A obstajajo moderatorji tu ali ne?

Pohvale, graje, pripombe in predlogi obiskovalcev ter administratorjeva obvestila.

ModeratorCOLON dobje

BUTTON_POST_REPLY
Uporabniški avatar
Misko
PrispevkovCOLON 469
PridruženCOLON So Jul 01, 2006 11:59 am
KrajCOLON Murska Sobota

A obstajajo moderatorji tu ali ne?

OdgovorCOLON # 31246Odgovor Misko
Ne Dec 14, 2008 10:50 pm

Zanima me če obstaja kak moderator tu na forumu ki kaj počne?
Včasih bi trebalo kar pobrisat, uredit, opomnit kaj, zaklenit temo...
Skratka bi trebalo vsaj enega aktivnega člana, ki bi tu pa tam malo red naredil.

Ta forum spada med strokovne forume torej bi se lahko uporabljala vsaj minimalna zborna slovenščina, zaradi tega "ka če de nešče neka po svojen güčo se nemo nika razmere".

To sem napisal bolj iz dolgčasa vendar je mogoče kar resnice v tem.
Lep èebelarski pozdrav!

Boštjan

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 31248Odgovor Fizikalec
Ne Dec 14, 2008 10:53 pm

vej mo se razmili vsaj eni, glede nato, da imaš sedaj kr neki časa na voljo predlagam, da prevzameš vlogo moderatorja.
Sam vedi, da ti bo marsikateri j...l vse po spisku :D

boriss
Site Admin
PrispevkovCOLON 3074
PridruženCOLON So Sep 08, 2007 9:23 am

OdgovorCOLON # 31249Odgovor boriss
Ne Dec 14, 2008 10:57 pm

Se strinjam z Danilom.

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 31251Odgovor divji cebelar
Po Dec 15, 2008 8:56 am

Na ta problem je opozoril tudi že Carniolan. Nekateri prispevki res zgledajo nemogoče. Prebereš ga petkrat pa še vedno ne veš kaj je avtor želel povedati.

Vse premalo se zavedamo, da je vsak izdelek, tudi pisni tukaj na forumu, ogledalo avtorja. Tako kot izgledajo vsebinsko, pravopisno ali slovnično naši prispevki, takšni pač smo. Naš največji pesnik bi verjetno rekel, da z vsakim prispevkom pač svojo podobo na ogled postavimo.

Sploh v zadnjem času so se začeli pojavljati prispevki, ki so popolnoma neberljivi. In tako ima bralec občutek, da avtorji teh prispevkov kaj veliko več kot tri razrede osnovne šole niso končali. In prav takšni avtorji bi tudi na področju "čebelarske stroke" radi bili najmodrejši in se venomer vsiljujejo kot veliki čebelarski strokovnjaki na praktičnem in teoretičnem nivoju. Pri tem pa razdirajo take, da bi se lahko človek od srca nasmejal, če bi jih le uspel "od prve" prebrati in razumeti kaj sploh želijo povedati. Ko to po dolgih mukah le razbereš, pa si že utrujen in ti tudi do smeha ni več.

Kako bi lahko nekdo bil strokovnjak na področju "čebelarske stroke", če se v vseh letih obveznega obiskovanja osnovne šole niti pisati ni naučil. In potem pač beremo tudi temu primerne prispevke. Zanimivi pa so ti avtorji še po nečem. Prav nikomur, ki si upa nasprotovati kakšni njihovi trditvi ali "strokovni modrosti" tega ne dovolijo in se odzovejo z agresivnostjo, žalitvami in praviloma še z navajanjem večjih neumnosti kot so bile tiste zaradi katerih je do nasprotovanja sploh prišlo.

Zaznati pa je še en pojav, ki je tudi po svoje zanimiv. Nekateri avtorji se v svojih "argumentih" sklicujejo na avtorje in njihova pisna dela s področja čebelarske "stroke", ki so stara tudi že petdeset in več let. Pri današnjem znanju s področja čebelarstva se na Janšo, Glavarja, Dajnka, Riharja in še kopico nekoč pomembnih čebelarskih strokovnjakov pri reševanju aktualnih težav v čebelarski tehnologiji in zdravstvenem varstvu ni mogoče več sklicevati. Za osnovno razumevanje čebelarstva so seveda še vedno aktualni in zanimivi, za kaj veliko več pa ne. Zakaj je temu tako pa lahko vsak pozoren bralec razbere iz zadnjih nekaj javno objavljenih del dr. Janka Božiča.

Spoštovane dame in gospodje! Dajmo posvetit malo več pozornosti našemu pisnemu izražanju ter zavedanju, da z izkazovanjem svoje primitivne agresivnosti do drugače mislečih ne bomo prav nič bolj strokovni. Prej nasprotno.
Pa lep pozdrav!

volk
PrispevkovCOLON 2074
PridruženCOLON Če Apr 10, 2008 2:18 pm
KrajCOLON Zemlja

OdgovorCOLON # 31253Odgovor volk
Po Dec 15, 2008 9:53 am

Tudi jaz se sprasujem,kaj pijete tam v Sloveniji,da berem take prispevke.Kar neki prepiri,nic pametnega.Mnogi pac ne zastopijo,da je forum lahko cudovita stvar.Lahko se sklepajo poznanstva,izmenjujejo ideje,pisejo razlicna mnenja in prakse.Lahko se trguje.Izmenjuje podatke.Ce se stvar pravilno vrednoti,se lahko slovenski cebelarji zdruzimo v mocno skupino.Ampak to je zal samo ideoloska stvar.

Nekaj pac manjka temu forumu.Primer:varoja:tretiranje.Vsi imamo ideje.Polni smo jih.Nihce pa ne postreze s podatki.
Drugo,glede na praznicni cas,mnogi pripravljajo jedaco in pijaco.In na forum bi lahko napisali razne recepte.Nekdo,ki bo brskal po internetu bo tako lahko nasel recepte na forumu.To bo reklama.Forum to ponuja,saj ima odprte siroke moznosti.Seveda govorim o receptih z medom in cebeljimi pridelkiV novi zelandiji porabijo 10 krat vec medu na glavo,kot pa slovenci.Samo reklamirat je treba.

Pa uporabljati slovnico.Kako cudovito,ko nekdo najde celo zbirko kletvic na forumu.Najbrz link za forum ne pride cez filtre,ki jih imamo za otroke.Pornografija skupaj z forumim blokirana??????Dajte bit malo kulturni.Saj vecina vas je,posamezniki pa so obupni.Ne vem kaj bi rad kdo povedal,berem prispevek o varoji in najdem recept:J...... mater.
Res ucinkovit proti varozi.
LP
Narava je dekle lepotica,
Ko je voljna,
sama se preda,
ko jo posilis,
Ubiti te da!

Timijan
PrispevkovCOLON 868
PridruženCOLON Po Okt 20, 2008 9:13 pm
KrajCOLON BELA KRAJINA

OdgovorCOLON # 31256Odgovor Timijan
Po Dec 15, 2008 1:31 pm

Volk: "Mnogi pac ne zastopijo,da je forum lahko cudovita stvar.Lahko se sklepajo poznanstva,izmenjujejo ideje,pisejo razlicna mnenja in prakse.Lahko se trguje.Izmenjuje podatke.Ce se stvar pravilno vrednoti,se lahko slovenski cebelarji zdruzimo v mocno skupino.Ampak to je zal samo ideoloska stvar."

Timijan: To je to, to se prileže prebrati! Te strani bere stotine ljudi. Naj si upajo kaj povedati in naj preživijo. Nihče nima vsega prav, vsi skupaj pa bi lahko marsikaj novega odkrili. Seveda pa je za to potrebna vsaj osnovna kultura in osebnostna zrelost. Zdraviti karakterne motnje na forumu je zgrešena naložba. Moderatorja, lepo prosimo.
Frank iz Kanade: Glavno je da so èebelar in njegove èebele ena enota - trdno povezani kot kakšna stara, kmeèka dvorišèna metla...

Uporabniški avatar
Oldy
PrispevkovCOLON 331
PridruženCOLON Po Apr 18, 2005 1:02 pm
KrajCOLON Muta
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 31258Odgovor Oldy
Po Dec 15, 2008 2:03 pm

Sem že kar nekaj časa na tem forumu in lahko rečem, da sem veliko stvari izvedel in se zahvaljujem za vse. Se pa v marsičemu strinjam s Timijan-om. Sicer pa, saj vemo vsi, da bi bilo potrebno narediti nekatere spremembe in s tem tudi red. Naj se javijo tisti, ki bi to bili pripravljeni delati in naj poskusijo. Res pa da starejši ( staž na forumu ) naj ne bi že vnaprej zbijali moralo za takšnimi mnenji. Pa saj obstajajo tudi drugačni prijemi, če se kdo obnaša neprimerno. :)
"Ne jemljite si k srcu niti zmage niti poraza. Oboje se namreè nekoè spremeni v niè."

http://www.begic.si/
info@begic.si

dobje
Site Admin
PrispevkovCOLON 948
PridruženCOLON Sr Feb 22, 2006 9:20 pm
CONTACTCOLON

Re: A obstajajo moderatorji tu ali ne?

OdgovorCOLON # 31259Odgovor dobje
Po Dec 15, 2008 3:05 pm

Misko napisal/-aCOLONZanima me če obstaja kak moderator tu na forumu ki kaj počne?
Včasih bi trebalo kar pobrisat, uredit, opomnit kaj, zaklenit temo...
Skratka bi trebalo vsaj enega aktivnega člana, ki bi tu pa tam malo red naredil.

Ta forum spada med strokovne forume torej bi se lahko uporabljala vsaj minimalna zborna slovenščina, zaradi tega "ka če de nešče neka po svojen güčo se nemo nika razmere".

To sem napisal bolj iz dolgčasa vendar je mogoče kar resnice v tem.
Že dolgo si postavljam isto vprašanje in zaradi strpnosti obiskovalcev je včasih kar v redu.
Na vsakem forumu je nekdo, ki vse usmerja, no tudi tu se usmerjamo sami, oziroma nas usmerjajo, žal pa so najboljši odšli in se vračajo le občasno pogledat kaj je novega.
Na naših straneh je preveč spamanja, pa medsebojnega dopisovanja, ki sodi v osebno pošto, pa nespodobnih izrazov preveč in premalo pomoči. Velikokrat se kdo niti ne oglaša, ker se boji a priori napada.
Včasih smo si vsaj povedali kaj delamo, sedaj pa še to ne!
Poglejmo samo to stran, nikomur ni podobna in naj še kdo reče, da je kdo strokovnjak, ki v svojih sporočilih kaže, da mu je učiteljica umrla že v prvem razredu osnovne šole.
Ne iščem prepira, ampak od lastnika oziroma admina pričakujem, da že enkrat postavi nekoga, ki bo urejal te strani.
Žal je ČZS ukinila še tisto o forumu, kar je bilo.

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 31261Odgovor divji cebelar
Po Dec 15, 2008 3:36 pm

V načelu se strinjam z vsemi, ki občasno pogrešajo šefa na tem forumu. Mogoče bi bilo res malo več reda in sistematike v posameznih temah. Prepirov pa ne bi bilo nič manj. Mogoče bi jih bilo celo še več.

Pred časom je obstajal forum v "lasti" ČZS. Tam sta vladala železna red in disciplina ter stroga cenzura. Čeprav član tistega foruma nisem bil, sem občasno le pokukal tja, ker nekaj prispevkov, ki sta jih objavila Mojster in Danilo je bilo kar zanimivih. V glavnem pa je forum sčasoma postajal vedno bolj leporečna blebetalnica dokler ni počilo in se je forum ukinil. O razlogih ukinitve pa naj kaj več povedo tisti, ki so tam bili in ki zgodbo poznajo veliko boljše od mene.

Zavedati se je potrebno, da nihče od nas ( razen Danila ) nima na tem forumu pravice ničesar zahtevati. Vsi smo tukaj gostje po lastni izbiri. Lahko na forumu sodelujemo ali pa tudi ne. Če nam je všeč pač smo, če nam kaj ni, pa nismo. Danes to sploh ni problem, ko lahko v vsakem trenutku vsakdo odpre svoj forum in tam določi pravila obnašanja ter teme o katerih se sme in o katerih se ne sme pisati in kdo je lahko član in kdo član njegovega foruma ne sme ali ne more biti.

Čar tega foruma je prav v njegovi odprtosti in demokratičnosti ter dostopnosti. Edina norma, ki bi morala veljati tudi tukaj je le naša omika, naša čustvena in kulturna inteligenca, skrb za lep in pravilen jezik ter umirjenost v posredovanju argumentov.

Ne verjamem, da bo Andrej sprejel zahteve po reformi tega foruma in uvedbi neke cenzure ali njej podobnega posredovanja malih šefov, ker je forum takšen kot je preživel že veliko pretresov in je vse preživel. Res je, da je veliko dobrih članov odšlo, pa so prišli drugi, ki niso nič manj dobri. Če nekdo meni zaradi nekega razloga ni všeč, še to ne pomeni, da ni "dober". Vse se spreminja, na vse delujejo dialektične zakonitosti in tako tudi na ta forum. S tem se je pač treba sprijazniti.
Lep pozdrav vsem!

Timijan
PrispevkovCOLON 868
PridruženCOLON Po Okt 20, 2008 9:13 pm
KrajCOLON BELA KRAJINA

OdgovorCOLON # 31263Odgovor Timijan
Po Dec 15, 2008 5:22 pm

Odisej mi je poslal tole v branje: http://spos.info/forum/index.php?topic=254. Izjemno zanimivo na kvadrat, predvsem za nakladne čebelarje, pa tudi vse druge. Oglašam pa se prav zaradi ideje, ki sem jo videl na tistih straneh: domala vsi obiskovalci se predstavijo z imenom in priimkom. In takoj je kultura na višjem nivoju. Anonimnost je dobrodošla, predvsem za nas zelence, pa za tiste, ki na forumih zdravijo svoje vsakodnevne težave, drugače pa ima, kot vidimo, tudi negativne plati. Le kdo, ki želi prodati par kozarcev medu, ki želi kaj povprašati ali ki želi kaj povedati, bo klel in sesuval na javnem forumu? No, to je bil le preblisk, odločajte pa šefi. Lep pozdrav vsem, t

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 31267Odgovor Fizikalec
Po Dec 15, 2008 6:26 pm

Mislim, da smo 1x že skušali "čisti" prispevke itd..pa smo se potem samo skregali do amena in odšli.
Jaz se v to nebi spuščal ta forum sem nekako postavil in je kar dobro zalaufal. Nikoli pa nikjer ne bo vse po pravilih, kar se anonimnosti tiče menda še vedno obstaja rubrika kjer se lahko vsak predstavi in eni smo tam tudi z imeni pa priimki pa vsem ostalem.

Uporabniški avatar
Misko
PrispevkovCOLON 469
PridruženCOLON So Jul 01, 2006 11:59 am
KrajCOLON Murska Sobota

OdgovorCOLON # 31268Odgovor Misko
Po Dec 15, 2008 6:36 pm

Anonimnosti na internetu tako rekoč ni. Predstavitev uporabnikov z imenom je dobrodošla ker lažje vzpostaviš nek pristen stik z osebo ni pa nujno.
Jaz bi zraven prej navedenega predlagal da bi vsak uporabnik napisal vsaj svoj kraj bivanja ali regijo. Zakaj? Zaradi tega ker včasih je kakemu začeniku treba kaj pomagat in se takoj vidi kdo je blizu in je mogoče pripravljen kaj pomagat.
Lep èebelarski pozdrav!

Boštjan

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 31270Odgovor divji cebelar
Po Dec 15, 2008 7:22 pm

Vsi starejši ( ali vsaj velika večina ) je na forumu predstavljena z vsemi osebnimi podatki. Ostali pa kakor kdo želi.

boriss
Site Admin
PrispevkovCOLON 3074
PridruženCOLON So Sep 08, 2007 9:23 am

OdgovorCOLON # 31272Odgovor boriss
Po Dec 15, 2008 7:38 pm

Timijan napisal/-aCOLON..... straneh: domala vsi obiskovalci se predstavijo z imenom in priimkom. In takoj je kultura na višjem nivoju. Anonimnost je dobrodošla......

Kar napiši na tem linku vse osebi

Tam sme jaz iz določenih razlogov naveden kot C

dobje
Site Admin
PrispevkovCOLON 948
PridruženCOLON Sr Feb 22, 2006 9:20 pm
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 31276Odgovor dobje
Po Dec 15, 2008 8:55 pm

Glede predstavitev bi dodal samo to, da sem se na tem forumu predstavil in svoj profil izpolnil.
Zaradi "prijaznosti" in tudi napadov name pa sem v profilu brisal do tu, kjer sem ostal!
V svojih prispevkih pa ne brišem nič in tudi nick imam enak od prvega dne.
Mene ni sram predstavitve, bilo pa je kar hudo in je kar je.

MatejP, nekateri so se vrnili pod drugim nickom, eni se pa vračajo kot gostje- žal so zamere prehude, da bi se vrnili- morda se pa za koga motim!! :hodiva

Timijan
PrispevkovCOLON 868
PridruženCOLON Po Okt 20, 2008 9:13 pm
KrajCOLON BELA KRAJINA

OdgovorCOLON # 31284Odgovor Timijan
Po Dec 15, 2008 10:43 pm

Prvi dobitek: Boris, kolega mi je podaril SČ letnik 2006, s tvojimi mesečnimi nasveti, žal pa samo prva dva dela. Vse sem pretipkal, da bi našel nekje na netu še preostanek. Ali jih lahko dobim od tebe? Vseskozi sem slutil, da si to ti, kajti takšen praktik ima bolj malo časa za "ezoteriko". A oboje gre skupaj: srce ljubitelja ter praktičnost in učinkovitost človeka, ki sam upravlja 1000 panjev! Lep pozdrav.

Uporabniški avatar
Misko
PrispevkovCOLON 469
PridruženCOLON So Jul 01, 2006 11:59 am
KrajCOLON Murska Sobota

OdgovorCOLON # 31286Odgovor Misko
To Dec 16, 2008 12:21 am

V knjižnici imajo skoraj 100% te izvode katere iščeš !
Zadnjič spremenil 1, dne Misko, skupaj popravljeno 0 krat.
Lep èebelarski pozdrav!

Boštjan

bogdan
PrispevkovCOLON 493
PridruženCOLON Pe Apr 09, 2004 10:10 am
KrajCOLON Ajdovscina

OdgovorCOLON # 31287Odgovor bogdan
To Dec 16, 2008 2:54 am

Miško, meni je ta tvoja prekmurščina prav všeč in ne bi imel nič proti, če bi jo še kdaj "slišal". :D

Drugače pa sem tu precej reden gost že od samega začetka tega foruma. Sem pa še vedno začetnik, ki je veliko več spraševal kot pametnega povedal. Navadno sem bil z odgovori zadovoljen in tudi razprave na druge teme so me zanimale. Cenim vse, ki ste kdajkoli posredno ali neposredno odgovorili na moje postavljeno ali skrito vprašanje. Ogromno stvari se da zbrskati tudi iz arhiva...

Ena mojih slabih lastnosti je pa, da se pogosto malo ponorčujem iz (skoraj) vseh stvari, zato pa grem komu tudi na živce. Najbrž.

Moti pa me kdaj kako hitro (verjetno nepremišljeno, včesih prenapeto) odgovarjanje z za marsikoga žaljivo vsebino, ovito v lepe besede. Tako sem si ne tako dolgo nazaj najbrž upal preveč in zapravil naziv "Dragi prijatelj". postal sem "navijač". :cry: ... Ojej! Pa še nikoli nisem bil na nobeni tekmi, če verjamete ali ne...
Pa ni bil moj namen nekoga spraviti v slabo voljo... Ampak tako je , kaj čmo. Morda pa bo bojna sekirica nekoč zakopana in bomo Nekje odprli buteljko Vipavca. Ne bi bilo slabo. Upanje umira zadnje. In pri meni je še posebej trdoživo. Najbrž je trdoživost odvisna od trdoglavosti...

Naj živi forum slovenski čebelarji, Bog daj zdravje moderatorjem!

LP
Naj medi, kjerkoli ze si...

boriss
Site Admin
PrispevkovCOLON 3074
PridruženCOLON So Sep 08, 2007 9:23 am

OdgovorCOLON # 31290Odgovor boriss
To Dec 16, 2008 8:28 am

Timjan - pozabil si se predstaviti.

Timijan
PrispevkovCOLON 868
PridruženCOLON Po Okt 20, 2008 9:13 pm
KrajCOLON BELA KRAJINA

OdgovorCOLON # 31295Odgovor Timijan
To Dec 16, 2008 6:43 pm

Ha, stavil sem da boš to odgovoril. Bom poskusil, če bom znal. Pa v knjižnico bom tudi tekel. LP vsem

boriss
Site Admin
PrispevkovCOLON 3074
PridruženCOLON So Sep 08, 2007 9:23 am

OdgovorCOLON # 31297Odgovor boriss
To Dec 16, 2008 8:14 pm

Mislim da ni bilo nikogar tu blizu, ki bi stavil na drugo stran. To je bilo jasno ali ne?

janezveliki
PrispevkovCOLON 114
PridruženCOLON To Okt 07, 2008 8:25 pm

Kje so ukazne vrstice

OdgovorCOLON # 66865Odgovor janezveliki
Po Nov 10, 2014 7:44 am

Neodgovorjeni prispevki | Poglej aktivne teme, Neprebrani prispevki | Nove teme | Poglej svoje prispevke, nadzorna plošča itd. . .

boriss
Site Admin
PrispevkovCOLON 3074
PridruženCOLON So Sep 08, 2007 9:23 am

Re: A obstajajo moderatorji tu ali ne?

OdgovorCOLON # 66866Odgovor boriss
Po Nov 10, 2014 8:10 am

.

BUTTON_POST_REPLY

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov