Predelava tehtnice

Računalniški programi, internet,...

ModeratorCOLON volk

Uporabniški avatar
Oldy
PrispevkovCOLON 331
PridruženCOLON Po Apr 18, 2005 1:02 pm
KrajCOLON Muta
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 33954Odgovor Oldy
So Apr 11, 2009 10:57 pm

Jaz, hmmm .......... :oops: sem razočaran. Kupil sem dve isti vagi in elektronik mi je rekel, da ne gre narediti. Sprva mi je dal vedeti, da ne bo problem. Pač ni šlo in ne gre. Kupil sem potem tisto vago v Lidlu in jo predelal po tvojem navodilu. Sem zaenkrat zadovoljen.

Mi lahko ti pomagaš???

Hvala!!!


LP
"Ne jemljite si k srcu niti zmage niti poraza. Oboje se namreè nekoè spremeni v niè."

http://www.begic.si/
info@begic.si

Uporabniški avatar
jovis
PrispevkovCOLON 57
PridruženCOLON Sr Dec 17, 2008 11:30 am
KrajCOLON Dolga vas pri Lendavi

OdgovorCOLON # 33968Odgovor jovis
Po Apr 13, 2009 8:09 pm

Ni problema pomagati, vsaj z nasveti ne. Tistemu šarjenju po elektroniki sem se izognil s tem, da sem prilagodil merjenje. Pri tem najprej ločiš elektronski del tehtnice (tiskano vezje in zaslon) od ostale tehtnice (ploščo, 4 noge in žice, ki vodijo do elektronskega dela) tako, da prerežeš ustrezne žice. Nato žice na tehtnici zvežeš z enim, žice na elektronskem delu pa z drugim kablom.Sam sem vzel 8 žilni UTP kabel, ki sem ga prerezal in s tem dobil dva kosa. Zraven sem kupil še podaljšek za UTP, t.j. tista plastiko, s katero povežeš dva UTP kabla.

Način merjenja pa kot prej opisano: Najprej vklopim tehtnico (če drugo ne pomaga, vzameš baterije ven, pa daš spet not), pa počakam, da zaslon pokaže 0.0 kg, pa šele potem priklopim oba kabla, ki povezujeta elektronsko vezje in ostalo tehtnico.

Pri prazni tehtnici meni pokaže 14.2 kg, če pa stopim nanjo, pa se stehtam, pa kaže 45.6 kg (teža izmišljena zaradi obilice kilogramov :D ). Sam pa tehtam 45.6 + 14.2 = 59.8 kg, kar tudi lahko izmerim tako, da povežem oba kabla, vklopim tehtnico, počakam na 0.0 kg in tedaj stopim nanjo.

Sam bom elektronski del tehtnice shranjeval nekje na suhem in čistem mestu (brez prahu), ostali del tehtnice pa bo itak pod panjem.

Pri poskusih sem imel včasih težave pri natančnosti. Dogajalo se je, da je pri 4 flašah vode tehtnica enkrat pokazala 7.6 kg, naslednjič pa 7.4, 7.8, 7.7 in podobne, a vedno v meji nekje +/- 0.3 kg, največkrat je bila točna na 0.1 kg.

Malo poskušajte, pa opišite rezultate, če so točni. To me sedaj morda najbolj zanima.

Oldy, če je še kaj, kar ti ni jasno, piši, pa pogledava, kaj se da narediti.

bostek
Site Admin
PrispevkovCOLON 870
PridruženCOLON Sr Jul 15, 2009 7:31 am
KrajCOLON kozjansko

OdgovorCOLON # 37831Odgovor bostek
Po Jan 04, 2010 11:49 am

A je možno dobti kakšne slike? Da vidimo kako to kaj izgleda. Lp
Učite se teorije, drugače boste ostali celo življenje v praksi pračebelarja (August b. Berlepš)

4z-miha
PrispevkovCOLON 9
PridruženCOLON Po Jun 29, 2009 3:38 pm
KrajCOLON ljubljana, ątepanja vas

OdgovorCOLON # 42538Odgovor 4z-miha
Po Jul 05, 2010 3:03 pm

danes sem se spomnil da imamo nekje doma neko reklamno vago in sem jo začel razdirat. bom opisal postopek kako se to naredi (sploh ni noben problem), saj sem jaz to naredil v eni uri (veliko natančnega lotanja). pridejo še slike.

Lp.: Miha
Lp. Miha

4z-miha
PrispevkovCOLON 9
PridruženCOLON Po Jun 29, 2009 3:38 pm
KrajCOLON ljubljana, ątepanja vas

OdgovorCOLON # 42539Odgovor 4z-miha
Po Jul 05, 2010 5:01 pm

prilagam risbe spremembe tehtnice. Vse povezave senzorjev z matičnim vezjem sem spojil s konektorjem. Stikala (senzorja) za vklop pa sem odstranil s plošče s senzorji, ter enega od njiju pritrdil direktno na zunanjo enoto (matično vezje).

evo slike: http://picasaweb.google.si/116733879627040388959
Lp. Miha

4z-miha
PrispevkovCOLON 9
PridruženCOLON Po Jun 29, 2009 3:38 pm
KrajCOLON ljubljana, ątepanja vas

OdgovorCOLON # 42661Odgovor 4z-miha
To Jul 13, 2010 10:55 pm

Od 15.7.2010 dalje v Lidl-u prodajajo tehtnico za 12e (to ni reklama).

Lp. Miha

Uporabniški avatar
miki31
PrispevkovCOLON 29
PridruženCOLON Sr Maj 21, 2008 7:10 am
KrajCOLON Ptuj
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 42664Odgovor miki31
Sr Jul 14, 2010 7:43 am

Podravljen!
ali je možno dobiti bolj natančne slike predelave .

lp
Miran

kimi123
PrispevkovCOLON 77
PridruženCOLON Če Okt 15, 2009 5:33 pm

OdgovorCOLON # 42666Odgovor kimi123
Sr Jul 14, 2010 9:39 am

Tudi v Merkurju se dobi osebna tehnica za 13€, ki se da predelati za tehtanje panja.

Marko P
PrispevkovCOLON 247
PridruženCOLON Ne Mar 07, 2010 4:25 pm

OdgovorCOLON # 46414Odgovor Marko P
To Feb 08, 2011 8:12 pm

Pozdravljeni,

pred dvemi leti sem v Merkurju kupil digitalno tehtnico SOEHNLE,
steklena plošča pod katero so nožice in zaslon, skupna višina18mm,
LCD zaslon z elektroniko se enostavno odlepi od stekla. Čar tehtnice je v tem, da
nima začetne postavitve v nulti položaj. V primeru da odklopite
baterijo, jo obtežite in baterijo ponovno vklopite pokaže pravo maso
(razlika je 2,4kg kolikor znaša masa prazne tehtnice).
LCD zaslon sem enostavno odlepil, odrezal kable, vmes naredil podaljšek,
baterijo pa sem vezal prek stikala. Zaslon in stikalo sem vgradil v
steno čebelnjaka, tehtnico pa seveda pod panj.
Tehtnica je že dve leti nepretrgoma pod panjem in zaenkrat dela brezhibno.
Cena tehtnice je bila nekje 25€,

lp

Marko P.

bostek
Site Admin
PrispevkovCOLON 870
PridruženCOLON Sr Jul 15, 2009 7:31 am
KrajCOLON kozjansko

OdgovorCOLON # 46416Odgovor bostek
To Feb 08, 2011 9:17 pm

Tudi jaz iščem takšno tehtnico, vendar ne vem kako preverit ali se tehtnica ob ponovnem zagonu ne postavi na 0?
Učite se teorije, drugače boste ostali celo življenje v praksi pračebelarja (August b. Berlepš)

Marko P
PrispevkovCOLON 247
PridruženCOLON Ne Mar 07, 2010 4:25 pm

OdgovorCOLON # 46420Odgovor Marko P
To Feb 08, 2011 11:13 pm

Kolikor vem je nekatere tehtnice potrebno najprej
vklopiti (se je dotakniti z nogo) in počakati da se
postavi na nulo, nato nanjo stopimo in se stehtamo.
Pri tej tehtnici samo stopimo nanjo in se že lahko tehtamo.
Lahko pošljem sliko tehtnice, ki gotovo tako deluje, pred kratkim sem jo srečal v Merkurju.
Nisem prepričan vendar mislim da na tehtnici piše da je
brez predhodne postavitve v ničti položaj ali nekaj podobnega,

lpm.

bostek
Site Admin
PrispevkovCOLON 870
PridruženCOLON Sr Jul 15, 2009 7:31 am
KrajCOLON kozjansko

OdgovorCOLON # 46425Odgovor bostek
Sr Feb 09, 2011 7:56 am

No bi prosil. Drugače pa bom probal prodajalko nahecat da probava ;) hehe
Učite se teorije, drugače boste ostali celo življenje v praksi pračebelarja (August b. Berlepš)

Marko P
PrispevkovCOLON 247
PridruženCOLON Ne Mar 07, 2010 4:25 pm

OdgovorCOLON # 46462Odgovor Marko P
Sr Feb 09, 2011 8:08 pm

Pozdravljen,

imam problem, da ne znam vključiti slike v tekst,
če mi pošlješ email, ti slike pošljem direktno,

lpm.[/i]

Uporabniški avatar
romeno
PrispevkovCOLON 102
PridruženCOLON To Maj 25, 2004 11:51 am
KrajCOLON Videm pri Ptuju

OdgovorCOLON # 46539Odgovor romeno
Sr Feb 16, 2011 11:31 am

OSEBNA TEHTNICA BIVA EB 9005

Tale gre, dobi se v Merkurju za 12,99€

Uporabniški avatar
Kočevski med-ved
PrispevkovCOLON 3212
PridruženCOLON Pe Apr 02, 2004 9:18 pm
KrajCOLON KOCEVJE - KOSTEL
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 46540Odgovor Kočevski med-ved
Sr Feb 16, 2011 11:54 am

Romeno, kaj si mislil s tem Tale gre.
Lp
LP
Koèevski med-ved

levstek008
PrispevkovCOLON 1676
PridruženCOLON Če Maj 22, 2008 1:46 pm

OdgovorCOLON # 46541Odgovor levstek008
Sr Feb 16, 2011 12:19 pm

Verjetno je mislil na predelavo!! Tak tip je OK za predelavo!!
SAMO MRTVA VAROJE JE DOBRA VAROJA!!

Lp Matej
___________
skyp:levstek008

Uporabniški avatar
romeno
PrispevkovCOLON 102
PridruženCOLON To Maj 25, 2004 11:51 am
KrajCOLON Videm pri Ptuju

OdgovorCOLON # 46542Odgovor romeno
Sr Feb 16, 2011 12:27 pm

Malo sem se pomanjkljivo izrazil. Mislil sem tale gre predelat in se ne resetira ob vsakem zagonu.

Marko P
PrispevkovCOLON 247
PridruženCOLON Ne Mar 07, 2010 4:25 pm

OdgovorCOLON # 46545Odgovor Marko P
Sr Feb 16, 2011 8:14 pm

Pozdravljeni,

jaz sem predelal tole http://www.merkur.si/aparati/nega-teles ... -100g.html
neprekinjeno je pod panjem 2leti, do sedaj nikakršnih problemov,
je pa malce draga,

lp

Marko P

bostek
Site Admin
PrispevkovCOLON 870
PridruženCOLON Sr Jul 15, 2009 7:31 am
KrajCOLON kozjansko

OdgovorCOLON # 46546Odgovor bostek
Sr Feb 16, 2011 9:22 pm

Včasih je bolje dati malo več. Sem enkrat v eurospinu kupil eno tehtnico za 15€ pa je kmalu šla k hudiču, verjetno tudi odvisno kako imaš srečo.
Učite se teorije, drugače boste ostali celo življenje v praksi pračebelarja (August b. Berlepš)

Uporabniški avatar
romeno
PrispevkovCOLON 102
PridruženCOLON To Maj 25, 2004 11:51 am
KrajCOLON Videm pri Ptuju

OdgovorCOLON # 46551Odgovor romeno
Če Feb 17, 2011 12:20 am

Kakšne so pa cene novih tehtnic za pod panj?

Sedaj ko dobiš vrnjenih 80% nakupa se ti bolj splača kupit original tehtnico, kot pa dajat za osebno tehtnico 35€.

krvavec
PrispevkovCOLON 80
PridruženCOLON So Avg 07, 2010 5:16 pm

OdgovorCOLON # 46563Odgovor krvavec
Če Feb 17, 2011 7:59 pm

Ko sem se zanimal za tehtnico se dobil 2 ponudbi:
predelana osebna tehtnica pride vse skup 50€(primerno za hobi čebelarjenje,čebelnjake ki so blizu doma)
telefonsko vodena pa pride 400€(zelo dobro za daljše razdalje)

bostek
Site Admin
PrispevkovCOLON 870
PridruženCOLON Sr Jul 15, 2009 7:31 am
KrajCOLON kozjansko

OdgovorCOLON # 46566Odgovor bostek
Če Feb 17, 2011 9:55 pm

In kakšna je predelana?
Učite se teorije, drugače boste ostali celo življenje v praksi pračebelarja (August b. Berlepš)

krvavec
PrispevkovCOLON 80
PridruženCOLON So Avg 07, 2010 5:16 pm

OdgovorCOLON # 46577Odgovor krvavec
Pe Feb 18, 2011 2:39 pm

Bom dal gor sliko predelane osebne tehtnce.

Uporabniški avatar
Jaka Gašper
PrispevkovCOLON 111
PridruženCOLON Po Mar 06, 2006 9:05 pm

OdgovorCOLON # 46606Odgovor Jaka Gašper
So Feb 19, 2011 7:25 pm

Kok pa koštajo take, brez telefona in ne predelane iz osebne, tiste ki jih imaš skos pod panjem in ti kaže +/- donos. In kje so to sploh kupi ?

juhu
PrispevkovCOLON 105
PridruženCOLON Če Avg 06, 2009 2:26 pm
KrajCOLON novo mesto

OdgovorCOLON # 51784Odgovor juhu
Če Dec 08, 2011 11:54 pm

Sam sem nabavil par komadov tehtnic Biva, enostavna za predelavo, dal boljšo baterijo, zalil zadeve zaradi vlage, vendar mi vsake toliko časa napiše eror. Moram razbremenit, pa spet gor postavit. ne vem zakaj. kdo ve?

mg
PrispevkovCOLON 808
PridruženCOLON Sr Feb 03, 2010 1:18 am

OdgovorCOLON # 51795Odgovor mg
Pe Dec 09, 2011 9:51 pm

Nisem strokovnjak. Je pa lahko zaradi tega, da tehtnica izračuna razliko v teži (od 0 - tehtanega predmeta). Dokler ima v spominu 0 je v redu, ko izgubi začetno nastavitev, jo moraš razbremenit, da se ponovno nastavi in spet izračuna razliko.
lep pozdrav

Q
PrispevkovCOLON 372
PridruženCOLON Sr Jan 18, 2012 10:07 am

OdgovorCOLON # 55415Odgovor Q
Če Jun 07, 2012 7:02 pm

Pozdravljeni,

Ravno sem opazil, da bo od 14.6. v Hofru (ne delam reklame) ponovno v ponudbi digitalna tehtnica za 9,99€ :!: http://www.hofer.si/si/html/offers/58_28511.htm Piše, da ima "step on" aktiviranje (se pravi, da naj bi se vklopla TAKOJ, ko stopiš gor, brez kalibracije - upam)

Koga zanima, ima že kdo kaj podobnega, bi ta šla brez predelave ?

Marko P
PrispevkovCOLON 247
PridruženCOLON Ne Mar 07, 2010 4:25 pm

OdgovorCOLON # 55418Odgovor Marko P
Če Jun 07, 2012 9:02 pm

Izgleda enako kot tista iz Merkurja: http://www.merkur.si/aparati/nega-teles ... -100g.html
to sem predelal(odstranil displey, podaljšal kable, dodal stikalo) in ga nemestil drugje - deluje že tretje leto. Lahko pa kupiš 3 za eno iz Merkurja.
Problem je le v tem, da letos kaže skozi isto ali celo pada - v začetku junija?

Lp

Marko P.

Mandelj
PrispevkovCOLON 306
PridruženCOLON Če Apr 10, 2008 1:58 pm
KrajCOLON Muljava

OdgovorCOLON # 55422Odgovor Mandelj
Če Jun 07, 2012 11:35 pm

Ali lahko kdo še kaj več napiše o predelavi...?

Marko P
PrispevkovCOLON 247
PridruženCOLON Ne Mar 07, 2010 4:25 pm

OdgovorCOLON # 55424Odgovor Marko P
Pe Jun 08, 2012 6:58 am

Najprej je potrebno preveriti, če vaga deluje tako,
da jo je možno enostavno predelati.
Iz vage je potrebno vzeti baterijo,
jo obremeniti - dati nanjo utež in nato
vrniti baterijo. Če pokaže približno razliko
zaradi uteži - se ne postavi na nulo je zadeva prava.
Zelo dobro jo je obremeniti s kakšnimi 50kg za par dni
in videti kaj se dogaja. Izmerjena vrednost pri vračanju
baterije naj bo ves čas enaka, drugače so čip šid senzorji in
je vago brez veze devat pod panj.
Monitor na zgoraj navedeni vagi je naliman od spodnje strani
na steklo in se ga da enostavno odlepiti - včasih se že sam.
Od vsakega senzorja so mislim da 4 žice do monitorja.
To pomeni 4 x po 4 žice, ki gredo 8 iz ene strani monitorja drugih 8 iz druge strani. Te žice sem porezal in vmes zlotal kar mrežni kabel.
Vmes bi bilo možno dati tudi konektorje, vendar je mesto monitorja pri meni stalno in se mi je zdelo BV.
Jaz sem uporabil 2x1,5m dolg kabel - deluje BP. Vaga tako meri mislim da samo spremembo upornosti na vsaki nogi posebej.
Sedaj je potrebno odrezati še žico, ki gre od baterije do procesorja in vmes namestiti stikalo - seveda je potrebno ustrezno podaljšati žico, da se lahko stikalo namesti na dosegljivo mesto.
Jaz sem stvar tako rešil, je bilo kar nekaj lotanja vendar zadeva deluje.
Je pa problem razlika temperature, če velika kaže par dag drugače.

Lp

Marko P.

BUTTON_POST_REPLY

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov