Odhod z tega foruma

arhivirane teme 2008
boriss
Site Admin
PrispevkovCOLON 3074
PridruženCOLON So Sep 08, 2007 9:23 am

Odhod z tega foruma

OdgovorCOLON # 31302Odgovor boriss
To Dec 16, 2008 11:11 pm

Pred nekaj dnevi sem spet videl da je nekdo pogreval zgodovino. Mislim da je čas da še enkrat pojasnim del te zgodovine kot sem jo jaz videl. To seveda sodi v koš kamor sem se lotil pisati.

Pred nekaj leti (zame že skoraj prazgodovina) sme se priključil temu forumu, ker mi je bil zanimiv izziv pri moji rasti (lahko berete nabiranju znanja). Uživam pri nabiranju novih znanj in izkušenj. Z Danilovo pomočjo sem se vključil v delo foruma. Kmalu sme postal administrator. Mislim da sme delo opravljal, kar zelo dobro - saj nastavitve foruma, ki sem jih jaz naredil še vedno delujejo na tem forumu. Forum je bil zastavljen kot strokovni čebelarski. Na njem naj ne bi bilo prostora za neumnosti. Zato smo določili pravila in .....

Potem pa je bilo eno leto spomladi na forumu zelo "živahno". Začelo se je z napadi na ČZS (priznati moram da o njej kot organizaciji nimam prav dobrega mnenja). In ti napadi so se začeli stopnjevati do neprebavljvega. Z Danilom sva ocenila, da če hočemo da bo še kaj ostalo od foruma je potrebno ostro moderiranje foruma.

Po moji oceni so bili najhujši problem ravno "člani" o katerih se je vedelo podobno veliko kot o "stricu korlu". Lahko je pisati laži pod psevdonimom. Kot administrator sem imel možnost dostopa do podatkov kjer je bilo jasno videti kdo kaj piše in da so nekateri prijavljeni pod več psevdonimi in ..... kup nečednosti.

Torej sva s e z Danilom odločila da bova začela administrirati na področju prispevkov. S čimer pa se ni strinjal lastnik portala. Torej ker je lastnik pač lastnik sva bila pred izbiro:
1. ali ostaneva administratorja na forumu in nama pisanje umaže dobro ime - ko nimava nobenih pravic poseganja

2 . Se odstraniva z foruma.

Izbrala sva drugo možnost in se odstranila. V tem trenutku je bilo potrebno narediti (vsaj jaz sem ga naredil) malo bolj odločen korak in se javno distancirati od pisanja na forumu (na njega namreč nisem imel nobenega vpliva)

Ker mi lastnik portala (samo on pa to lahko naredi) ni hotel znižati statusa v uporabnika sem pač naredil z mojim računom to da nisem več imel dostopa do foruma. Iz tega sledi da sem predstavljen na forumu kot C.


Ker pa mi je bilo dolgčas. In smo hkrati z Danilom in JJ našli skupen interes smo nato naredili ČZS stran. JJ je dobil prostor na strežniku z Danilom pa sva jo naredila. Vse delo je bilo brezplačno. Narejeno tako, da še hvala nismo dobili.

Po naši oceni je bila to odlična stran ČZS, ki pa je rabila nadgradnjo. Sem že večkrat bral pripombo Divjega da je bil tam forum cenzuriran - lahko vam povem da niti enega prispevka na forumu ni nikoli nihče popravil ali zavrnil. Če je kdo pisal pod mejo dobrega okusa je dobil PM z pripombo. Nato pa ga je lastnik po svoji presoji "popravil" ali pa tudi ne. V bistvu s je tisti forum takrat obnašal tako kot tale zadnje mesece. Umiral je na obroke.

Je bilo pa zanimivo kako so se na ČZS trudili (tu lahko izpostavim vodjo ČSS ga. Seničeva) da bi stran ukinili. Bilo je nekaj poizkusov in na koncu so našli "izgovor" , da jaz nisem hotel sodelovati (poklicali pa so me na sestanek sredi čebelarske sezone - kot da jih mi ne bi priganjali že 2 leti da bi to uredili).

Ker je bila stran pač avtorsko delo in niso imeli dostopa do strani so pač dobili firmo (ki sedaj za mastne denarje vzdržuje stran) Nam pa niso hoteli plačati niti drobiža. Naredili pa so tako stran, da je oglasna deska - ni interaktivna predvsem zato ker smo do dela ČZS bili vsi urejevalci strani izredno kritični.

Tako so nam uspešno preprečili "vznemirjati" slovenske čebelarje.

Ker se je vmes na tem forumu (ko ni bilo nikogar več da bi bil proti) stvar umirila. In ker se je tu zečelo pogovarjati predvsem o čebelarstvu in ker nisem tu za nič več odgovoren in ker mi je včasih pozimi malo dooooooolgčas sem se odločil da še včasih tu kaj napišem. Prijavil sme se pod mojim imenom boriss namreč pomeni BORIS Seražin, kar vsi stari člani foruma poznajo.

Še vedno se včasih tu najdejo kaki "padalci" kot je včasih bil rado muhar zadnjič je nekdo mene podpisal pod sranje ki ga jaz ne bi nikoli napisal - samo večinoma so pa stvari kar dobro čebelarske. Dokler bom vedel s kom govorim in če bo tema predvsem čebelarska bom pač tu z veseljem sodeloval.

Sem pa zadnjič slišal očitek da je z tega foruma odšlo kar veliko dobrih čebelarjev. Z gotovostjo lahko trdim, da zaradi mene ni odšel noben. Ko ste se najbolj kregali sem se jaz umaknil.
Zadnjič spremenil 1, dne boriss, skupaj popravljeno 0 krat.

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 31304Odgovor divji cebelar
Sr Dec 17, 2008 12:13 am

Temu kar piše Mojster ni kaj za dodati. Objektiven prikaz razmer skozi katere je šel ta forum in vse preživel.

Res je, da se nam zadnje čase ponovno dogajajo zanimive stvari, ki pa jih sam ne jemljem kot kritične. Pridružilo se je kar nekaj odličnih piscev, če omenim le Volka, Zvera in, ne bodite presenečeni, tudi Timijan. Kolega Timijan je sicer svojo pot na tem forumu začel zelo provokativno in prepirljivo, da bi potem v zadnjih prispevkih dokazal, da ve o čem piše in ga je vedno bolj zanimivo prebirati. In kar mu štejem še v posebno čast je, da kljub napadom nanj, ni odgovoril z nizkim nivojem komuniciranja, temveč je obdržal kulturen nivo. Timijan čestitam! Seveda so se pridružili tudi še drugi, ki jih ne navajam in se jim zaradi tega opravičujem. In seveda tudi odlični člani. Ja kdo za boga milega ( razen mene seveda ) pa na tem forumu sploh je slab član foruma ??? Še vsak, ki je začel sodelovati in ga je na začetku kaj lomil, je kaj hitro svoj "stil" spremenil in se normalno vključil.
Res pa je, da so nekateri prispevki popolnoma neberljivi in pri razumevanju tudi kak prevajalec ne bi veliko pomagal. Pa tudi pravopisno in slovnično so nekateri prispevki pod vsako kritiko. Kot, da bi pisec končal le tri razrede osnovne šole. Pa se z malo truda da tudi to popraviti.
Pa saj niti ni pomembno če se vsi z vsem kar kdo od nas zapiše tudi strinjamo, pomembno je, da razprava temelji na kulturnem dialogu ter na argumentih. Pa tudi preskočiti se kak zapis mirno da. Če nam kaj ni všeč, pač tega ne prebiramo. Tabu tem na forumu ni.
Pred časom je bil med nami kolega, ki se je v glavnem oglašal v košu in pisal le o svojih političnih stališčih. Sedaj, ko ga ni, mi je kar malo dolgčas, čeprav sem mu večkrat v odgovoru zapisal, da naj preneha zganjati svojo politično propagando. In podobnih primerov je bilo v preteklosti še kar nekaj. Vsak, ki v vsebino razprave in forumskega druženja kaj prispeva po svoje obogati forum. Jemljimo to tako in takoj bo manj jeze in nepotrebne nervoze. če pa se posamezna člana medsebojno "ne prenašata" pa naj se mirno izogibata komentarjev drugega in vladal bo pravi božji mir.
Lep pozdrav!

Timijan
PrispevkovCOLON 868
PridruženCOLON Po Okt 20, 2008 9:13 pm
KrajCOLON BELA KRAJINA

OdgovorCOLON # 31311Odgovor Timijan
Sr Dec 17, 2008 4:27 pm

Če sem bil provokativen, sam bil zaradi predhodnih komentarjev, ki so kazali, da stvari ne gredo v smer, ki je nujna za prihodnost. Forum sem iskal na pobudo Borisa v njegovih nasvetih, tistega na Zvezi, našel pa nič, pa prišel sem, spet k Borisu, "Mojstru tisočih panjev", kot bi mu rekli Kitajci.

Dodal bi tole: malo sem gruntal, kdo vse čebelari in odkril, da je čebelarjev kar nekaj "sort", npr:

- ljubiteljski čebelarji za domači med in kakšen evro zaslužka, ki želijo vse preprosto in nimajo kdo ve koliko časa,
- ljubiteljski čebelarji inovatorji in raziskovalci, ki želijo imeti vse označeno, zapisano, pobarvano, in ki radi dolge ure čepijo pri čebelah in tuhtajo o videnem (tu sem morda tudi jaz),
- pridobitni profesionalci, ki so ogromno vložili in ičejo najkrajšo in najhitrejšo pot do medu, pri tem pa še marsikaj odkrijejo, a bolj tehnološke narave,
- profesionalci, ki se ne izobražujejo dovolj, želijo pa zaslužek, ko pridejo težave pa postanejo skrivnostni in stvari rešujejo na nečebelarske načine,
- čebelarji raziskovalci višjega tipa, ki s svojimi čebelami nimajo popolnega stika, vedo pa veliko in bi radi bili v družbi priznani, vidni,
- čebelarji, ki imajo predvsem čustven odnos do čebel, nimajo pa dovolj znanja, in na začetku mislijo, da bo šlo "kr neki",
- čebelarji starih šol, ki pa se ne izobražujejo več, knjige so razdali, varozo pa zdravijo s kisom,
- ter ČEBELARJI, ki so tako učeni v starih veščinah, kot v stalnem kontaktu z novimi, ki nenehno po malem tudi raziskujejo, imajo dober trgovski odnos z ljudmi, pomagajo nadebudnim začetnikom, če si ti to zaslužijo, in ki so nekako džentlemanski. Tem bi rekel "mojstri življenja".

Verjetno je še kak tip čebelarjev, povedati želim le, da ima vsak tak tip že iz začetne točke drugačno NAMERO od drugih tipov. In če ni tolerantnosti, je takoj ogenj v strehi. Smo pa čebelarski ljudje (ali se že lahko štejem mednje?) precej podobni čebelam: vsi sladki, ko je paša, in nenavadno ter vztrajno ostri, ko pride do konfliktov. In še naprej: čebelje družine (vrste čebelarjev) med seboj sodelujejo le malo, vsaka pa z vso silo skrbi zase. To je torej naravno. Ko pa pride do ropov, bi morali biti ljudje malo pametnejši in svoje borbene moči hraniti za resnične vojne, ne pa za čebelarske debate. In če je kdo v jeziku neroden, se ga lahko vljudno opomni z diskretnim SMS-om, ne pa javno žali in zahteva prevod. Le kaj bi rekli Hrvatje, Srbi ali kdo drug, če bi se jaz oglašal tam s svojimi kerefekami. Kadar sem se, so bili potrpežljivi in vljudni. Seveda pa mora biti takšen tudi gost. Lep pozdrav vsem in naj gre varoza tja, od koder je prišla! t

boriss
Site Admin
PrispevkovCOLON 3074
PridruženCOLON So Sep 08, 2007 9:23 am

OdgovorCOLON # 31312Odgovor boriss
Sr Dec 17, 2008 4:47 pm

Timijan napisal/-aCOLON.....m: vsi sladki, ko je paša, in nenavadno ter vztrajno ostri, ko pride do konfliktov. ....
Slovenski pregovor pravi pozimi meden poleti sršen. In jaz se bolj nagibam k dikciji pregovora ne tvoji. Ko ni paše smo medeni ko je .....

Timijan
PrispevkovCOLON 868
PridruženCOLON Po Okt 20, 2008 9:13 pm
KrajCOLON BELA KRAJINA

OdgovorCOLON # 31313Odgovor Timijan
Sr Dec 17, 2008 5:56 pm

Glej, glej, zanimivo. Tudi to drži.

BUTTON_TOPIC_LOCKED

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov