TERMINOLOŠKI SLOVAR JE IZŠEL

Čebelarski strokovni izrazi in njihovo prevajanje
BUTTON_POST_REPLY
BOĹ TJAN NOĂ
PrispevkovCOLON 492
PridruženCOLON Sr Maj 21, 2008 4:12 pm

TERMINOLOŠKI SLOVAR JE IZŠEL

OdgovorCOLON # 30749Odgovor BOĹ TJAN NOĂ
Po Okt 13, 2008 12:10 pm

Ob izidu čebelarskega terminološkega slovarja!
Kot vodja projekta Čebelarski terminološki slovar bi rada izrazila veselje nad današnjim dnem, ko se s predstavitvijo slovarja slovenski javnosti končuje petletno dejavno sodelovanje Čebelarske zveze Slovenije in Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

Čebelarski terminološki slovar je razlagalni prevajalni informativno-normativni slovar, ki vsebuje 3087 strokovno pojasnjenih čebelarskih izrazov. Izdelovati se je začel na predlog Čebelarske zveze Slovenije in je skupno delo Komisije, ki so jo sestavljali: Simon Atelšek, prof., Janez Gregori, prof. biol., Franc Grajzar, elektrotehnik, ki je žal umrl ob oddaji slovarja v tisk, Janez Hočevar, univ. dipl. inž., dr. Viktor Majdič, jezikoslovec, Janez Mihelič, univ. dipl. biol., Marjan Debelak, univ. dipl. arh. (sodeloval je do decembra 2004) in leksikologinja specialistka v humanistiki profesorica Ljudmila Bokal, raziskovalka na Inštitutu za slovenski jezik Frana Ramovša. Komisija je delovala na nacionalni ravni pod okriljem Čebelarske zveze Slovenije in ZRC SAZU, ki sta januarja 2004 sklenila pogodbo o sodelovanju. Redakcije smo pripravljali na rednih sejah, ki jih je bilo 161. Podlago za delo na sejah so člani Komisije pripravili doma in na individualnih strokovnih sestankih. Ob izidu slovarja tako prva zahvala velja članom Komisije. Brez njihovega vestnega in neutrudnega dela slovarja ne bi bilo.

Delo za ta slovar je v letih 2003 in delno v letu 2004 potekalo v več fazah, pri čemer je bil poudarek na izpisovanju. Iz 32 strokovnih enot reprezentativne strokovne literature smo izpisovali čebelarske termine in jih vnašali v bazo računalniškega programa. Izbrana literatura je obsegala strokovne knjige, učbenike, revijo Slovenski čebelar, strokovne članke in poljudnoznanstveno literaturo. Iz tega je bil izdelan geslovnik, to je podlaga preko 4000 izrazov, iz katere smo izbrali izraze za slovar in ki se je vse do sklepnih del dopolnjevala. Po mnenju poznavalcev je to tako rekoč popolna zbirka terminov s področja čebelarstva, ki razkriva posebnosti našega izrazja. Če jih na kratko strnemo, bi najprej omenili, da je to stara in zelo slovenska terminologija. V slovarju imamo v bistvu en sam angleški izraz, to je inbriding oz. inbridna matica. Znano in večkrat omenjano antropomorfiziranje, prenašanje izrazov s človeka na živali, je v slovarju seveda opazno. Za paritveni izlet so na primer v rabi izrazi: izlet na praho, paritveni polet, svatbeni polet, svatovski polet, ženitovanjski polet. Primer razodeva tudi bogato sinonimijo, ki je prav tako značilnost našega izrazja. Vse to in še nekatere nejezikovne silnice kažejo, da se naše čebelarjenje delno razlikuje od drugih narodov in da je to slovar slovenskega čebelarstva. To posredno izražajo tudi motivi na platnicah slovarja, ki nazorno povzemajo posebnosti našega čebelarjenja.
Slovarski sestavki so dopolnjeni z angleškimi in nemškimi ustrezniki, za kar se najlepše zahvaljujem germanistki Bernardi Starman. Pri dokončevanju tega dela so sodelovali Janez Hočevar in Janez Gregori iz Komisije, Jakob Müller iz Sekcije za terminološke slovarje ter Norbert Jedlovčnik. Tudi njim najlepša hvala. Slovar ima tudi latinsko-slovenski razdelek; latinske izraze je pregledal Janez Gregori.
Leksikonski kotiček o slovenskih in tujih čebelarskih strokovnjakih z glavnimi življenjepisnimi podatki in kratek opis njihovih prispevkov k razvoju čebelarstva je dragocen prvi sistematičen popis slovenskih in tujih čebelarskih strokovnjakov in njihovih del v slovenščini. Avtor tega dela je Janez Gregori.
Komisija je slovar dala v recenzijo doc. dr. Janku Božiču z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in izr. prof. dr. Alešu Gregorcu s Kmetijskega inštituta Slovenije kot čebelarskima strokovnjakoma ter jezikoslovki izr. prof. dr. Majdi Merše s Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša. Za njihovo sodelovanje se tudi njim najlepše zahvaljujem.

Zahvala prav tako velja vsem, ki so pripomogli k lepemu slikovnemu sporočilu. To so ilustracije Andrejke Čufer, fotografije Janeza Gregorija in Franca Grajzarja ter Logar trade, d. o. o.

Na koncu pa seveda najlepša zahvala vodstvu Čebelarske zveze Slovenije. Cenili ste naše delo in se zavedali, da je zanj potrebno veliko moči, zato sem vam resnično hvaležna.

Seveda brez podpore v domači hiši delo ne bi bilo opravljeno tako, kot je. Zato velika zahvala vodstvu Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti, Inštitutu za slovenski jezik Frana Ramovša in Založbi ZRC, predvsem direktorju dr. Vojislavu Likarju in oblikovalki Milojki Žalik Huzjan. Z združenimi močni smo projekt uspešno pripeljali do konca.

Na koncu še beseda lektorjem in jezikovnim pregledovalcem, ki bodo uporabljali slovar. Mogoče je to malce heretična misel. Še naprej gojite vso pestrost našega čebelarskega izrazja, le v najbolj strokovnih člankih uvajajte enotno terminologijo. Jezik bi se siromašil, če bi opuščali lepe, a redke čebelarske izraze. Hvala lepa in NAJ MEDI. Tudi za izraz je v slovarju.


Leksikologinja specialistka v humanistiki profesorica Ljudmila Bokal, raziskovalka na Inštitutu za slovenski jezik Frana Ramovša.

Uporabniški avatar
Micky
PrispevkovCOLON 586
PridruženCOLON Ne Jan 29, 2006 5:15 pm
KrajCOLON Cerknica

OdgovorCOLON # 30771Odgovor Micky
Po Okt 13, 2008 8:43 pm

Kdaj pa bo slovar v prodaji in kolikšna je cena? Kje vse bo naprodaj ?
lp
Naj medi ! (pardon, naj vam èimveè èebel preživi)

Emil

Uporabniški avatar
Kočevski med-ved
PrispevkovCOLON 3212
PridruženCOLON Pe Apr 02, 2004 9:18 pm
KrajCOLON KOCEVJE - KOSTEL
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 30781Odgovor Kočevski med-ved
Po Okt 13, 2008 9:18 pm

Emil, kakor je meni znano ga bo dobil vsak čebelar v č. društvu od ČZ SLOVENIJE.
LP
Koèevski med-ved

BOĹ TJAN NOĂ
PrispevkovCOLON 492
PridruženCOLON Sr Maj 21, 2008 4:12 pm

OdgovorCOLON # 30782Odgovor BOĹ TJAN NOĂ
Po Okt 13, 2008 9:22 pm

spoštovni!

slovar bodo člani čzs dobili na naslove društev, ostali ki ga želijo ga dobijo na sedežu čzs. za čebelarje je brezplačen, drgač cena 34 evre!

BOĹ TJAN NOĂ
PrispevkovCOLON 492
PridruženCOLON Sr Maj 21, 2008 4:12 pm

OdgovorCOLON # 30783Odgovor BOĹ TJAN NOĂ
Po Okt 13, 2008 9:23 pm

prodja ga pa samo SAZU v svoji mreži, lp

Uporabniški avatar
Micky
PrispevkovCOLON 586
PridruženCOLON Ne Jan 29, 2006 5:15 pm
KrajCOLON Cerknica

OdgovorCOLON # 30786Odgovor Micky
To Okt 14, 2008 6:17 am

Hvala. Knjig se nikoli ne branim. Če je za čebelarje brezplačen še toliko bolje zame.
lp
Naj medi ! (pardon, naj vam èimveè èebel preživi)

Emil

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 30788Odgovor divji cebelar
To Okt 14, 2008 7:25 am

[quote="BOŠTJAN NOČ"]spoštovni!

slovar bodo člani čzs dobili na naslove društev, ostali ki ga želijo ga dobijo na sedežu čzs. za čebelarje je brezplačen, drgač cena 34 evre![/quote]
_______________

Pozdravljen gospod predsednik ČZS!

Na to kar bom sedaj zapisal bo verjetno ponovno plaz obtoževanj in podtikanj. Pa sem to že navajen.

1. Iz katerih sredstev se je financiral ta hvalevreden projekt ???
2. Če gre za davkoplačevalska sredstva je v skladu s prejetimi dokumenti o delovanju in financiranju ČSS, ta služba dolžna zagotoviti, da tako kot člani ČZS to dobijo tudi čebelarji nečlani.
3. Upam, da si ne boste privoščili blamaže, ki jo slutim v tvojem gornjem zapisu, ker lahko zgodba postane zelo neprijetna. ČSS ima dolžnost si pri MKGP pridobiti podatke o VSEH v Sloveniji registriranih čebelarjih, ker jih mora servisirati kot to izhaja iz navedenih dokumentov, čeprav do sedaj tega ni počela.
Če namerava imeti ČSS še nadalje diskriminatoren odnos do čebelarjev nečlanov ČZS, bomo to vprašanje odprli takoj, ko svoje mesto zasede nov kmetijski minister in o tem obvestili stranke nove koalicije.
Mislim, da je pa sedaj res že dovolj sprenevedanja in to temo bo vsekakor potrebno kar najhitreje odpreti pred pristojnimi državnimi organi.
V Sloveniji je nekaj manj kot 3000 čebelarjev, ki niso člani ČZS in ČSS noče zanje niti slišati, čeprav je zavezana, da tudi njim nudi svoje "usluge ????" na enak način in v enakem obsegu kot za člane ČZS.
Sedaj med vrsticami ponavljaš svojo že znano trditev, da bo čebelarjem članom ČZS to posredovano preko društev, nečlani pa lahko to dobijo, če se pripeljejo na sedež ČZS in se tam legitimirajo z ustreznim dokumentom.
MKGP ima seznam vseh registriranih čebelarjev, kot sem zgoraj že zapisal, in naloga ČSS je, da poskrbi, da vsi ti čebelarji, ki materiala ne dobijo preko društev, to dobijo domov na svoj naslov.
Ne delajte si problemov tam kjer to ni potrebno.
Pa lep pozdrav!

BOĹ TJAN NOĂ
PrispevkovCOLON 492
PridruženCOLON Sr Maj 21, 2008 4:12 pm

OdgovorCOLON # 30790Odgovor BOĹ TJAN NOĂ
To Okt 14, 2008 8:03 am

divji čebelar napisal/-aCOLON
BOŠTJAN NOČ napisal/-aCOLONspoštovni!

slovar bodo člani čzs dobili na naslove društev, ostali ki ga želijo ga dobijo na sedežu čzs. za čebelarje je brezplačen, drgač cena 34 evre!
_______________

Pozdravljen gospod predsednik ČZS!

Na to kar bom sedaj zapisal bo verjetno ponovno plaz obtoževanj in podtikanj. Pa sem to že navajen.

1. Iz katerih sredstev se je financiral ta hvalevreden projekt ???
2. Če gre za davkoplačevalska sredstva je v skladu s prejetimi dokumenti o delovanju in financiranju ČSS, ta služba dolžna zagotoviti, da tako kot člani ČZS to dobijo tudi čebelarji nečlani.
3. Upam, da si ne boste privoščili blamaže, ki jo slutim v tvojem gornjem zapisu, ker lahko zgodba postane zelo neprijetna. ČSS ima dolžnost si pri MKGP pridobiti podatke o VSEH v Sloveniji registriranih čebelarjih, ker jih mora servisirati kot to izhaja iz navedenih dokumentov, čeprav do sedaj tega ni počela.
Če namerava imeti ČSS še nadalje diskriminatoren odnos do čebelarjev nečlanov ČZS, bomo to vprašanje odprli takoj, ko svoje mesto zasede nov kmetijski minister in o tem obvestili stranke nove koalicije.
Mislim, da je pa sedaj res že dovolj sprenevedanja in to temo bo vsekakor potrebno kar najhitreje odpreti pred pristojnimi državnimi organi.
V Sloveniji je nekaj manj kot 3000 čebelarjev, ki niso člani ČZS in ČSS noče zanje niti slišati, čeprav je zavezana, da tudi njim nudi svoje "usluge ????" na enak način in v enakem obsegu kot za člane ČZS.
Sedaj med vrsticami ponavljaš svojo že znano trditev, da bo čebelarjem članom ČZS to posredovano preko društev, nečlani pa lahko to dobijo, če se pripeljejo na sedež ČZS in se tam legitimirajo z ustreznim dokumentom.
MKGP ima seznam vseh registriranih čebelarjev, kot sem zgoraj že zapisal, in naloga ČSS je, da poskrbi, da vsi ti čebelarji, ki materiala ne dobijo preko društev, to dobijo domov na svoj naslov.
Ne delajte si problemov tam kjer to ni potrebno.
Pa lep pozdrav!
Spoštovani!


Tisk Slovarja je financiran iz javnih sredstev. Vso vsebino pa je ČZS financirala iz društvenih sredstev! Čebelarska društva bodo dobila na naslove predsednikov slovar in ga bodo po društveni liniji razdelila članom. In to na svoje stroške. Za vse ostale pa je slovar na voljo na sedežu ČZS , lahko pa se jim ga pošlje po povzetju. To ni noben diskriminiatoren odnos do kogar koli. ČZS bo samo preko društev članom to razdelila. Spoštovani, da pa je ČSS dolžna vsakemu na naslov distribuirati gradiva pa finančno ni izvedljivo. Žal.

V slovenijio je približno 1500 čebelarjev ki niso člani ČZS in prav vsi imajo na voljo ČSS. Še več, po novem letu bo vseh 7.800 čebelarjev dobilo na dom pošto kjer bodo natančno seznanjeni z programom ČSS .

Nekateri pač v vsakem projektu ČZS in ČSS vidijo samo slabo. Zelo vesel bom, ko bo vsaj sem ter tja kakšno pozitivno mnenje.
Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
Micky
PrispevkovCOLON 586
PridruženCOLON Ne Jan 29, 2006 5:15 pm
KrajCOLON Cerknica

OdgovorCOLON # 30791Odgovor Micky
To Okt 14, 2008 8:15 am

divji čebelar napisal/-aCOLON
BOŠTJAN NOČ napisal/-aCOLONspoštovni!

slovar bodo člani čzs dobili na naslove društev, ostali ki ga želijo ga dobijo na sedežu čzs. za čebelarje je brezplačen, drgač cena 34 evre!
_______________

Pozdravljen gospod predsednik ČZS!

Na to kar bom sedaj zapisal bo verjetno ponovno plaz obtoževanj in podtikanj. Pa sem to že navajen.

1. Iz katerih sredstev se je financiral ta hvalevreden projekt ???
2. Če gre za davkoplačevalska sredstva je v skladu s prejetimi dokumenti o delovanju in financiranju ČSS, ta služba dolžna zagotoviti, da tako kot člani ČZS to dobijo tudi čebelarji nečlani.
3. Upam, da si ne boste privoščili blamaže, ki jo slutim v tvojem gornjem zapisu, ker lahko zgodba postane zelo neprijetna. ČSS ima dolžnost si pri MKGP pridobiti podatke o VSEH v Sloveniji registriranih čebelarjih, ker jih mora servisirati kot to izhaja iz navedenih dokumentov, čeprav do sedaj tega ni počela.
Če namerava imeti ČSS še nadalje diskriminatoren odnos do čebelarjev nečlanov ČZS, bomo to vprašanje odprli takoj, ko svoje mesto zasede nov kmetijski minister in o tem obvestili stranke nove koalicije.
Mislim, da je pa sedaj res že dovolj sprenevedanja in to temo bo vsekakor potrebno kar najhitreje odpreti pred pristojnimi državnimi organi.
V Sloveniji je nekaj manj kot 3000 čebelarjev, ki niso člani ČZS in ČSS noče zanje niti slišati, čeprav je zavezana, da tudi njim nudi svoje "usluge ????" na enak način in v enakem obsegu kot za člane ČZS.
Sedaj med vrsticami ponavljaš svojo že znano trditev, da bo čebelarjem članom ČZS to posredovano preko društev, nečlani pa lahko to dobijo, če se pripeljejo na sedež ČZS in se tam legitimirajo z ustreznim dokumentom.
MKGP ima seznam vseh registriranih čebelarjev, kot sem zgoraj že zapisal, in naloga ČSS je, da poskrbi, da vsi ti čebelarji, ki materiala ne dobijo preko društev, to dobijo domov na svoj naslov.
Ne delajte si problemov tam kjer to ni potrebno.
Pa lep pozdrav!
Problem, ki pravzaprav ni problem (vsaj zame ne) je rešljiv na zelo enostaven način. Včlani se v ČZS in pomagaj, da bo le ta delovala bolje. Samo kritike in kritike na kritike niso še nikjer rešile problemov. Na tem forumu pa vas je nekaj takih, ki drugega ne počnete kot le kritizirate. To pa ni rešitev. Za nikogar. Le forum delate manj kvaliteten.
Naj medi ! (pardon, naj vam èimveè èebel preživi)

Emil

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 30792Odgovor divji cebelar
To Okt 14, 2008 8:28 am

[quote="Micky"][quote="divji čebelar"][quote="BOŠTJAN NOČ"]

Problem, ki pravzaprav ni problem (vsaj zame ne) je rešljiv na zelo enostaven način. [u]Včlani se v ČZS [/u]in pomagaj, da bo le ta delovala bolje. Samo kritike in kritike na kritike niso še nikjer rešile problemov. Na tem forumu pa vas je nekaj takih, ki drugega ne počnete kot le kritizirate. To pa ni rešitev. Za nikogar. Le forum delate manj kvaliteten.[/quote]
_______________

Zdaj ga pa res že krepko lomiš. Kje sem kaj kritičnega zapisal o ČZS ?? Povej mi kako se naj "včlanim" v ČSS ?

Ko bom kritiziral ČZS in bom to počel neupravičeno, se ponovno oglasi s takšnimi zapisi. Če pa nekaterih stvari ne razumeš, pa se raje vzdrži komentarja in ne nakladaj.

Glede virov financiranja tega projekta pa g. Noč malce zavaja. Vendar o tem kdaj drugič in kje drugje. In še vprašanje za gospoda predsednika ČZS: bodo čebelarji, ki jim bo to poslano preko društev to tudi morali plačati ?????

Uporabniški avatar
Micky
PrispevkovCOLON 586
PridruženCOLON Ne Jan 29, 2006 5:15 pm
KrajCOLON Cerknica

OdgovorCOLON # 30793Odgovor Micky
To Okt 14, 2008 8:33 am

divji čebelar napisal/-aCOLON
Micky napisal/-aCOLON
divji čebelar napisal/-aCOLON _______________

Zdaj ga pa res že krepko lomiš. Kje sem kaj kritičnega zapisal o ČZS ?? Povej mi kako se naj "včlanim" v ČSS ?

Ko bom kritiziral ČZS in bom to počel neupravičeno, se ponovno oglasi s takšnimi zapisi. Če pa nekaterih stvari ne razumeš, pa se raje vzdrži komentarja in ne nakladaj.

Glede virov financiranja tega projekta pa g. Noč malce zavaja. Vendar o tem kdaj drugič in kje drugje. In še vprašanje za gospoda predsednika ČZS: bodo čebelarji, ki jim bo to poslano preko društev to tudi morali plačati ?????
Divji, kritiziraš vsako besedo na tem forumu ne le ČZS. Preberi se malo!
Naj medi ! (pardon, naj vam èimveè èebel preživi)

Emil

BOĹ TJAN NOĂ
PrispevkovCOLON 492
PridruženCOLON Sr Maj 21, 2008 4:12 pm

OdgovorCOLON # 30795Odgovor BOĹ TJAN NOĂ
To Okt 14, 2008 9:00 am

divji čebelar napisal/-aCOLON
Micky napisal/-aCOLON
divji čebelar napisal/-aCOLON _______________

Zdaj ga pa res že krepko lomiš. Kje sem kaj kritičnega zapisal o ČZS ?? Povej mi kako se naj "včlanim" v ČSS ?

Ko bom kritiziral ČZS in bom to počel neupravičeno, se ponovno oglasi s takšnimi zapisi. Če pa nekaterih stvari ne razumeš, pa se raje vzdrži komentarja in ne nakladaj.

Glede virov financiranja tega projekta pa g. Noč malce zavaja. Vendar o tem kdaj drugič in kje drugje. In še vprašanje za gospoda predsednika ČZS: bodo čebelarji, ki jim bo to poslano preko društev to tudi morali plačati ?????

Sam jezikovni del slovarja je izključno financiran iz društvenih sredstev ČZS. Sodeloval pa je tudi SAZU s svojim kadrom.
lep pozdrav!

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 30796Odgovor divji cebelar
To Okt 14, 2008 9:08 am

OK. Hvala za pojasnitev. Pravzaprav pa zadeva niti ni vredna špetira.
Pa lep pozdrav!

BOĹ TJAN NOĂ
PrispevkovCOLON 492
PridruženCOLON Sr Maj 21, 2008 4:12 pm

OdgovorCOLON # 30797Odgovor BOĹ TJAN NOĂ
To Okt 14, 2008 9:14 am

Spoštovani ,

sam zato pišem na ta forum, da so informacije iz ČZS čim bolj toče in hitre in ne zaradi špetira.
Predvsem, pa želi m konstruktivno sodelovanje.

lep pozdrav!

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 30800Odgovor divji cebelar
To Okt 14, 2008 10:00 am

[quote="BOŠTJAN NOČ"]Spoštovani ,

sam zato pišem na ta forum, da so informacije iz ČZS čim bolj toče in hitre in ne zaradi špetira.
Predvsem, pa želi m konstruktivno sodelovanje.

lep pozdrav![/quote]
____________

Ni bil mišljen "špetir" s tabo, temveč z mojim dragim čebelarskim prijateljem, ki sva se zgoraj malce ruknila. Ker pa sva oba nezamerljiva in ostra na jeziku ( prstih ) se pač to občasno zgodi.
Micy je pač zelo občutljiv če rečeš kakšno kritično čez njegovo organizacijo. In do tega ima seveda vso pravico. Sam pa seveda rad rečem kakšno čez ČSS, ki bi me morala servisirati, pa o meni noče niti slišati. Mogoče pa bo hitro prišel čas, ko bo mogoče tudi to, kar danes sploh ni mogoče. Kdo bi vedel. Vse se spreminja.
Pa lep pozdrav!

Uporabniški avatar
Micky
PrispevkovCOLON 586
PridruženCOLON Ne Jan 29, 2006 5:15 pm
KrajCOLON Cerknica

OdgovorCOLON # 30851Odgovor Micky
Pe Okt 17, 2008 7:36 pm

divji čebelar napisal/-aCOLON
BOŠTJAN NOČ napisal/-aCOLONSpoštovani ,

sam zato pišem na ta forum, da so informacije iz ČZS čim bolj toče in hitre in ne zaradi špetira.
Predvsem, pa želi m konstruktivno sodelovanje.

lep pozdrav!
____________

Ni bil mišljen "špetir" s tabo, temveč z mojim dragim čebelarskim prijateljem, ki sva se zgoraj malce ruknila. Ker pa sva oba nezamerljiva in ostra na jeziku ( prstih ) se pač to občasno zgodi.
Micy je pač zelo občutljiv če rečeš kakšno kritično čez njegovo organizacijo. In do tega ima seveda vso pravico. Sam pa seveda rad rečem kakšno čez ČSS, ki bi me morala servisirati, pa o meni noče niti slišati. Mogoče pa bo hitro prišel čas, ko bo mogoče tudi to, kar danes sploh ni mogoče. Kdo bi vedel. Vse se spreminja.
Pa lep pozdrav!
Ne kolega Divji. Napaka, nisem tako občutljiv kot se zdi. Jaz rad slišim kritike osebno in zato nisem zamerljiv. Daleč od tega. Pač pa tudi povem kar mislim. In vem tudi, da nimam vedno prav.
Z moje strani ni zamere do nikogar. Ne želim niti obratno. Ko se srečamo pa upam, da bomo spili pivo. Verjamem da se bom s tistimi, ki se tukaj "kregamo", tudi ob pivu lahko dosti pogovorili.
Verjamem, da vsi želimo le dobro. In to počnemo vsak na svoj način.
lp
Naj medi ! (pardon, naj vam èimveè èebel preživi)

Emil

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 30854Odgovor divji cebelar
So Okt 18, 2008 7:49 am

Tisto o pivu pa vsekakor velja, vendar le pogojno. Če se ne motim si ti nekje z Dolenjske ?? Če je tako pride namesto piva na mizo cviček, če si Belokranjec pa črnina. :D

Uporabniški avatar
Micky
PrispevkovCOLON 586
PridruženCOLON Ne Jan 29, 2006 5:15 pm
KrajCOLON Cerknica

OdgovorCOLON # 30855Odgovor Micky
So Okt 18, 2008 8:50 am

divji čebelar napisal/-aCOLONTisto o pivu pa vsekakor velja, vendar le pogojno. Če se ne motim si ti nekje z Dolenjske ?? Če je tako pride namesto piva na mizo cviček, če si Belokranjec pa črnina. :D
Ne Divji, sem čistokrvni Notranjc. Tu grozdje bolj slabo raste. Šnopca mamo polno. No na žgano ravno nisem mahnjej tako da.....ni problema. smo univerzalni.
:carovnica
Naj medi ! (pardon, naj vam èimveè èebel preživi)

Emil

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 30862Odgovor divji cebelar
Ne Okt 19, 2008 6:29 am

Z žganimi pijačami tudi sam nisem v najboljših odnosih. Torej ostajava pri laškem.
Vse lepo ti želim!

Uporabniški avatar
Micky
PrispevkovCOLON 586
PridruženCOLON Ne Jan 29, 2006 5:15 pm
KrajCOLON Cerknica

OdgovorCOLON # 30863Odgovor Micky
Ne Okt 19, 2008 8:35 am

divji čebelar napisal/-aCOLONZ žganimi pijačami tudi sam nisem v najboljših odnosih. Torej ostajava pri laškem.
Vse lepo ti želim!
Enako. Preživi lepo nedeljo.

Enako vsem ostalim na forumu,
Naj medi ! (pardon, naj vam èimveè èebel preživi)

Emil

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 30864Odgovor Fizikalec
Ne Okt 19, 2008 9:24 am

Gospoda "minister za zdravstvo opozarja" da prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju :D :D :D :D :D :D
Tole bi morala pripisat, če reklamirata alkohol :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Kočevski med-ved
PrispevkovCOLON 3212
PridruženCOLON Pe Apr 02, 2004 9:18 pm
KrajCOLON KOCEVJE - KOSTEL
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 30865Odgovor Kočevski med-ved
Ne Okt 19, 2008 9:46 am

Fizikalec napisal/-aCOLONGospoda "minister za zdravstvo opozarja" da prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju :D :D :D :D :D :D
Tole bi morala pripisat, če reklamirata alkohol :lol: :lol:
Danila kako eni sam na pijačo mislijo, bi pa ja vsaj tisto, ki je kaj meda v njej. :lol: :lol:
LP
Koèevski med-ved

Uporabniški avatar
Micky
PrispevkovCOLON 586
PridruženCOLON Ne Jan 29, 2006 5:15 pm
KrajCOLON Cerknica

OdgovorCOLON # 30867Odgovor Micky
Ne Okt 19, 2008 1:21 pm

:cuden
No, da ne boste jezni, bomo ostali pri soku. Velja? Pa vsak 2 žlici meda za zdravje.
Naj medi ! (pardon, naj vam èimveè èebel preživi)

Emil

BUTTON_POST_REPLY

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov