Obisk švicarske delegacije

Komunikacija med skupinami in društvi, trženje in promocija

ModeratorCOLON Oldy

BUTTON_POST_REPLY
imker
PrispevkovCOLON 580
PridruženCOLON Ne Dec 05, 2004 5:12 pm
KrajCOLON Ljubljana
CONTACTCOLON

Obisk švicarske delegacije

OdgovorCOLON # 57078Odgovor imker
So Okt 20, 2012 9:19 pm

[quote="imker"]Ker je forum preobsežen in ne uspem slediti vsemu, kar se dogaja, se bom v bodoče oglasal samo tu ! Če bom komu lahko kaj svetoval ali pojasnil, bom to rad storil.
Lep pozdrav Ivan J.
------------------------------------------------------------------------------------

Ker je forum razdeljen na teme sem to razdelil, kamor sliši!
Prosim držimo se tem !!!!

Moderator


Letos je prišla v SLO švicarska delegacija, zastopana od čebelarjev in podjetnikov.
Njih namen je bil:
-izgradnja čebelarskega centra-Bienendorf, ki naj bi imel namen
...pridelava čistega medu in drugih pridelkov (propolis, matični mleček, vosek.)
...vzreja in nakup kranjskih nmatic
K meni v Kostel so prišli in si zelo natančno ogledali moje čebelarstvo. Po tretjem obisku so hoteli nabaviti v SLO večjo količino medu. Občutek pa sem imel, da naši čebelarji niso prepričani v čistost svojega medu, kar je bila brezpogojna zahteva in so ga mnogi raje obdržali zase, čeprav je bila odkupna cena cca 2x višja od naše grosistične cene. Tako so ga dobili v Sloveniji le nekaj ton, ostalo pa verjetno drugje.
Prevdiden je sipozij za sodelavce, kamor sem bil povabljen ko prevajalec, ker naj bi prišla iz tujine dva predavatelja z znanjem angleškega in nem. jezika. Meni o tem še ni bilo sporočeno, slišal sem pa , da znaša kotizacija 50,00 EU, kar je na zahodu normalno.

Mislim, da je to za čebelarje dobra novica in bo predvsem zanimiva, ke je s tem dobil kvaliteten med svojo vrednost; mi tega sami nismo bili sposobni narediti.
V tem dogajanju ne vidim nič slabega, ravno obratno. Tistim, ki jim to ne ustreza In "dvigajo prah" okoli tega naj poven, da se vse to dogaja brez mojega vpliva. Dobrim kupcem pa bomo vedno odprli vrata.
L.P. I. Jurkovič

mg
PrispevkovCOLON 808
PridruženCOLON Sr Feb 03, 2010 1:18 am

OdgovorCOLON # 57081Odgovor mg
So Okt 20, 2012 10:39 pm

Ne vem, zakaj bi Slo. čebelarji prodali neoporečen med v tujino, po nižji ceni, kot ga prodajajo doma?

Če jim med ostane (ker ga recimo doma ne morejo prodat) prodali po tako nizki ceni nekomu, ki ga naprej prodaja po 60 e?

Imker:(Mislim, da je to za čebelarje dobra novica in bo predvsem zanimiva, ke je s tem dobil kvaliteten med svojo vrednost; mi tega sami nismo bili sposobni narediti.)

Kolikor vem, en čebelarski center že imamo. Se je za zamislit, če je tako zanič, da tujci vidijo na tem področju - tržno nišo? Binendolf :? :shock: ''''
lep pozdrav

boriss
Site Admin
PrispevkovCOLON 3074
PridruženCOLON So Sep 08, 2007 9:23 am

OdgovorCOLON # 57083Odgovor boriss
Ne Okt 21, 2012 6:47 am

KAr se mene tiče je stvar dokaj zapletena.

Visoka cena medu se sliši ful dobro.

Ko pa naredim malo analizo kaj za mene to pomeni pa ni več tako ful dobro.

ČE drži da je bila odkupna cena medu 2 x naše odkupne medu potem je to odkupna cena medu med 7 in 9 € / kg. Če se med resno prodaja po 60 € /kg potem nas nekdo odira. Ker odkupna cena pomeni samo 10 % prodajne cene. Pri nas na trgu namreč velja da je odkupna tam med 30 in 40 %.

Čisto resno povedano - samo eko zatiranje varoje bi meni pomenilo potrojitev dela vloženega v čebele ne leto. Torej je moja proizvodna cena 3x sedanje.

Pri ekozatiranjih je en mali problem. Večina eko ali bio čebelarjev zdrži s taki sistemom ene 3 leta potem pa nekje kupijo čebele (le zakaj?) Torej cena medu + nakup družin (na 3 leta) smo že pri 4 x sedanje cene. IN hkrati ko kupijo se pojavi vprašanje kje sploh čebele so in kako so bile zatirane varoje v njih.

IN sedaj največji problem. Trenutno imam trg ki mi porabi ves moj pridelek. Ni sicer bog ve kaj samo ga sam nadzorujem in vodim. JE dokaj zanesljiv in kupci mi gredo na roko.

ČE grem prodajat v tujino (neki novo ustanovljeni muhi enodnevnici) nimam prav nobene garancije da za njo ne stoji nekdo ki me hoče samo okrasti. Če bi tako ponudbo sprejel bi šel kot muha na med in čez kako leto lahko ostal brez tega trga in hkrati tudi svojega.

Bolje vrabec v roki kot golob na strehi.

Tok da tale ponudba tudi ni tako zelo lepa kot se sliši.

imker
PrispevkovCOLON 580
PridruženCOLON Ne Dec 05, 2004 5:12 pm
KrajCOLON Ljubljana
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 57090Odgovor imker
Ne Okt 21, 2012 12:55 pm

Res ima vsak lahko svojo politiko npr -kot čebelar, ki me je poklical in povedal, da je prodal Hansu 2t medu in dobil 7000 eur več, kot bi dobil pri nas in dobil v naprej placano, ker je dal med na institut na pregled,( je to se en penzion) in je prezadovoljen, pa to zveni drugače ( in povrhu še mene ne ozmerja,kot to vedno počne na tem spletu eden mojih "prijatejev").
Res pa stane tam med na drobno 22,00 sfr embaliran v kozarcih 0.35kg...kar pa je meni bol ljubo, kot če bi ga prodajali po zelo nizi ceni. Koliko je stalo trikratno potovanje švicarske delegacije po SLO in ER, in vse druge priprave ? Verjetno pa zelo moti Švicarje, da nismo v SLO pripravljeni plačati za 2 dnevni simpozij-delno stroške nihovih predavateljev kotizacije po 50,00 EUR, tega oni ne razumejo, kot mi ne njihovih cen.
Lahko se nam zgodi, da bomo drugo leto sami peljali med v Švico po nižji ceni.
Toliko v vednost
L.p.

mg
PrispevkovCOLON 808
PridruženCOLON Sr Feb 03, 2010 1:18 am

OdgovorCOLON # 57098Odgovor mg
Ne Okt 21, 2012 6:36 pm

Lahko ga peljemo na Švedsko, tam bolje plačajo :D .
lep pozdrav

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 57100Odgovor Fizikalec
Ne Okt 21, 2012 7:34 pm

imker napisal/-aCOLON Verjetno pa zelo moti Švicarje, da nismo v SLO pripravljeni plačati za 2 dnevni simpozij-delno stroške nihovih predavateljev kotizacije po 50,00 EUR, tega oni ne razumejo, kot mi ne njihovih cen.
L.p.
Ja to je 50€ za simpozij, potem je nočitev in potem je prevoz iz Prekmurja v kostel kr pomeni tolk liter nafte in tolk časa vožnje. Vsak, ki namerava med kupovat ne hodi nekaj okoli predavat, pa slikat pa pa pa ampak hoče analizni list z zahtevanimi analizami akreditiranega laboratorija in zadeva je zaključena.
Drgač pa vsaka firma (sploh kera se resno kaj gre) ima svoj laboratorij za takšne zadeve tko mal v razmislek....

boriss
Site Admin
PrispevkovCOLON 3074
PridruženCOLON So Sep 08, 2007 9:23 am

OdgovorCOLON # 57101Odgovor boriss
Ne Okt 21, 2012 7:49 pm

imker napisal/-aCOLONR........mene ne ozmerja,kot to vedno počne na tem spletu eden mojih "prijatejev").
.....
L.p.
A je ta prijatelj Danilo ali jaz?
ni mi čist jasno.

BUTTON_POST_REPLY

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov