SLOVENSKI ČEBELAR

Čebelarski prispevki v tiskanih in ostalih medijih
BUTTON_POST_REPLY
noc b
PrispevkovCOLON 422
PridruženCOLON To Sep 27, 2011 6:05 pm

SLOVENSKI ČEBELAR

OdgovorCOLON # 62284Odgovor noc b
Pe Dec 27, 2013 10:08 am


JanĹľevec
PrispevkovCOLON 688
PridruženCOLON Sr Maj 05, 2010 7:01 am

OdgovorCOLON # 62380Odgovor JanĹľevec
Če Jan 09, 2014 9:26 am

Vir: portal ČZS
Naslov: ŽE VEČ KOT 500 UPORABNIKOV ...

eČebelar je namenjen vsem čebelarjem v Sloveniji, čebelarji člani Čebelarske zveze Slovenije, pa lahko dostopajo do vseh vsebin in funkcionalnosti aplikacije (nečlani ne morejo dostopati do virtualnega panja in avtomatskega obveščevalnika o donosih medu), poleg tega pa nudi veliko koristnih vsebin, informacij in zanimivosti tudi nečlanom in ljubiteljem čebelarske dejavnosti.
_________

Najprej pohvala strokovnim delavcem ČZS za to sodobno možnost, ki je ponujena slovenskim čebelarjem. Koliko bo komu koristila in koliko se je bodo posluževali je pač odvisno od vsakega posameznega čebelarja. S te strani projekta ne želim ocenjevati in se o njegovi koristnosti opredeljevati. Pričakujem le, da se bo sčasoma nabor možnosti še razširil.

V zvezi s tem projektom me zanima nekaj drugega. Kot je iz gornjega zapisa razvidno se lahko v projekt vključijo vsi slovenski čebelarji ne glede na to ali so ali niso člani ČZS. Je pa nečlanom onemogočeno koristiti in dostopati do virtualnega panja in avtomatskega obveščevalnika o donosih medu.

Zanima me torej iz katerih sredstev se je ta projekt financiral? Če se je projekt financiral iz sredstev članarin članov ČZS, prispevkov čebelarskih društev in drugih sredstev, ki jih ČZS pridobi s svojo tržno dejavnostjo, potem tem omejitvam za nečlane ČZS seveda ni mogoče ničesar očitati in si ČZS celo zasluži pohvalo, da je dovolila dostop nečlanom do ostalih vsebin eČebelarja.

Nekaj bolj zapleteno pa bi lahko postalo v primeru, če se je ta projekt financiral ter se bo vzdrževal s sredstvi, ki jih ČZS pridobi iz državnega proračuna v katerega se stekajo sredstva vseh slovenskih davkoplačevalcev. Pri tem je seveda potrebno še posebej izpostaviti vprašanje iz katerih sredstev se je že doslej financirala služba napovedovanja medenja?

Saj odgovore poznamo in verjetno za razsvetlitev teh dilem le ne bo potrebno vključevati še pristojnega ministrstva. Razen, če to ministrstvo, ki vsako leto ČZS zagotavlja proračunska sredstva, ni kar samo pogojevalo, da pa nekatere vsebine na eČebelarju nečlanom ČZS ne smejo biti dostopne. To bi bil seveda s strani ministrstva zelo "zanimiv" pogoj, ni pa verjetno popolnoma nemogoč. Upam, da bo predsednik gospod Boštjan Noč pojasnil te nastale dileme. In seveda hvala za pojasnitev!

bostek
Site Admin
PrispevkovCOLON 870
PridruženCOLON Sr Jul 15, 2009 7:31 am
KrajCOLON kozjansko

OdgovorCOLON # 62384Odgovor bostek
Če Jan 09, 2014 9:54 am

Zanima me kako se bodo delali popravki? Na koliko časa?
Učite se teorije, drugače boste ostali celo življenje v praksi pračebelarja (August b. Berlepš)

Uporabniški avatar
Oldy
PrispevkovCOLON 331
PridruženCOLON Po Apr 18, 2005 1:02 pm
KrajCOLON Muta
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 62457Odgovor Oldy
To Jan 14, 2014 3:11 pm

In potem je svizec zavil čokolado in ........počakal na odgovor ..... !!!!
"Ne jemljite si k srcu niti zmage niti poraza. Oboje se namreè nekoè spremeni v niè."

http://www.begic.si/
info@begic.si

noc b
PrispevkovCOLON 422
PridruženCOLON To Sep 27, 2011 6:05 pm

OdgovorCOLON # 62459Odgovor noc b
To Jan 14, 2014 5:03 pm

Program se bo posodabljal sproti predvidoma mesečno. se bo tudi nadgrajeval, seveda v okviru finnačnih zmožnosti.

BUTTON_POST_REPLY

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov