Predavanje brez primere

Izobraževanje, predavanja, tečaji, seminarji,...

ModeratorCOLON dobje

BUTTON_POST_REPLY
levstek008
PrispevkovCOLON 1677
PridruženCOLON Če Maj 22, 2008 1:46 pm

Predavanje brez primere

OdgovorCOLON # 61227Odgovor levstek008
Po Okt 14, 2013 11:31 pm

Tisti ki razumete srbo-hrvaško :lol: ....daleč najboljše predavanje kar sem jih videlv svoji čebelarski praksi... https://www.youtube.com/watch?feature=p ... SSXo#t=105 ta veterinarka Violeta rastura..... Priporočam ogled od začetka do konca!!
SAMO MRTVA VAROJE JE DOBRA VAROJA!!

Lp Matej
___________
skyp:levstek008

Uporabniški avatar
Kočevski med-ved
PrispevkovCOLON 3212
PridruženCOLON Pe Apr 02, 2004 9:18 pm
KrajCOLON KOCEVJE - KOSTEL
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 61232Odgovor Kočevski med-ved
To Okt 15, 2013 5:43 pm

Sam začetek je enkraten.
Se vidi da obvlada čebelarstvo.
Ko bom imel čas pogledam cel posnetek.
LP
Koèevski med-ved

mg
PrispevkovCOLON 808
PridruženCOLON Sr Feb 03, 2010 1:18 am

OdgovorCOLON # 61367Odgovor mg
Pe Okt 25, 2013 9:43 pm

Sem pričakoval, da se bo na vprašanje, koliko slušateljev čebelari z AŽ panjem vsaj kakšen oglasil :shock: . Pa Bosna nije tako daleko.

A razen v Sloveniji in nekaj na HR sploh kje po svetu resno čebelarijo v AŽ -jih???
lep pozdrav

Uporabniški avatar
Kočevski med-ved
PrispevkovCOLON 3212
PridruženCOLON Pe Apr 02, 2004 9:18 pm
KrajCOLON KOCEVJE - KOSTEL
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 61372Odgovor Kočevski med-ved
So Okt 26, 2013 5:25 pm

Za naše kočevsko področje je AŽ 1A.
V štirinajstih letih čebelarjenja v Kostelu je bil 10 satar samo enkrat premajhen.
Takrat sem petkrat točil (2006 leta).
Mislim da po svetu ne čebelarijo z AŽ-ji.
LP
Koèevski med-ved

boriss
Site Admin
PrispevkovCOLON 3074
PridruženCOLON So Sep 08, 2007 9:23 am

OdgovorCOLON # 61458Odgovor boriss
Ne Nov 03, 2013 7:55 am

Ampak je hecno Tudi z LR NE! (vsaj v naši bližnji okolici ne!)

JanĹľevec
PrispevkovCOLON 688
PridruženCOLON Sr Maj 05, 2010 7:01 am

OdgovorCOLON # 61462Odgovor JanĹľevec
Ne Nov 03, 2013 1:34 pm

Od vseh razprav na temo čebelarjenja me prav motoviljenje okrog panjskih sistemov najbolj zabava. Tako veliko modrosti in še več neumnosti skoraj ne moreš prebrati v nobeni drugi čebelarski razpravi.

Najbolj zanimivi so vsi tisti, ki mi že leta in leta neprestano dokazujejo kakšen tepec, da sem, ker pač čebelarim z AŽ-ji. Skrbi jih moja ekonomika čebelarjenja bolj kot, če bi stroške pokrival iz njihovih žepov. In skrbi jih rojenje mojih čebel, pa donosi, ki naj bi bili vsaj dvakrat, če že ne kar trikrat večji na panj, če bi čebelaril tako kot oni v nekih drugačnih panjih.

Nihče nikjer nikomur zakonsko ne zapoveduje v kakšnih panjih naj ali sme čebelariti. Saj pravzaprav to nikogar tudi nič ne briga. Zaradi mene lahko nekdo čebelari v škatli v katerih je kupil čevlje ali pa v odsluženi omari dnevne sobe. Njegov problem in ne moj. Enega samega razloga ne poznam in ga tudi nikjer do danes še nisem uspel prebrati, ki bi mi dajal pravico nekomu soliti pamet v kakšnem panjskem sistemu naj ali celo sme čebelariti. Še manj pa, da bi ob tem smel biti celo nesramen in nasilen do vseh tistih, ki ne čebelarijo tako kot sam mislim, da bi morali in bi bilo prav.

Kor edini argument neprestano kot papagaji ponavljajo, da skoraj nihče razen Slovencev ne čebelari v AŽ panjih. Pa kaj zato? Saj tudi slovensko nihče razen nas Slovencev ne govori. In skoraj nihče drugi tudi ne čebelari s slovensko čebelarsko tradicijo ter čebelarskim zgodovinskim izročilom. Prav pomilovanja vredni in že kar smešni pa so vsi tisti, ki neprestano pišejo, da Nemci čebelarijo z drugačnimi panji in se jim to zdi kot dober argument za dokazovanje neprimernosti AŽ panja. Kako in v čem čebelarijo Nemci mi je pa res zadnja skrb na tem svetu.

Vsak naj pač čebelari tako kot mu ustreza in misli, da je zanj najbolj prav. Vsi drugi pa se raje začnimo ukvarjati s svojimi čebelarskimi problemi, ki nam jih zagotovo ne primanjkuje. Druge pa pustimo lepo pri miru, ker naših pametovanj ne potrebujejo in nas zanje niso niti prosili. Če nas kdo lepo in prijazno že povpraša po izkušnjah, ki jih imamo s čebelarjenjem, mu pač korektno povejmo dobre in slabe strani sistema s katerim čebelarimo in mu ničesar ne vsiljujmo in ne devajmo v nič nekaj o čemer vemo malo ali skoraj nič. Najboljši čebelarji z največ čebelarskega znanja, ki sem jih doslej uspel srečati v Sloveniji, so vsi po vrsti čebelarili v AŽ. Torej nekaj v tem nesrečnem AŽ-ju le mora biti, da ga njegovi smrtni nasprotniki nikakor ne morejo uničiti in izkoreniniti. Celo nasprotno, AŽ je doživel svojo nadgradnjo v sistemu 11+3, ki se v največjem delu Slovenije še najboljše obnese. Vse drugo pa je le neka eksotika, ki jo nekdo uveljavi in potem čez čas utone v pozabo.

BUTTON_POST_REPLY

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov