Pozdravljeni!
Zanima me ali kdo ve, kako pravilno zmešat že kupljeno oksalno razstopino (3,5 %) s sladkorejm? Lani sem dal v približno 3 dcl razstopine 2-3 žlice sladkorja, ampak to je blo čist na pamet. Učinek je bil vredu, samo ne vem, če je blo to čist prav, pa če sem svtem nardil kakšno škodo čebelam...
Saj bo nekje v polovici novembra že primeren cas za zimsko tretiranje? Glede na trenutnovreme...
Hvala vsem ze v naprej za morebiten odgovor!
Lp,
Matjaž
oksalna-kapanje
Rajši si raztopino sam pripravi, kot je opisano v zadnji št. SČ, ali 400 g. sladkorja natreseš v plastično flašo, zaliješ z vodo do enega litra (segreto na cca 35 c.), dodaš 36g. OK v kristalih, počakaš oz. stresaš, da se raztopi in uporabiš po 4-5ml na zasedeno ulico.
Z gotovo mešanico so bili pred leti problemi, ker je dobavitelj ni prav zmešal. Če narediš sam si lahko bolj siguren.
Tretiranje rajši opravi v Decembru, ko je večja verjetnost, da ni zalege. Odvisno od lege, kjer maš čebele.
Z gotovo mešanico so bili pred leti problemi, ker je dobavitelj ni prav zmešal. Če narediš sam si lahko bolj siguren.
Tretiranje rajši opravi v Decembru, ko je večja verjetnost, da ni zalege. Odvisno od lege, kjer maš čebele.
lep pozdrav
-
- PrispevkovCOLON 129
- PridruženCOLON Sr Apr 07, 2010 7:50 pm
- KrajCOLON ?eąnjevek
Malo te bom popravil, če mešamo raztopino sami, si nalijemo v plastenko 600ml destilirane vode, 600 gramov sladkorja, zmešamo in dodamo še 35g oksalne kisline v kristalih. Tako est delam in je zelo učinkovoto.mg napisal/-aCOLONRajši si raztopino sam pripravi, kot je opisano v zadnji št. SČ, ali 400 g. sladkorja natreseš v plastično flašo, zaliješ z vodo do enega litra (segreto na cca 35 c.), dodaš 36g. OK v kristalih, počakaš oz. stresaš, da se raztopi in uporabiš po 4-5ml na zasedeno ulico.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 3 in 0 gostov