Bostekov začetek
- Kočevski med-ved
- PrispevkovCOLON 3212
- PridruženCOLON Pe Apr 02, 2004 9:18 pm
- KrajCOLON KOCEVJE - KOSTEL
- CONTACTCOLON
Vidim da imaš kar močno družino. V medišče daj nad gnezdo tri sate (dva krajna z hrano vmes pa okvir s satnico) Sata z hrano malo nastrgaj da odpreš pokrovčke) Na mesto kjer si v plodišču vzel sata postavi predzadnji sat (s cvetnim prahom) na to mesto pa daj če imaš izgrajene sate da bo imela matica kam zalegat. Če pa nimaš izgrajenih satov pa okvir s satnico.
Upam da si razumel.
Lp
Upam da si razumel.
Lp
LP
Koèevski med-ved
Koèevski med-ved
- Kočevski med-ved
- PrispevkovCOLON 3212
- CONTACTCOLON
Zanima me kaj pomeni vpis v register čebelnjakov - glede vpisa v register kmetijskega gospodarstva. A to potem kaj spremeni glede parcele, a so kakšni davki itd? Ker čebelnjak je na zemlji od tašče pa jo malo zanima kako in kaj.
Učite se teorije, drugače boste ostali celo življenje v praksi pračebelarja (August b. Berlepš)
Vsem,ki tega nimate urejenega,bi svetoval,da si uredite.V primeru problemov(da cebele koga napikajo....,zastrupitev...)vsekakor je dobro,da imate vse urejeno,torej dovoljenje od lastnika,registrirano pri ministrstvu.....
Narava je dekle lepotica,
Ko je voljna,
sama se preda,
ko jo posilis,
Ubiti te da!
Ko je voljna,
sama se preda,
ko jo posilis,
Ubiti te da!
To je res,vendar pri komplikacijah so problemi.Jaz mam en cebelnjak na posesti,kjer so se lastniki zamenjali(prejsnjega je zmanjkalo,ker so ga ubili),no sedaj je pa dobro,da je papir ,da lastnik dovoljuje postavitev cebelnjaka na njegovo posest za toliko in toliko let,ker tega niti dedici ne morejo spodbijati.Nihce te pac ne more vreci dol.
Narava je dekle lepotica,
Ko je voljna,
sama se preda,
ko jo posilis,
Ubiti te da!
Ko je voljna,
sama se preda,
ko jo posilis,
Ubiti te da!
- Kočevski med-ved
- PrispevkovCOLON 3212
- CONTACTCOLON
Ker to je bilo na bradi panja(se pravi zunaj)... kako je noter pa še nisem preveril... glede varoja kolikor sem spremljal je bil odpad ok, kako je pa sedaj 1 teden po končanju zdravljenja še nisem preveril
Učite se teorije, drugače boste ostali celo življenje v praksi pračebelarja (August b. Berlepš)
-
- PrispevkovCOLON 1006
- PridruženCOLON Če Jun 14, 2007 8:08 pm
-
- PrispevkovCOLON 1006
Če ti je tisto zgoraj slika brade panja potem imaš daleč preveč varoj saj jih tam sliki lepo vidiš. Z čistilnim nagonom družine ni čisto vse ok, če odlaga vso kramo na brado. To se dogaja, ko je večdnevno deževje ali pa, ko imajo preveč za čistit. Določen delež ličink tako ali tako odstranijo čebele (sistematično odpiranje) določen del čebel je gensko tempiran, da uničuje zalego in preverja ali je vse ok. Če je takih čebel preveč potem za družino to ni dobro.bostek napisal/-aCOLONKer to je bilo na bradi panja(se pravi zunaj)... kako je noter pa še nisem preveril... glede varoja kolikor sem spremljal je bil odpad ok, kako je pa sedaj 1 teden po končanju zdravljenja še nisem preveril
Pri tebi si sedaj to opazil, ker najbrž niso letele in so to pač pustile na bradi, če je lepo vreme tega ni pač odnesejo stran ni mi pa všeč varoja na bradi

-
- PrispevkovCOLON 1006
Če je zdravil z Apiguardom potem odpada varoja še kar nekaj časa na ta način. Bolj mi to na veščo zgleda....al pa tele par malo hladnejših in deževnih dni.
Kar se higiene tiče je to dobro če metajo tako zalego ven menda....pa sam si rekel, če je dež pač ne letijo
Kar se higiene tiče je to dobro če metajo tako zalego ven menda....pa sam si rekel, če je dež pač ne letijo

Zadnjič spremenil 1, dne cebelar_novinec, skupaj popravljeno 0 krat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 1 in 0 gostov