čebelarska tehtnica

o panjih, panjskih sistemih in ostali čebelarski opremi

ModeratorCOLON Oldy

Odisej
PrispevkovCOLON 1374
PridruženCOLON Če Jun 05, 2008 2:34 pm
KrajCOLON 570mnm, Logatec, Notranjska

OdgovorCOLON # 59566Odgovor Odisej
Sr Maj 22, 2013 1:57 pm

Na SPOS straneh je objavljen poziv izdelovalcem SMS tehtnic za sodelovanje ...

http://www.spos.info/novost.php?id=2935

Morda je to priložnost za širitev na tuje trge, kot se temu danes učeno reče :) .

LP

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 59567Odgovor Fizikalec
Sr Maj 22, 2013 2:55 pm

Ja sej glede nato, da morajo biti opremljene s sim karticami torej za tujino treba kartice od tam je mal težje to izvedljivo kr se mene tiče....
Drugo pa je proizvodnja potem tega ni to neka tovarna tak da je tud to mal težja zadeva....

boriss
Site Admin
PrispevkovCOLON 3074
PridruženCOLON So Sep 08, 2007 9:23 am

OdgovorCOLON # 59570Odgovor boriss
Sr Maj 22, 2013 4:48 pm

Ne ga srat. Pošlji jim eno vago!

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 59571Odgovor Fizikalec
Sr Maj 22, 2013 6:09 pm

Hočejo 3 ne sam eno tak da je tega mal dosti če mene vprašaš....razen tega bi vsa navodila bilo potrebno prevesti, program za PC prevesti kr pa je nemogoče v nekaj dneh.

boriss
Site Admin
PrispevkovCOLON 3074
PridruženCOLON So Sep 08, 2007 9:23 am

OdgovorCOLON # 59574Odgovor boriss
Sr Maj 22, 2013 11:41 pm

Poslovno priložnost se prime ko je - ne ko je ni!

Ko ni priložnosti greš lahko z glavo v zid butat pa nau nobenega učinka.

Jaz tole berem in nikjer ne vidim, da rabiš tri vage?

Drejva
PrispevkovCOLON 668
PridruženCOLON To Okt 02, 2012 8:02 am

OdgovorCOLON # 59575Odgovor Drejva
Če Maj 23, 2013 9:08 am

Fizikalec napisal/-aCOLONHočejo 3 ne sam eno tak da je tega mal dosti če mene vprašaš....razen tega bi vsa navodila bilo potrebno prevesti, program za PC prevesti kr pa je nemogoče v nekaj dneh.
Ce je software dobro zdizajniran in narejen je prevod mogoc v minimalnem casu.

recimo par variant:
- samo skopiras prevode v nastavitveno mapo programa in

- nastavis v zagonski datoteki na zeljeni jezik
- ce je program se malo bolje dizajniran lahko uporabnik sam izbere jezik ki je na voljo po zagonu
... resitev ki so dobre je veliko


cista jebarija je ce so stringi (teksti ki jih zuporabnik vidi) hardkodirani ;), kar pomeni, da je vse napisano v kodo programa - takrat pa se rece, da je prevod skoraj neomogoc in zelo bolec (casovno in financno) v takem primeru je ponavadi hitreje, lazje napisati (manjse) programe na novo ;)

good luck

Drejva
PrispevkovCOLON 668
PridruženCOLON To Okt 02, 2012 8:02 am

OdgovorCOLON # 59576Odgovor Drejva
Če Maj 23, 2013 9:11 am

boriss napisal/-aCOLONPoslovno priložnost se prime ko je - ne ko je ni!

Ko ni priložnosti greš lahko z glavo v zid butat pa nau nobenega učinka.

Jaz tole berem in nikjer ne vidim, da rabiš tri vage?
Vecje resnice kot si jo napisal tukaj ni, tako da noeni izgovori ne odtehtajo taksnih priloznosti, se posebej ce si lahko privoscijo, da posljejo 3 vage gratis na zacetku - slej ko prej se veckratno povrnejo.
Zadnjič spremenil 1, dne Drejva, skupaj popravljeno 0 krat.

boriss
Site Admin
PrispevkovCOLON 3074
PridruženCOLON So Sep 08, 2007 9:23 am

OdgovorCOLON # 59577Odgovor boriss
Če Maj 23, 2013 9:13 am

Men se zdi da je Danilo to že vedel :).

Drgač pa ga jaz kar razumem - tole ni lih tako simpl kot je slišati.

Sam kaj ko v življenju itak ni nič simpl.

Drejva
PrispevkovCOLON 668
PridruženCOLON To Okt 02, 2012 8:02 am

OdgovorCOLON # 59578Odgovor Drejva
Če Maj 23, 2013 9:27 am

ja res je ;)

P.S.
glede na to da je samo v sloveniji ze vec kot 30 teh vag in se je kar povprasevanje lahko predvidevam za balkan vsaj 200 vag ;)

boriss
Site Admin
PrispevkovCOLON 3074
PridruženCOLON So Sep 08, 2007 9:23 am

OdgovorCOLON # 59580Odgovor boriss
Če Maj 23, 2013 10:52 am

Ali pa bliskovito kopiranje vage in nato prodaja = 0? (balkanska folklora?)

Novinka
PrispevkovCOLON 250
PridruženCOLON Če Jan 13, 2011 2:01 am

OdgovorCOLON # 59584Odgovor Novinka
Če Maj 23, 2013 1:17 pm

kakorkoli obrnemo, za takšen razpis je čisto premalo časa, da ustrežemo vsem pogojem.

O bliskovitem kopiranju vage pa rajš ne bi. Za tako ceno samo kakšen hud entuziast mogoče...

boriss
Site Admin
PrispevkovCOLON 3074
PridruženCOLON So Sep 08, 2007 9:23 am

OdgovorCOLON # 59585Odgovor boriss
Če Maj 23, 2013 1:45 pm

KI živi v Srbiji?

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 59589Odgovor Fizikalec
Če Maj 23, 2013 4:11 pm

Včasih, ko tukaj kaj berem se mi zdi, da ste (smo) vsi geniji samo zelo malo je takih, ki kaj dalje od ideje in zamisli spravijo.
Andrej ni problem sam PC program spravit v drug jezik ampak Flash mikrokontrolerja treba tudi prevest, da na displeju izpisuje črke v določenem jeziku. Za vsako izpisano črko ali znak je ena vrstica programa. Vse to se ponavlja za vse vrste na displeju in za vse spreminjajoče se operacije. O tem kaj veš, če nisi kaj prešprical v šoli :wink: Jaz sem pri tem projektu od začetka in sama programska oprema za to vago bi stala par tisoč € noben take kode nebi povohal izpod 2-4 tisočake. Vaga je nastala prvo za domačo uporabo bolj, ko sem jaz prosil soproga od novinke, če bi se kaj lotil. Kolk je on mel neprespanih noči se jaz samo čudim, naredil je čudež v nemogočem času. To ni serijska proizvodja z roboti ampak dve navadne roke, ki delajo lahko po šihtu in dva šihta delat ni simpl. Cena vage z to opremo je taka, kot je, ker je on volontersko spisal vso programsko opremo, če bi te ure kalkuliral bi bila cena taka kot so vse ostale vage na trgu torej 340€ osnova samo pošiljanje gole teže, brez displeja itd...
Potem pa je aktivacija sim karte, zato imamo mi IZI mobil, ker je nemogoče (za to ceno), da spiše še simobil, mobitel, debitel, tušmobil. Aktiviranje kartic, deaktiviranje pinov, da prej kartico daš v tel. aparat je drekavo in men ni všeč. Vsak operater ima za aktivacijo sim kartice *xxx# torej številke niso iste. Za srbskega ponudnika bi rabil dobit sim kartice in sprogramirat, da aktivacija kartice deluje. Nadalje srbi imajo 7 mestne št. mobilne telefonije (majo tudi 6 mestne) torej to sicer je rešeno ker kontroler zna prebrat iz kolk mestne št. je prišla zahteva in na kolk mestno št. treba poslat sms, ker ena vaga v srbiji že lep čas deluje naša.
To je samo ena plat medalije kr sem opisal druga je potem logistika, dobava itd.. pr nas marsikdo zajamra, da je 340€ drago, če pošleš nekam 3 vage je to jurja kerega treba met in založit marsikdo tle pa jamra za 100€ pa pametuje.

Uporabniški avatar
Oldy
PrispevkovCOLON 331
PridruženCOLON Po Apr 18, 2005 1:02 pm
KrajCOLON Muta
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 59602Odgovor Oldy
Pe Maj 24, 2013 7:30 am

Pa saj nas je večina videla vage na Celjskem sejmu in lahko povem, da približno takšna vaga ( brez kartice, brez panela za polnjenje batarije, brez merjenja vlage, .... ) stane 3x več. Ja pa še celoletna naročnina, ki tudi naredi vsakoletni dodatni strošek. Sem mnenja, da je tehtnica resnično poceni in kdo je sedaj ne bo kupil bo čez čas videl, kaj je izgubil. Čestitam TECHNO TEAMu PiKiCA za dovršeno in izvedeno delo.

No, pa saj vemo kako to gre, "Kdor neprestano gleda v oblake, ne bo nikoli žel"

Pa lep dan še dalje .....;)
"Ne jemljite si k srcu niti zmage niti poraza. Oboje se namreè nekoè spremeni v niè."

http://www.begic.si/
info@begic.si

Jozko
PrispevkovCOLON 128
PridruženCOLON To Mar 12, 2013 8:50 am

OdgovorCOLON # 59618Odgovor Jozko
Pe Maj 24, 2013 12:24 pm

Lep pozdrav vsem. Imam vprašanje za Danilota.Zanima me ali se da še naročit tehtnico in kje?Hvala

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 59619Odgovor Fizikalec
Pe Maj 24, 2013 12:30 pm

kontaktiraj me na pm se da je material za kakih 6 na zalogi

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 59626Odgovor Fizikalec
Pe Maj 24, 2013 5:46 pm

Oldy napisal/-aCOLONPa saj nas je večina videla vage na Celjskem sejmu in lahko povem, da približno takšna vaga ( brez kartice, brez panela za polnjenje batarije, brez merjenja vlage, .... ) stane 3x več. Ja pa še celoletna naročnina, ki tudi naredi vsakoletni dodatni strošek. Sem mnenja, da je tehtnica resnično poceni in kdo je sedaj ne bo kupil bo čez čas videl, kaj je izgubil. Čestitam TECHNO TEAMu PiKiCA za dovršeno in izvedeno delo.
Oldy v testu je nova verzija firmware za mikrokontroler 2.0.xx in v njej bo tudi samodejno preverjanje stanja na računu kartice (samo izimobil) tako, da ko stestiramo pravilno delovanje se lahko zmeniš, da kaj v MB prideš pa ti lahko nadgradi. Vsakič ob prejemu sms z podatki dobiš tudi podatek kolk € še maš na kartici :wink: da nau presenečenja. V verziji 2.0 bo tudi zaznalo, če oddajnik dela oziroma je povezan v omrežje, ker pr izpadu oddajnika vaga ni zaznala, da ni omrežja.
Nadgradnja bo za vse brezplačna edino pač treba bo elektroniko dostavit oziroma se dobit z mano ali z proizvjalcem.

Jurij H.
PrispevkovCOLON 95
PridruženCOLON So Mar 23, 2013 10:05 pm

OdgovorCOLON # 59627Odgovor Jurij H.
Pe Maj 24, 2013 7:48 pm

kolk pa stane taka tehtnica ?

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 59629Odgovor Fizikalec
Pe Maj 24, 2013 8:59 pm

http://www.cebelarstvo-pikica.com/tehtnica/ct_006.htm
Najdeš vse potrebne podake, ki te zanimajo tud link do rtv prispevka itd..

Jurij H.
PrispevkovCOLON 95
PridruženCOLON So Mar 23, 2013 10:05 pm

OdgovorCOLON # 59630Odgovor Jurij H.
Pe Maj 24, 2013 10:17 pm

aha......hvala ;)

Uporabniški avatar
Oldy
PrispevkovCOLON 331
PridruženCOLON Po Apr 18, 2005 1:02 pm
KrajCOLON Muta
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 59637Odgovor Oldy
So Maj 25, 2013 8:29 pm

Zanima me, če zamenjaš firmware za mikrokontroler novega 2.0.xx ali izgubiš podatke. Podatki, ki me skrbijo, začetna nula in tekoče dogajanje.

LP in Hvala
"Ne jemljite si k srcu niti zmage niti poraza. Oboje se namreè nekoè spremeni v niè."

http://www.begic.si/
info@begic.si

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 59638Odgovor Fizikalec
So Maj 25, 2013 8:39 pm

Ne vem mislim, da z eepromom nima veze kr je tam zapisano ostane. Nadgradnja ni nujna do konca sezone sem sam omenil. Lahko pa vse podatke potegneš dol prej sam mislim, da pomnilnik za nadgradnjo nima veze.

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 59639Odgovor Fizikalec
So Maj 25, 2013 9:00 pm

No Oldy sem se mal podučil nadgradnja na pomnilnik in vse ostale nastavitve ne vpliva tako, da se vse ohrani. Preverjanje stanja na računu će deluje tako da je to urejeno.

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 59640Odgovor Fizikalec
So Maj 25, 2013 9:30 pm

Preizkusiš lahko delovanje nove opreme na 051775016 klasično pošlješ prazen sms

Uporabniški avatar
Oldy
PrispevkovCOLON 331
PridruženCOLON Po Apr 18, 2005 1:02 pm
KrajCOLON Muta
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 59643Odgovor Oldy
Ne Maj 26, 2013 9:42 pm

Sem videl, mi je všeč in se bom ob predhodnem dogovoru oglasil pri Robiju.
Hvala!
"Ne jemljite si k srcu niti zmage niti poraza. Oboje se namreè nekoè spremeni v niè."

http://www.begic.si/
info@begic.si

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 59644Odgovor Fizikalec
Ne Maj 26, 2013 9:53 pm

Ja sej komot se bosta že zmenila deluje tudi popravek za zaznavanje izpada repetitorja tako da izpiše na displeju, če ni omrežja. Pa tud poraba energije je mal optimatizirana tko da nadgradnja ti nau škodila

Drejva
PrispevkovCOLON 668
PridruženCOLON To Okt 02, 2012 8:02 am

OdgovorCOLON # 60448Odgovor Drejva
To Jul 30, 2013 12:58 pm

Pozdravljeni, kako kaj vage po pol leta?
  • Kaksna je poraba baterije? Ali soncan celica napolni baterijo do naslenjega sonca/svetlobe?
    Kasen je strosek posiljanja smsov (kako pogosto preverjate vago)?
    Kako kvalitetni so podatki?
    Ali je mozno trenutne podake preverjati le na telefonu?
    Kako deluje uvoz podatkov na racunalink, ce veckrat uvozis (ali se dodajo, prejsni povozijo ipd..?
    Ali bi zeleli imeti vago pod vec panji?
    Ali je se cena na enoto vedno 350flik +ddv?
Da ne bo pomote, nic slabega ne mislim, samo raziskujem trg.

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 61468Odgovor Fizikalec
Ne Nov 03, 2013 8:43 pm

Glede nato, da je že kr nekaj naročil, v planu je izdelava nove serije Čebelarske tehtnice Techno Team Pikica ( http://www.cebelarstvo-pikica.com/tehtnica/ct_006.htm ) in glede nato, da naročamo material, če ima kdo željo se naj obrne name glede nakupa.
Vsi kateri še nimate posodobljen softver na že kupljeni tehnici prosim da me kontaktirate, da se zmenimo za posodobitev.

Uporabniški avatar
zver
PrispevkovCOLON 563
PridruženCOLON Po Nov 07, 2005 2:42 pm
KrajCOLON MS, Iľakovci 69

OdgovorCOLON # 61469Odgovor zver
Ne Nov 03, 2013 9:39 pm

jaz mam še mojo vedno zapakirano, sva pa pri tebi aktivirala sim, ko sem jo kupil. Saj sva že govorila, ampak to meni z glave pobegne, kolko časa lahko mine, da ti sima preprosto ne izločijo, če ni aktiven? izi je menda
tij se samo fèi

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 61470Odgovor Fizikalec
Ne Nov 03, 2013 9:43 pm

Če nisi nič nalagal je kartica neaktivna in je zadnji čas, da naložiš kaj nanjo. Če naložiš 25e je račun aktiven 365 dni vse pod ta znesek je 90 dni aktivnost

BUTTON_POST_REPLY

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov