ali se da živet od čebel?

Komunikacija med skupinami in društvi, trženje in promocija

ModeratorCOLON Oldy

klopotec
PrispevkovCOLON 742
PridruženCOLON Po Jul 12, 2010 5:09 pm
KrajCOLON Prlekija

OdgovorCOLON # 46704Odgovor klopotec
Pe Feb 25, 2011 9:03 am

Fizikalec napisal/-aCOLONKaj pa ti obračaš in pišeš na pamet??? Zakaj bi ponarejal račune čemu bi to bilo dobro in kdo ti bo fiktivne račune istavljal ga bremeni to kot dobiček?? Tako dobra pa čebelarska braža ni, da bi lahko kr tako fiktivna podjetja ustanavljali kot si to tvoja pamet predstavlja.
Sicer ne vem kaj si po profesiji samo sedaj res pišeš neumnosti in od podjetništva nimaš pojma. Cilj podjetja je, da investira v OS torej povečuje svojo vrednost. OS se dajo v amortizacijsko dobo (3,5 ali kolkoli let češ) odvisno od vrednosti OS. Tako se zbija osnova za plačilo davka in je povsem legalno. NIKJER v zakonu ne piše, da jaz višek denarja ne smem investirat v OS oziroma zakon striktno dovoljuje to ne glede, da potem ni dobička.
Torej bi bil pravi osel, da držim denar, plačam davek na dobiček namesto da si kupim nov avto a ne, na tem bazira zagon gospodarstva, če jaz lahko investiram potem druga branža ahko proda itd...
Zakaj pa nebi jaz povečal za en kontejner? Tudi to je dovoljeno, zakaj nebi zaposlil mojega sina,ki končuje šolo letos? Zakaj bi šel delat drugam (saj lahko gre) nimam nič proti ampak vse to je povsem legalno in pravno nesporno in cilj vsakega podjetja mora biti:
-uspešnost
-rast
-ekonomičnost
Nič od tega pa ne na račun izčrpavanja zaposlenih (kr se počne trenutno) ampak z delom vsakega posameznika ali zaposlenega za primerno plačilo.
Si se pa razpetelinil.
Nič nisem obračal, samo pravilno sem prebral, kar si ti napisal. Napisal pa si da načeloma vedno napišeš račun. Med brati to pomeni, da se v glavnem računi pišejo, ne pa vedno. Morali bi pa se vedno.
Na drugi strani pa so stroški, ki se tudi investicije, zanje pa si napisal, da se temu ustrezno prilagodijo. Med brati to zopet pomeni, da si kupiš osebni avto za osebne potrebe in potrebe svoje družine, s katerim se voziš v službo pa na dopust pa tako naprej. Vmes greš tu pa tam še čebele pogledat in to je to. Tebi za avto s katerim se voziš v službo ni treba plačat DDV, delavec pa ga mora plačat. Ker se na drugo strani računi pač prilagodijo. Potem pa še pripopaš gor sliko in se hvališ, da zdaj pač vavtu ni več tiste opreme, ki dela avto kot pripomoček za opravljanje dejavnosti, ker ga to pač uporabljaš kot družinski osebni avto. To se pač da sklepat iz tvojega pisanja.
Tako da, ne skači preveč in ne vpij, lepo se vozi s svojim Berlingom, delavcem v tvoji soseščini pa v vaški oštariji plačaj špricer, ker živiš tudi na njihov račun.

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 46705Odgovor Fizikalec
Pe Feb 25, 2011 9:18 am

Ne pametuj če ne poznaš zadev za v službo imam jaz privatni osebni avto gospod moj dragi in ne tega.
Imam terenca leto pa pol starega in ni last SP-ja ampak moja privatna. Tudi nikjer ne piše, da se s službenim ne smeš pelat privat vendar moraš plačat boniteto, če bi kaj o tem vedel se ti nebi petelinil tule. Za službeno vozilo so potni nalogi in po njih se razbira, kdaj, kam, zakaj, čemu se kdo vozi z tem avtom. Tudi kartica za gorivo je vezana na reg. št. vozila in vsakih 15 dni je račun torej zadeve se morajo ujemati, ne more tak avto kurit 15l nafte na 100 km če realno kuri 6,5-7l vse se vidi, če kdo hoče nadzirat. Res pa je da kdaj zamenjam kaj in grem z terenecem k čebelam pač ne pišem potnega naloga za privat vozilo uporabljeno v službeni namen ampak prenesem to na službenega in z tem ni nič narobe. Zakaj bi šel na dopust s službenim avtom? V slučajo nesreče itd...če ne moreš opravičit potovanja narediš kup težav.
Jaz ne živim na noben račun ampak na svoj, nikogar nisem nič prosil in tudi ne nameravam. To kr jaz imam zato sem jaz pač moral krvavo delat in še delam nič ni padlo z nebes. Včasih še za burek nismo imeli, ko smo začeli...

Mreža je odsranjena iz vidika nalaganje krame, ko grem točit itd...treba kr neki s sabo zapelat samo o tem ti spet nimaš pojma. Vmes grem čebele pogledat? Jaz delam letno po enem osebnem avtu vsaj 30.000 km tako da naredim na leto tolko kot ti marbit 10 let neboš prevozo....

klopotec
PrispevkovCOLON 742
PridruženCOLON Po Jul 12, 2010 5:09 pm
KrajCOLON Prlekija

OdgovorCOLON # 46706Odgovor klopotec
Pe Feb 25, 2011 9:35 am

Fizikalec napisal/-aCOLONJa to pa je deloooo in jaz dela ne maram preveč :D sem bolj komot človek. Vse kr me veže, da moram jutri ziher to pa ono narest ni zame. Prej bi mel 1 kontejner več kot mlečkaro ali vzrejal matice še nekoč sem jaz to malo testiral kaj v kolikem času lahko naredim pa sem prišel do zaključka kjer sem zdej.
Točenje lahko prestavim, pregled čebel tudi pr vzreji pa mlečkarjenju pa tega ni nujni mus narest pač vsak dan :shock:
Tisti g. pred mojim imenom kr izpusti pa vi tudi tule smo vsi na ti in kr brez tistega prosim.

Plačo pa tklo zaslužim BP že sedaj samo pač rad dost trošim in, da mi ni treba gledat, če to pa ono lohk kupim....
S tega glih ni razbrat, da si krvavo delal, he,he.

Fuzikalec, ne se petelinit. Oba dobro veva kako to gre. Saj ti jaz nič ne očitam. Ampak bobu je treba rečt bob. Amen.

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 46707Odgovor Fizikalec
Pe Feb 25, 2011 9:43 am

Ja reči samo ni tako kot ti ti izspostavljaš jaz nikoli nisem ribaril v kalnem za razliko od marsikerega čebelarja, ki je tržil in trži na črno. Da kako kilo brez računa prodam jasno, da jo, da dosti šenkam tudi jasno račun napisat pa me ne bremeni samo ne v takem smislu kot ti to ispostavljaš.
Če bi delal tako potem bi verjetno mel 4 avte ne samo 2 pač ampak mi tega ni treba. Moje zadeve so v primeru kakršnihkoli kontrol urejene tako da mirno spim in me glava ne boli.

Od kod pamisliš je prišlo vse to da sploh imaš kaj pelat in točit? Iz nebes ni padlo je blo treba marsikaj kupit in naredit poskusi pa potem lahko poveš kaj iz prakse ne iz teorije....

klopotec
PrispevkovCOLON 742
PridruženCOLON Po Jul 12, 2010 5:09 pm
KrajCOLON Prlekija

OdgovorCOLON # 46708Odgovor klopotec
Pe Feb 25, 2011 10:03 am

S časom postajamo pametnejši. Tudi ti na koncu rečeš bobu bob.
Delavcem pa le plačaj kak špricar. Tudi če ne živiš na njihov račun.

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 46709Odgovor Fizikalec
Pe Feb 25, 2011 10:09 am

Hja nisem škrt tko da plačam špricer že, pijem ne jaz sem prej za sok pa kavo alkohol slabo prenašam :D
Ko pa za kak špricer nebomo imeli pol pa tko naj gre vse v kot
Zadnjič spremenil 1, dne Fizikalec, skupaj popravljeno 0 krat.

Mandelj
PrispevkovCOLON 306
PridruženCOLON Če Apr 10, 2008 1:58 pm
KrajCOLON Muljava

OdgovorCOLON # 46710Odgovor Mandelj
Pe Feb 25, 2011 10:14 am

Zanimivo. :)

Ali mislite, da se čebelarjenje v Sloveniji na stalnem mestu ne splača? V primeru, da se ukvarjaš s tem poklicno. Naprimer, da imaš kot Gunter Friedmann, stojišča (nakladnih panjev) velika tam nekje do 20 panjev in le ta porazdeljena po različnih lokacijah in pašah...

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 46711Odgovor Fizikalec
Pe Feb 25, 2011 10:17 am

Pišem iz teorije torej o tem ne vem nič kolega to je edino za preizkusit pa pač tvegat.
V tem pogledu sem jaz "gol i bos" tako da ne morem nič napisat kr bi lahko bilo iz prakse, Mrbit mora kdo poskusit in čez ene 5-7 let bojo rezultati, zakaj pa ne?

valterp
PrispevkovCOLON 167
PridruženCOLON To Apr 28, 2009 2:02 pm
KrajCOLON okolica Celja

OdgovorCOLON # 46712Odgovor valterp
Pe Feb 25, 2011 10:25 am

Tale tema je bila zelo zanimiva do določenega trenutka, zato vaju prosim, da prenehata z "petelinjenjem" kot pravita, ampak da se nadaljuje tam, kjer se je izgubil pomen te teme. Sem še začetnik in na tem forumu izvem veliko zanimivega in uporabnega in tudi Bostekovo vprašanje je zelo zanimivo. Kot ugotavljam se bo potrebno čez čas opravit na kakšen izlet v Prekmurje (saj si od tam, a ne Fizikalec), ker imaš zelo zanimivo razmišljanje. Zanimivo je tudi tisto razmišljanje, da imaš s.p. še predno imaš 40 panjev, saj sem te prav razumel, a ne?
Sem mnenja, da je lažje nekaj naredit in se naučit takrat, ko delaš iz veselja in imaš čas, kot pa potem, ko je nuja in "ti teče voda v grlo". V današnjih časih nobena služba ni 100%, (še posebej, če je med večjimi lastniki Valant) in je dobro imet pravi čas razvite druge možnosti.

klopotec
PrispevkovCOLON 742
PridruženCOLON Po Jul 12, 2010 5:09 pm
KrajCOLON Prlekija

OdgovorCOLON # 46713Odgovor klopotec
Pe Feb 25, 2011 10:27 am

Ta tema je za marsikaterega čebelarja, pa najsibo klasičnega ali naravnega, lahko zelo zanimiva in Fizikalec je prav gotovo oseba, ki lahko v zvezi s tem pove kaj koristnega. Saj se tudi jaz strinjam, da je treba pri neki dejavnosti izkoristit vse kar je legalno na voljo.
Seveda pa je treba biti korekten. Meni pač ni všeč, da morajo nekateri plačati vse davke, nekateri pa se jim izogibajo. To ni korektno. Tu nikakor ne mislim na Fizikalca. Njegovi namigi so bili samo povod, da sem kaj napisal.
Slovenci smo pač takšni. Sami davkov ne bi plačevali, potem pa bi bentili na državo, ki ne gradi novih šol, telovadnic, igrišč, gledališč...........Eno brez drugega pa skoraj nikjer ne gre. In potem naši vrli avtoprevozniki ne bi plačevali davkov, denar bi pobrali iz bank, šolanje njihovih otrok pa bi plačali tisti, ki davke morajo plačati in ki nimajo kaj dvigniti iz bank. Takšna je naša slika.
Sicer pa se opravičujem, če sem debato skrenil v za marsikoga neželjeno smer.
Fizikalec, vesel bom če bova kdaj spila skupaj kak sok. Meni alko tudi več ne sede.
Zadnjič spremenil 1, dne klopotec, skupaj popravljeno 0 krat.

valterp
PrispevkovCOLON 167
PridruženCOLON To Apr 28, 2009 2:02 pm
KrajCOLON okolica Celja

OdgovorCOLON # 46714Odgovor valterp
Pe Feb 25, 2011 10:32 am

Klopotec, tvoje razmišljanje je povsem na mestu in ti dam prav. Problem je samo v tem, da naša država z davkoplačevalskim denarjem podpira in denar daje posameznikom - tajkunom, namesto da bi gradila šole, ceste,... In potem zakaj bi bili mi maksimalno pošteni!? Zakon je potrebno izkoristit kar ti dopušča pa tudi kakšno luknjo najdit, če je,...

Mandelj
PrispevkovCOLON 306
PridruženCOLON Če Apr 10, 2008 1:58 pm
KrajCOLON Muljava

OdgovorCOLON # 46715Odgovor Mandelj
Pe Feb 25, 2011 10:34 am

Se strinjam, da je tema zelo zanimiva vendar meni je bilo tudi tole petelinjenje poučno, saj je bilo podkrepljeno z dejstvi :)

Hvala za hiter odgovor, jaz trenutno ne vem za nobenega čebelarja, ki bi imel nakladne panje in bi se z čebelarjenjem poklicno ukvarjal - v Sloveniji se razume.

valterp
PrispevkovCOLON 167
PridruženCOLON To Apr 28, 2009 2:02 pm
KrajCOLON okolica Celja

OdgovorCOLON # 46716Odgovor valterp
Pe Feb 25, 2011 10:38 am

Mandelj napisal/-aCOLON Hvala za hiter odgovor, jaz trenutno ne vem za nobenega čebelarja, ki bi imel nakladne panje in bi se z čebelarjenjem poklicno ukvarjal - v Sloveniji se razume.
Z nakladnimi panji čebelari g. Jože Mur iz Gorenjske - okolica Škofje Loke - ČD Blegoš. Je bil nekaj dni nazaj v Celju, kjer je predaval o Apiterapiji in je omenil, da čebelari in z AŽ in z nakladnimi. Morda bi on kaj več vedel o tem.

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 46717Odgovor Fizikalec
Pe Feb 25, 2011 10:41 am

Ja tle se moraš pa postavt v kožo obrtnika ni tkoenostavno kot zgleda, če se pogovarjamo. Obrtniki protestirajo nad stanjem kakršno je na trgu in nedesciplini.
Tudi jaz čakam denar mesece od kod, tudi že "popušil" sem in odpisal krneki ker je firma šla v stečaj. Kakšen tak posel te lahko pahne v prepad in ni to kr enostavno. Zakonsko bi morala država uredit zadeve ne da v stečaju kratko potegne delavec pa obrtnik banke pa ostali upniki pa svoje poberejo.
Vsi plačajo davek odvisno pač koliko kdo in ne moreš zmer prikazat minusa v izkazu poslovanja. Za narejen minus imaš potem (menda 3 leta po novem) da spraviš v pozitivo. Ni sam davek na dobiček moraš bit likviden, da tekoče posluješ, Petrol recimo, če 7 dni čez rok ne plačaš goriva pošlje opomin, dajo 5 dni pol pa karto blokirajo. Ko prideš 1x v ta položaj si šah-mat imaš nekje denar v bistvu pa ga nimaš, ker ti xy ni plačal. Imaš delo ne moreš delat, ker ne dobiš goriva pa si v enem samem d...u oprostite uzrazu. Prispevke za socialo moraš plačat, če ne ti blokirajo račun, odblokada stane na banki ko si likviden spet je tu kr ornk zajebancije v poslovnem svetu.
Jasno pa je, da se določene firme izogibaju in transirajo denar ven prek "fiktivnih" poslov. najhuje je,ko zabredejo pa bi naj jih cela država reševala. Isto problem NLB ker soi dajali kredi brez garancij dobrih sedaj davkoplačevalci dokapitalizirajmo ja janez mene briga naj pobere banko če niso pravilno odločali mene noben nebo reševal če zabredem.

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 46718Odgovor Fizikalec
Pe Feb 25, 2011 10:47 am

Mandelj napisal/-aCOLONSe strinjam, da je tema zelo zanimiva vendar meni je bilo tudi tole petelinjenje poučno, saj je bilo podkrepljeno z dejstvi :)

Hvala za hiter odgovor, jaz trenutno ne vem za nobenega čebelarja, ki bi imel nakladne panje in bi se z čebelarjenjem poklicno ukvarjal - v Sloveniji se razume.
Svojčas je z tem bil največji g. Adlešič mislim, da je kr neki tud nakladnih samo prav profi je tam mend g. in ga. Žunkotova. Bazirata na prodaji družin in več ali manj imata nakladne panje.
g. Avguštin iz ČSS je zet g. Adlešiča (je padel v čebele kot jaz prek poroke) :D :D mrbit bo dobro, da greškdaj tud do njega na kakšen pogovor,škodili nebo.
Do Žunkotova pa se le odpravi, če nis bil živita od čebel, sta oba prijazna in se da marsikaj izvedet...

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 46719Odgovor Fizikalec
Pe Feb 25, 2011 10:52 am

valterp napisal/-aCOLONKlopotec, tvoje razmišljanje je povsem na mestu in ti dam prav. Problem je samo v tem, da naša država z davkoplačevalskim denarjem podpira in denar daje posameznikom - tajkunom, namesto da bi gradila šole, ceste,... In potem zakaj bi bili mi maksimalno pošteni!? Zakon je potrebno izkoristit kar ti dopušča pa tudi kakšno luknjo najdit, če je,...
Ja bolje da o tem ne razmišljaš z našim denarjem delajo katastrofo ej pa tega nikjer ni na svetu ej.
Vse zgodovino, pa zapornike iz ne vem kod bi meli samo za naše državljane nebi poskrbeli ja faaak no ej...

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 46720Odgovor Fizikalec
Pe Feb 25, 2011 11:12 am

klopotec napisal/-aCOLONSicer pa se opravičujem, če sem debato skrenil v za marsikoga neželjeno smer.
Fizikalec, vesel bom če bova kdaj spila skupaj kak sok. Meni alko tudi več ne sede.
Ja jasno,če se kdaj kje najdema seveda zakaj pa ne? Načeloma sem dokaj družaben človk, vsakemu vse povem in nikomur nič ne zamerim za pijačo pa sem zmer tud, če jaz plačam ni panike kolega....

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 46721Odgovor Fizikalec
Pe Feb 25, 2011 11:20 am

valterp napisal/-aCOLONTale tema je bila zelo zanimiva do določenega trenutka, zato vaju prosim, da prenehata z "petelinjenjem" kot pravita, ampak da se nadaljuje tam, kjer se je izgubil pomen te teme. Sem še začetnik in na tem forumu izvem veliko zanimivega in uporabnega in tudi Bostekovo vprašanje je zelo zanimivo. Kot ugotavljam se bo potrebno čez čas opravit na kakšen izlet v Prekmurje (saj si od tam, a ne Fizikalec), ker imaš zelo zanimivo razmišljanje. Zanimivo je tudi tisto razmišljanje, da imaš s.p. še predno imaš 40 panjev, saj sem te prav razumel, a ne?
Sem mnenja, da je lažje nekaj naredit in se naučit takrat, ko delaš iz veselja in imaš čas, kot pa potem, ko je nuja in "ti teče voda v grlo". V današnjih časih nobena služba ni 100%, (še posebej, če je med večjimi lastniki Valant) in je dobro imet pravi čas razvite druge možnosti.
Valter je se strinjam SP,ko imaš službo je relativno poceni saj se prispevki za socialo ne plačujejo iz osnove opravljanje dejavnosti ampak samo pavšal ta pa je 30€ za socialno in neke 5€ slabih za zdravstvo. Pol pa osne strošek računovodstva in to je to. Jaz sem iz tega vidika bil primoran it v to prvo sem imel preveč in nisem imel kam dat stroške, videla se je samo prodaja, to k plači pomeni dvig razreda in davek v nebesa totalno lopovsko.
Drugo sem invalid III kategorije in sem bil lep čas v k...u tako da je moja služba visela na nitki. So me pač prerasporedili na del. mesto katero lahko opravljam ampak naredo sem si eno "varovalko" če bi šlo kdaj kaj narobe. Sčasoma se učiš pač podjetništva, čažje nastopaš na trgu kot SP manj ovir pri prodaji itd...
Kr se obiska tiče pa nikol nikogar nisem zavrnil samo najavit oziroma dogovorit se treba in vsak lahko vidi vse in izve vse tako, da ni problema...

donstojko
PrispevkovCOLON 29
PridruženCOLON Po Apr 13, 2009 8:03 pm

OdgovorCOLON # 46825Odgovor donstojko
To Mar 01, 2011 10:44 pm

Danilo katero dejavnost moram doregistrirati za prodajo čebeljih pridelkov če že imam s.p.za drugo dejavnost. so kakšni pogoji... izobrazba?

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 46827Odgovor Fizikalec
To Mar 01, 2011 10:49 pm

načeloma ne jaz imam samo:
-01.490 Reja drugih živali
-47.910 Trgovina na drobno po pošti ali po internetu

Pa nič drugega nimam jaz to je vse osnovna je pač 01.490 vse ostalo je potem krkoli pač pr meni.....

BUTTON_POST_REPLY

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov