med s čokolado
ModeratorCOLON volk
med s čokolado
Hello,
Vidim da se po tujini prodaja tudi med s čokolado. Ima kdo kakšno idejo kako ga naredijo??
Hvala za odgovore,
b.
Vidim da se po tujini prodaja tudi med s čokolado. Ima kdo kakšno idejo kako ga naredijo??
Hvala za odgovore,
b.
sem srečal lani na sejmu en madžarski par, ki je prodajal razne medove z ..., med njimi tudi med s čokolado. Sem takrat kupil eno kantico, približno 250ml za okoli 2.5 €. podobno je bilo nuteli, morda bolj tekoče, a vseeno okusno. No, menda ta med s čokolado zelo radi kupujejo avstrijci, ker naj bi prodajala te izdelke tam nekje na gradiščanskem (Burgenland).
Samo za opis: imela sta razne medove z zelišči, npr. baziliko, majaronom, ipd, medove s sadeži (posebno jagode, borovnice in podobne) ter med s čokolado, cimetom ter podobnim.
Kolikor sta mi povedala, obstaja na madžarskem neko izobraževanje, kjer te naučijo izdelovati te medove z raznimi dodatki. Po občutku, ki sem ga dobil, jih je kar nekaj čebelarjev tam, ki se s tem ukvarjajo. Menda gre za neko tradicijo, če sem prav razumel.
Pri postopku uporabljajo neke pečice, kjer med skupaj z dodatki nekaj tednov, morda kak mesec, zori pri določeni temperaturi. Pri tem med lepo vpije sestavine zelišč oz. dodatkov ter dobi določeno barvo, okus, ...
Toliko samo za opis, da vidimo, kaj se da z medom narediti. Koliko pa je to smiselno in uspešno izdelovati in prodajati ...
Samo za opis: imela sta razne medove z zelišči, npr. baziliko, majaronom, ipd, medove s sadeži (posebno jagode, borovnice in podobne) ter med s čokolado, cimetom ter podobnim.
Kolikor sta mi povedala, obstaja na madžarskem neko izobraževanje, kjer te naučijo izdelovati te medove z raznimi dodatki. Po občutku, ki sem ga dobil, jih je kar nekaj čebelarjev tam, ki se s tem ukvarjajo. Menda gre za neko tradicijo, če sem prav razumel.
Pri postopku uporabljajo neke pečice, kjer med skupaj z dodatki nekaj tednov, morda kak mesec, zori pri določeni temperaturi. Pri tem med lepo vpije sestavine zelišč oz. dodatkov ter dobi določeno barvo, okus, ...
Toliko samo za opis, da vidimo, kaj se da z medom narediti. Koliko pa je to smiselno in uspešno izdelovati in prodajati ...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 1 in 0 gostov