med s čokolado

vse o čebeljih pridelkih

ModeratorCOLON volk

BUTTON_POST_REPLY
brobida
PrispevkovCOLON 6
PridruženCOLON So Jun 20, 2009 3:54 pm

med s čokolado

OdgovorCOLON # 35262Odgovor brobida
So Jul 04, 2009 8:46 am

Hello,

Vidim da se po tujini prodaja tudi med s čokolado. Ima kdo kakšno idejo kako ga naredijo??

Hvala za odgovore,
b.

Ă
PrispevkovCOLON 215
PridruženCOLON So Apr 03, 2004 8:55 pm

OdgovorCOLON # 35264Odgovor Ă
So Jul 04, 2009 9:39 am

Ne ga srat.

brobida
PrispevkovCOLON 6
PridruženCOLON So Jun 20, 2009 3:54 pm

OdgovorCOLON # 35265Odgovor brobida
So Jul 04, 2009 9:43 am

sj ga nebi:):) samo me ful firbec matra. Tako za domačo pokušino.

lp

Ă
PrispevkovCOLON 215
PridruženCOLON So Apr 03, 2004 8:55 pm

OdgovorCOLON # 35266Odgovor Ă
So Jul 04, 2009 9:50 am

Če te že res to toliko mika, povprašaj pri Čebelarstvu Žvikart iz Slovenskih Konjic, mislim, da oni to delajo.

Uporabniški avatar
jovis
PrispevkovCOLON 57
PridruženCOLON Sr Dec 17, 2008 11:30 am
KrajCOLON Dolga vas pri Lendavi

OdgovorCOLON # 35270Odgovor jovis
So Jul 04, 2009 7:54 pm

sem srečal lani na sejmu en madžarski par, ki je prodajal razne medove z ..., med njimi tudi med s čokolado. Sem takrat kupil eno kantico, približno 250ml za okoli 2.5 €. podobno je bilo nuteli, morda bolj tekoče, a vseeno okusno. No, menda ta med s čokolado zelo radi kupujejo avstrijci, ker naj bi prodajala te izdelke tam nekje na gradiščanskem (Burgenland).

Samo za opis: imela sta razne medove z zelišči, npr. baziliko, majaronom, ipd, medove s sadeži (posebno jagode, borovnice in podobne) ter med s čokolado, cimetom ter podobnim.

Kolikor sta mi povedala, obstaja na madžarskem neko izobraževanje, kjer te naučijo izdelovati te medove z raznimi dodatki. Po občutku, ki sem ga dobil, jih je kar nekaj čebelarjev tam, ki se s tem ukvarjajo. Menda gre za neko tradicijo, če sem prav razumel.

Pri postopku uporabljajo neke pečice, kjer med skupaj z dodatki nekaj tednov, morda kak mesec, zori pri določeni temperaturi. Pri tem med lepo vpije sestavine zelišč oz. dodatkov ter dobi določeno barvo, okus, ...

Toliko samo za opis, da vidimo, kaj se da z medom narediti. Koliko pa je to smiselno in uspešno izdelovati in prodajati ...

brobida
PrispevkovCOLON 6
PridruženCOLON So Jun 20, 2009 3:54 pm

OdgovorCOLON # 35272Odgovor brobida
So Jul 04, 2009 10:30 pm

hvala za pomoč. bom kontaktiral Čebelarstvo Žvikart

Uporabniški avatar
RomanMur
PrispevkovCOLON 1
PridruženCOLON So Okt 24, 2009 3:50 pm

OdgovorCOLON # 36619Odgovor RomanMur
So Okt 24, 2009 4:02 pm

sliši se okusno :D
HoneyBear

ursolinko
PrispevkovCOLON 175
PridruženCOLON Po Jun 04, 2007 3:33 pm

OdgovorCOLON # 36960Odgovor ursolinko
To Nov 17, 2009 8:46 pm

Kolegica doda v med 10%kakava in 10%masla in tako naredi čokladni med.
Moja punca je ta čokoladni med namesto nutelle evrokrema za zajterk.
Zelo okusen, primeren za otroke, ki ne marajo meda...

BUTTON_POST_REPLY

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov