digitalna tehtnica za panje

o panjih, panjskih sistemih in ostali čebelarski opremi

ModeratorCOLON Oldy

levstek008
PrispevkovCOLON 1676
PridruženCOLON Če Maj 22, 2008 1:46 pm

digitalna tehtnica za panje

OdgovorCOLON # 37529Odgovor levstek008
Sr Dec 09, 2009 7:13 pm

v hoferjivi trgovini je naprodaj za cca13.eur osebna digitalna tehtnica. dobra stran, poleg cene, je da se vklopi, ko stopiš gor, in po nekaj sekundah iztehta težo.
se pravi, da se ne kalibrira vsakič na nulo, da potem lahko določi težo.

potrebno je le na spodnji strani, kjer je ležišče baterije, napraviti bypas na bateriji in tokokrog zvezatti z navadnim stikalom.

sem naredil preizkus in deluje- ko je stikalo izklopljeno in sem stopil na vago, seveda ni začelo vagati, kjer ni elektrike. takoj ko sem vklopil stikalo , je v nekaj sekundah natehtalo točnih 130kg :lol: :D , tako da stvar deluje.

en majhen problemček bo sicer led zaslonček, ki prikazuje kg, obrnit tako, da bo viden tudi ko bo panj na vagi.

lp matej

Odisej
PrispevkovCOLON 1374
PridruženCOLON Če Jun 05, 2008 2:34 pm
KrajCOLON 570mnm, Logatec, Notranjska

OdgovorCOLON # 37532Odgovor Odisej
Sr Dec 09, 2009 9:04 pm

http://spos.info/forum/index.php?topic=283.0

Zrcalce, zrcalce na steni povej .... :wink:

Lep dan vsem.

levstek008
PrispevkovCOLON 1676
PridruženCOLON Če Maj 22, 2008 1:46 pm

OdgovorCOLON # 37547Odgovor levstek008
Če Dec 10, 2009 8:48 am

ej, da se nisem spomlil... špeguček... saj zato ste pa na forumu, da mi oplemenitite "pamet" :D :D

pa še nekaj- je zelo tanka ta vaga, cca.2.5cm, tako da se ne vidi od daleč (maš manj skrbi da ti jo spi..jo)

Odisej
PrispevkovCOLON 1374
PridruženCOLON Če Jun 05, 2008 2:34 pm
KrajCOLON 570mnm, Logatec, Notranjska

OdgovorCOLON # 37549Odgovor Odisej
Če Dec 10, 2009 11:32 am

Dva "špegučka", Levstek.
Če je zakamuflirana v lesen okvir, lahko daje videz visoke podnice in ne vzbuja pozornosti.

Lep dan vsem.

volk
PrispevkovCOLON 2074
PridruženCOLON Če Apr 10, 2008 2:18 pm
KrajCOLON Zemlja

OdgovorCOLON # 37550Odgovor volk
Če Dec 10, 2009 12:12 pm

fantje,in kaj je digit te tehtnice?torej kaksna je natancnost.
Narava je dekle lepotica,
Ko je voljna,
sama se preda,
ko jo posilis,
Ubiti te da!

tedi
PrispevkovCOLON 412
PridruženCOLON Pe Okt 23, 2009 11:16 pm
KrajCOLON Logatec

OdgovorCOLON # 37553Odgovor tedi
Če Dec 10, 2009 12:43 pm

Naj medi. Kupil sem vago. Imam vprašanje . Kako izvedeš baypass med baterijo na stikalo? Kakšno stikalo uporabiš ? Naziv stikala oziroma kje ga kupiš ? Najlepša hvala za odgovor.
Naj medi. Lep pozdrav Tedi.

levstek008
PrispevkovCOLON 1676
PridruženCOLON Če Maj 22, 2008 1:46 pm

OdgovorCOLON # 37556Odgovor levstek008
Če Dec 10, 2009 2:24 pm

v listu piše da je natančnost do 40 kg(+-) 4 dag, nad 40 kg pa 0.6%.

tedi- enega od polov baterije izoliraš, in okoli izolacije napelješ dve žici. ena je na kontaktu, kamor bi morala ležati oz. se dotikati bateria( seveda se ne, kjer je vmes izolacija) druga žica pa je na bateriji. vmes navadno stikalo, ali pa tudi to ne- na koncu olupiš malo izolacijo, in žice takrat, ko bi rad odčital kilažo, enostavno spojiš da narediš tokokrog. ko odčitaš jih enostavno razmakneš, da prekineš tokokrog.

lp matej

tedi
PrispevkovCOLON 412
PridruženCOLON Pe Okt 23, 2009 11:16 pm
KrajCOLON Logatec

OdgovorCOLON # 37559Odgovor tedi
Če Dec 10, 2009 2:54 pm

Naj medi. Najlepša hvala. Bom preiskusil.
Naj medi. Lep pozdrav Tedi.

Uporabniški avatar
Misko
PrispevkovCOLON 469
PridruženCOLON So Jul 01, 2006 11:59 am
KrajCOLON Murska Sobota

OdgovorCOLON # 37586Odgovor Misko
So Dec 12, 2009 7:45 pm

Lahko pa daš lcd na kabel pa ni treba špegla http://picasaweb.google.si/botjang/Teht ... 9490390930
Lep èebelarski pozdrav!

Boštjan

levstek008
PrispevkovCOLON 1676
PridruženCOLON Če Maj 22, 2008 1:46 pm

OdgovorCOLON # 37590Odgovor levstek008
Ne Dec 13, 2009 3:28 am

ej miško, kako zvežeš lcd??

vsak kontakt posebej???

se na sliki vidi slabo, res, razloži,

lp matej

Uporabniški avatar
Misko
PrispevkovCOLON 469
PridruženCOLON So Jul 01, 2006 11:59 am
KrajCOLON Murska Sobota

OdgovorCOLON # 37592Odgovor Misko
Ne Dec 13, 2009 10:38 am

Ja slika je slaba ker je slikano z telefonom. Ja podajšati moraš žice od vsakega senzorja posebaj to je 16 žic uporabil sem pa dva utp kabla. Nič posebnega odrežeš pa prispajkaš daljšo žičko.
Lep èebelarski pozdrav!

Boštjan

Gregor T.
PrispevkovCOLON 331
PridruženCOLON Pe Jan 26, 2007 7:50 pm
KrajCOLON Mirna

OdgovorCOLON # 37595Odgovor Gregor T.
Po Dec 14, 2009 12:23 pm

Ali bi mogoče kdo vedel, ali lahko uporaiš tudi kakšno drugo baterijo, oziroma, kakšna je napetost, ki jo generira? Zanima me zato, ker sem kupil mašino, ampak je bila zadnja v trgovini, nekdo pa je iz nje vzel baterijo, da bo imel rezervo in tako ne dela.

Uporabniški avatar
Misko
PrispevkovCOLON 469
PridruženCOLON So Jul 01, 2006 11:59 am
KrajCOLON Murska Sobota

OdgovorCOLON # 37596Odgovor Misko
Po Dec 14, 2009 12:58 pm

Original baterija je CR 2032 z napetostjo 3V.
Lep èebelarski pozdrav!

Boštjan

Gregor T.
PrispevkovCOLON 331
PridruženCOLON Pe Jan 26, 2007 7:50 pm
KrajCOLON Mirna

OdgovorCOLON # 37597Odgovor Gregor T.
Po Dec 14, 2009 2:03 pm

Hvala. Se pravi, da bo najbolje najti kar tako.

Uporabniški avatar
Jaka Gašper
PrispevkovCOLON 111
PridruženCOLON Po Mar 06, 2006 9:05 pm

OdgovorCOLON # 41316Odgovor Jaka Gašper
Ne Maj 02, 2010 11:14 am

Kaj pa kakšna tehtnica dandanes ?

MaMe
PrispevkovCOLON 484
PridruženCOLON Sr Jun 03, 2009 1:01 pm

OdgovorCOLON # 43283Odgovor MaMe
Ne Avg 22, 2010 10:01 am

Po naključju sem videl, da ima hofer ponovno tehtnice v ponudbi, če koga zanima ... http://hofer.si/si/html/offers/2867_17832.htm

Uporabniški avatar
miki31
PrispevkovCOLON 29
PridruženCOLON Sr Maj 21, 2008 7:10 am
KrajCOLON Ptuj
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 43311Odgovor miki31
Po Avg 23, 2010 6:46 am

Zdravo!

Ali ima kdo slike predelavetake tehnice?

Miran

levstek008
PrispevkovCOLON 1676
PridruženCOLON Če Maj 22, 2008 1:46 pm

OdgovorCOLON # 43818Odgovor levstek008
Po Sep 20, 2010 8:31 am

Ko sem že pri tehtanju.....
http://www.youtube.com/watch?v=7Wayeth6cmM

in kako se čebele "obesijo v UVP"

http://www.shrani.si/f/1N/jz/4uYrx4l9/xy-027.jpg
SAMO MRTVA VAROJE JE DOBRA VAROJA!!

Lp Matej
___________
skyp:levstek008

MaMe
PrispevkovCOLON 484
PridruženCOLON Sr Jun 03, 2009 1:01 pm

OdgovorCOLON # 43819Odgovor MaMe
Po Sep 20, 2010 8:35 am

Opa opa dobra fora, pa čist na izi :D
A tole maso ki jo stehtaš pomnožiš z 2? Ker če prav vidim, panj dvigneš le na eni strani.

levstek008
PrispevkovCOLON 1676
PridruženCOLON Če Maj 22, 2008 1:46 pm

OdgovorCOLON # 43822Odgovor levstek008
Po Sep 20, 2010 9:56 am

MaMe napisal/-aCOLONOpa opa dobra fora, pa čist na izi :D
A tole maso ki jo stehtaš pomnožiš z 2? Ker če prav vidim, panj dvigneš le na eni strani.
Ja,odšteješ taro in je. Ni potrebe dvigovati celega panja, čebele sploh ne vedo da si jih stehtal :D :D . Najbolj pomembno pa je, da to delo opraviš sam, da ne rabiš kakega pomočnika, da je hitro in natančno. Razlika v rezultatu pri treh tehtanjih je max. 20dag, tako da tehtam samo 1x. Nekaj sekund da veš kolliko moraš še dokrmit.
SAMO MRTVA VAROJE JE DOBRA VAROJA!!

Lp Matej
___________
skyp:levstek008

levstek008
PrispevkovCOLON 1676
PridruženCOLON Če Maj 22, 2008 1:46 pm

OdgovorCOLON # 43826Odgovor levstek008
Po Sep 20, 2010 11:37 am

Družina, v isti visoki podnici kot na foto., danes ob11.30, v delovni vnemi:

http://www.youtube.com/watch?v=XCiTk727rEM
SAMO MRTVA VAROJE JE DOBRA VAROJA!!

Lp Matej
___________
skyp:levstek008

dušans
PrispevkovCOLON 735
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 9:30 am
KrajCOLON homec

OdgovorCOLON # 43827Odgovor dušans
Po Sep 20, 2010 12:15 pm

levstek008 napisal/-aCOLONKo sem že pri tehtanju.....
http://www.youtube.com/watch?v=7Wayeth6cmM
Pazljivo sem pogledal tehtnico, kolikor se vidi. Ali ostane teže zapisana na vagi, ker si odčital po tehtanju? Kakšen je to model vage in kje se dobi?

Jaz uporabljam podoben sistem z vzmetno tehtnico že nekaj let, vendar se da od tebe tudi kaj naučiti, ker si zadevo bolje dodelal.

Kje čebelariš, pravi si za izmenjavo izkušenj.

lp

Dušan

levstek008
PrispevkovCOLON 1676
PridruženCOLON Če Maj 22, 2008 1:46 pm

OdgovorCOLON # 43830Odgovor levstek008
Po Sep 20, 2010 12:45 pm

dušans napisal/-aCOLON
levstek008 napisal/-aCOLONKo sem že pri tehtanju.....
http://www.youtube.com/watch?v=7Wayeth6cmM
Pazljivo sem pogledal tehtnico, kolikor se vidi. Ali ostane teže zapisana na vagi, ker si odčital po tehtanju? Kakšen je to model vage in kje se dobi?

Jaz uporabljam podoben sistem z vzmetno tehtnico že nekaj let, vendar se da od tebe tudi kaj naučiti, ker si zadevo bolje dodelal.

Kje čebelariš, pravi si za izmenjavo izkušenj.

lp

Dušan
Na krasu, ni problem, rad se učim od praktikov, da kasneje delim izkušnje...

Ta vaga izvaga težo, "zablokira" težo na ekranu( zagori rdeča lučka) in potem z lahkoto prebereš ekranček....

To vago prodaja eden na bolhi, ekonomska@gmail.com, en Jure iz Maribora. 8 eur+poštnina.

Točna pa res....sem bil malo skeptičen(malošoldov-malomuzike) ampak ni kaj kritizirat... pa še to funkcijo, da si v miru pogledaš rezultat. Bolj priročna ne more biti. Vaga do 40kg.
SAMO MRTVA VAROJE JE DOBRA VAROJA!!

Lp Matej
___________
skyp:levstek008

Komarko
PrispevkovCOLON 4
PridruženCOLON To Nov 12, 2013 11:56 am

Re: digitalna tehtnica za panje

OdgovorCOLON # 65498Odgovor Komarko
Pe Jun 20, 2014 10:03 am

Pozdravljeni
ali se še kdo ukvarja s predelavo tehtnice? Kateri tip bi bil pravi iz današnje ponudbe v slovenskih trgovinah? (tista ki so jo pred kratkim prodajali v Hoferju ni prava, pokaže 0000 čeprav je na njej 80 kg)

l.p Marko

levstek008 napisal/-aCOLON dobra stran, poleg cene, je da se vklopi, ko stopiš gor, in po nekaj sekundah iztehta težo.
se pravi, da se ne kalibrira vsakič na nulo, da potem lahko določi težo.

potrebno je le na spodnji strani, kjer je ležišče baterije, napraviti bypas na bateriji in tokokrog zvezatti z navadnim stikalom.

sem naredil preizkus in deluje- ko je stikalo izklopljeno in sem stopil na vago, seveda ni začelo vagati, kjer ni elektrike. takoj ko sem vklopil stikalo , je v nekaj sekundah natehtalo točnih 130kg :lol: :D , tako da stvar deluje.



lp matej

Mare-Božo
PrispevkovCOLON 202
PridruženCOLON Po Jul 08, 2013 8:01 pm

OdgovorCOLON # 65500Odgovor Mare-Božo
Pe Jun 20, 2014 10:24 am

Na koncu ugotoviš, da iskanje bližnic privede do daljše poti in razočaranja.
Ne želim rušit optimizma, želim povedati le nekatera dejstva.
1.) Tehtnice (take ki so v kopalnicah) morajo biti pred merjenjem razbremenjene zato da se kalibrirajo. Kalibracija je potrebna zaradi senzorjev, ki niso namenjeni konstantni obremenitvi. Če si malo štromarja oz. programerja, lahko predelaš zadevo tako, da samo odčitaš vrednost senzorjev. Očitana vrednost bo po nekem času vse drugo kot prava (zaradi lezenja senzorjev).
2.) Če želiš natančen inštrument je potrebno vzeti "load cell", ki te stane cca. 80€, za katerega je potrebno narediti spodobno vezje, ki ti omogoča stabilno delovanje.
Ko ves materjal in delo sešteješ ugotoviš da bi bilo najbolje kupit PRO tehtnico...ne glede na to kako rad se ukvarjaš z elektroniko.... ker na koncu pride vse skupaj dražje ter šop sivih las (če jih celo ne izgubiš).

fenix
PrispevkovCOLON 138
PridruženCOLON Pe Mar 19, 2010 7:06 pm

OdgovorCOLON # 65812Odgovor fenix
Po Jul 07, 2014 5:48 pm

A kdo ve kje bi se dalo dobit sms čebelar tehtnice, ki jih prodajajo po normalni ceni in so kvalitetne???

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

OdgovorCOLON # 65814Odgovor Fizikalec
Po Jul 07, 2014 7:34 pm

http://www.team-pikica.si/nova_ttp_009.htm tule imaš naše imaš pa še nekaj ponudnikov na trgu poglej si si specifikacije in se odloči....

MaMe
PrispevkovCOLON 484
PridruženCOLON Sr Jun 03, 2009 1:01 pm

Re: digitalna tehtnica za panje

OdgovorCOLON # 67228Odgovor MaMe
Če Mar 19, 2015 9:35 pm

Da ne odpiram novih tem...
je mogoče kdo že zasledil tehtnico, ki bi bila nad AŽ panjem in tehtala nanjo privit panj.
Če bi imel prostorsko stisko, bi bila to lahko ena reštev... je to mogoče kdo že naredil?

LP
M

Fizikalec
PrispevkovCOLON 6493
PridruženCOLON To Feb 03, 2004 9:35 pm

Re: digitalna tehtnica za panje

OdgovorCOLON # 67229Odgovor Fizikalec
Če Mar 19, 2015 10:50 pm

Zavzame enako prostora če zgoraj imaš 6 cm je to enako kot če je spodaj drgač pa obstajajo taki sistemi jasno analogni navadni mehanski pač....

boriss
Site Admin
PrispevkovCOLON 3074
PridruženCOLON So Sep 08, 2007 9:23 am

Re: digitalna tehtnica za panje

OdgovorCOLON # 67230Odgovor boriss
Pe Mar 20, 2015 7:40 am

Itak lahko vsako tehtnico prilagodiš za montažo zgoraj sploh ni nobenih težav.

BUTTON_POST_REPLY

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov