Poraba EU in drugih sredstev ?????

Arhivirane teme 2006
divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

Poraba EU in drugih sredstev ?????

OdgovorCOLON # 10670Odgovor divji cebelar
Če Maj 12, 2005 11:23 pm

Tako kot tisti kmet, ki je spravil v hude težave celo državo, bomo sedaj tuti čebelarji zahtevali, da se nam posredujejo imena in priimki vseh čebelarjev v Sloveniji kdaj in koliko sredstev so dobili in za kaj so jih porabili. Bomo vsaj videli, če te evidence obstajajo.
To bo še zanimivo!

Uporabniški avatar
carniolan
PrispevkovCOLON 561
PridruženCOLON Po Apr 05, 2004 9:21 am
KrajCOLON Trenutno - FR
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 11462Odgovor carniolan
Sr Jun 01, 2005 10:47 pm

Imate tudi suverene pravice zahtevati take spiske _ se posebej kam in kako bo dodeljevan denar individualnim prosilcem - kandidatom cebelarjem na osnovi programa Règlement (CE) n° 797/2004 du 26 avril 2004 1/1

a) Tehnična pomoč čebelarjem in skupinam čebelarjem 248.000 _ akademska predavanja o apikulturi "klubom tretje mladosti ! malo zleht - vidi starostna meja nasih cebelarjev -
b) Boj proti varozi 110.000 € - !! delili vam bodo zastojn zdravila!!
c) racionalizacija prevozov na paše 80.000 € (opazovalne postaje - cebelarji direktno nic
d) sofinanciranje za analize medu fizično-kemične 62.000 € (natecaji in ocenjevanje medu - Semic, Gorenjska)
e)pomoč za obnovo črede 85 000 € ( tiste matice ce si se prijavil !)
f) Sodelovanje s specializiranimi organizacijami za raziskave v čebelarstvu in njenih proizvodov 56.000 € ( to bo povlekel KIS)
**** Mecem kosti, psi jih glodajo....karavana pa gre dalje...****

Uporabniški avatar
bara
PrispevkovCOLON 1169
PridruženCOLON Ne Apr 17, 2005 7:01 pm
KrajCOLON Domľale
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 11465Odgovor bara
Če Jun 02, 2005 12:04 am

Jaka, Divji!

To bom pa z veseljem dala preverit.

Aja, na ČZS majo novega šefa svetovalne službe v čebelarstvu. A bo on delal revizijo, al mi?
Nobena tema ni tako trda, da je sveèa ne bi mogla razsvetliti.

www.varna-hrana.si/

Uporabniški avatar
Pike
PrispevkovCOLON 1479
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 10:10 pm
KrajCOLON Kamnik
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 13202Odgovor Pike
To Jul 05, 2005 10:00 pm

Butalski župan gre za botra

Ono leto je bila birma v Tepanjcah. Pa so hočeš nočeš morali tudi Butalci tjakaj s svojimi birmanci.
Za botra je bil tudi butalski župan, Ko je prišel svečan dan, je dal zapreči koš-v Butalah vse prevažajo v košu-gnoj na njivo, vino s Hrvaškega in birmance k birmi-in sta sedla v koš župan in poleg njega birmanec. Vzad v mrvi pa je gnezdila koklja, toda je ni bilo videti ne slišati.
Priškripljejo v Tepanjce, zapeljejo pred cerkev-prav tedaj začno pokati možnarji.
Župan je bil izkušen možak, vedel je, kaj je to, in se ni prestrašil. Prestrašil pa se je birmanček in se vznak zvrnil v mrvo. Prestrašila se je tudi koklja in je zletela iz koša na cerkevni prag in se zakregala: "Ko ko ko!"
Tepanjčani, koder morejo, zavidajo Butalce, pa so se muzali in pozdravili župana: "Lepo, lepo, gospod župan-ali ste kokljo pripeljali k birmi?"

Fran Milčinski, 1983, Butalci, str.: 71

Uporabniški avatar
bara
PrispevkovCOLON 1169
PridruženCOLON Ne Apr 17, 2005 7:01 pm
KrajCOLON Domľale
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 13206Odgovor bara
To Jul 05, 2005 10:49 pm

Divji!

Menim, da je prišel čas, ko bo potrebno preveriti tudi zadeva v čebelarstvu. To so informacije javnega značaja in mislim, da je napočil tisti pravi čas.

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 13207Odgovor divji cebelar
To Jul 05, 2005 11:00 pm

6.7.05 poteče 30 dni od dne, ko sem na MKGP poslal zaprosilo s vprašanji glede izvrševanja vladne uredbe o ukrepih za leto 2005 glede čebelarjev, ki niso člani ČZS. Ker odgovora ni, bom za posredovanje zaprosil pristojen organ. To moram najprej storiti, ker menim, da gre v primeru te uredbe za nezakonito diskriminacijo določenega dela slovenskih čebelarjev, ki pač niso ( nismo ) člani ČZS. In ker sem to zgodbo začel že pred ustanovitvijo CČI jo moram tudi zaključiti. Kakšen pa bo rezultat in razplet tega pa je težko napovedati vnaprej. Nekdo bo pač nekaj v tej zvezi moral reči.
Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
bara
PrispevkovCOLON 1169
PridruženCOLON Ne Apr 17, 2005 7:01 pm
KrajCOLON Domľale
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 13208Odgovor bara
To Jul 05, 2005 11:11 pm

Divji!

Prvo jih opozori, sama sem jih že opozorila, glede mojega dopisa. V težjih primerih po ZUP, si sicer lahko vzamejo celo 60 dni, ampak, ker poznamo njihovo delovanje, že vnaprej vemo, kakšen bo rezultat. Te popolnoma podpiram, da obvestiš pristojni organ, morda pa bi bilo celo bolje, da vsi naši člani skupaj obvestijo vse pristojne organe (ker jih je več) in seveda priložijo skupaj vse neodgovorjene dopise.

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 13214Odgovor divji cebelar
Sr Jul 06, 2005 6:34 am

bara napisal/-aCOLONDivji!

Prvo jih opozori, sama sem jih že opozorila, glede mojega dopisa. V težjih primerih po ZUP, si sicer lahko vzamejo celo 60 dni, ampak, ker poznamo njihovo delovanje, že vnaprej vemo, kakšen bo rezultat. Te popolnoma podpiram, da obvestiš pristojni organ, morda pa bi bilo celo bolje, da vsi naši člani skupaj obvestijo vse pristojne organe (ker jih je več) in seveda priložijo skupaj vse neodgovorjene dopise.
Se strinjam. Glede ZUP pa si ni potrebno beliti glave. Bodo sedaj vsaj povedali, da imajo za odgovor še čas. Potem pa seveda še počakamo in vidimo kaj bo ali ne bo padlo od njih.
Vsekako pa bi lahko večjo težo imelo dejstvo, če se za zahtevo po odgovoru postavi CČI.
Lep pozdav!

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 15554Odgovor divji cebelar
Ne Okt 09, 2005 9:02 am

PROGRAM ČZS

Program čebelarske svetovalne službe (ČSS) v letu 2005/2006
V začetku junija je pri Čebelarski zvezi Slovenije začela delovati Čebelarska svetovalna služba in v avgustu nas je več čebelarjev vprašalo, kaj bo delala ČSS. Ker smo v drugi polovici avgusta oddali program dela, ki obsega okrog 30 strani, je prav, da ga vsebinsko predstavimo.
___________
DČ: Glede na dejstvo, da naj bi program zajemal okrog 30 strani, potem je to hudo skromna predstavitev iz katere tudi ni mogoče razbrati nič določnega. Vse je le na deklarativni ravni s »prizadevali si bomo, vzpodbujali bomo, pomagali bomo ……………….« in nič kako, komu, s čim itd.
___________
Ekonomika

Čebelarska svetovalna služba bo v svojih prizadevanjih sledila dvema glavnima ciljema. Prvi je izboljšanje in povečanje vzreje matic, ob upoštevanju ohranjanja biodiverzitete znotraj rase kranjske čebele, drugi pa povečati pridelavo medu po panju.
______
DČ: Glede matic bi pa nekaj več le lahko povedali. Bodo še nadalje vzpodbujali in ustanavljali vzrejevalce, ki niso sposobni na leto pridelati veliko več kot 150 matic?? Kako pa bodo napolnili čebelarjev panj z medom pa vedo le oni ! Lahko si čebelarji nabavijo še tako velike panje, pa v njih ne bo več medu, kvečjemu le še manj. Čebele lahko prinesejo le toliko kolikor jim naravne pašne razmere dovoljujejo. Ukrep z zamenjavo panjskega sistema je lahko učinkovit le na nekaj ožjih pasiščih v Sloveniji ter mogoče še za kakega prevaževalca.
_________
Trenutno stanje pri vzreji matic in prodaji na domačem trgu je sicer znosno, vendar pa vzrejevalci matic pogrešajo boljšo organiziranost pri prodaji. Predvsem jih pestijo težave pri izvozu.
_________
DČ: Pri izvozu jih teži le ena sama težava, ki jo sestavljajo minimalna zmožnost vzreje matic več kot 150 do 200, nespoštovanje rokov dobav, slaba kvaliteta in še kaj. V Sloveniji ni tako veliko čebelarjev, ki bi bili sposobni letno na trg ponuditi 1500 in več matic. O tem ve veliko povedati Carniolan iz svojih lastnih žalostnih izkušenj. Kolikor mi je znano Pislak tovrstnih težav naj ne bi imel . Vse preveč je malih vzrejevalcev, ki so tu videli svojo tržno nišo, niso pa bili strokovno ter materialno ne pripravljeni in ne sposobni dvigniti svojo ponudbo kaj veliko čez 200 matic letno. O nepravilnostih, ki se dogajajo v ozadju tega področja, pa nihče ne govori in se z njimi tudi nihče ne ukvarja, čeprav so splošno znane.
__________

Podoben izziv čaka tudi tržne pridelovalce medu. S prostim pretokom blaga po vstopu v EU lahko na naš trg pride katerikoli za trg ustrezen med, zato je pritisk na znižanje tako veleprodajnih kot maloprodajnih cen medu in drugih čebeljih pridelkov izjemen.
_____
DČ: Kako pa se bo uspelu na trgu zagotavljati vzpodbudno ceno medu pa je veliko vprašanje. Večje trgovske verige v Sloveniji danes prodajajo na svojih policah cvetlični med po ceni 780 SIT ???!!!!!???? To je za naše čebelarje katastrofalna cena, ki ne omogoča preživetja niti malim ljubiteljskim čebelarjem, kaj šele večjim pridobitniškim. EU napoveduje znižanje cene sladkorja za 40%, če se bo to uresničilo, bo to vplivalo na dodatno znižanje drobno prodajnih cen medu. Niti najmanjših možnosti nimamo, da bi slovenski čebelarji uspeli obdržati cene medu v višini, ki bi pokrivala stroške in sočasno še s prihodkom spodbujala k ohranjanju čebelarskih obratov. Uvajanje takšnih ali drugačnih blagovnih znamk ne bo veliko pomagalo, ker bo razkorak med cenami prevelik, v kvaliteti pa se medovi bistveno ne bodo razlikovali. Mi si sicer lahko domišljamo , da pridelujemo najboljši med na svetu, vprašanje je le, če bodo tudi potrošniki delili z nami to mnenje.
__________

ČSS bo pomagala obema usmeritvama pri zniževanju lastnih stroškov in doseganju boljših cen na trgih. Zato jim bo pomagala predvsem pri vzpostavitvi organiziranega nastopa na trgu, ne bomo pa zanemarjali tudi posameznikov.
_______
DČ: Srčno rad bi si prebral te ukrepe s katerimi bo mogoče uresničiti to zavezo. Nekaj možnosti bi pridobitniški čebelarji imeli, če bi jim bilo omogočeno uničenje večine malih čebelarjev. Ti se namreč nikakor ne vklapljajo v strategijo »enotnega nastopa na trgu« ter obvladovanju slovenskega trga medu. Če pa se še vedno računa na »nepresahljive vire iz EU sredstev in sredstev državnega proračuna« s pomočjo katerih bi se pokrivala negativna razlika v ceni medu, ki nastaja med »proizvodno« in tržno ceno, pa se avtorji strategije hudo motijo. Še nekaj let in potem bo tudi te zgodbe na žalost konec. Rezultat tega procesa bo nujna ločitev malih čebelarjev, ki jih bo država morala ohraniti in pustiti pri življenju, od velikih pridobitniških, ki pa se bodo morali organizirati v določeno organizacijsko obliko v kateri bodo skupaj lahko uresničevali svoje ekonomske cilje. In smo ponovno pri statusih ter načinih obdavčitve. Temu se dolgo enostavno ne bo dalo več izogibati. Prej se bo začel ta proces diferenciacije na ljubiteljske in pridobitniške čebelarje, prej bodo zadeve postale transparentne, prej bo prišlo do ločitve interesov enih in drugih. Kdo je ljubiteljski in kdo pridobitniški čebelar, pa ne more temeljiti le na številu panjev, temveč morajo biti za to razlikovanje postavljeni še drugi parametri, tako zakonski kot čisto ekonomski.
___________

Tehnologija

Na področju tehnologije v čebelarstvu prihajajo številne novosti, ki jih bomo pomagali prenašati v prakso. Predvsem bomo pripravili v sodelovanju z opazovalno-napovedovalno službo (ONS) podlage za poenotenje čebelnjakov (tipski čebelnjaki glede na območje, kjer se nahajajo), mladim čebelarjem – začetnikom pa bomo svetovali, da se odločijo za panjske sisteme s spremenljivo prostornino.
________
DČ: Kako bo čebelar v tipskem čebelnjaku pridelal več medu od ne tipskega ???? In ponovno se napoveduje vojno AŽ panju. In ponovno se bo izgubila. Radi bi torej neke »tipske« čebelnjake in ne bi radi AŽ panjev. Kaj pa naj bi potem vstavili v te njihove »tipske« čebelnjake ?? » Tipski « čebelnjak ima, po mojem vedenju, le Gorenjska, za ostale pokrajine pa ne poznam prav nobenega tipskega čebelnjaka. In ob tem si moramo priznati, da je ta »tipski« čebelnjak za današnje čebelarjenje hudo neprikladen in nepraktičen. Če je postavljen v neposredni bližini domovanja čebelarja, potem v njem še gre čebelariti, v nasprotnem pa si čebelar nakoplje veliko dodatnih stroškov, dodatne porabe časa in opravil .
___________
Skupaj z ONS načrtujemo tudi pripravo podlag za tipiziranje prevoznih enot za mala, srednja in velika čebelarstva ne glede na panjski sistem.

Zagotavljanje varne hrane

V današnjem času se vse več govori o varni hrani in notranjem nadzoru nad živili. Po novi zakonodaji, ki bo začela veljati s prvim januarjem 2006, bo še več odgovornosti na ramenih nosilcev dejavnosti. Čebelarjem bomo pomagali pridelati kakovostne in za porabnika varne čebelje pridelke na načelih smernic dobre higienske prakse, ki jih pripravlja ČZS.
_________
DČ: O HACCP-u pa niti besede. Zanimivo. Bodo smernice dobre higienske prakse dovolj ???
___________
V laboratoriju na ČZS se usposabljamo za določanje botaničnega porekla medu. V ta namen pripravljamo zbirko o značilnostih posameznih vrst slovenskega medu. Laboratorij bo v pomoč vsem čebelarjem pri zagotavljanju varnih in kakovostnih čebeljih pridelkih, kamor spada tudi pravilno označevanje medu.
_________
DČ: Po kakšni ceni ??, in če bo to vse kar bo ta laboratorij lahko čebelarjem nudil, potem je zanj škoda vsakega denarja.
___________

Ukrepi Skupne kmetijske politike (SKP)

Podobno kot je kmetijska svetovalna služba postala servis uporabnikov pri pridobivanju neposrednih plačil in pri pridobivanju sredstev za razvoj panoge, je tudi ČSS pred podobnim izzivom. Po tem, kdo je upravičen do pridobitve sredstev, je neposrednim plačilom primerljiva Uredba »panjski listi«, ki pa pomeni izvajanje rejskega programa za kranjsko sivko. Do teh sredstev je upravičen vsak v centralni register vpisan čebelar, ki izvaja ukrepe predvidene v uredbi »panjski listi«.
__________
DČ: Na tem področju dolgo ne bodo imeli dela. Program »zamenjave matic zaradi pridobitve nekaj skromnih denarnih sredstev« je bil uveden verjetno le enkrat in nikoli več. Vsaj srčno upam, da bo tako.
________

Od letos so lahko tudi čebelarji, ki imajo več kot 40 gospodarskih čebeljih družin kandidirali za sredstva v okviru enotnega programskega dokumenta (EPD). V okviru sklopa razpisov jih je bilo nekaj, kjer so lahko kandidirali tudi čebelarji. Vendar pa je bila večina razpisov zaključenih do konca junija, zato letos še ni bilo možno v okviru ČSS pomagati pri pripravi razpisne dokumentacije. V načrtu dela za leto 2006 imamo, da za pripravimo vsaj 15 projektov za naložbe v čebelarstva.
_________
DČ: Razlog več, da se velika večina malih čebelarjev strezni in spregleda kako se preko njihovih hrbtov šlepajo nekateri komercialno-pridobitniški čebelarji in razne službe, ki rastejo pri ČZS.
________

Če seštejemo vsebino obeh odstavkov bomo v okviru ČSS izvajali tiste naloge, ki pomenijo pridobitev sredstev za čebelarja. Za ta namen smo že konec avgusta pripravili poskusno delavnico na temo Kako do sredstev EU za čebelarstvo. Udeležilo se jo je 26 čebelarjev. 19 jih je izpolnilo tudi vprašalnik in 12 udeležencev je zapisalo, da bodo od seminarja za svoje delo porabili veliko ali vse.
________
DČ: Glede, da je v Sloveniji okrog 7000 čebelarjev, je bila udeležba res več kot skromna. Tudi to da misliti.
________

Da pa bomo lahko dolgoročno zagotovili napredek slovenskega čebelarstva, bomo pomagali pooblaščenim označevalcem pri vzdrževanju podatkov za centralni register čebelnjakov ter dokončanju pašnih redov.
_________
DČ: Ta zgodba se je tako zapacala, da so se čebelarji na terenu hudo sprli in da vsako ČD vedri in oblači po svoje. Centralni register čebelarstev pa ni zgodba ČZS, temveč MKGP. Pašni red pa je skrpucalo in bi ga bilo potrebno temeljito prevetriti ter zagotoviti red in pravno varnost vedno več prizadetim čebelarjem. Nekatera ČD se obnašajo kot, da so dobila koncesijo nad javnim dobrim. Kdaj, kdo, komu in kako pa naj bi jo podelil ????
__________

Čebelarska svetovalna služba bo delala po predlaganem programu ob predpostavki, da ga bodo potrdili člani Upravnega odbora ČZS. Če bo prišlo do sprememb programa, vas bomo o tem seznanili na teh straneh.
_______
DČ: ČZS naj bi delala »po tem programu«, ki pa ga v resnici ni nikjer videti. Ima konkreten program na 30. straneh oznako » STROGO ZAUPNO » ??
______

Marjan Papež, vodja ČSS

Andreja Kandolf, specialistka za zagotavljanje varne hrane DČ: ( nekaj o[ b]stopnji in smeri izobrazbe ter drugih referencah spoštovane dame, pa bi nam tudi lahko privoščili ?[/b]
_______
In kaj v tem programu manjka:
1. zdravstveno varstvo čebel: k sodelovanju bi kazalo povabiti NVI in VURS ter pripraviti celovit program s tega področja s posebnim povdarkom na problemu varoje in hude gnilobe

2. šolski čebelarski krožki: ČSS bi morala na terenu prevzeti koordinacijo mentorjev čebelarskih krožkov na šolah, jim pomagati pri delu ter na šolah kjer teh krožkov še ni poskrbeti, da se ustanovijo in pri tem vodstvom šol pomagati pri zagotavljanju mentorjev. njihovi usposobitvi in postavitvi šolskih čebelnjakov

3. izvajanje pašnega reda: ČSS bi morala na terenu pri vseh ČD pregledati pašne rede in pašne katastre, njihovo izvajanje, nuditi pomoč prizadetim čebelarjem, zbrati predloge in pripombe ČD in čebelarjev glede izvajanja v praksi in predlagati spremembe ter dopolnitve obeh dokumentov, skupaj s pristojnimi inšpekcijskimi službami bi morala zagotavljati pravno varnost čebelarjev, skrbeti za enakopravno in nediskriminatoro obravnavo vlog čebelarjev za prihod na posamezna stojišča, preprečevati nezakonite in škodljive pojave monopoliziranja paš posameznih ČD in celo posameznikov......

4. zastrupitve čebel: ČSS bi morala v primerih zastrupitev čebel nuditi prizadetim čebelarjem vso strokovno in pravno pomoč, poskrbeti, da pristojne inšpekcijske službe svoje delo opravijo korektno in v skladu z velajvnimi predpisi, pomagati čebelarjem pri vodenju upravnih ter morebitnih sodnih postopkih, pomagati pri vlaganju odškodninskih zahtevkov, obveščanju javnosti preko medijev .......

5. zdravstvena preventiva: ČSS bi morala v sodelovanju s terenskimi veterinarji NVI poskrbeti, da so v preventivne aktivnosti zajeti vsi čebelarji po postopku in programu, ki ga skupno izdelata in ki mora biti javen, pregleden in transparenten ( spomladanski pregledi mrtvic ter medu skozi vse leto ), ter mora biti za čebelarje brezplačen oz. z minimalnimi plačili

6. pomoč začetnikom: vsak začetnik, ki se je odločil za čebelarjenje, bi moral prav v ČSS imeti prvega strokovnega svetovalca in pomočnika, ki bi mu usluge nudil brezplačno,

7. usposabljanje mentorjev čebelarjev začetnikov: ČSS bi morala organizirati in izvesti usposabljanja starejših in izkušenih čebelarjev, ki bi v svojih okoljih prevzeli nalogo mentorja ( svetovalca, pomočnika ) začetnikom, ki bi se odločili za čebelarjenje

To je le nekaj predlogov za dopolnitev programa ČSS, ki izhajajo iz izkušenj ter vsakodnevne prakse na terenu. ČSS verjetno ni mišljena kot dodatna administrativna in ob tem še plačljiva služba, temveč kot servisna in logistična pomoč čebelarjem pri reševanju njihovih vsakodnevnih problemov in težav.

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 15555Odgovor divji cebelar
Ne Okt 09, 2005 9:49 am

To sem prinesel sem, ker je tam zadeva postala že nepregledna.

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 15557Odgovor divji cebelar
Ne Okt 09, 2005 7:30 pm

Andreja Kandolf, specialistka za zagotavljanje varne hrane DČ: ( nekaj o [ b]stopnji in smeri izobrazbe ter drugih referencah spoštovane dame, pa bi nam tudi lahko privoščili ? [/b]
___
Če bodo na ČZS zaposlili še dve tako luštni sodelavki, bom resno razmislil ali se le ne bi ponovno včlanil !!!!! :D :oops: :lol:

Uporabniški avatar
bara
PrispevkovCOLON 1169
PridruženCOLON Ne Apr 17, 2005 7:01 pm
KrajCOLON Domľale
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 15558Odgovor bara
Ne Okt 09, 2005 9:00 pm

Divji!

Si gledal danes po TV? So vse priznali...

Vredu so bili le g. iz SIR, Borut Preinfalk in Zdešar. Ostalo pa je bilo katastrofa. Mi je bilo prav žal, da me je klical Andrej, pa sem nato gledala in me je skoraj kap, ko so ga tako srali in, da ne govorim o napačnih oznakah na medu... Vsaj za TV, bi lahko dali le tisto, kar je pravilno označeno... Pa tisti zdravilni učinki... Pa g. Blejc, ki ne pozna zakonodaje...
Nobena tema ni tako trda, da je sveèa ne bi mogla razsvetliti.

www.varna-hrana.si/

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 15559Odgovor divji cebelar
Po Okt 10, 2005 7:40 am

No Bara, tako hudo pa zopet ni bilo. Klasika pač. Kaj več pa tudi ni bilo za pričakovati. Pokazali pa so svojo novo sodelavko in smo tako bili čebelarji deležni vsaj nekaj estetskega užitka.
Vsaj člani UO ČZS in ožje vodstvo pa bi lahko malo več vedeli kako imajo statuse in obdavčitev čebelarjev urejeno v Franciji in Italiji. Ni ravno tako kot v Avstriji. Malo podobno pa že. Tisto o popravljanju cen navzgor pa je lahko le pobožna želja. Moja pa je, da vsaj padati ne bi prehitro začele.
Sam sem se bolj posvetil njihovim besedam kot pa ocenjevanju kdo mi je bolj simpatičen, razen pri mladi dami, kjer sem pa naredil izjemo. :oops: Priznam, naj se mi oprosti ! :twisted:

Uporabniški avatar
marjeta
PrispevkovCOLON 297
PridruženCOLON Pe Apr 22, 2005 10:06 pm
KrajCOLON Domľale

OdgovorCOLON # 15560Odgovor marjeta
Po Okt 10, 2005 8:18 am

Divji!

Bilo je grozno, čebele so mi bile pa všeč. Vodstvo ČZS nima pojma. Andreja Kandolf je pa super punca, sicer je pa Jankova študentka.

Sedaj mi je kristalno jasno, da bo ČZS resnično propadla. Bara se je verjetno zgražala nad tem, kaj ČZS pripravlja, kljub temu, da za to nima nikakršnih pristojnosti, pa glede laboratorija jo je verjetno kap, tako kot mene, ker ta laboratorij služi lahko le v raziskovalne namene in popolnoma za nič drugega. Nazivi, ki so si jih nadeli ljudje so tudi grozljivi, sploh če poznaš ozadje. Se zna dogoditi, da bo kakšna dobra tožba.
Živ èlovek mora na veliko skakati okoli, kajti kot jaz vidim stvari, je življenje pravo nasprotje smrti: èe torej mirujemo, ne živimo. Hrupni moramo biti ali pa vsaj misliti hrupne, barvite, živahne misli.

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 15565Odgovor divji cebelar
Po Okt 10, 2005 5:41 pm

Marjeta zapiše:
Andreja Kandolf je pa super punca, sicer je pa Jankova študentka.
_____
Resno razmišljam, da bi tudi sam dal v analizo vzorec medu, pa ne vem, če ga lahko osebno predam. :oops: :roll: :D :lol:

Uporabniški avatar
Janko
Site Admin
PrispevkovCOLON 390
PridruženCOLON Ne Jun 06, 2004 5:16 pm
KrajCOLON Ljubljana
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 15574Odgovor Janko
To Okt 11, 2005 7:10 am

Čutim malo "faušarije". Andreja je sicer pridna punca, a upam, da ji bodo dali dovolj dihat, da bo vsaj normalno uporabljala laboratorij. Pa še kako pomoč bodo rabili, da bodo stvari stekle. Druga zgodba pa je, da prepotrebna reorgnizacija ne steče.

Drugače pa meni spet letijo na kup študentke. No tudi kak študent se najde. Ta semester bo kar precej dela z njimi. Pripravljam aktivnosti, da bodo naredili tudi kaj uporabnega.

LP

Janko
doc. dr. Janko Božiè
Biotehniška fakulteta, Oddelek za biologijo

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 15576Odgovor divji cebelar
To Okt 11, 2005 7:44 am

[quote="Janko"
MANIPULACIJA:
Drugače pa meni spet letijo na kup študentke. Ta semester bo kar precej dela z njimi.
LP
Janko[/quote]

Da slučajno ne rabite kakega pomočnika-praktika ????
:twisted: :roll: :twisted:

Uporabniški avatar
Janko
Site Admin
PrispevkovCOLON 390
PridruženCOLON Ne Jun 06, 2004 5:16 pm
KrajCOLON Ljubljana
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 15577Odgovor Janko
To Okt 11, 2005 8:12 am

Divji, škoda, da si tako daleč. Lahko bi se pa vseeno kdaj zmenila. Praktike bi rabil. Silno bi bil vesel koga, ki bi skrbel za moj čebelnjak na fakulteti. Za zameno za večji del pridelka bi bil takoj za. Pa še kaj bi se dalo narediti. Išče se čebelar za delo na Univerzitetnem čebelarstvu v Ljubljani. Morda kakšen, ki ni preveč opravka s svojimi čebelami in bi bolj čebelaril tu pod Rožnikom. Panjev je že veliko, čebel pa ne toliko.

LP
doc. dr. Janko Božiè
Biotehniška fakulteta, Oddelek za biologijo

Uporabniški avatar
Kočevski med-ved
PrispevkovCOLON 3212
PridruženCOLON Pe Apr 02, 2004 9:18 pm
KrajCOLON KOCEVJE - KOSTEL
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 15578Odgovor Kočevski med-ved
To Okt 11, 2005 8:19 am

Janko, škoda, da sem 60 km od Ljubljane. Takoj bi se javil za delo s tvojimi čebelami.
LP
Koèevski med-ved

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 15579Odgovor divji cebelar
To Okt 11, 2005 8:36 am

Janko napisal/-aCOLONDivji, škoda, da si tako daleč. Lahko bi se pa vseeno kdaj zmenila. Praktike bi rabil. Silno bi bil vesel koga, ki bi skrbel za moj čebelnjak na fakulteti. Za zameno za večji del pridelka bi bil takoj za. Pa še kaj bi se dalo narediti. Išče se čebelar za delo na Univerzitetnem čebelarstvu v Ljubljani. Morda kakšen, ki ni preveč opravka s svojimi čebelami in bi bolj čebelaril tu pod Rožnikom. Panjev je že veliko, čebel pa ne toliko.

LP
Kaj pa. če bi se zmenila za kak dislociran čebelarski obrat fakultete v Orehovskem vrhu?? Vi ( pardon, vaše študentke, bi skrbeli za uvajanje sodobne znanosti v tehnologijo čebelarjenja ), Bara za področje varne hrane, Medo bi občasno inšpekciral kot praktik, Papež pa bi s svojo ČSS lahko v praksi oblikoval svoj program. Tako bi imeli dva "centra", enega na Zelenici in drugega v Slovenskih goricah. Boštjan bi sicer dobil malo kiselkast obraz, pa bi se ščasoma le sprijaznil. :twisted: :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
Janko
Site Admin
PrispevkovCOLON 390
PridruženCOLON Ne Jun 06, 2004 5:16 pm
KrajCOLON Ljubljana
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 15580Odgovor Janko
To Okt 11, 2005 8:38 am

Bom se pozanimal, če je slučajno katera tam blizu doma. Bojim pa se, da jih večina z vašega konca odmašira v bližnji Maribor.

LP
doc. dr. Janko Božiè
Biotehniška fakulteta, Oddelek za biologijo

Uporabniški avatar
Pike
PrispevkovCOLON 1479
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 10:10 pm
KrajCOLON Kamnik
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 15585Odgovor Pike
To Okt 11, 2005 10:39 am

Še dobro, da sem jaz blizu Ljubljane in relativno mlad in vsekakor imam rad študentke, če je to kriterij za sodelovanje 8) 8) :D 8)

Uporabniški avatar
Janko
Site Admin
PrispevkovCOLON 390
PridruženCOLON Ne Jun 06, 2004 5:16 pm
KrajCOLON Ljubljana
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 15586Odgovor Janko
To Okt 11, 2005 10:44 am

Pike, nate tako računam. Samo doma ne govori o študentkah. Ne vem pa še, če bi tebe zanimalo čebelariti tu pod Rožnikom. Pasišča je dovolj vsaj za 30 panjev. Tod okoli ni večjih čebelarjev. Najde se kak manjši.

Lahko sporočiš tudi na PM.

LP
doc. dr. Janko Božiè
Biotehniška fakulteta, Oddelek za biologijo

Uporabniški avatar
Pike
PrispevkovCOLON 1479
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 10:10 pm
KrajCOLON Kamnik
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 15588Odgovor Pike
To Okt 11, 2005 10:58 am

ha ha ha ha, doma so se nekako sprijaznili, da sem kar naprej na faksu. HVALA BOGU sem zaključil s predavanji in vajami. Imam vse petke in sobote po 6 letih končno proste. Rožnik niti ni tako daleč, 30 družin zna biti že kar rentabilno za eno lokacijo tako blizu, če je kolikor toliko paše.
Meni bi bil Rožnik kar zanimiv :wink: .

Uporabniški avatar
Janko
Site Admin
PrispevkovCOLON 390
PridruženCOLON Ne Jun 06, 2004 5:16 pm
KrajCOLON Ljubljana
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 15590Odgovor Janko
To Okt 11, 2005 11:02 am

O.K. Pike. Enkrat se boš ekstra oglasil in se bova pomenila. Potem pa naredimo pogodbo pa bo. Pa še neke zanimive tržne ideje se skrivajo za lokacijo.

LP
doc. dr. Janko Božiè
Biotehniška fakulteta, Oddelek za biologijo

Uporabniški avatar
Pike
PrispevkovCOLON 1479
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 10:10 pm
KrajCOLON Kamnik
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 15591Odgovor Pike
To Okt 11, 2005 11:03 am

Nekaj podobnega sem ravno kar poslal po Pm-ju :wink:

Uporabniški avatar
bara
PrispevkovCOLON 1169
PridruženCOLON Ne Apr 17, 2005 7:01 pm
KrajCOLON Domľale
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 15594Odgovor bara
To Okt 11, 2005 5:20 pm

Kaj pa. če bi se zmenila za kak dislociran čebelarski obrat fakultete v Orehovskem vrhu?? Vi ( pardon, vaše študentke, bi skrbeli za uvajanje sodobne znanosti v tehnologijo čebelarjenja ), Bara za področje varne hrane, Medo bi občasno inšpekciral kot praktik, Papež pa bi s svojo ČSS lahko v praksi oblikoval svoj program. Tako bi imeli dva "centra", enega na Zelenici in drugega v Slovenskih goricah. Boštjan bi sicer dobil malo kiselkast obraz, pa bi se ščasoma le sprijaznil.
Divji!

Vidim, da si na pravih obratih. Sicer pa ni dvakrat za reči, da se to ne zgodi. Je pa res, da si pozabil še na dr. Kapuna, ki bi znal delati težave? Še Jaka bi moral biti na straži, saj sta bila na podiplomcu sošolca, tako bi se lahko dobro podtalno dogovarjali. Boštjan bi pa občasno lahko kaj preučeval v našem laboratoriju, saj bomo imeli res pravi laboratorij, mikroskop/lupo pa imamo že pri Rajhu...
Nobena tema ni tako trda, da je sveèa ne bi mogla razsvetliti.

www.varna-hrana.si/

Uporabniški avatar
bara
PrispevkovCOLON 1169
PridruženCOLON Ne Apr 17, 2005 7:01 pm
KrajCOLON Domľale
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 15595Odgovor bara
To Okt 11, 2005 5:26 pm

Divji!

ČSS ne bomo potrebovali..., panjske liste bodo izpolnili in pobarvali okoliški otroci, Marty bo napovedoval medenje, jaz bom pa Avstrijcem, ki hodijo tam mimo dilala čebelje pridelke po vsaj 5 X višji ceni..., sicer pa tam okoli Lotmerka in Ormoža in tudi vsi tvoji kameradi prodajajo v Avstrijo, Orehovski vrh je pa že tako ali tako center tujcev. HACCP mate vsi, tako da sploh ni nobenega problema, oznake pa tudi pravilne, še reklamiranje bom dodelala pa smo zmagali...
Nobena tema ni tako trda, da je sveèa ne bi mogla razsvetliti.

www.varna-hrana.si/

scopoli
PrispevkovCOLON 369
PridruženCOLON Ne Maj 30, 2004 3:04 pm

OdgovorCOLON # 15598Odgovor scopoli
To Okt 11, 2005 5:41 pm

Prilike so ... phare, interreg, strukturni . Zagotovo Bara ve, kaj in kako je treba napisat. Za raziskave vključite biologe in gozdarje z BF, to mora it skozi.

Čimprej strateški plan 2007-2013!

P.S.
Veljalo reči o aktivnostih pri nas, na primorskem...

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 15600Odgovor divji cebelar
To Okt 11, 2005 5:53 pm

Bara pravi:
Je pa res, da si pozabil še na dr. Kapuna, ki bi znal delati težave?
___________
Ne boj se. Ne bomo se ukvarjali s travami, temveč s čebelami. Na tem področju pa tudi mi kaj vemo. :twisted: :roll: :twisted:

BUTTON_TOPIC_LOCKED

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov