V razmislek !

arhivirane teme 2008
divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

V razmislek !

OdgovorCOLON # 28379Odgovor divji cebelar
Sr Maj 21, 2008 7:34 am

Sneto z enega od blogov:

ALI MORILEC ANONIMNIH ŽRTEV NI MORILEC ?

ANTON KOMAT, ekološki aktivist


Tisoče sintetičnih kemikalij, ki so do zadnjega kotička zapolnile sodobni svet, jemljemo kot nekaj samoumevnega, kot nekaj, kar je pač sestavni del napredka. Napredka? Toda ali je vse bolj množično zastrupljanje prebivalstva napredek? Ali je napredek dejstvo, da je sedanja populacija najbolj bolna v vsej zgodovini človeštva?

Porazno sliko izostri podatek, da je danes nemogoče napisati učbenik fiziologije človeka, saj ne žive več referenčni osebki, ki bi to omogočali. To pišejo resni raziskovalci. Številne sprva čudežno učinkovite in nepogrešljive kemikalije so se kasneje izkazale kot izjemno nevarne našemu zdravju. Spomnimo se le na DDT in druge pesticide, na izolacijska sredstva na osnovi azbesta, na barvila, ki vsebujejo svinec, ali pa na polivinilne plastične mase. Vprašajmo se torej, kje so danes ljudje, ki so nam takrat zagotavljali, da je vse popolnoma varno in pod nadzorom? Kje je njihova vest, da o njihovi odgovornosti za umiranje in trpljenje tisočev sploh ne govorimo. Kje bodo jutri tisti, ki nam danes zagotavljajo isto? Ponujam jim stavo,

če danes nimajo prav, jutri izgube vse premoženje! Prepričan sem, da bodo takoj uporabili previdnostno načelo, ki ga sedaj ignorirajo!

Poskušajmo odgovoriti na vprašanje, ali morilec, katerega žrtev je anonimna, ni morilec. Policija je običajno za petami anonimnemu morilcu, ki je ubil prepoznano žrtev. Če je policija uspešna, prijeti morilec konča za zapahi, žrtev pa na pokopališču. Toda v primeru kontaminacije okolja z nevarnimi snovmi je klasična kriminalka obrnjena na glavo. Tisoči nedolžnih žrtev postanejo le statistični podatek v letnih poročilih, na primer evidenc rakavih obolenj, o morilcih pa si nihče ne beli glave. Zakaj neki, saj danes še ni “dokončnih” znanstvenih dokazov o posledicah njihovega početja. Zastrupitev anonimnih torej ni umor. Za tem zastrašujočim dejstvom stoji mogočen sistem, ki ga sestavljajo prodane duše, ekspertokrati, ki sami sebe imenujejo “strokovnjaki”, pohlepni obsedenci s profitom in brezobzirni oblastniki, ki s kupljeno avtoriteto ekspertokratov in s finančno “pomočjo” kapitala legalizirajo zastrupljanje.

Prav te dni smo v Sloveniji priče poskusu, ki poteka točno po povedanem scenariju, priče smo brezobzirni akciji, da se legalizira popolna liberalizacija trgovine s pesticidi. Ali morilec, katerega žrtev je anonimna ni morilec?. Odgovor slovenskih prodanih duš je, da ni! V sodobni ekokriminalki namreč veljajo obrnjena pravila. Ekokriminalka je inverzija klasične kriminalke!

V ekokriminalkah pa niso v igri zgolj pesticidi. Poglejmo si primer kontaminiranih rib. Uradna medicina nas nenehno nagovarja, da v naše jedilnike uvrščamo ribe. “Ribe, nosečnice, jejte ribe, več rib! Ribe prinašajo zdravje!” Seveda verjamemo stroki in pridno kupujemo ribe. Posebno nosečnice, ki čas pričakovanja posvetijo zdravju otroka. Našo odločitev podprejo še bučno bedaste reklame, ki treskajo v nas s TV-zaslonov. Ob nakupu rib se počutimo ozaveščene, ker smo le nekaj postorili za svoje zdravje. Toda, ali ste se kdaj vprašali, ali bleščeče sveže ribe morda vsebujejo nevarne kemikalije. Ne? Pa bi se morali! Ali ste pomislili, da zdravniki govore zgolj o hipotetično zdravih ribah in da trgovcev prav nič ne briga, kaj se bo zgodilo z vašim zdravjem. Njih zanimajo le prodaja, realizacija planov, rast delniških tečajev in podobni štosi. Če imate zdravstvene težave, je to vaš problem, ne njihov. Vaš problem, ste razumeli? Ampak ribe so lahko kontaminirane, in to zelo! Posebno tiste, ki so na vrhu prehranjevalnih spletov, torej velike predatorske in dolgožive vrste, kot so na primer mečarice, tune, morski psi, skuše, morski listi in žabe, brancini, zobatci, pa tudi sladkovodne ščuke, somi in ostriži. Te vrste namreč izjemno koncentrirajo strupe v svojih telesih. Pojav biomagnifikacije skozi prehranjevalno verigo povzroča, da se v velikih predatorskih vrstah rib strupi koncentrirajo tudi v milijonkrat večjih vrednostih, kot je ta v vodi. Če prištejemo še učinke biokoncentracije in bioakumulacije strupov, dobimo vrednosti, ki gredo v desetine milijonov.

Vzemimo na primer živo srebro, natančneje metilživo srebro. Ameriška National Academy of Sciences opozarja, da je zaradi z metilživim srebrom kontaminiranih rib ogroženih vsaj 10 odstotkov rodne ženske populacije oziroma eden od šestih otrok. Meritve so pokazale, da koncentracije metilživega srebra v fetusu presegajo tiste v materini krvi. Torej fetus preko posteljice dodatno biokoncentrira strup, ki se že nahaja ali pa še prihaja v mater. Druga pot kontaminacije otroka vodi preko materinega mleka. Metilživo srebro pri še nerojenem otroku povzroča hude motnje pri migraciji in diferenciaciji nevronov, okvare možganov torej, ki kasneje vodijo v razvojne in vedenjske probleme otrok, kot so motnje fine motorike, govora, spomina in učenja. Dovolj razlogov za zaskrbljenost. In spet imamo dva pola resnice, ekspertokrati govore, da lahko nosečnica v devetih mesecih mirne duše poje do 76 konzerv tunine, drugi pa resno opozarjajo, da je že ena sama konzerva lahko usodna. Kaj storiti? Predlagam uporabo previdnostnega načela. Dokler neodvisni laboratoriji ne prično objavljati rezultatov rednih meritev stopnje kontaminacije tunine z metilživim srebrom, je rodne ženske enostavno ne jejte. Morda le dočakamo reklamni spot, ki bo oglaševal: “Naša tunina vsebuje le sledove živega srebra!” To bi bilo pošteno, kajti vaše zdravje in zdravje vaših otrok je pomembnejše od profita le nekaterih!

Sicer pa grožnja živega srebra visi v zraku tudi pri načrtovanih plinskih terminalih. Sedimenti Tržaškega zaliva so v svetovnem merilu rekordni po vsebnosti Hg. Vsakršno brkljanje po dnu bi živo srebro vneslo v atmosfero, vodo in v prehranjevalni splet. Skratka, katerikoli gradbeni posegi v dno zaliva ali pa že promet ladij z velikim ugrezom lahko povzročijo, da bodo domačini in turisti vdihavali njegove pare in jedli zastrupljeno hrano. Dobili bi sicer energijo, z njo pa tudi zaliv smrti in tisoče žrtev, in tudi v tem primeru se lahko vprašamo, ali morilec anonimnih žrtev ni morilec.

volk
PrispevkovCOLON 2074
PridruženCOLON Če Apr 10, 2008 2:18 pm
KrajCOLON Zemlja

OdgovorCOLON # 28389Odgovor volk
Sr Maj 21, 2008 11:36 am

Ni kaj,a nisi ti divji nekje napisal:Če je tokratna ugotovitev pravilna potem našim čebelam v času cvetenja koruze ne bodo mogli pomagati niti dobri gospod Bog .
Ta gospod Bog je dal napisati v Sveto Pismo v knjigi Razodetje(Apokalipsa) v 12 poglavju:In uničil bo tiste,ki uničujejo Zemljo.
Mam občutek,da ne bo imel velikega dela.Bo moral pohteti,če bo hotel kaj narediti.Tisti "njegovi predstavniki"(med njimi homoseksualci,pedofili,lopovi,inkvizitorji...) pa so po isti Apokalipsi na spisku na 1. mestu.Za žveplo in ognjeno jezero.
Mam občutek,da gospod Bog,ki je stvarnik,lahko naravo tudi popravi.
Piše tudi,da bodo politiki in oblasniki,ter krivičneži za gnoj zemlje.Ne bo treba umetnih gnojil.
Mam občutek,da bo še velika kriza(in bode velika stiska,kakršne še ni bilo in jo nikoli več ne bo,da se tisti dnevi ne bi prikrajšali,ne bi se rešil noben človek(Matevž evangelij 24).Naša čebela bo pa še letala po Zemljici.
Narava je dekle lepotica,
Ko je voljna,
sama se preda,
ko jo posilis,
Ubiti te da!

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 28763Odgovor divji cebelar
Sr Jun 04, 2008 7:09 am

Neverjatno!/Unbelievable

poglejte si film preko povezave... /take a look at the film on the link...


Dragi mi naslovljenci,

Vzemite si nekaj casa in poglejte film preko spodnje povezave. Se bojim, da je to, da VEMO in se zavedamo edino kar lahko naredimo – pa je tudi to veliko, morda za vlagatelje tovrstnih patentov kar prevec!!

To se mi zdi neverjetno in nedopustno. Ali je dekadenca človeškega uma res toliko napredovala...?


Subject: PATENT NA ŽIVLJENJE

Monsanto je vložil patentni zahtevek na prašiča v 160 državah sveta. Prašiči bodo intelektualna lastnina tega podjetja. Glejte film:

http://video.google.com/videoplay?docid ... 6619&hl=en

Oglejte si video, dokler si ga še lahko, Monsanto že grozi s tožbami zaradi predvajanja.


Če mu bo uspelo uveljaviti patent, bo posledica tole:

Vsakič ko se bodo prašiči kjerkoli na svetu razmnoževali umetno ali naravno, bo moral kmet plačati Monsantu licenco, sicer ga bodo tožili za kršenje patentnih pravic.

Sledile bodo še druge domače živali.

Semena so bila nekoč "večna". Po žetvi so jih ljudje shranili za prihodnjo setev. Zdaj pa je velika biokemična industrija naredila semena neplodna. Vzkalijo samo enkrat, in to je to. Za setev naslednje leto jih je treba kupiti znova. Pred 25 leti je bilo na vsem svetu še najmanj 7.000 pridelovalcev semen iin nobeno od njih ni nadzorovalo več kot 1 odstotek globalnega trga. Danes, po poplavi prevzemov, pa 10 mednaronih biokemičnih multinacionalk, med njimi predvsem Monsanto, DuPont-Pioneer, Syngenta, Bayer Cropsciencie, BASF, in Dow Agrosciences obvladuje več kot 50 odstotkov svetovnega trga s semeni.


Pri tem pa imajo genetsko spremenjene rastline do 10% manjši pridelek.

Glej:

http://axisoflogic.com/artman/publish/a ... 6789.shtml


Namen uvajanja genetsko spremenjenih rastlin je totalno obvladovanje svetovne hrane in s tem pravice do življenja.

Poleg tega pa je zadosti ena sama genetska napaka, in vemo, da se napake v tehnologijah ves čas dogajajo, in ogrožena bo prehrana vsega sveta.

cebelar_novinec
PrispevkovCOLON 1006
PridruženCOLON Če Jun 14, 2007 8:08 pm

OdgovorCOLON # 28764Odgovor cebelar_novinec
Sr Jun 04, 2008 10:33 am

Divji, če pogledaš kakšna moja sporočila v teh temah sem že napisal kaj je cilj. Popolno suženjstvo. Hrana je najpomembnejša in s tem ko nekdo nadzoruje trg hrane nadzoruje ljudi.
Tudi kmete vsenaokoli opozarjam in jih spomnim, da že danes morajo kupovat seme. Od svojega pridelka ne morejo pobrati procent semena in ga znova posejati, da bi kaj prišparali.

V Iraku je že prepovedan trg s semeni! V Kanadi so že obsodili kmeta, ker mu je na njivi rastla patentirana kultura ( ne spomnim se a oljna repica al ogrščica ), ki se mu je nasejala od soseda. Ta kmet je bil bio, organski al karkoli hočeš in ga je bilo očitno treba zatret. Sodišče je določilo, da bi on moral sam uničit gensko spremenjeno kulturo, ki se mu je čez cesto od soseda nasejala ! V Indiji so kmetje delali samomore, ker so se zapufali s semeni bombaža, ker so jim koncerni obljubljali bajne pridelke. Seveda bajni pridelki nikoli niso prišli. In tako banke in koncerni poberejo zemljo in nadzorujejo ljudi ! Tretje države so samo TEST. Počasi se bodo upali spustit tudi v bolj razvite države.

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

Cene po katerih se med kupuje v Srbiji

OdgovorCOLON # 30933Odgovor divji cebelar
Pe Okt 31, 2008 8:41 am

Večeras u 17.30 sati, u prostorijama SPOS-a u Beogradu održan je sastanak sa predstavnikom firme koja je zainteresovana da kupuje naš med, predstavnikom firme izabrane na tenderu za najpovoljnijeg ponuđača za tehnički deo izvoza, predsednika i sekretara SPOS-a.

Nakon preliminarnih dogovora, danas je održan sastanak svih aktera ovog posla:

Gospodin Hakan je još jednom predstavio svoju firmu i objasnio njene namere. Namere su jednostavne, da otkupi sve viškove meda sa teritorije Srbije od pčelara kojima odgovaraju cene koje oni nude. Rekao je da je razgovarao sa gazdom i da je on odobrio za ovu godinu povećanje otkupne cene za pčelare za još 5 centi, tako da su konačne cene za pčelare (sa njihovim prevozom do otkupljivača) sledeće:

Bagremov med 2,3 evra (trenutno oko 194 dinara)

Lipov med 2,1 evro (trenutno oko 177 dinara)

Livadski med 1,85 evra (trenutno oko 155 dinara)

To su, još uvek za mnoge pčelare (naročito sa manjim brojem košnica) relativno niske cene, ali boljih nema na širem tržištu. Kome odgovaraju, treba da zna da hitno mora da se prijavi Berzi meda SPOS-a, i da računa sa tim da će med biti otkupljen u najkraćem mogućem roku.

BORZA MEDA V SRBIJI: http://spos.info/berza_meda.php

Primerjajte cene in se praskajte za ušesi!

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

Sladko grenki medeni zajtrk

OdgovorCOLON # 31017Odgovor divji cebelar
Ne Nov 23, 2008 10:31 am

S spletne strani ČZS:

Kako to akcijo predstavlja predsednik ČZS g. Noč:
"Predsednik ČZS Boštjan Noč je izpostavil, da so se morali čebelarji ob letošnji katastrofalni letini, verjetno najslabši v zadnjih sto letih, saj so pridelali vsega tretjino običajnih količin medu, pošteno potruditi, da so zbrali poldrugo tono medu za zdrav zajtrk v slovenskih vrtcih"
_______________
Koliko čebelarjev je članov ČZS ? Če me spomin ne zapušča, bi jih na bilo nekje okrog 7500. Medu za akcijo medeni zajtrk naj bi se zbralo okrog 1500 kilogramov. Pa malo računajmo: 1500 kg delimo s 7500 čebelarji in dobimo 0,2 kg na čebelarja. Res smo si čebelarji morali veliko odtrgati od ust in te velike žrtve ne bo tako lahko nadoknaditi. Vendar pa, ker gre za otroke, smo bili pripravljeni tudi v to veliko žrtev, ki kar kliče po predlogu, da se naša junaška čebelarska prsa okrasi s kakšnim dodatnim čebelarskim odlikovanjem.

če trditev predsednika ČZS gospoda Noča drži, da se je bilo za zbiranje tega medu potrebno "pošteno potruditi", potem se moramo zelo zamisliti kaj je narobe z nami. Čebelar, ki vsakih nekaj let ni pripravljen za takšno akcijo odvojiti 1 kg medu, res ni dostojen, da je član čebelarske organizacije. Pa tudi mi "divji čebelarji" ga ne bi želeli imeti med sabo.

Pa brez zamere in lep medeni pozdrav!

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 31018Odgovor Fizikalec
Ne Nov 23, 2008 11:41 am

Noja Divji čisto tako enostavno kot si si ti to zamislil ali pa izračunal tudi ni ravno.
Prvič vsak, ki je med dal mora imeti uveden sistem HACCAP ali pa smernice in se je v evidenco moral tudi podpisat. Nekdo mora "uničit" dan, da gre v vrtec in leteh ni malo. Na naših koncih zbrati med je enostavno tu je veliko čebelarjev, velika mesta pa je drugače. Tam je velikooo vrtcev in malo čebelarjev. Kolikor vem je zadeva naravnana tako, da vsako ČD pokrije vrtce na svojem območju. Torej so eni dali takoj 8 kil meda ali več kar pa se sliši malo mrbit pa ni?
Naše ČD oziroma UO je sklenil, da vsak otrok v vrtcu dobi darilo-120g kozarec medu. Kozarce je plačalo ČD med je moral napolnit čebelar posameznik. Torej 3 kg meda + 35 kozarčkov po 120g in te treba napolnit, opremit, da ima neko podobo. Problem je, da tovrstne akcije zmeraj obvisijo na posameznikih. Kolikor vem (se mi ne da iskat postov po forumu) si se pred časom repenčil ali pa pred letom, da si ti dal svoje za rdeči križ in tu ne greš zraven sedaj pa deluješ spet kot prvo hvalaaa, pohvališ VVZ kjer si-ste sodelovali potem pa se spraviš na ČZS in njene člane. NE gre povsod enako gladko in med se ne zbira centralno nekje za vse vrtce v SLO ampak to obvisi na ČD za vsak okoliš. Kjer imajo smolo, da je malo čebelarjev pa veliko vrtcev-otrok ni tako enostavno.

Dodal bi samo, da bi bilo "butasto" od predsednika ČZS, če bi izjavil, da se je zelo enostavno zbralo 1,5 tone medu. Na trgu je splošno pomanjkanje medu, cene grejo v nebesa, vsesplošna gospodarska kriza itd...
Čebelarji tudi nismo neka Karitas ali RK organizacija. Gre nam bistveno slabše kot prej omenjenima "velikodušnima organizacijama", spomnimo se afer RK izpred let. Čas je, da se začnemo obnašat tržno ne pa da smo mi neki dobrodelniki in rešitelji narave in igrat na to karto.

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 31019Odgovor divji cebelar
Ne Nov 23, 2008 12:18 pm

Dragi Danilo tako kot sem se lansko leto "repenčil" se lahko "repenčim" tudi letos, ko sem RK prav tako podaril 50 kg medu in se lahko "repenčim" tudi, ker sem med podaril tudi za akcijo medeni zajtrk v vrtcu. Vendar tudi meni ni ČD plačalo kozarcev in ne etiket in ne pokrovov in ni prišlo natakat medu v kozarce.
V tej deželi MORA sleherni čebelar čebelariti v skladu s sistemom HACCAP ali imeti vzpostavljen sistem sledljivosti po načelih "dobre čebelarske prakse", ker če tega nima, je kar prav, da se čim prej sreča z veterinarskim ali kmetijskim inšpektorjem.

Izgovarjanje na krizo ali podobne štose pa je res neumestno. Medu pa je zaenkrat pri čebelarjih še vedno dovolj in tudi tistih cen, ki naj bi letele v nebo nikjer ni videti.

Če je v tej akciji kateri od čebelarjev moral dati 8 kg medu, je to zaradi tega ker množica njegovih kolegov ni želela dati nič. Temu čebelarju naj bo to v ponos, kolegom pa v sramoto. In prav zanimivo, ko je država izplačevala razne denarne subvencije in nadomestila za neke kvazi programe, je bilo čebelarjev veliko, ko pa je treba pokazati malo solidarnosti in srčne kulture, pa strašno malo.

Dragi kolega Danilo ne zagovarjaj tistih, ki si tega ne zaslužijo.
Pa lep pozdrav!

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 31020Odgovor Fizikalec
Ne Nov 23, 2008 12:32 pm

[quote="divji čebelar"]V tej deželi MORA sleherni čebelar čebelariti v skladu s sistemom HACCAP ali imeti vzpostavljen sistem sledljivosti po načelih "dobre čebelarske prakse", ker če tega nima, je kar prav, da se čim prej sreča z veterinarskim ali kmetijskim inšpektorjem.

Izgovarjanje na krizo ali podobne štose pa je res neumestno. Medu pa je zaenkrat pri čebelarjih še vedno dovolj in tudi tistih cen, ki naj bi letele v nebo nikjer ni videti.

Če je v tej akciji kateri od čebelarjev moral dati 8 kg medu, je to zaradi tega ker množica njegovih kolegov ni želela dati nič. Temu čebelarju naj bo to v ponos, kolegom pa v sramoto. In prav zanimivo, ko je država izplačevala razne denarne subvencije in nadomestila za neke kvazi programe, je bilo čebelarjev veliko, ko pa je treba pokazati malo solidarnosti in srčne kulture, pa strašno malo. [quote]

Mora se samo umreti in 3/4 jih tega sistemna nima torej ni smiselno o tem debatirat. Tisti keri lepo trguje doma "na črno" ga to tudi ne zanima in meni je vseeno.
Kar se medu tiče pa se kolega krepkooo motiš je zelooo iskano blago in nekateri veliki čebelarji imajo težave pa ne malo. Prodajajo se vse zaloge in marsikomu bo zmanjkalo pred novim letom. Vsi dvigajo-mo cene, ker drugače bo kriza. Po moje premalo poznaš razmere na trgu kajti zadnje dve leti nekateri niso pridelali niti za eno prodajno sezono.

Niso hoteli ali mogli ali kakorkoli jaz se v to ne bom spuščal, če bi se to zbiralo na neki centralni enoti potem bi se lahko menili kdo je hotel ali ni hotel. V tem primeru je pač kot je naše ČD pokriva 4 vrtce imamo 36 članov od tega aktivnih mrbit 10 takih, ki lahko dajo med pa mrbit ene 6 čudovit podatek.... :?

boriss
Site Admin
PrispevkovCOLON 3074
PridruženCOLON So Sep 08, 2007 9:23 am

OdgovorCOLON # 31021Odgovor boriss
Ne Nov 23, 2008 6:05 pm

divji čebelar napisal/-aCOLON....

Če je v tej akciji kateri od čebelarjev moral dati 8 kg medu, je to zaradi tega ker množica njegovih kolegov ni želela dati nič. Temu čebelarju naj bo to v ponos, kolegom pa v sramoto. In prav zanimivo, ko je država izplačevala razne denarne subvencije in nadomestila za neke kvazi programe, je bilo čebelarjev veliko, ko pa je treba pokazati malo solidarnosti in srčne kulture, pa strašno malo.

Dragi kolega Danilo ne zagovarjaj tistih, ki si tega ne zaslužijo.
Pa lep pozdrav!
V našem društvu je nekaj čebelarjev in ZELOOOOOOOOOOOOOOOOO veliko Ljubljanskih vrtcev. Pri nas je akcija čsito nemogoče opravilo!

lp

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 31022Odgovor divji cebelar
Ne Nov 23, 2008 9:08 pm

Danilo medu je dovolj. Če ga želiš kupiti, samo zapiši koliko si pripravljen zanj plačati in če bo tvoja ponudba sprejemljiva, si lahko prideš ponj.

Glede Ljubljane in drugih področij, ki vključujejo velika mesta, ima Mojster prav. Za takšna področja bi morale za uspešnost akcije poskrbeti območne čebelarske organizacije, akcijo koordinirati s ČD in dalo bi se jo izvesti brez večjih težav. Le hoteti je treba. Vendar naj o tem razmišlja vodstvo ČZS, ker to je pa že njihova naloga in odgovornost. Saj si tudi zasluge za izvedeno akcijo pripisujejo sami.

Pa lep pozdrav!

boriss
Site Admin
PrispevkovCOLON 3074
PridruženCOLON So Sep 08, 2007 9:23 am

OdgovorCOLON # 31024Odgovor boriss
Po Nov 24, 2008 9:38 am

Kupim 2 toni akacije po 2 € /kg - več ne morem plačati, ker kupec ne da več. Rabim jo za zagotovitev nemotene prodaje.

Me prav zanima če prodaš po tej ceni. Če pa ni medu po tej ceni potem pa trdim da medu NI!

Prosim ne sprenevedaj se!

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 31030Odgovor divji cebelar
Po Nov 24, 2008 3:22 pm

Mojster po tej ceni pa medu res ni. Naj torej velja, da ga ni. Sam ga sicer nimam, ima pa ga kolega. Saj ti bi ga želel ceneje kot za med da Medex. Danes si očitno zelo dobre volje, da ti gre tako na hec kot kaže tvoja ponujena cena. :D

Vse lepo ti želim!

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 31031Odgovor Fizikalec
Po Nov 24, 2008 5:11 pm

Ja taka je cena, ko JE na TRGu dovolj medu, če ga pa ni je cena 3€ pa gor kar je zelo težko ali pa nemogoče plačat v preprodaji.

BUTTON_TOPIC_LOCKED

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov