Prof. dr. Jože Rihar

o zgodovini čebelarjenja

ModeratorCOLON dobje

BUTTON_POST_REPLY
Uporabniški avatar
marjeta
PrispevkovCOLON 297
PridruženCOLON Pe Apr 22, 2005 10:06 pm
KrajCOLON Domľale

Prof. dr. Jože Rihar

OdgovorCOLON # 13363Odgovor marjeta
So Jul 09, 2005 5:13 pm

A njega pa nimate, a njegove knjige pa berete?
Živ èlovek mora na veliko skakati okoli, kajti kot jaz vidim stvari, je življenje pravo nasprotje smrti: èe torej mirujemo, ne živimo. Hrupni moramo biti ali pa vsaj misliti hrupne, barvite, živahne misli.

cebelaroji
PrispevkovCOLON 316
PridruženCOLON Po Mar 08, 2010 1:54 pm
KrajCOLON Ljubljana
CONTACTCOLON

RIHAR

OdgovorCOLON # 40397Odgovor cebelaroji
Po Mar 15, 2010 11:19 am

RIHAR je vsekakor zanimiva in znamenita osebnost slovenskega čebelarstva, še bolje, balkanskega čebelarstva. On je raziskoval čebele tudi drugod po Balkanu in je videl vso pestrost te naše kranjice. Zato je zapisal tale naslov: VZREJAJMO BOLJŠE ČEBELE. Edina njegova napaka je bila, da je hotel na hitro vpeljati v naš prostor nakladni panj. To je po moje, odkrito povem, malo prenagljeno dejanje. Pred tem je napisal še eno najboljšo knjigo o čebelarjenju v AŽ listovnem panju, kjer pa že nakazuje še druge vidike čebelarjenja na splošno in v različnih panjih tudi. Dotakne se bistva Janševega nauka itd. Kot vsak človek tudi on ni imel vse prav, ampak to so malenkosti.
Avtor dr. Jože RIHAR je bil zelo ustvarjalen raziskovalec, sistematik in pisec. Njegove knjige o nakladnem čebelarjenju in o gozdnem medenju so uporabne za vsakega čebelarja na Slovenskem. Izdal je tudi knjigo, kjer je zbrana skoraj vsa njegova literatura, razni teksti, na temo čebelarstva.....
Jaz to njegovo prizadevanje samo občudujem.

Jože
Do kje sega kranjska cebela,
kdo si upa odgovoriti?

BUTTON_POST_REPLY

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov