej če je pol tega res potem je čas da se na ČZS kaj malega spet spremeni.

Samo kaj ko sem počasi ugotovil, da pri spremembah mene ne bo zraven. Jih dobiš preveč in prevečkrat po buči.

Zakaj pa pišem Kdo se bo meni opravičil?


Zato ker me je pod to pismo podpisal! Jaz se pod tak napad na kogarkoli ne bi NIKOLI podpisal In zato ker se NE BI PODPISAL tega tudi NIKOLI NE BI NAPISAL!


Torej zahtevam od pisca tega OPRAVIČILO!

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

Dan prijetnih presenečenj !

OdgovorCOLON # 31045Odgovor divji cebelar
To Nov 25, 2008 8:11 pm

Današnji dan res lahko razglasim za dan prijetnih presenečenj. Dobil sem kar dve pošti, ki se obe nanašata na čebelarstvo. Pa najprej k prvi.

ČZS mi je poslala prijazno ponudbo, da se vključim v čebelarsko organizacijo. Obljubim, da bom o tem razmislil.

To drugo pisemce pa je veliko bolj zanimivo. Po zelo dolgem času se mi je ponovno oglasil moj dobri prijatelj Rado Muhar. Nič strahu. Tokrat moj prijatelj Radek ni hud, nič ne grozi petelinu na radgonskemu kupu gnoja, ne kaže volje po pretepu in sploh je moj prijatelj Radek tokrat napisal zelo prijazno pisemce. Tudi naslov na kuverti je bil do vejice popoln. V glavnem, Radek se je potrudil, zakopal je bojno sekiro, kar me zelo veseli, spremenil svoj besednjak kar me veseli še bolj in se potrudil ter napisal prijazno pisemce in me v njem celo pohvalil. Kdo bi si mislil. Saj bova na koncu postala še dobra prijatelja. Pa še individualiziral se je moj Radek. Iz kolektivnega postaja individualen osebek.. Posledica notranje idejne in interesne razkrojenosti ? Verjetno.
Pravzaprav bi dobra prijatelja celo lahko postala, če bi individualizirani Radek imel jajca in se predstavil s svojim imenom in priimkom pa še mogoče z naslovom. tako pa o njem ne vem nič dosti, razen tega, da veselo čebelari nekje na področju Gorenjske, da ima ženo, ki mu ne pusti preklinjati, da ima tudi računalnik in internet, da pridno prebira naše čvekarije na forumu in zapisal je tudi katerih ljudi ( nekdanjih in sedanjih ) na ČZS nima rad in katere ima rad. No, skoraj bi pozabil, zaupal mi je tudi katera dama bo skoraj rodila in katere gene naj bi dojenček vse imel.
Polomil ga malo le v tem, ko je avtorja zgornjega dolgega obtoževalnega zapisa povezal z mano. Tudi, če je avtor tega zapisa res gospod, ki ga v svojem srčnem pisemcu omenja Radek, ga moram razočarati in mu zapisati, da se s tem gospodom osebno ne poznam in da nisva nikoli komunicirala. Res pa je, da tega gospoda spoštujem, ker osebno nimam niti enega samega razloga, da bi bilo drugače.

In Radek je k temu svojemu ljubeznivemu pisemcu priložil tudi kopijo pisma, ki naj bi ga poslal gospodu, ki ga sumi, da je avtor zgornjega dolgega zapisa o klanih, toplih in strastnih rjuhah in še čem. Vsebine tega pisma nimam namena tukaj komentirati, saj je bilo meni poslano le v vednost. Zakaj, pa vesta le moj dobri prijatelj Radek in gospod Bog v nebesih. Oh, skoraj bi pozabil, da razlog zakaj sem to pismo dobil ve tudi funkcionar na ČZS. Kateri, se sprašujete??? To naj zaenkrat ostane skrivnost, ali pa sami uganite.

Seveda bi želel na prijazno pisemce Radeka osebno odgovoriti, ker pa ne poznam njegovega naslova mu bom odgovoril kar tukaj, na najinem čebelarskem forumu, ki ga oba zelo rada prebirava. Radek, nekaj na uho. Naslednjič bom izdal tvoj vzdevek na tem forumu pod katerim si prijavljen in pod katerim objavljaš. Velja ?? Ali naj raje to zamolčim ? Ti odloči, dragi prijatelj.

Torej moj odgovor na del zasebnega pisemca:

Serbus Radek !

Vidim, da se po dolgem času spet oglašaš. In vesel sem tega. Praviš, da mi pošiljaš "mastno kost" za glodat?, eh, dragi prijatelj Radek, ta kost me ne zanima. Kar sem imel o tem reči, sem zapisal na forumu. To ni moja zgodba. je pa to zgodba tebe in tvojega prijatelja na vidnem položaju v ČZS.
In praviš, da postajam na forumu dolgočasen ? Se kar strinjam s tabo. S kom se pa naj prepiram ? Mojstra spoštujem kot velikega čebelarja in poznavalca čebelarstva, Danila tudi, Volka tudi, Zvera tudi in vse ostale tudi, le enega obiskovalca malo manj. O tistem, ki ga malo manj spoštujem, pa danes ne bova govorila, ker postajava prijatelja. Se strinjaš ? Midva že veva zakaj ne.

In po Bari sprašuješ? Res ne vem kako je kaj z njo. Že dolgo se nisva ne videla in ne slišala. Prijetna punca, ki veliko ve in je čudovita v štajerski družbi. Kako se počuti v gorenjski pa ti bo že sama povedala. Če ne prej pa takrat, ko bosta poravnavala zapadle denarne terjatve.

P.S.: Radek od avtorja anonimnega pisma zahteva opravičilo, ker je pismo podpisal v množini slovenskih čebelark in čebelarjev. Sam se tej zahtevi odrekam in meni se ni potrebno zaradi tega opravičevati.

Pa seveda tudi tebi lep pozdrav od Divjega čebelarja!

Uporabniški avatar
zver
PrispevkovCOLON 563
PridruženCOLON Po Nov 07, 2005 2:42 pm
KrajCOLON MS, Iľakovci 69

OdgovorCOLON # 31047Odgovor zver
Sr Nov 26, 2008 10:16 am

Finta!

Drago, si pa res popularen. Kaj naj še rečem. Všečno branje za danes zjutraj.

LP
tij se samo fèi

davca
PrispevkovCOLON 550
PridruženCOLON To Okt 16, 2007 6:13 pm
KrajCOLON Ljubljana

OdgovorCOLON # 31048Odgovor davca
Če Nov 27, 2008 5:17 pm

Zanimivo, zelo zanimivo! Ko sem se po nekaj tednih vrnila domov, sem komaj pričakala, da sem odprla računalnik na forumu slovenskih čebelarjev. Čeprav ne rada, ker se mi zdi, da za slovensko čebelarstvo nisem nič zaslužna - razen da gojim nekaj čebeljih družin - moram dodati svoj komentar:
Upam, da tale tema ni dostopna vsej vesoljni Sloveniji. Že tako se mi zdi, da moram biti marsikje previdna z izjavami o tem, kako zelo kvaliteten je slovenski med. Zdaj pa se nam lahko zgodi POSMEH. Res: rekli bodo, da čebelarji nismo nič boljši ali pa veliko slabši od npr. združenja vrtičkarjev, gasilcev, šoferjev, dimnikarjev,.......... In to me žalosti, ker sem mislila, da opravljamo posvečeno delo, da smo splošno družbeno koristni in nekaj posebnega. Zdaj me bo pa sram :oops: .
Unus pro omnibus et omnes pro uno - Eden za vse in vsi za enega

Uporabniški avatar
carniolan
PrispevkovCOLON 561
PridruženCOLON Po Apr 05, 2004 9:21 am
KrajCOLON Trenutno - FR
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 31077Odgovor carniolan
So Dec 06, 2008 9:26 pm

davca napisal/-aCOLON Že tako se mi zdi, da moram biti marsikje previdna z izjavami o tem, kako zelo kvaliteten je slovenski med. Zdaj pa se nam lahko zgodi POSMEH. Zdaj me bo pa sram :oops: .
Malo sem se pa jaz nasmejal - Čudovita brošura v francoščini PAYS DES EXCELLENTS APICULTEUR izdala in založila ČZS v JULIJU 08 - deset tisoč izvodov


7 stran brosure originalni tekst:
Quand les abeilles recueillent la manne, surtout sur le sapin, on appelle ce miel d'acacia

pomeni v slovenščini: Ko čebele pobirajo mano predvsem na smreki, se imenuje to akacijev med

Je še ogromno cvetk, ki nimajo ne repa ne glave v enem najlepših diplomatskih jezikov - po moje ni bilo nikakrsnega lektoriranja da se gre na trg z tako arabo-mauvro-francoscino-
**** Mecem kosti, psi jih glodajo....karavana pa gre dalje...****

BUTTON_POST_REPLY

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov