Ukrep tehnična pomoč čebelarjem

zakoni, pravilniki, razpisi,...
Miško333
PrispevkovCOLON 115
PridruženCOLON Če Feb 18, 2016 9:49 am

Re: Ukrep tehnična pomoč čebelarjem

OdgovorCOLON # 74878Odgovor Miško333
Če Dec 12, 2019 7:09 am

Povprašaj čebelarje, ki so jim bile vloge zavrnjene!

volk
PrispevkovCOLON 2075
PridruženCOLON Če Apr 10, 2008 2:18 pm
KrajCOLON Zemlja

Re: Ukrep tehnična pomoč čebelarjem

OdgovorCOLON # 74879Odgovor volk
To Dec 31, 2019 10:34 pm

Misko,pišeš bedarije.
Pri odločanju o izplačilih za pomoč ob letini ni imela ne ČZS ne profi čebelarji nič. Očitno niti malo ne poznaš sistema. ČZS je predlagala da dobijo čebelarji pomoč. MKGP se je strinjalo, vendar pod pogojem, da tisti z manj kot 10 panji ne dobijo. Razlog je v tem, da izdaja odločbe stane več, kot so izplačana sredstva. Gre za 35evrov. To je bil pogoj MKGP. ČZS se je pač morala s tem sprijazniti, ni se pa strinjala. Združenje profesionalnih čebelarjev tu ni imelo nič zraven.
MKGP je s odredbo ministrice naročilo ARSKTRP (agencija za kmetijske trge), da izdajo odločbe. Upoštevalo se je zadnji prijavljeni stalež do 30.6. Večinoma je to lanska prijava do decembra, posamezniki so imeli urejeno tudi aprilsko poročanje.
Sredi oddajanja vlog, je MKGP in ARSKTRP in ČZS javno pozvalo ljudi, da morajo oddajati vloge priporočeno. Ker drugače ni razviden datum oddaje(ki mora biti pravočasen). Poleg tega so pozvali ljudi (javno preko njihovih portalov za obveščanje), da naj ljudje uredijo KMG MIDe. Na upravnih enotah. Tretjina kršitev je bila to. In že par let je kršitev, če je na istem naslovu več KMG MIDov. Javno so pozvali naj ljudje preverijo stanje. Stanje in izpis napak na KMG MIDu izpiše že vplis številke KMG MIDa v GERK aplikacijo. To je bilo javno pojasnjeno. In če si vse to opravil, je bila zadeva rešena.
Samo bedak pa je tisti, ki misli, da mu ni treba nič narediti, pa bo dobil denar. Za to pomoč je bilo ene pol ure dela. Od predvidenih 588000 evrov je bilo razdeljenih 440000 evrov. Kdor ni dobil, si je sam kriv. Če hočeš dobiti na lotu, moraš pač iti srečko kupit. In vplačat. Če hočeš dobiti pomoč od države, moraš poznati vse predpise s področja in zadevo urediti da je BP.

Če pa že vprašaš, moje mnenje in to pravno, je, da nihče izpod 40 panjev ne bi smel te pomoči dobiti. Po ZDoh 2 (zakon o dohodnini) se jasno določi, kaj je kmetijska dejavnost kaj pa hobi. Ki ni gospodarska dejavnost. Za kmetijstvo velja meja pri 200 evrih katasterskega dohodka. Za čebelarje pri 40 panjih (300 evrov katastra). Tisti pod 200 evri katastra in tisti pod 40 panji po zakonu NE SMEJO imeti redne prodaje pridelkov, pridelke imajo večinoma samo za lastno uporabo, občasno pa lahko prodajo kak manjsi del pridelkov. Vsa dejavnost pod 200 evri katastra in 40 panji se ne upošteva v dohodnino in se ne šteje za gospodarsko dejavnost.
Posledično nekdo, ki po ZDoh2 ne opravlja gospodarske dejavnosti, tudi ne more uveljavljati gospodarske izgube.
In realno, če toča zbije njive, in kmet dobi pomoč, je pač jasno da jo vrtičkar ne more.
Narava je dekle lepotica,
Ko je voljna,
sama se preda,
ko jo posilis,
Ubiti te da!

Miško333
PrispevkovCOLON 115
PridruženCOLON Če Feb 18, 2016 9:49 am

Re: Ukrep tehnična pomoč čebelarjem

OdgovorCOLON # 74880Odgovor Miško333
Sr Jan 01, 2020 6:53 am

Tudi sam moram odgovoriti na enak način: Kolega Volk pišeš neumnosti!
Dodati pa moram še parafraziran rek iz znanega slovenskega zgodovinskega romana, ki tako v tem primeru lahko glasi: V ljubljani imajo tudi zidovi ušesa!

Pa lep pozdrav in vse lepo v novem letu!

BUTTON_POST_REPLY

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov