kako izdelati pogačo

arhivirane teme 2008
tonck
PrispevkovCOLON 1
PridruženCOLON To Feb 05, 2008 2:15 pm

kako izdelati pogačo

OdgovorCOLON # 27303Odgovor tonck
To Feb 05, 2008 2:20 pm

Zanima me, kako naj doma izdelam pogačo za pomladansko krmljenje in kje lahko zmeljem sladkor.

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 27307Odgovor Fizikalec
To Feb 05, 2008 8:05 pm

Vsako leto v čebelarju, bi reko Boris je lepooo napisal v navodilih pred 2 letoma če se ne motim??

bloop
PrispevkovCOLON 746
PridruženCOLON Ne Avg 06, 2006 3:40 pm

OdgovorCOLON # 27316Odgovor bloop
Sr Feb 06, 2008 10:52 am

Sladkor lahko zmeljes v mlincku, zenske prav gotovo imajo kaj taksnega pri hisi. Drugace pa kar kupis sladkor v prahu, zna biti edino malo drago.

Kako jo nardis? Mislim da je vredu ce ta sladkor malo pomesas z vodo in nato gnetes dokler se ti ne prijema vec na roke, kolicino bos pa moral ugotoviti po obcutku. Predlagajo pa tudi dodajanje cvetnega prahu, koliko pa ne vem, bo pa najbrz smiselno vprasati strica googla. :)

dobje
Site Admin
PrispevkovCOLON 948
PridruženCOLON Sr Feb 22, 2006 9:20 pm
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 27318Odgovor dobje
Sr Feb 06, 2008 12:59 pm

tonck napisal/-aCOLONZanima me, kako naj doma izdelam pogačo za pomladansko krmljenje in kje lahko zmeljem sladkor.
Mogoče Ti bo v pomoč tole:
Jaz sicer tega že nekaj časa ne delam več!
http://www.slovenski-cebelarji.com/foru ... oga%E8a#68
Malo poguglaj! Lep pozdrav

bloop
PrispevkovCOLON 746
PridruženCOLON Ne Avg 06, 2006 3:40 pm

OdgovorCOLON # 27320Odgovor bloop
Sr Feb 06, 2008 1:25 pm

Ena manjsa dopolnitev je, da sedaj pravijo, da se v pogaco naj vec ne bi dodajal kvas ker se najdejo kasneje se veckrat ostanki v medu.

Moj pogled na to je, vcasih so nekateri govorili, da dajejo pogaco, ker je cebele ne vnasajo v med, sedaj govorijo da se najdejo ostanki sladkorja in kvasa, potem je edino priporocljiv med, ki pa ga zopet odsvetujejo.
torej cebelam nic dodajat :)?.

dobje
Site Admin
PrispevkovCOLON 948
PridruženCOLON Sr Feb 22, 2006 9:20 pm
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 27323Odgovor dobje
Sr Feb 06, 2008 1:45 pm

bloop

Si me prehitel! Se strinjam!
Včasih smo delali pogačo iz približno 4 delov zmletega sladkorja in enega dela medu! Med danes ni več priporočljivo vračati v panje zaradi bolezni!
LP

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 27324Odgovor divji cebelar
Sr Feb 06, 2008 1:53 pm

In da ne bo kritike, da se o tem ne želim pogovarjati. Moj nasvet kratko glasi: pozabite pogače in se s tem sploh ne ukvarjajte. To je zgodovina kot v čebelarstvu še marsikaj.

Pa lep pozdrav!

Uporabniški avatar
Mungos
PrispevkovCOLON 121
PridruženCOLON Sr Okt 31, 2007 1:41 am

OdgovorCOLON # 30331Odgovor Mungos
To Sep 09, 2008 7:46 am

Najbolj po ceni je če kupiš pogače pa še z medom. Vsak ima svoje mnenje ali mi ni na čisto jasno zakaj mi jemo med če prenaša bolezni? Jaz v sirup dajam med i propolis ker je med antibaktericidan i v 180:1 a propolis dober proti nozeme. Pa še je dober proti virusov in bakterij. Imam, kak je to moj sosed povedal, najbolj zdrave čebele katere je videl zadnje čase. Niti en panj nisem zgubil ali zbolel. Vsak ima svoje mnenje in mogoče moje nije ta pravo ali meni daja rezultate in ga se držim.
Naj boljše pogače delajo veliki čebelarji sa medom, propolisom in polenom a po navadi ne prodajajo ih.

BUTTON_TOPIC_LOCKED

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov