Opazovalni panj
ModeratorCOLON alešD
Opazovalni panj
Precej sem brala o opazovalnih panjih, pa tudi v živo sem jih že videla. Pravzaprav lahko tak panj pomaga začetniku, da kar naprej ne brska po panjih (saj to navadno dela iz radovednosti; zanima ga, kaj delajo čebele v panju).Pa tudi otrokom in obiskovalcem lahko pokaže čebele od blizu. Če ima kdo kakšno fotografijo takega panja, bi bilo lepo, če bi nam jo prilepil.

Unus pro omnibus et omnes pro uno - Eden za vse in vsi za enega
- Kočevski med-ved
- PrispevkovCOLON 3212
- PridruženCOLON Pe Apr 02, 2004 9:18 pm
- KrajCOLON KOCEVJE - KOSTEL
- CONTACTCOLON
- Kočevski med-ved
- PrispevkovCOLON 3212
- CONTACTCOLON
Na naslovu ČZSLO:
http://www.czs.si/oglas.php
jih nekdo izdeluje. Meni je dva naredil en mizar iz Kočevja. Enega imam v Šalki vasi kjer imam rezervni čebelnjak enega pa ob Kolpi kjer ima tisti "prvi" čebelnjak, ki mi prinaša čebelje dobrote.
Lp
http://www.czs.si/oglas.php
jih nekdo izdeluje. Meni je dva naredil en mizar iz Kočevja. Enega imam v Šalki vasi kjer imam rezervni čebelnjak enega pa ob Kolpi kjer ima tisti "prvi" čebelnjak, ki mi prinaša čebelje dobrote.
Lp
LP
Koèevski med-ved
Koèevski med-ved
- Kočevski med-ved
- PrispevkovCOLON 3212
- CONTACTCOLON
Panj kot panj. z njim ni nič posebnosti. Tudi za prenašanje iz kraja v kraj gre brez problemov. V jeseni ga pridružim kakšni družini v medišče. Pod streho pa ima pitalnik, da lahko dodaš hrano po potrebi. V jeseni ga lahko preneseš v toplejši prostor, (garažo) izpelješ skozi zid PVC cev v zunanji prostor, da lahko izletavajo po potrebi in jih opazuješ. Jaz to še nisem preizkusil videl pa že pri kolegu v Beli Krajini.
Lp
Lp
LP
Koèevski med-ved
Koèevski med-ved
Podoben opazovalni panj imam tudi sam. Mišljen je bil, kot dvoetažen panj, pa sem ga pregradil. Opazovalec vidi npr. zgoraj družinico z matico, ki zalega, spodaj pa mini družinico z matičnikom! 
To imam na stalnem mestu, sem pa tudi že prenesel vse skupaj na šolski vrt, pa na razstavo- saj ni problema!

To imam na stalnem mestu, sem pa tudi že prenesel vse skupaj na šolski vrt, pa na razstavo- saj ni problema!
alešD napisal/-aCOLONBranko, res lep panj.
Povej mi, a je kaj neroden pri prenašanju ter kako je z oskrbo čebel v tem panju(kaj posebnosti). V jeseni selitev v drug panj, kajne?
Meni se zdi čisto OK. Letos bom naseli čebelice vanj. Nisem se še edino odločil kam točno ga bom postavil. Ičem še najprimernejšo lokacijo. In študiram kako naj ga obesim da bo najlepše stal.
lp
Naj medi ! (pardon, naj vam èimveè èebel preživi)
Emil
Emil
- Kočevski med-ved
- PrispevkovCOLON 3212
- CONTACTCOLON
Emil, kakor sam gledam na to kam postaviti OP se mi zdi najbolje, da ga postaviš malo v zavetje čebelnjaka kjer ni preveč ostalih čebel iz čebelnjaka, ker boš imel okoli OP kmalu radovedno mladino, kateri bom moral včasih kaj razložit. Zato je zaradi pikov ostalih čebel najbolje, da je malo odmaknjen od vsakdanjega čebeljega vrveža.
Lp
Lp
LP
Koèevski med-ved
Koèevski med-ved
Kočevski med-ved napisal/-aCOLONEmil, kakor sam gledam na to kam postaviti OP se mi zdi najbolje, da ga postaviš malo v zavetje čebelnjaka kjer ni preveč ostalih čebel iz čebelnjaka, ker boš imel okoli OP kmalu radovedno mladino, kateri bom moral včasih kaj razložit. Zato je zaradi pikov ostalih čebel najbolje, da je malo odmaknjen od vsakdanjega čebeljega vrveža.
Lp
Ja Branko se strinjam. Zdaj le še študuram kako naj ga namestim. Verjetno najbolje v zemljo pokončno postavit tram in nato nanj obesiti panj. Imaš ti kakšno drugačno idejo ?
lp
Emil
Emil
- Kočevski med-ved
- PrispevkovCOLON 3212
- CONTACTCOLON
Ja Branko se strinjam. Zdaj le še študuram kako naj ga namestim. Verjetno najbolje v zemljo pokončno postavit tram in nato nanj obesiti panj. Imaš ti kakšno drugačno idejo ?
lp[/quote]
Emil jaz imam zabetonirano cev Fi 30 v zemljo. Na njej je nosilec z ploščo na kateri je privit s štirimi vijaki M6 panjiček.
Lp
lp[/quote]
Emil jaz imam zabetonirano cev Fi 30 v zemljo. Na njej je nosilec z ploščo na kateri je privit s štirimi vijaki M6 panjiček.
Lp
LP
Koèevski med-ved
Koèevski med-ved
- Kočevski med-ved
- PrispevkovCOLON 3212
- CONTACTCOLON
Sadjar ga ne izdeluje sam, ampak eden njegovih prijateljev. Vendar se bo verjetno ravno tako uspel dokopati do načrta.
Nekako tako: jaz tebi sadje obrežem, ti, ki si "tišlar" meni...
In tako Sadjar vedno znova predstavlja kakšne nove izdelke, ideje,..., ki jih skupaj ustvarjata.
Nekako tako: jaz tebi sadje obrežem, ti, ki si "tišlar" meni...

In tako Sadjar vedno znova predstavlja kakšne nove izdelke, ideje,..., ki jih skupaj ustvarjata.
še vedno je lepo biti èebelar
Sam panj je že narejen tako, da je predviden, da se ga obesi. Visel naj bi tako, da je potem s celo tewžo s hrbtno stranjo naslonjen na steno. Mislim da je pretežak da bi kar odpihnilo sploh če bi ga še na spodnji streani pritrdil.Odisej napisal/-aCOLONNobenih izkušenj nimam, Emil ... ampak ali 'obesiti' ne pomeni tudi 'gugati' in 'odtrgati', ko zapiha kakšna letošnja burja?
Lep dan vsem.
Emil
Emil
Emil jaz imam zabetonirano cev Fi 30 v zemljo. Na njej je nosilec z ploščo na kateri je privit s štirimi vijaki M6 panjiček.Kočevski med-ved napisal/-aCOLONJa Branko se strinjam. Zdaj le še študuram kako naj ga namestim. Verjetno najbolje v zemljo pokončno postavit tram in nato nanj obesiti panj. Imaš ti kakšno drugačno idejo ?
lp
Lp[/quote]
Branko vidim, da si ti spodaj dal 2 ploščici in nato le ti pritrdil na ploiščo. Kakšne vijake pa si uporabil za pritrditev teh ploščic v panj ? A je to dovolj trdno?
Emil
Emil
- Kočevski med-ved
- PrispevkovCOLON 3212
- CONTACTCOLON
Upam, da Ti bo tale povezava pomagala:davca napisal/-aCOLONHotela sem pokazati slike opazovalnega panja, pa so prevelike. Ne znam jih zmanjšati.
http://www.slikomat.com/
Prebrskaj- najdi svojo sliko na PC-ju
Pomanjšaj sliko- izberi 640x480 za forume
Klikneš naloži sliko
Ko se naložena zgoraj za forume preneseš celotno kodo na forum in zadeva je končana!
Veliko uspeha
Lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 1 in 0 gostov