Potrebujem pomoč

Teme s področja biologije čebel

ModeratorCOLON Janko

BUTTON_POST_REPLY
Zmedena
PrispevkovCOLON 1
PridruženCOLON Če Jun 09, 2011 10:29 am

Potrebujem pomoč

OdgovorCOLON # 48884Odgovor Zmedena
Če Jun 09, 2011 10:40 am

Najprej se opravičujem administratorju, če sem izbrala napačno področje, prosim, da se me ustrezno premakne, če je temu tako, ampak prav zares potrebujem pomoč, o čebelah in čebelarstvu nimam pojma.

V ponedeljek, ko sem stopila na balkon, kjer "gojim" paradižnike, me je pozdravilo glasno brenčanje. Ugotovila sem, da prihaja od čebel, ki se zaletavajo v spuščeno roleto. Ko sem pogledala bolje sem ugotovila, da ne gre toliko za zaletavanje, ampak da čebele lezejo med roleto in steno v "škatlo" od rolete. Vedno nove, druge so prihajale ven. Sklepali samo, da gre za mlado matico, ki me malce nerodno izbrala svoje novo domovanje in ima par delavk (v zraku pred roletami jih je bilo vedno okrog 10, 20). Pisala sem že več čebelarjem, odgovora še nisem prejela. Preverjeno niso ose ali podobno, so majhne, kosmate in ljubke.

Sem proti temu, da bi jih kdo poskušal zastrupiti in se jih na ta način znebiti, raje bi videla, da kdo pride ponje (nažalost je na tej lokaciji več ljudi in za vse ne vem kakšne namere imajo).

Danes me je pred dobre pol ure klical brat, da so se na roleto sedaj parkirale nove čebele, katerih roj je že prej opazil dve hiši naprej. Ne more oceniti ali so sovražno ali prijateljsko razpoložene, pravi pa da jih je veliko veliko več kot jih je bilo prej. Sama ne morem poročati o tem, ker sem trenutno še v službi


Če zna kdo iz opisa ugotoviti kaj se dogaja, ga prosim za razlago in kak nasvet, prav tako, pa bi bila izredno vesela, če je kje kak ljubiteljski čebelar (vem, da je najbrž taka družinica premajhna za resno obravnavo), ki bi jih prišel iskat in jih relociral ... Pri vsem dogajanju s čebelami, si res ne želim, da se jih pobije.

Smo pa v Ljubljani ... tako, da je vse skupaj še bolj čudno ...


Lahko me kontaktirate na ebox.nika@gmail.com

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 48890Odgovor Fizikalec
Če Jun 09, 2011 5:44 pm

Roj si je pačnajdo domovanje v vaši škatli od rolet nič čudnega včasih izberejo dimnik paše kaj torej poiskat čebelarja v okolici drugače to nebo šlo. Kot drugo to treba čimprej uredit preden začno veselo graditi satje :? potem bo še težje...

BUTTON_POST_REPLY

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov