pašni redi+registracija čebelnjaka??

zakoni, pravilniki, razpisi,...
BUTTON_POST_REPLY
storĹľ
PrispevkovCOLON 121
PridruženCOLON To Avg 24, 2010 10:01 pm

pašni redi+registracija čebelnjaka??

OdgovorCOLON # 65444Odgovor storĹľ
Sr Jun 18, 2014 12:26 pm

Izredno sem razočaran nad našo državo, inštitucijami ki skrbijo nad določenimi stvarmi. ČZS poziva MKO (http://www.czs.si/novice_podrobno.php?sif_no=3899) naj potrdijo pašne rede. Kaj nam koristijo pašni redi če se jih čebelarji ne držijo, če prevažajo vsak po mili volji, brez veterinarskih potrdil, brez dovoljenja poverjenika,... Osebe ki bi morali preganjati to(inšpekcija) pa le opozori kaj več pa ne naredijo. Torej ali pašni red je ali ni je vseeno.PAŠNI REDI SO ZGOLJ NA PAPIRJU V PRAKSI JIH PA NI!! V Sloveniji je preveč čebelnjakov neregistriranih, prevažanje med njimi pa brez potrdil(papir več), vendar ko pride do kužnega kroga se ravno TEH NEREGISTRIRANIH ne preveri in kužni krogi trajajo in trajajo, ter širijo. Na začetnem tečaju ki jih organizira JSSČ(oz. ČZS) ni bilo nikjer točno povedano katere zakone mora pri čebelarstvu upoštevati(registracija čebelnjaka, pridobivanje dovoljenj,....). Zadnjič je čebelar pripeljal narejence v k kolegu v bližini mojega čebelnjaka(100metorv zračne linije). Temu človek ne more reči narejenec(komaj kakšna čebela je prišla vn), nakar so jih moje čebele iz stacionarnega zropale, pri meni se je v mesecu dni pojavila gniloba prav tako kot pri njem. Sam moram vse panje zlužiti(stari manj kot 10 let). Kdo mi bo vse stroške kril? Nihče! S prevoznimi enotami sem ostal v zapori. In tako ostanem brez meda, brez čebel pa nihče nič!

JanĹľevec
PrispevkovCOLON 688
PridruženCOLON Sr Maj 05, 2010 7:01 am

OdgovorCOLON # 65445Odgovor JanĹľevec
Sr Jun 18, 2014 2:27 pm

Zastonj se trudiš, ker te nihče ne bo uslišal. Take razmere trajajo že leta in nekateri se občasno trudijo kaj spremeniti, vendar so bili doslej vsi neuspešni.

boriss
Site Admin
PrispevkovCOLON 3074
PridruženCOLON So Sep 08, 2007 9:23 am

OdgovorCOLON # 65446Odgovor boriss
Sr Jun 18, 2014 2:53 pm

Kaj naj rečem? Morda samo to da, sem pred mnogimi leti nad našo ČZS obupal!

levstek008
PrispevkovCOLON 1677
PridruženCOLON Če Maj 22, 2008 1:46 pm

OdgovorCOLON # 65448Odgovor levstek008
Sr Jun 18, 2014 5:28 pm

Generalno gledano so za take razmere odgovorni"imetniki čebel" ki to počnejo. Zakaj ne čebelarji? Ker jih jaz ne morem imenovati čebelarji!!

Men ne pade na kraj pameti, da bi čebele pripeljal nekam, brez da bi se predhodno dogovoril z ČD na tem območju in lokalnimi čebelarji! Ravno tako ne bi premaknil brez veterinarskega potrdila.

Imamo pa "šerife".......za katere ne vem, al res ne vedo kako se stvari streže al pa ignorirajo splošno znana pravila.

Rešitev?? Udarit tam kjer take ljudi(namenoma ne imenujem čebelarji) najbolj boli.....po denarnici.
SAMO MRTVA VAROJE JE DOBRA VAROJA!!

Lp Matej
___________
skyp:levstek008

storĹľ
PrispevkovCOLON 121
PridruženCOLON To Avg 24, 2010 10:01 pm

OdgovorCOLON # 65450Odgovor storĹľ
Sr Jun 18, 2014 6:06 pm

Problem je tudi ker si nekateri pašne rede predstavljajo po svoje, ter najnovejši pravilnik(iz leta 2013). Tu nastane velik problem. Mislim da bi morali imeti čebelarji tudi nekakšne čebelarske čuvaje(kot jih imamo ribiči) s zadostnimi pooblastili drugače sam vem da tako nebo šlo več naprej. Urediti bi tudi morali izpad dohodka v primeru da smo zaprti zaradi gnilobe ki je ustvarjena na takšen način.

levstek008
PrispevkovCOLON 1677
PridruženCOLON Če Maj 22, 2008 1:46 pm

OdgovorCOLON # 65451Odgovor levstek008
Sr Jun 18, 2014 6:33 pm

Letos smo imeli en tak primer. Čebelarka iz enega drugega društva je registrirala stojišče na občinski zemlji, nas obvestila o tem, plačala sicer tistih 0,8eur po panju, pri tem pa namignila našemu poverjenuku za pasišča, da "blizu njenih čebel pa res ni več prostora za kakšne druge, anede" Postavila jih je ene 400m od našega kr velikega čebelarja.

Pri tem je pa "pozabila", da je z "navidezno" registracijo čebelnjaka v Branici enemu našemu čebelarju, ki je že leta in leta (res dolgo let 20, 25)dovažal čebele na to lokacijo in mu blokirala dostop do tega pasišča.

Da je ta "registriranje" in z tem nekakšna rezervacija al pa bolje, izločanje drugih prevoznikov na vsaki "donosni" točki postal čebelarski nacionalni šport pa ni da bi omenjal. Če je v to vpleten del vrha ČZS pa je drugo vprašanje.Ali pa tudi ne!!

Čebelarski čuvaji???
Men je to kr dobra ideja!!!!!!!!!!!!!

Dejansko enega nadzora ni, in tako bi bili sami odgovorni za situacijo v okolici.........vem za en primer, ko so vaščani ulovili vlomilca ponoči....menda je sam vlomilec rotil, naj pokličejo policijo :wink: :wink:
SAMO MRTVA VAROJE JE DOBRA VAROJA!!

Lp Matej
___________
skyp:levstek008

fenix
PrispevkovCOLON 138
PridruženCOLON Pe Mar 19, 2010 7:06 pm

OdgovorCOLON # 65452Odgovor fenix
Sr Jun 18, 2014 8:57 pm

Jaz mislim, da bomo splej ko prej prišli do točke, da ne bomo smeli več prevažati ker ne bomo imeli kam oz. bomo lahko prevažali samo na lokacije katere ne bodo ugodne za čebele.

Me pa zanima, ali predstavlja prevažanje znotraj čebelarstva ( v primeru da imaš dve lokacije) kak problem.

levstek008
PrispevkovCOLON 1677
PridruženCOLON Če Maj 22, 2008 1:46 pm

OdgovorCOLON # 65455Odgovor levstek008
Sr Jun 18, 2014 10:00 pm

fenix napisal/-aCOLONJaz mislim, da bomo splej ko prej prišli do točke, da ne bomo smeli več prevažati ker ne bomo imeli kam oz. bomo lahko prevažali samo na lokacije katere ne bodo ugodne za čebele.

Me pa zanima, ali predstavlja prevažanje znotraj čebelarstva ( v primeru da imaš dve lokacije) kak problem.
Morebiti nisi razumel...seveda ti nihče ne more prepovedat "odpret" novega čebelnjaka kjerkoli....Problem je, da prihaja na ta način do zlorab paše, KI PA JE JAVNO DOBRO IN DOSTOPNO VSEM ČEBELARJEM!!!!!!!
SAMO MRTVA VAROJE JE DOBRA VAROJA!!

Lp Matej
___________
skyp:levstek008

JanĹľevec
PrispevkovCOLON 688
PridruženCOLON Sr Maj 05, 2010 7:01 am

OdgovorCOLON # 65456Odgovor JanĹľevec
Če Jun 19, 2014 7:18 am

storž napisal/-aCOLONProblem je tudi ker si nekateri pašne rede predstavljajo po svoje, ter najnovejši pravilnik(iz leta 2013). Tu nastane velik problem. Mislim da bi morali imeti čebelarji tudi nekakšne čebelarske čuvaje(kot jih imamo ribiči) s zadostnimi pooblastili drugače sam vem da tako nebo šlo več naprej. Urediti bi tudi morali izpad dohodka v primeru da smo zaprti zaradi gnilobe ki je ustvarjena na takšen način.
Kolega kar prav imaš. Že v samem začetku izvajanja tega "novega reda" so prav lokalni čebelarski šerifi vso stvar zapacali, ko so začeli za svoj in svojih kolegov račun s stojišči barantati in manipulirati po načelu "ti meni, jaz tebi" in še veliko kaj se je dogajalo in se še dogaja.

Glede teh pašnih redov in katastrov je v veliki večini ČD prava anarhija in prav nobeni "čuvaji" tu ne morejo pomagati, ker so tudi kmetijski inšpektorji nemočni. ne meči v isti koš lovskih in ribiških čuvajev s temi "čebelarskimi čuvaji", ker gre v teh primerih za zelo različne stvari. Lovske družine in ribiške družine imajo dodeljeno koncesijo od države in tako razmerja urejena z zakoni, pravilniki ter koncesijskimi pogodbami. Čebelarjem pa je država rekla naj si to sami primerno uredijo in sedaj smo tu kjer pač smo. Glavni krivec je za takšne razmere je ČZS, oziroma bolj točno, nekateri čebelarski funkcionarji na ČZS, ki pa ste jih tja poslali sami in se sedaj z njimi zmenite. Česar koli se na tem področju lotijo zapacajo. Popolnoma enako je na področju zdravstvenega varstva čebel kjer so svoj nos tiščali v vsako stvar in želeli o vsem soodločati in potem na koncu vse kar krepko zapacali. Sedaj pa bi radi krivdo zvalili na terenske veterinarje NVI in še koga. Dodatna težava pa je tudi inflacija raznih lokalnih blagovnih znamk, ki ne služijo nič drugemu kot omejevanju prevoznikov in zdravljenju raznih frustracij nekaterih lokalnih čebelarjev.

Skoraj vsi ste člani ČZS, usedite se skupaj predstavniki prevoznikov s predstavniki lokalnih stacionarnih čebelarjev in se pametno pogovorite. Ni druge rešitve. Saj za to pa ste člani ČZS, da v njej uresničujete svoje skupne dogovore in svoje interese.

boriss
Site Admin
PrispevkovCOLON 3074
PridruženCOLON So Sep 08, 2007 9:23 am

OdgovorCOLON # 65458Odgovor boriss
Če Jun 19, 2014 8:28 am

Stvari na tem področju niso tako zelo simpl - dogovor je izredno težek.

1. Kar jaz pomnim smo prevozniki prišli izredno težko do pasišč (vsa čast izjemam) - večinoma pa so pašne pogoje določali stacionarni (mali) čebelarji z glavnim motom pri nas ne medi - torej se sem NE vozi!

O tem problemu se nikoli ni prav resno govorilo - lokalni šerifi pa so se nam smejali.

2. Zaradi tega so pač enkrat naredili nov sistem ki je prvič v moji zgodovini stvar obrnil - sedaj prevozniki lahko pridemo do stojišč Lokalni šerifi pa v luft!

In načeloma kot prevoznik MORAM biti za ta sistem.

3. Ampak jaz tudi čebelarim na stalnih stojiščih (res da so prevozna samo zame so že kar stalna)

No ja tu pa mi novi sistem sploh ni več všeč.

4. V bistvu pa bi bilo pametno to nekje na pol poti urediti. Onemogočiti lokalne šerife - dobiti dovolj pasišč za prevoznike (povsod medi! - če ne bi medilo tam ne bi bilo čebel) in hkrati narediti red pri prevozih - s HG SE NE VOZI!

5 Ampak HG ni problem prevozov - to je problem bedaste zakonodaje (zatiranja) na tem področju - in še bolj bedastega izvrševanja te zakonodaje.

storĹľ
PrispevkovCOLON 121
PridruženCOLON To Avg 24, 2010 10:01 pm

OdgovorCOLON # 65459Odgovor storĹľ
Če Jun 19, 2014 8:29 am

Janževec tukaj bi te pa malo popravil. Tudi ČD imajo dogovorjeno z državo pasišča, urejajo jih pa poverjeniki(kakšni so ti poverjeniki je pa odvisno od vsakega društva).Ja ribiške in lovske imajo še dodatne zakone ki urejajo to področje. Zakaj pa nebi imeli tudi čebelarji podobnih zakonov in strožjega nadzora?
Čebele ima lahko vsak ki ima 5 min časa in nekaj evrov. Tukaj bi morali imeti tudi vsi ki bi želeli imeti čebele obvezen začetniški tečaj.

medo4
PrispevkovCOLON 358
PridruženCOLON So Nov 20, 2010 8:28 pm
KrajCOLON ®etale (haloze)
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 65460Odgovor medo4
Če Jun 19, 2014 9:29 am

Popolnoma se strinjam z tem o opravljenem začetniškem tečaju. Kak kilometer vstran od mojega čebelnjaka je pripeljal na pašo tisti kateremu so zaprli žrela na panjih in je jokal po televiziji da ima vso dokumentacijo. Res je da ima požigosano zdravniško potrdilo , nikjer ni tablice ( številke prevoz. enote) niti ni obvestil poverjenika za pasišča - sem preveril. Poleg tega je pri nas treba poklicati tudi fitosanitarnega inšpektorja glede omejitve premikanja čebel zaradi hruševega ožiga, to sicer samo pokličeš in ti povejo ali lahko seliš ali ne. Če ni poklical poverjenika po mojem ni niti inšpektorja .
Pa brez skrbi tukaj mu ne bomo zaprli žrel, vsaj upam da ni takega bedaka.
Lp,Medo4

boriss
Site Admin
PrispevkovCOLON 3074
PridruženCOLON So Sep 08, 2007 9:23 am

OdgovorCOLON # 65461Odgovor boriss
Če Jun 19, 2014 9:39 am

Z dokumentacijo si lahko kvečjemu rit obrišeš.

Ni prav nobene garancije da jne voziš HG sabo. Torej je prav vseeno ali jo ima ali nima - samo za to da imajo eni kaj delat. Edino poj je problem da tisto kar pa bi morali delat "nimajo časa".

medo4
PrispevkovCOLON 358
PridruženCOLON So Nov 20, 2010 8:28 pm
KrajCOLON ®etale (haloze)
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 65465Odgovor medo4
Če Jun 19, 2014 12:48 pm

Prvo kot prvo je tak samokontrola in zavest čebelarja če ima slučajno kakšno kužno bolezen , da tega ne vlači okrog in ogroža drugih. Brez ustreznih potrdil se sploh nebi smelo nič premikat, kot vsi vemo ni tako.
Lp,Medo4

storĹľ
PrispevkovCOLON 121
PridruženCOLON To Avg 24, 2010 10:01 pm

OdgovorCOLON # 65469Odgovor storĹľ
Če Jun 19, 2014 2:00 pm

Papir res ne pove ali imaš gnilobo ali ne. Vendar pa glede na leto ko je gnilobe zelo veliko in nekateri tudi odpeljejo iz kužnih krogov tudi potencialni če pripelješ. Glede pašnih redov je tako da so nekateri res "šerifi". Nekateri dajo v čebelarja razpis za stojišče potem te pa niti ne obvestijo kako je z vlogo.Samo da zavlačujejo da zamudiš pašo. Sedaj je to rešeno. Največji problem je če imaš nekje stojišče čez zimo pa je po zadnji paši tam zapora in je težko v bližini dobiti stojišče za zimljenje. Tukaj bi morala na pomoč stopiti država preko sklada kmetijskih zemljišč ter dati za čas zime prostor za postavitev enot.

fenix
PrispevkovCOLON 138
PridruženCOLON Pe Mar 19, 2010 7:06 pm

OdgovorCOLON # 65470Odgovor fenix
Če Jun 19, 2014 2:53 pm

levstek008 napisal/-aCOLON
fenix napisal/-aCOLONJaz mislim, da bomo splej ko prej prišli do točke, da ne bomo smeli več prevažati ker ne bomo imeli kam oz. bomo lahko prevažali samo na lokacije katere ne bodo ugodne za čebele.

Me pa zanima, ali predstavlja prevažanje znotraj čebelarstva ( v primeru da imaš dve lokacije) kak problem.
Morebiti nisi razumel...seveda ti nihče ne more prepovedat "odpret" novega čebelnjaka kjerkoli....Problem je, da prihaja na ta način do zlorab paše, KI PA JE JAVNO DOBRO IN DOSTOPNO VSEM ČEBELARJEM!!!!!!!

:lol:
To vem ja da ni problema postavit čebelnjak. Samo zanima meali lahko iz lokacije A prepeljem čebele na lokacijo B brez kakih papirjev (čebelnjaka na obeh lokacija sta moja).

Me pa še nekaj zanima. Za koliko čebelarjev veste da dejansko dajo zalego v analizo za HG preden premaknejo čebele?? Jaz ne vem če bi lahko katerega naštel.

storĹľ
PrispevkovCOLON 121
PridruženCOLON To Avg 24, 2010 10:01 pm

OdgovorCOLON # 65471Odgovor storĹľ
Če Jun 19, 2014 3:01 pm

fenix napisal/-aCOLON
levstek008 napisal/-aCOLON
fenix napisal/-aCOLONJaz mislim, da bomo splej ko prej prišli do točke, da ne bomo smeli več prevažati ker ne bomo imeli kam oz. bomo lahko prevažali samo na lokacije katere ne bodo ugodne za čebele.

Me pa zanima, ali predstavlja prevažanje znotraj čebelarstva ( v primeru da imaš dve lokacije) kak problem.
Morebiti nisi razumel...seveda ti nihče ne more prepovedat "odpret" novega čebelnjaka kjerkoli....Problem je, da prihaja na ta način do zlorab paše, KI PA JE JAVNO DOBRO IN DOSTOPNO VSEM ČEBELARJEM!!!!!!!

:lol:
To vem ja da ni problema postavit čebelnjak. Samo zanima meali lahko iz lokacije A prepeljem čebele na lokacijo B brez kakih papirjev (čebelnjaka na obeh lokacija sta moja).

Me pa še nekaj zanima. Za koliko čebelarjev veste da dejansko dajo zalego v analizo za HG preden premaknejo čebele?? Jaz ne vem če bi lahko katerega naštel.
Za prevoz itak z podpisom jamčiš da ni gnilobe notri nič drugega. Glede prevoza iz čebelnjaka A v B je pa tako. Če sta oba čebelnjaka na isti parcelni številki potem ni treba. Če je pa čebelnjak drugje je pa za prevoz družin potrebno veterinarsko potrdilo tudi če sta oba čebelnjaka tvoja, na tvoji zemlji. Predstavljaj si da je en čebelnjak v krogu(šele zaradi suma na gnilobo ti pa prepelješ-takrat še ne dobiš pošte).Kolega je letos zaradi tega ker jih je iz enega čebelnjaka pripeljal v drugega(iz svojih čebelnjakov) ob pisanju zapisnika inšpektorice ostal brez nadomestila pa še kazen(sosed čebelar ga je zatožil da jih je prevažal ona je pa preverila potrdila potrdil pa ni bilo).

fenix
PrispevkovCOLON 138
PridruženCOLON Pe Mar 19, 2010 7:06 pm

OdgovorCOLON # 65473Odgovor fenix
Če Jun 19, 2014 3:25 pm

Aha to se pravi bi morali vsi čebelarji ki bomo delali narejence in jih prepeljali na druge lokacije po zakonu dobiti potrdilo.

:lol: Mislim da je premalo inšpektorjev in preglednikov, da bi vse družine pregledali do septembra :D.

mg
PrispevkovCOLON 808
PridruženCOLON Sr Feb 03, 2010 1:18 am

OdgovorCOLON # 65476Odgovor mg
Če Jun 19, 2014 3:48 pm

Ni jih premalo - premala je Slovenija, da bi se glede na razširjenost bolezni lahko prevažalo.

Zato ker se prevaža - je pa skoraj tako kot če jih ni.
lep pozdrav

volk
PrispevkovCOLON 2075
PridruženCOLON Če Apr 10, 2008 2:18 pm
KrajCOLON Zemlja

OdgovorCOLON # 65477Odgovor volk
Če Jun 19, 2014 4:04 pm

En kup bumbarjev.

1. Noben čebelar ni sposoben sam ugotoviti začetnega stadija HG, za analize pa nima drzava denarja, ker so vse pokradli sami. Čebelar pa lahko ugotovi na oko, ja moje so zdrave, in šposlje tisit papir veterini, ISTO je ce ga ne poslje, isto sranje v panju.

2. Na GERKih je oznaceno, da ena lokacija zdrzi npr. 300 panjev cebel ob povprecni pasi. V pravilniku pa jasno pise, koliksna so lahko odstopanja privoza cebel navzgor IN NAVZDOL:
Torej se lahko pripelje vec kot 300 panjev, do meje ki jo dovoljuje pravilnik, pa NE SME PREPRECEVAT dovoza cebel, ce je na kvadratni kilometer manj cebel kot je spodnja dovoljena meja po GERKu v skladu s pravilnikom o prevazanju cebel.

Torej da pojasnim. Za HG je odgovoren napol slep cebelar, ki nima doma laboratorija, veterina si brise roke in rit. Za pasni red pa lokalni serifi, ki pa imajo pristojnosti SAMO nad prevoznimi enotami, ne pa nad stalnimi stojisci. Torej je edina resitev za cebelarja ki se zivi od cebel.:
Redistriraj cebelnjak, pripelji cebele ponoci, ce kdo pritezi, reci da si naselil nekaj rojev in naredil narejence iz obstojecih druzin ki so ze bile na lokaciji, veterini pa, da nisi prevazal cebel. In upaj da ne bos dobil HG od lokalnega serifa, ki ze slabo vidi in ima celo sranje po panjih. Vem kaj govorim, drugace ne bi hodil naokoli v komisiji za zdravstveno varstvo za moje drustvo.
Narava je dekle lepotica,
Ko je voljna,
sama se preda,
ko jo posilis,
Ubiti te da!

tedi
PrispevkovCOLON 412
PridruženCOLON Pe Okt 23, 2009 11:16 pm
KrajCOLON Logatec

OdgovorCOLON # 65482Odgovor tedi
Če Jun 19, 2014 10:09 pm

Res, smo bumbarji, s tabo na čelu.
Naj medi. Lep pozdrav Tedi.

JanĹľevec
PrispevkovCOLON 688
PridruženCOLON Sr Maj 05, 2010 7:01 am

OdgovorCOLON # 65490Odgovor JanĹľevec
Pe Jun 20, 2014 5:23 am

volk napisal/-aCOLONEn kup bumbarjev.

1. Noben čebelar ni sposoben sam ugotoviti začetnega stadija HG, za analize pa nima drzava denarja, ker so vse pokradli sami. Čebelar pa lahko ugotovi na oko, ja moje so zdrave, in šposlje tisit papir veterini, ISTO je ce ga ne poslje, isto sranje v panju.

2. Na GERKih je oznaceno, da ena lokacija zdrzi npr. 300 panjev cebel ob povprecni pasi. V pravilniku pa jasno pise, koliksna so lahko odstopanja privoza cebel navzgor IN NAVZDOL:
Torej se lahko pripelje vec kot 300 panjev, do meje ki jo dovoljuje pravilnik, pa NE SME PREPRECEVAT dovoza cebel, ce je na kvadratni kilometer manj cebel kot je spodnja dovoljena meja po GERKu v skladu s pravilnikom o prevazanju cebel.

Torej da pojasnim. Za HG je odgovoren napol slep cebelar, ki nima doma laboratorija, veterina si brise roke in rit. Za pasni red pa lokalni serifi, ki pa imajo pristojnosti SAMO nad prevoznimi enotami, ne pa nad stalnimi stojisci. Torej je edina resitev za cebelarja ki se zivi od cebel.:
Redistriraj cebelnjak, pripelji cebele ponoci, ce kdo pritezi, reci da si naselil nekaj rojev in naredil narejence iz obstojecih druzin ki so ze bile na lokaciji, veterini pa, da nisi prevazal cebel. In upaj da ne bos dobil HG od lokalnega serifa, ki ze slabo vidi in ima celo sranje po panjih. Vem kaj govorim, drugace ne bi hodil naokoli v komisiji za zdravstveno varstvo za moje drustvo.
Kolega Volk tokrat pa ga res že krepko lomiš. Vsak čebelar lahko zahteva analizo na HG in vse plača država. Le upati si je potrebno. Sam sem že nekaj let v kužnem krogu in sem manjši čebelar ter ne prevažam. Sem pa tudi edini, ki je dal med na analizo. Kolegi prevozniki in drugi pa ga ne dajo. Zakaj, ko pa je storitev zastonj?????????? Gospodje ne tako na pamet in vse počez. In ne delajmo krivice terenskim veterinarjem in terenskim oddelkom NVI-ja. Če ga že tam v Ljubljani krepko biksajo, so ti na terenu korektni in jim ni vseeno kakšno je stanje pri čebelah na terenu, za katerega so odgovorni. Vzroke začnimo iskati pri sebi, svojih kolegih in pri ČZS. če jih seveda sploh želimo razrešiti.

mg
PrispevkovCOLON 808
PridruženCOLON Sr Feb 03, 2010 1:18 am

OdgovorCOLON # 65492Odgovor mg
Pe Jun 20, 2014 8:44 am

Janževec; " In ne delajmo krivice terenskim veterinarjem in terenskim oddelkom NVI-ja. Če ga že tam v Ljubljani krepko biksajo, so ti na terenu korektni in jim ni vseeno kakšno je stanje pri čebelah na terenu, za katerega so odgovorni. Vzroke začnimo iskati pri sebi, svojih kolegih in pri ČZS. če jih seveda sploh želimo razrešiti"

Vsega res ni treba metat v isti koš, tako da imaš do nekje prav. Če je stanje na terenu porazno in približno tako, kot je opisano v zgornjih postih - nobena Vestnost, Odgovornost, Korektnost terenskih veterinarjev ne more pomagati k izboljšanju stanja, ki je totalno zasrano.

Če upoštevaš dejstvo, da veterinarje z VOK lahko z lupo iščeš (o modelih s terena in prigodah je BV razpravljat), lahko o sliki možnosti rešitve dvakrat ugibaš.

Brez menjave, izboljšanja sistema, zakonodaje in predpisov....ne bo stanje na terenu NIČ boljše.
lep pozdrav

volk
PrispevkovCOLON 2075
PridruženCOLON Če Apr 10, 2008 2:18 pm
KrajCOLON Zemlja

OdgovorCOLON # 65515Odgovor volk
Pe Jun 20, 2014 8:42 pm

Me zanima kdo lahko plača analize za cisto vsak prepeljani panj. Drugace pa si se enkrat preberite pravilnik o dovozih na pase.
Narava je dekle lepotica,
Ko je voljna,
sama se preda,
ko jo posilis,
Ubiti te da!

boriss
Site Admin
PrispevkovCOLON 3074
PridruženCOLON So Sep 08, 2007 9:23 am

OdgovorCOLON # 65516Odgovor boriss
Pe Jun 20, 2014 8:49 pm

Volk - saj menda že veš da se ne splača?

volk
PrispevkovCOLON 2075
PridruženCOLON Če Apr 10, 2008 2:18 pm
KrajCOLON Zemlja

OdgovorCOLON # 65518Odgovor volk
So Jun 21, 2014 8:38 am

Vem ,Vem da se ne splaca.

Zal mi je samo to, da ni nobenega nacionalnega interesa po samozadostnosti in vecanju pridelave, med drugim tudi medu, ter da je hobi stvar vsakega posameznika, pridelava medu pa nekaj drugega, v sirsem nacionalnem interesu.

Sicer je malo vec moznosti pri prevozih, kot pred parimi leti. In hvala bogu je postalo jasno kaj je hobi in kaj je biznis. Vsaj pri predpisih razdalj je to loceno.
Narava je dekle lepotica,
Ko je voljna,
sama se preda,
ko jo posilis,
Ubiti te da!

klopotec
PrispevkovCOLON 742
PridruženCOLON Po Jul 12, 2010 5:09 pm
KrajCOLON Prlekija

OdgovorCOLON # 65519Odgovor klopotec
So Jun 21, 2014 9:23 am

Meni se zdi, da je nacionalni interes tudi to, da imamo v vsaki vasi vsaj par čebelnjakov s po 10 ali 20 panju. Da pokrajino čimbolj poselimo s čebelami.
Da mladino pridobimo za ta hobi, ki kar naj bo hobi.
Šolski krožki so zelo primerni za to. V Ljutomeru to lepo funkcionira.

volk
PrispevkovCOLON 2075
PridruženCOLON Če Apr 10, 2008 2:18 pm
KrajCOLON Zemlja

OdgovorCOLON # 65524Odgovor volk
So Jun 21, 2014 5:56 pm

Dokler je neka stvar hobi, lahko clovek hodi v sluzbo in del place vlaga v hobi. In hobist ki slabo toci, nima nekega hude interesa za resevanje okoljske problematike, pa naj bo to ponovno uvajanje ajde, resevanej problema kostanjeve siskarice, susenje jelk in smrek. Ta pristisk je najbolj na plecih cebelarjev, ki so od cebel odvisni. In so pripravljeni tudi na bolj ostre ukrepe proti nesposobnezem na uradih, ki so za take stvari pristojni.
Narava je dekle lepotica,
Ko je voljna,
sama se preda,
ko jo posilis,
Ubiti te da!

klopotec
PrispevkovCOLON 742
PridruženCOLON Po Jul 12, 2010 5:09 pm
KrajCOLON Prlekija

OdgovorCOLON # 65526Odgovor klopotec
So Jun 21, 2014 6:53 pm

Ma jaz vidim stvari malo drugače.
Ozaveščeni ljudje imajo interes za reševanje okoljske problematike. Če bi bil samo pritisk čebelarjer ki živijo od čebelarjenja, potem po moje ne bi bilo uspeha. Premalo vas je. Vsi skupaj, tudi nečebelarji, moramo pritiskati, da bo odnos do okoljske problematike pravilen.

ana2
PrispevkovCOLON 211
PridruženCOLON So Mar 31, 2012 9:42 pm
KrajCOLON Krška vas

OdgovorCOLON # 65527Odgovor ana2
So Jun 21, 2014 9:08 pm

Spoštovana gospoda, prijazno vaju opominjam, da govorita o sicer zelo pomembnih in potrebnih stvareh. Oba imata prav, toda govorita drug mimo drugega, eden o okolju, drugi pa o pooblaščencih države, ki ne opravljajo tistega za kar so plačani. Strinjam se, da jim je potrebno stopiti, ne na prste temveč na denarnico.
Enkrat je potrebno zaèeti.

BUTTON_POST_REPLY

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov