Predelava tehtnice

Računalniški programi, internet,...

ModeratorCOLON volk

Q
PrispevkovCOLON 372
PridruženCOLON Sr Jan 18, 2012 10:07 am

OdgovorCOLON # 55425Odgovor Q
Pe Jun 08, 2012 8:11 am

Marko P napisal/-aCOLON...
Je pa problem razlika temperature, če velika kaže par dag drugače.

Lp

Marko P.
Hmmm. Temperaturna stabilnost. Marko lahko malo razložiš, kaj si mislil ? V kerih situacijah kaže par dag drugače :?:

Lp

Marko P
PrispevkovCOLON 247
PridruženCOLON Ne Mar 07, 2010 4:25 pm

OdgovorCOLON # 55427Odgovor Marko P
Pe Jun 08, 2012 11:53 am

Moral bi postaviti breme na vago in meriti
maso pri različnih temperaturah.
Opazil sem, da ko preverjam maso panja s čebelami
recimo ob 18:00, pa da se vmes shladi (veter, nevihta) se
zgodi da je ob 21:00 masa enaka ali malo manjša (kar ni logično, ker se nekaj čebel še vrne).
Res pa je, da sem prej imel okrog vage penasto gobo in ni
bila občutljiva na temp. razlike, sedaj je nezaščitena in lahko piha
skozi (višina vage ~20mm), razlika v temperaturi je lahko tudi 15°C.

Ko sem vago testiral v garaži, je bila temperaturna razlika manjša, morda 5°C in po 14 dneh bremena 50kg na vagi, je ves čas kazala povsem enako.

Lp

Marko P.

Q
PrispevkovCOLON 372
PridruženCOLON Sr Jan 18, 2012 10:07 am

OdgovorCOLON # 55428Odgovor Q
Pe Jun 08, 2012 12:07 pm

Marko P napisal/-aCOLON...
Res pa je, da sem prej imel okrog vage penasto gobo in ni
bila občutljiva na temp. razlike, sedaj je nezaščitena in lahko piha
skozi (višina vage ~20mm), razlika v temperaturi je lahko tudi 15°C.


Marko P.
Zanimiva ideja. :idea:

Lp

zaèetnik
PrispevkovCOLON 30
PridruženCOLON Če Mar 06, 2008 11:43 pm

OdgovorCOLON # 55589Odgovor zaèetnik
Če Jun 21, 2012 7:02 pm

Je morda kdo kupil tehtnico, ki je trenutno v Hoferju v akciji. Zanima me če se da predelati???

Lp Janez
Naj medi, vse dobro!!

alesni10
PrispevkovCOLON 29
PridruženCOLON Po Jun 20, 2011 2:13 pm
KrajCOLON Koroąka

OdgovorCOLON # 55590Odgovor alesni10
Če Jun 21, 2012 7:39 pm

začetnik napisal/-aCOLONJe morda kdo kupil tehtnico, ki je trenutno v Hoferju v akciji. Zanima me če se da predelati???

Lp Janez
Sem kupil ter predelal, odlično deluje, je đže drugi dan pod panjem.

Ima samo funkcijo tehtanja, torej samo stopiš na tehtnico ter ti pokaže koliko tehtaš. Zato je zelo primerna za predelavo. Potem pa samo stikalo na vir napetosti torej baterijo in stvarca deluje kot mora.

Naj medi, ter lep dan vsem.

uspešno predelavo ti želim. Lp, Anton

zaèetnik
PrispevkovCOLON 30
PridruženCOLON Če Mar 06, 2008 11:43 pm

OdgovorCOLON # 55592Odgovor zaèetnik
Če Jun 21, 2012 10:05 pm

Tehtnico sem šel takoj kupiti, le predelati jo še moram. Sem prebral forum na to tem vendar ne bi rad naredil napake in uničil tehtnico, kot se mi je zgodilo lani. Mislim pa, da niti ni bila primerna za predelavo. Anton, prosim, če lahko na kratko opišeš predelavo te tehtnice. Sicer sem praktik, ne spoznam se pa na elektroniko in podobno. Če je predelava enostavna, bom znal sam predelati.
Za odgovor se zahvaljujem.
Lp Janez
Naj medi, vse dobro!!

alesni10
PrispevkovCOLON 29
PridruženCOLON Po Jun 20, 2011 2:13 pm
KrajCOLON Koroąka

OdgovorCOLON # 55593Odgovor alesni10
Če Jun 21, 2012 10:37 pm

začetnik napisal/-aCOLONTehtnico sem šel takoj kupiti, le predelati jo še moram. Sem prebral forum na to tem vendar ne bi rad naredil napake in uničil tehtnico, kot se mi je zgodilo lani. Mislim pa, da niti ni bila primerna za predelavo. Anton, prosim, če lahko na kratko opišeš predelavo te tehtnice. Sicer sem praktik, ne spoznam se pa na elektroniko in podobno. Če je predelava enostavna, bom znal sam predelati.
Za odgovor se zahvaljujem.
Lp Janez
Postopek je tak.....zaslon ter vezje vzameš iz tehtnice ter kable ki so na vezju, odlotaš ter si zapomneš kako je bilo zalotano...potem pa dobiš kabel ter vse kable podaljšaš, js sem uporabil star kabel za tiskalnik ki ima okoli 20 majhnih žič, ter nato podaljšaš vsako žico s tistim kablom, za zaslon ter vezje pa si moraš iz nečesa narediti ohišje (les, plastika, kovina, kar pač se znadeš:..:)) saj mora vezje biti trdno stisnjeno na zaslon da je vredu kontakt, potem pa zalotaš podaljšane kable na vezje tja kamor spadajo, ter med en kabel iz baterije vmes namestiš v ohišju stikalo (kakšrno koli, jaz sem ga vzel iz ene stare igrače na dalinjsko upravljanje), ter vmes med baterijo ter vezjem namestiš stikalo in stvar je gotova. Če pa se ti da, lahko tudi baterijo namestiš v tvoje novo ohišje, da lahko po potrebi menjaš.
To je to.


Počasi pa bo šlo.

Čisto enostavno je.

Lep dan, naj medi.

Anton :)

zaèetnik
PrispevkovCOLON 30
PridruženCOLON Če Mar 06, 2008 11:43 pm

OdgovorCOLON # 55594Odgovor zaèetnik
Pe Jun 22, 2012 7:17 am

Hvala Anton!
Lp Janez
Naj medi, vse dobro!!

alesni10
PrispevkovCOLON 29
PridruženCOLON Po Jun 20, 2011 2:13 pm
KrajCOLON Koroąka

OdgovorCOLON # 62218Odgovor alesni10
To Dec 24, 2013 12:06 am

Pozdravljeni,
za prijatelja, bi rad predelal eno tehtnico, pa nevem katero naj kupim, da bo primerna. Ali je kdo zdaj v kratkem predelal kakšno?? In katero priporočate??
Cenovno ne predrage.

Hvala, Lp, Anton

boriss
Site Admin
PrispevkovCOLON 3074
PridruženCOLON So Sep 08, 2007 9:23 am

OdgovorCOLON # 62219Odgovor boriss
To Dec 24, 2013 9:26 am

kupi gotov izdelek.

alesni10
PrispevkovCOLON 29
PridruženCOLON Po Jun 20, 2011 2:13 pm
KrajCOLON Koroąka

OdgovorCOLON # 62230Odgovor alesni10
To Dec 24, 2013 2:35 pm

Katero predlagaš boriss??

Sam imam doma predelano že slabi 2 leti, pa moram reči, da mi služi več kot odlično. Zato se je tudi prijatelj priporočal, če bi mu eno takšno predelal.

Lepe praznike Vsem.

Anton

boriss
Site Admin
PrispevkovCOLON 3074
PridruženCOLON So Sep 08, 2007 9:23 am

OdgovorCOLON # 62236Odgovor boriss
To Dec 24, 2013 6:31 pm

ČE imaš predelano potem menda o tem veš vse? Zakaj potem nas sprašuješ za mnenje?

storĹľ
PrispevkovCOLON 121
PridruženCOLON To Avg 24, 2010 10:01 pm

OdgovorCOLON # 62238Odgovor storĹľ
To Dec 24, 2013 6:43 pm

Najprej se malo pozanimaj o cenah teh tehtnic(že predelane z sms pošiljanjem nad 300€). Za svoje potrebe, pa če ima kolega čebelnjak v okolici se jo splača predelati ali pa kupiti že tako (stane 80€ brez pošiljanja sms)

Komarko
PrispevkovCOLON 4
PridruženCOLON To Nov 12, 2013 11:56 am

OdgovorCOLON # 65499Odgovor Komarko
Pe Jun 20, 2014 10:17 am

Pozdravljeni

Na kratko, kaj iz današnje ponudbe na trgu, bi ustrezalo spodaj navedenim karakteristikam? (zadnja ponudba iz Hoferja ni prava)

l.p. Marko
Marko P napisal/-aCOLONNajprej je potrebno preveriti, če vaga deluje tako,
da jo je možno enostavno predelati.
Iz vage je potrebno vzeti baterijo,
jo obremeniti - dati nanjo utež in nato
vrniti baterijo. Če pokaže približno razliko
zaradi uteži - se ne postavi na nulo je zadeva prava.
Zelo dobro jo je obremeniti s kakšnimi 50kg za par dni
in videti kaj se dogaja. Izmerjena vrednost pri vračanju
baterije naj bo ves čas enaka, drugače so čip šid senzorji in
je vago brez veze devat pod panj.
Monitor na zgoraj navedeni vagi je naliman od spodnje strani
na steklo in se ga da enostavno odlepiti - včasih se že sam.
Od vsakega senzorja so mislim da 4 žice do monitorja.
To pomeni 4 x po 4 žice, ki gredo 8 iz ene strani monitorja drugih 8 iz druge strani. Te žice sem porezal in vmes zlotal kar mrežni kabel.
Vmes bi bilo možno dati tudi konektorje, vendar je mesto monitorja pri meni stalno in se mi je zdelo BV.
Jaz sem uporabil 2x1,5m dolg kabel - deluje BP. Vaga tako meri mislim da samo spremembo upornosti na vsaki nogi posebej.
Sedaj je potrebno odrezati še žico, ki gre od baterije do procesorja in vmes namestiti stikalo - seveda je potrebno ustrezno podaljšati žico, da se lahko stikalo namesti na dosegljivo mesto.
Jaz sem stvar tako rešil, je bilo kar nekaj lotanja vendar zadeva deluje.
Je pa problem razlika temperature, če velika kaže par dag drugače.

Lp

Marko P.

Marko P
PrispevkovCOLON 247
PridruženCOLON Ne Mar 07, 2010 4:25 pm

OdgovorCOLON # 65511Odgovor Marko P
Pe Jun 20, 2014 7:38 pm

V Merkurju imajo še vedno tehtnico SOEHNLE, ki sem jo predelal
pred 3-4 leti. Vmes sem samo enkrat zamenjal baterijo.
Zadeva deluje odlično.

Lp

Marko P.

levstek008
PrispevkovCOLON 1676
PridruženCOLON Če Maj 22, 2008 1:46 pm

OdgovorCOLON # 65512Odgovor levstek008
Pe Jun 20, 2014 7:43 pm

Letos je bolje da nimaš vag...vsaj tiste minuse ne gledaš :( :?
SAMO MRTVA VAROJE JE DOBRA VAROJA!!

Lp Matej
___________
skyp:levstek008

Marko P
PrispevkovCOLON 247
PridruženCOLON Ne Mar 07, 2010 4:25 pm

OdgovorCOLON # 65513Odgovor Marko P
Pe Jun 20, 2014 7:58 pm

Zadnje tri dni je bilo 4 kg plusa,
medi kostanj in lipjek, za naprej pa na žalost
vreme slabo kaže.
Do sedaj je bila v Savinjski žalost,

lp

Marko P.

Marko P
PrispevkovCOLON 247
PridruženCOLON Ne Mar 07, 2010 4:25 pm

OdgovorCOLON # 65514Odgovor Marko P
Pe Jun 20, 2014 8:17 pm

Evo, spodaj prilagam nekaj slik panja na tehtnici z zaslonom,
izklopljenim in vklopljenim:

Slika

Slika

Slika

Slika

medo4
PrispevkovCOLON 358
PridruženCOLON So Nov 20, 2010 8:28 pm
KrajCOLON ®etale (haloze)
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 65522Odgovor medo4
So Jun 21, 2014 1:14 pm

Super če deluje vendar iz tega panja po trenutni kilaži žal nebo kaj točiti.
Lp,Medo4

BUTTON_POST_REPLY

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov