Medeno Žganje

tehnologija pridobivanja čebeljih pridelkov

ModeratorCOLON Oldy

BUTTON_POST_REPLY
cebelko007
PrispevkovCOLON 26
PridruženCOLON Po Feb 16, 2009 10:44 am

Medeno Žganje

OdgovorCOLON # 49369Odgovor cebelko007
So Jul 23, 2011 10:30 am

Zanima me pri pridelavi medenega žganja kako močna mora biti osnova medu in vode, enako kot pri medici kjer mora biti sladkorja nad 30 Brixov do 35 Brixov ali manj?

Zdaj imam cirka 200 l osnove na 35 Brix, moram to še redčit, da bo povrelo potem do konca do 6-7 Brixov za žganjekuho ali pustim tako sladko?

Uporabniški avatar
zver
PrispevkovCOLON 563
PridruženCOLON Po Nov 07, 2005 2:42 pm
KrajCOLON MS, Iľakovci 69

OdgovorCOLON # 49374Odgovor zver
So Jul 23, 2011 4:56 pm

boljše je da daš malo manj (bolj razredčiš), da ves sladkor povre do alkohola. Te medice namreč ne boš staral, da bi se ti pokvarila, ampak jo boš prežgal do žganja.
tij se samo fèi

Uporabniški avatar
zver
PrispevkovCOLON 563
PridruženCOLON Po Nov 07, 2005 2:42 pm
KrajCOLON MS, Iľakovci 69

OdgovorCOLON # 49375Odgovor zver
So Jul 23, 2011 4:59 pm

še to, ko ti zavre, pa čimprej prežgi, da ne boš predolgo čakal in se ti posledično začnejo tvoriti kake druge frakcije.

alkoholi iz medu so lahko sila pestri (zaradi pestrosti sladkorjev in beljakovin CP ) in se lahko zgodi, da pridelaš žganje, ki bo neuporabno, če boš predolgo čakal in dolašal do destiliranja. Tudi več arome medu boš ohranil, če destiliraš prej.

LP zver
tij se samo fèi

ZHANG FELIX
PrispevkovCOLON 1
PridruženCOLON Po Okt 17, 2011 11:13 am
KrajCOLON New York
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 50422Odgovor ZHANG FELIX
Po Okt 17, 2011 11:16 am

zver napisal/-aCOLONboljše je da daš malo manj (bolj razredèiš), da ves sladkor povre do alkohola. Te medice namreè ne boš staral, da bi se ti pokvarila, ampak jo boš prežgal do žganja.
Prav imaš, se strinjam s svoje stališče :lol:
Zelo sem vesel, da pride sem!R4i GoldR4i SDHC

BUTTON_POST_REPLY

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov