Stran 1 od 1

Pesticidi v koruzi preko vode ubijajo čebele

ObjavljenoCOLON Po Okt 04, 2010 7:26 am
Napisal/-a bostek
http://www.youtube.com/watch?v=e8Nsn4KvjwM

Hiter prevod preko google translate:
Nove raziskave prof Vincenzo Girolami Univerze v Padovi v Italiji kaže da neonikotinoidi v koruzi ubijajo čebele prek vodnih kapljic.
Koruze, zrasle iz semen obložena s pesticidi so nevarne za čebele več tednov. Ko bodo zrasle za okoli 40 cm, se zdi, da manj nevarne za žuželke. Prof Girolamis poljskih poskusov in laboratorijskih testov iz leta 2008 potrjujeta, da čebele, ki pijejo vodo z zgoraj omenjeno podoben neonikotinoidni koncentracije umre skoraj takoj - v 25 minutah.

ObjavljenoCOLON Po Okt 04, 2010 9:53 pm
Napisal/-a mg
Ni fora v tem da čebela umre. Ta stvar čebelo zmede in ne najde poti domov. Posledično seveda umre.

Očitno (vsaj tako kaže posnetek), je strup v začetni fazi rasti koruze tako močan, da čebelo kar usmrti.

Zdaj bi se lahko našel kakšen pametnjakovič in prijavil, da je ta strup human, ker ubije takoj (da se čebele ne matrajo z jalovim iskanjem doma, ker so dezorjentirane).

Re: Pesticidi v koruzi preko vode ubijajo čebele

ObjavljenoCOLON To Okt 05, 2010 9:21 am
Napisal/-a Odisej
bostek napisal/-aCOLONhttp://www.youtube.com/watch?v=e8Nsn4KvjwM
Prof Girolamis poljskih poskusov in laboratorijskih testov iz leta 2008 potrjujeta, da čebele, ki pijejo vodo z zgoraj omenjeno podoben neonikotinoidni koncentracije umre skoraj takoj - v 25 minutah.
Kaj pa krava, ki poje silirano koruzo ? Kaj pa človek, ki pije mleko te krave ?
Aja, pardon ! Tule smo na čebelarskem forumu :(

Lep dan vsem.

ObjavljenoCOLON To Okt 05, 2010 9:34 am
Napisal/-a bostek
Ja problem je verjetno v koncentraciji tega strupa, ki večje živali ;) ne prizadane kot npr čebele... verjetno je v vsaki hrani neka meja določenih snovi ki so lahko oz ne smejo biti prisotne, oz se skozi proces obdelave zmanjšajo oz izničjo (predivdevam)

ObjavljenoCOLON To Okt 05, 2010 11:40 am
Napisal/-a levstek008
bostek napisal/-aCOLONJa problem je verjetno v koncentraciji tega strupa, ki večje živali ;) ne prizadane kot npr čebele... verjetno je v vsaki hrani neka meja določenih snovi ki so lahko oz ne smejo biti prisotne, oz se skozi proces obdelave zmanjšajo oz izničjo (predivdevam)
....ali pa obratno!!!

Primer tune: plankton, ki je kontaminiran z eno strupeno mulekulo, je hrana rakcem, ki zaužije na tisoče planktonov, te rakce jejo manjše ribe, manjše ribe jejo malo večje, npr.sardele, sardele so hrana spet večjim, dokler na koncu ne pristane tuna....tako je v odprtem morju.

Baje je zdrava.....khm....sploh tista iz bazenov kateri pokladajo odpadke iz predelave tun!

Vir podatka:

-JAZ, sam, osebno, sem vozil ladijski kontejner zmrzovalnik iz Kopra v Zadar, deklarirano je bila hrana za tune, v bistvu so pa bili zmrzjeni odpadki tun ki so jih veselo pokladali tunam v bazenih. Mislite da je ta tuna po raznih pločevinkah iz odprtega morja?? Cene ,divje, izlovljene tune segajo v višave in so bolj ali manj "last" premožnih držav, japonske, arabske države, tam kjer je denarna moč, da si privoščijo na trgu v neskončnost dvigovati ceno!
Pa mi?? Nam ostane piksna tune! Sam sem imel priložnost "pokušat" divjo tuno, z jadrana, je še malo trzala ko sva jo potegnila na kopno. TO je bila TUNA!!


sicer pa, se spomnite kostne moke in norih krav, še ne tako daleč nazaj.... :(

ObjavljenoCOLON To Okt 05, 2010 12:18 pm
Napisal/-a Odisej
mg napisal/-aCOLONNi fora v tem da čebela umre. Ta stvar čebelo zmede in ne najde poti domov. Posledično seveda umre.
Mg je dobro napisal: ni fora v tem, da umre.
Zato tudi ni fora v tem, da je krava "videti" zdrava in da se človeku "ne zgodi nič", ko popije njeno mleko.
V tem je ravno vsa lahkotnost uporabe cele vrste strupov: ni vidnega takojšnjega učinka in ljudje, ki imamo tozadevno izjemno kratko pamet, mislimo, da je vse v redu.
Če bi nas začelo takoj zvijati kot po zaužitju zelene mušnice, bi že zdavnaj zagnali redeči alarm. Tako pa je seveda npr. Bayerju ali Monsantu nemogoče dokazati, da je nekdo umrl zaradi njihovih "zaščitnih sredstev", ki jih je zaužil s kontaminirano hrano pred petimi leti :cry:

Lep dan vsem.

ObjavljenoCOLON Sr Okt 06, 2010 9:21 am
Napisal/-a mg
Ne samo, da ne usmrti. Ti novodobni strupi še bolezni ne povzročajo (seveda v normalnih pogojih in količinah), takih kot jih do zdaj poznamo.

Stvar deluje na živce - recimo hrošče, ki so ciljna skupina teh strupov - zmede in dezorjentira...

Kaj to pomeni na čebeli, človeku, kravi, svinji itd.... , je druga zgodba. Ker je treba upoštevat maso osebka, količino nakopičenih strupov, življenski vek itd. itd. In kot je Odisej pripomnil (po parih letih je cela stvar nedokazljiva). Še zdaj ne moreš nič dokazat kaj boš šele čez nekaj let?

Pokažeš lahko prazne panje (panje polne zalege, mladic, meda CP) - brez pašnih čebel.

Neke vrste dokaz je pa vseglih. Da so ljudje vedno bolj zmedeni, se za vsako figo jezijo in kregajo. Odidejo nekam - ne znajo domov, hodijo v službo - ne vejo zakaj. Isto kot čebela - okleti iz panja - ne ve nazaj.

ObjavljenoCOLON Sr Okt 06, 2010 11:40 am
Napisal/-a JanĹľevec
Če želite videti "dokaze" obiščite Onkološki institut in se sprehodite po njegovih sobah.

ObjavljenoCOLON Sr Okt 06, 2010 9:16 pm
Napisal/-a mg
To so kruti dokazi. Mi bi rajši kakšne iz koruze. Koruzni so boljši. Kruh, polenta, žganci.... prava kmečka hrana. Vse ostalo je preve boleče.