Vroč čaj in med

vse o čebeljih pridelkih

ModeratorCOLON volk

BUTTON_POST_REPLY
cebelrcek
PrispevkovCOLON 557
PridruženCOLON Ne Nov 02, 2014 6:32 pm

Vroč čaj in med

OdgovorCOLON # 67073Odgovor cebelrcek
So Feb 14, 2015 11:40 pm

Neštetokrat sem že prebral, da se kristaliziran med ponovno utekočini pri blagem segrevanju do 40 stopinj. Malo manj kot neštetokrat sem prebral, da se medu ne daje v vroč čaj, ker se uničijo določene sestavine (encimi, vitamini, hormoni ...).

Nikjer pa nisem zasledil, kaj dejansko pomeni vroč čaj. Pri ponovnem utekočinjenju je zadeva jasna, vendar gre takrat za spremembo agregatnega stanja, medtem, ko gre pri segrevanju utekočinjenega medu (oz. pri taljenju medu v čaju), za (kemijsko) drugačen proces.

Če kdo torej ve, kakšna je maksimalna temperatura čaja, da se pri tem sestavine medu ne uničijo ga prosim za odgovor. Če argument podkrepi s citati, bom še toliko bolj hvaležen :-)

nac
PrispevkovCOLON 19
PridruženCOLON Po Mar 12, 2012 10:07 pm

Re: Vroč čaj in med

OdgovorCOLON # 67074Odgovor nac
Ne Feb 15, 2015 1:39 pm

40˙C, vse kar je več uničuje encime, bioaktivne snovi,itd... si si že sam odgovoril.

BUTTON_POST_REPLY

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov