javni razpis za ust. in vzdrževanje shem....

Arhivirane teme 2005
Uporabniški avatar
marjeta
PrispevkovCOLON 297
PridruženCOLON Pe Apr 22, 2005 10:06 pm
KrajCOLON Domľale

OdgovorCOLON # 9739Odgovor marjeta
So Apr 23, 2005 11:22 pm

POZDRAVLJENI FANTJE IN DEKLETA!

KAPO DOL. VIDIM, DA STE SE KONČNO ODLOČILI STVARI PRITI DO DNA. OGLAŠAJO SE TUDI VAŠI KOLEGI IZ DRUGIH DRŽAV ČLANIC IN VAM RAZLAGAJO, DA PRI NJIH NI TAKO IN DA ČŽS GREŠI.

DA VAS POTOLAŽIM. TUDI ZA NJIH VELJAJO EU UREDBE - EU ZAKONODAJA. KER SO ŠE VEDNO V KAMENI DOBI, SI LE POŽRTNO TALAJO DENAR. KAR POGLEJTE DENAR, KI JE NAMENJEN ZA SVETOVALNO SLUŽBO IN ZA KAKŠNE NAMENE. ME KAR ZGROZI…

VELIKI BRAT JIH OPAZUJE. VERJEMITE, DA BODO PRISTOJNI ORGANI OPRAVILI REVIZIJO NJIHOVEGA POSLOVANJA. VSE KAR SO NA TAK NAČIN NAGRABILI BODO VRNILI. NAŠA DRŽAVA NE MORE DOPUSTITI, DA EU VIDI KAKŠNO SRANJE SO…

VAS SPREMLJAMO IN BELEŽIMO…

VIDIM, DA SE POJAVLJAJO TUDI RAZNI ČLANI ČZS NA FORUMU - NEKAKŠNI VOHUNI OZIROMA VIRUSI. TI SO NAJSLABŠI. IMAMO PA TAKO VEČ INFORMACIJ. BOMO VSAJ VEDELI KOGA BOMO PRVO VZELI POD DROBNOGLED. NE PRIČAKUJTE PODPORE PREDSEDNIKA, TA BO ŽE OPRAL SVOJE IME, VI PA BOSTE GLAVNI KRIVCI ZA UNIČENJE SLOVENSKEGHA ČEBELARSTVA.

ČAROVNICA

Uporabniški avatar
bara
PrispevkovCOLON 1169
PridruženCOLON Ne Apr 17, 2005 7:01 pm
KrajCOLON Domľale
CONTACTCOLON

inspektorji

OdgovorCOLON # 9741Odgovor bara
So Apr 23, 2005 11:36 pm

Me veseli, da so državni uradniki začeli pregledovati portal Se popolnoma strinjam, da je vse narobe in da se bo potrebno upreti ČZS. Program te službe je res za lase privlečen, denarji pa hudi. Morda mora še kdo kaj dokončati okoli hiše, ali pa razširiti kakšno dejavnost... Briga njih za čebele, ćebelarje,...
Očitno jo ne bodo tako poceni odnesli...
Ampak fantje, ki se pojavljajo na tem forumu vedo kaj hočejo, želijo dobro čebelam in čebelarjem. Sicer ti pa povem kaj več ob prvi kavi...
LP
Nobena tema ni tako trda, da je sveèa ne bi mogla razsvetliti.

www.varna-hrana.si/

Uporabniški avatar
vlado
PrispevkovCOLON 319
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 8:21 pm
KrajCOLON Bela krajina
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 9744Odgovor vlado
Ne Apr 24, 2005 7:55 am

BARO ZA MINISTRA :lol: :lol: :lol:

c
PrispevkovCOLON 205
PridruženCOLON Če Dec 09, 2004 10:08 am

OdgovorCOLON # 9746Odgovor c
Ne Apr 24, 2005 8:19 am

Carovnica mislim, da imaš mali problem nerazumevanja delovanja ČZS. V bistvu smo VSI čebelarji ki tu nastopamo člani te "famozne" organizacije - torej smo VSI člani foruma VOHUNI? No tu izzvzamem Divjega ker je izjavil da je izstopil.

c
PrispevkovCOLON 205
PridruženCOLON Če Dec 09, 2004 10:08 am

Bara

OdgovorCOLON # 9747Odgovor c
Ne Apr 24, 2005 8:34 am

Program svetovalne službe skušaš diskreditirati brez, da bi povedala kaj te v njem moti. Po eni strani praviš da vse to že imamo po drugi strani pa ne razumem zakaj toliko čebelarjev išče informacije na internetu. Meni se program DELA svetovalne službe ne zdi slab. Verjetno bi lahko bil boljši - samo če TI kot STROKOVNJAKINJA za delo svetovalne službe ne boš nanj dala konstruktivnih pripomb verjetno ni nobene možnosti izboljšanja.

Kar pa se denarja tiče pa je, tako da tolčeš malo mimo. Eno so sredstva iz uredbe. drugo pa so potem odobrena sredstva z MKGP. In če bi res dobro prebrala program bi ugotovila da je od skupnih sredstev odobreno samo ena tretjina, kar ustreza za delo svetovalne službe za 4 mesece.

Pa še s stališča delavca ki naj bi dobil to delo (šlo naj bi za KRAJO (vsaj tako namiguješ)). Ko sem prebral razpis sem ugotovil da je to tako nizka plača, da za ta denar ne moreš dobiti res strokovnega svetovalca (takega ki kaj zna). Vendar to ni problem ČZS ampak MKGP - ki je odločno posegalo na ta dokument. Prvotni dokument je bil bistveno bolj ugoden za čebelarje -pa so ga na žalost na MKGP zeloooooooooooo spremenili. Toliko mi je znano ker sem samo videl osnutek na samem oblikovanju pa nisem delal.

Po drugi strani govoriš o nesposobnosti ČZS in ko naredijo korak naprej jih raztrgaš - ta svetovalna služba je korak k profesionalizaciji dela na tem področju. Namreč ne moreš zahtevati od volunterjev, da delajo na profesionalni način.


In glede na povedano praviš, da na MKGP delajo slabo?

c
PrispevkovCOLON 205
PridruženCOLON Če Dec 09, 2004 10:08 am

zmeda

OdgovorCOLON # 9749Odgovor c
Ne Apr 24, 2005 8:47 am

Caraovnica in Bara sta dostopala z istega IP v enem klicu.

Bara če se že skrivaš pod drugim imenom potem se drugič vsaj odjavi preden uporabiš svoje ime.

Uporabniški avatar
vlado
PrispevkovCOLON 319
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 8:21 pm
KrajCOLON Bela krajina
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 9751Odgovor vlado
Ne Apr 24, 2005 10:04 am

Ha, ha, ha, res je zmeda, če nekdo sam sebe preko čebelarskega foruma vabi na kavo.

Kakor sem že večkrat prosil, dajmo se na tem forumu držati nekih pravil igre in lepega obnašanje, ne pa da se gremo hujskaštvo. Vsaka stran ima dve medalje in zlivati gnojnico in pljuvati po nekomu ne da bi vedeli še za drugo stran je po meni neodgovorno in nesramno. V kolikor komu kaj ne odgovarja, naj ne lupa po forumu kot maksim po diviziji , ampak naj gre na plan z argumenti in pametnimi predlogi.

Bara, obnašaš se kot slon v trgovini s porcelanom, če ti kaj ni jasno in te kaj moti, poznaš Tomca in veš kje je Lukovica in na ČZS ju bodo hvaležni za vsak pameten in koristen predlog tebe in tudi drugih.

Že sam sem za to tukaj kolege , že večkrat prosil, pa ni bilo odziva. Najlažje se je skriti pod psevdonim in srati po drugih - tipično za Slovence - naj sosedu crkne krava pa še kak zraven.

c
PrispevkovCOLON 205
PridruženCOLON Če Dec 09, 2004 10:08 am

OdgovorCOLON # 9753Odgovor c
Ne Apr 24, 2005 10:54 am

vlado napisal/-aCOLON
Bara, obnašaš se kot slon v trgovini s porcelanom, če ti kaj ni jasno in te kaj moti, poznaš Tomca in veš kje je Lukovica in na ČZS ju bodo hvaležni za vsak pameten in koristen predlog tebe in tudi drugih.
Morda njo Tomec "ne sliši dobro". Razumem lahko ji pomagamo, da bo bolje slišal. Samo tudi tu ni bilo konkretnih pripomb. Bile so samo pavšalne diskreditacije. In pri takem delu ne mislim sodelovati. Če se začnemo konkretno pogovarjati, kaj bi bilo treba narediti in kako sem pa takoj zraven.

Uporabniški avatar
bara
PrispevkovCOLON 1169
PridruženCOLON Ne Apr 17, 2005 7:01 pm
KrajCOLON Domľale
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 9893Odgovor bara
Sr Apr 27, 2005 12:51 am

SEM PRIDNA IN KONSTRUKTIVNA:

1. Čebelarski sindikat - vse ste že pripravili, sam še štartamo…, to je predpogoj za kakršnekoli nadaljnje diskusije…
2. Društvo proti mučenju čebel … (da bomo bedeli nad tistimi, ki radi delajo poskuse na svojih čebelah)

Svetovalna služba v čebelarstvu (ČSS) vam nudi (preden berete tole, si sprintajte Program svetovalne službe v čebelarstvu s spletne strani ČZS):
Vedite, da ne bom delala podrobne analize za javnost, ker je potem lahko pobrisano s foruma, pa še kakšen nezakonit dokument lahko zgine…
- V I. Uvod: Sami sebe zanikajo: 1. odst. Čebelarstvo v Sloveniji je tradicionalna kmetijska dejavnost…, 4. odst.
…Čebelarstvo še vedno ni uvrščeno med osnovne kmetijske dejavnosti… FANTJE, ČEBELARSTVO JE OSNOVNA KMETIJSKA DEJAVNOST!!!
- II. Zakonske podlage za delovanje svetovalne službe v čebelarstvu
Samo štirje predpisi?
- III. 4. točka: varna hrana, se deli dalje in ena od teh delitev je tudi zdrava hrana…. Krovni pojem je Food safety.
5. točka: lejte, kaj vam nudijo… Izkoristite!!! Tisti, ki je to pisal je kar malo prepisoval iz raznih dokumentov, pa očitno nič štekal…
10. točka: Ali ni to odločitev vsake posamezne fizične ali pravne osebe? A zdej boste še to nadzirali? Kaj boste pa tu svetovali?
- IV. 4. točka: Tu dobite vse podloge za razpis…
5. točka: prodajanje klobas…
6. točka: isto kot 5. … Namreč tudi pomeni isto….
8. O bogi reveži. A to je naloga svetovalne službe?
10. Joj… Kakšna? Fantje v programih se stvari razdela…, a še nikoli niste videli nobenega…
V. Huda shema… (kako boste našli divje čebelarje, ki niso vaši člani, da jim boste svetovali? Ali mislite, da če uporabljate pojem javno dobro, ste kar zrihtali?)
VI Tle so na višku Svetovalci specialisti…projektne naloge?…univerzitetna izobrazba USTREZNE SMERI (KATERE?)…
Splošne naloge svetovalcev-specialistov: najprej rešujejo probleme, pol jih pa zaznavajo… Kako pa to gre???
A pod 4. Točko boste letake metali z aviona?
Terenski svetovalci: Prosim za pojasnila, ali to deluje, čemu služi… Imam namreč pomisleke. Pod RČZ P.P.G.: za dolenjsko, belokranjsko in posavsko področje. Sem sodi tudi ČD Kočevje. ČZS jih ima za smrtne sovražnike. Kako potem to deluje?
VII Finančni načrt svetovalne službe v čebelarstvu za leto 2005: Ali ste že videli kaj podobnega…Gre kar po dnevih. 50 dni za študiranje zakonodaje…? Da vas vidim fantje! Materialni stroški v čebelarstvu 7 dni?
Pa to ni res…
Pa točka VIII, da o denarju za klobase ne govorimo. Ampak ali ne veste kaj pomeni vloga, pa kaj namen, pa …, škoda besed…
IX. Nadzor in poročanje o delovanju svetovalne službe v čebelarstvu.
Kako boste poročali?

Želim prijetno branje. Sem se zelo nasmejala, ko sem to brala…, živa katastrofa…

ČE SVETOVALNA SLUŽBA NI PROFESIONALNA, ŽAL NIČEMUR NE SLUŽI!!!!
FANTJE, POVSOD MORAJO BITI MERILA IN KRITERIJI!!! PA ŽE PREJ ZNANI, PREDEN SE KAJ ZGODI, NE POL, KO JE ŽE VSE MIMO...
TUDI PRI VAŠIH RAZPISIH, PA ZAPISNIKI SE PIŠEJO O TAKIH REČEH,...P.S.: Na moji spletni strani so objavljeni vsi dokumenti, tam pa jih ne morete pobrisati... Pa veselo iskanje...
Nobena tema ni tako trda, da je sveèa ne bi mogla razsvetliti.

www.varna-hrana.si/

Uporabniški avatar
jaka
PrispevkovCOLON 210
PridruženCOLON Po Sep 06, 2004 1:19 pm
KrajCOLON Ormož

a little spy

OdgovorCOLON # 9897Odgovor jaka
Sr Apr 27, 2005 7:21 am

Lepo, bombastično začeta tema. Zelo dobro bi bilo, da obrnemo krmilo in začnemo razmišljati drugače. Res ČZS ni zlata. Tudi prejšnji sistem se je pokvaril, ker je bil predolgo na oblasti. Podobno je z ČZS, ki danes zastopa interese posameznikov in ne čebelarjev.
Čas je, da se zadeva obrne v korist čebelarstva in čebelarjev. Projekte naj izpeljejo strokovno izobraženi ljudje, ne pa navadni priučeni zidarji in tišlarji. Ne dvomim v njihove dobre namene. Vendar tako pač to je.
Vlado, vidim, da si v stari formi. Lepo, sočno.
LP
*Bog je najprej sebi brado naredil*

Uporabniški avatar
bara
PrispevkovCOLON 1169
PridruženCOLON Ne Apr 17, 2005 7:01 pm
KrajCOLON Domľale
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 9901Odgovor bara
Sr Apr 27, 2005 11:36 am

ZA TISTE, KI RADI BEREJO IN ZA TOČKO DNEVNEGA REDA UPRAVNEGA ODBORA SINDIKATA

KRONOLOGIJA ZAKONODAJE (SVETO PISMO SLOVENSKEGA ČEBELARSTVA, OZ. APIKULTURE - TO JE NAMREČ ŠIRŠI POJEM, KI SO GA V SLOVENIJI PREVEDLI KAR ČEBELARSTVO):
1. 26. 4. 2004 Uredba Sveta (ES), št. 797/2004 - Council Regulation on measures improving general conditions for the production and marketing of apiculture products,
2. 29. 4. 2004 Uredba Komisije (ES), št. 917/2004 - Commission Regulation on detailed rules to implement Council Regulation (EC) No 797/2004 on actions in the field of beekeeping
V njej je predpisan nacionalni program, ki ga morajo DČ posredovati Evropski Komisiji in seveda zahtevani podatki o strukturi apikulturnega sektorja (Priloga II).
3. 13. 5. 2004 Program ukrepov na področju čebelarstva v Sloveniji v letih 2005-2007. Priloga: Struktura čebelarskega sektorja v RS (2003):
1. točka: sploh nimamo statističnih podatkov: vzeli so kar podatke ČZS in NVI. Ti podatki so vprašljivi…
2. točka: neposredna prodaja medu v trgovino in prodaja odkupovalcem medu - to je javna potrošnja… Podatki sploh niso razdelani po poklicnih čebelarjih,…
5. točka sploh ni razdelana. Nikjer ni Kočevskega gozdnega medu z geografskim poreklom. Sploh niso razdelali… Zato tega tudi ni uredbi…
4. Uredba o izvajanju Programa ukrepov na področju čebelarstva v Republiki Sloveniji v letih 2005-2007 za leto 2005: Ni sredstev za geografska porekla, certificiranje, ker jih Slovenija ni prikazala v svojem nacionalnem programu. Tako smo v Sloveniji iz tega naslova izgubili sredstva za geografska porekla oz. certificiranje Kočevskega gozdnega medu in Kraškega medu…
5. 20. 8. 2004 Uredba Komisije (ES), št. 1484/2004 amending Regulation (ES) No 917/2004 on detailed rules to implement Council Regulation (EC) No 797/2004 on measures improving general conditions for the production and marketing of apiculture products.
6. Še sprememba Uredbe o izvajanju Programa ukrepov na področju čebelarstva v Republiki Sloveniji v letih 2005-2007 za leto 2005 (kjer je ČZS popravljala nekatere svoje grehe, ali pa se je še bolj zaštrikala?)

BISTVO: Slovenija je zaradi nekaterih posameznikov izgubila sredstva namenjena za posebne kmetijske pridelke…, to se nanaša na KOČEVSKI GOZDNI MED in KRAŠKI MED. Namreč akterji slovenskega čebelarstva so za to poskrbeli.
Morali bi predložiti tudi podatke o velikosti kmetijskih gospodarstev in vrstah medu…
Žal teh podatkov očitno v Sloveniji nimamo!!! Takšne zadeve je potrebno podrobno razdelati…, ter vzeti prave podatke… Merodajni so podatki SURS…
TISTI, KI SE BOSTE SPUSTILI V BRANJE TEH DOKUMENTOV, BOSTE LAHKO SAMI NAŠLI ŠE MNOŽICO NAPAK IN OGROMNO ŠKODO STORJENO S STRANI NEKATERIH ČEBELARSKIH AKTERJEV… TAKO SO ČEBELARJI PRIKRAJŠANI ZA MNOGA SREDSTVA, ki bi jih lahko bili deležni…
Vprašanje kaj se bo zgodilo oktobra, ko se bo poročalo Bruslju. S kakšnimi podatki boste pa takrat operirali? Če nimaš nikakršnega pregleda nad zadevami, namreč težko opravičuješ že porabljena sredstva…

Fantje še to, svetovalna služba v čebelarstvu ima dovolj denarja, da jo opravljajo strokovnjaki… Le-ti bodo namreč lahko izboljšali slovensko apikulturo in jo dvignili iz kamene dobe…
Očitno tudi ministrstvo nima ustreznih sogovornikov, da je bilo sposobno sproducirati taka skrpucala…

NUJNO SINDIKAT!!!
Nobena tema ni tako trda, da je sveèa ne bi mogla razsvetliti.

www.varna-hrana.si/

Uporabniški avatar
marjeta
PrispevkovCOLON 297
PridruženCOLON Pe Apr 22, 2005 10:06 pm
KrajCOLON Domľale

OdgovorCOLON # 9905Odgovor marjeta
Sr Apr 27, 2005 1:42 pm

Bara!

Vidim, da si zopet vse vzela pod drobnogled in spet preveč prebrala.
Tale zadeva s sindikatom, se mi zdi zelo smiselna. So pa fantje to že ustanavljali, pol pa kar poniknili. Očitno so jim grozili. Ti s ČZS grozijo vsepovprek. Npr. tudi strokovnim svetovalcem NVI,... Ne vem kaj mislijo, da so. Na zakonodajo se pa res spoznajo-HA, HA.
Živ èlovek mora na veliko skakati okoli, kajti kot jaz vidim stvari, je življenje pravo nasprotje smrti: èe torej mirujemo, ne živimo. Hrupni moramo biti ali pa vsaj misliti hrupne, barvite, živahne misli.

Uporabniški avatar
bara
PrispevkovCOLON 1169
PridruženCOLON Ne Apr 17, 2005 7:01 pm
KrajCOLON Domľale
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 9919Odgovor bara
Sr Apr 27, 2005 3:34 pm

Ja to s sindikatom je res dobra stvar. Če nič drugega, imaš ti moža, pa jaz imam partnerja, pa Divji ima ženo, pa Jakec ima ženo. Evo nas je že 8 čebelarjev za v sindikat. A si predstavljaš, kaj bi bilo, da pride taka ekipa v Lukovico? Vesoljni pokop!!!
Nobena tema ni tako trda, da je sveèa ne bi mogla razsvetliti.

www.varna-hrana.si/

Uporabniški avatar
carniolan
PrispevkovCOLON 561
PridruženCOLON Po Apr 05, 2004 9:21 am
KrajCOLON Trenutno - FR
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 9920Odgovor carniolan
Sr Apr 27, 2005 3:37 pm

Potop mislis - no so visje skoraj kakor Ararat
**** Mecem kosti, psi jih glodajo....karavana pa gre dalje...****

Uporabniški avatar
bara
PrispevkovCOLON 1169
PridruženCOLON Ne Apr 17, 2005 7:01 pm
KrajCOLON Domľale
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 9926Odgovor bara
Sr Apr 27, 2005 4:05 pm

Najprej pokop, pol pa potop...
Pokop bo takrat, ko bodo krivci razkrinkani, potop pa, ko bo Bruselj gledal naše papirčke...
Nobena tema ni tako trda, da je sveèa ne bi mogla razsvetliti.

www.varna-hrana.si/

Uporabniški avatar
Pike
PrispevkovCOLON 1479
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 10:10 pm
KrajCOLON Kamnik
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 9960Odgovor Pike
Sr Apr 27, 2005 8:40 pm

hm, če tole vse skupaj ne bi zvenelo tako radikalno bi tudi jaz napisal, da sem dal vlogo za članstvo v čebelarski sindikat! 19

Uporabniški avatar
jaka
PrispevkovCOLON 210
PridruženCOLON Po Sep 06, 2004 1:19 pm
KrajCOLON Ormož

pozdravljeni

OdgovorCOLON # 9970Odgovor jaka
Sr Apr 27, 2005 9:39 pm

Tudi tu je vroče. Veseli me, da se nekaj premika. Obstajajo dokazi za taka čudna dejanja ČZS, ki pa jih raje ne bom navajal (seveda v korist čebelarjev - se hecam). Saj bodo sama prišla na dan. Čeprav sem član ČZS, enostavno tega ne razumem. Ali pa, če gre za lasten žep. Mislim, da bi se stari Al Capone lahko skril pred misterioznim gospodom T. (Mister Ti).
LP
*Bog je najprej sebi brado naredil*

Uporabniški avatar
bara
PrispevkovCOLON 1169
PridruženCOLON Ne Apr 17, 2005 7:01 pm
KrajCOLON Domľale
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 10028Odgovor bara
Pe Apr 29, 2005 12:35 am

Na terenu je zelo vroče...
Vidim, da čebelarji pridno berejo...
Iz tega pa še nekaj bo...
Nobena tema ni tako trda, da je sveèa ne bi mogla razsvetliti.

www.varna-hrana.si/

Uporabniški avatar
vojska
PrispevkovCOLON 149
PridruženCOLON Sr Apr 27, 2005 4:30 pm
KrajCOLON Domžale

OdgovorCOLON # 10034Odgovor vojska
Pe Apr 29, 2005 2:03 am

CARNIOLAN

"To kar se dela preko CZS glede subvencij ne obstaja nikjer v EU -"

Se strinjam s tvojo izjavo.

Ne vem pa kaj je razlog, da nekateri tako zaštrikajo zakonodajo, da na koncu v lastno skledo pljunejo. A je to v interesu ČZS?
Odpusti nam naše dolgove, kot odpuščamo mi svojim dolžnikom.
Očenaš

Uporabniški avatar
carniolan
PrispevkovCOLON 561
PridruženCOLON Po Apr 05, 2004 9:21 am
KrajCOLON Trenutno - FR
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 10041Odgovor carniolan
Pe Apr 29, 2005 6:28 am

žiga napisal/-aCOLONCARNIOLAN
"To kar se dela preko CZS glede subvencij ne obstaja nikjer v EU -"
Se strinjam s tvojo izjavo.
Ne vem pa kaj je razlog, da nekateri tako zaštrikajo zakonodajo, da na koncu v lastno skledo pljunejo. A je to v interesu ČZS?
Javno obljavljeni in kako se tej reci streze glede subvencij si lahko ogledas na mojemu sajtu glede Francije http://www.carniolan.com/commandes/cdes ... e_2005.htm
**** Mecem kosti, psi jih glodajo....karavana pa gre dalje...****

Uporabniški avatar
bara
PrispevkovCOLON 1169
PridruženCOLON Ne Apr 17, 2005 7:01 pm
KrajCOLON Domľale
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 10062Odgovor bara
Pe Apr 29, 2005 9:51 am

Super!

Spet bom brala...
Nobena tema ni tako trda, da je sveèa ne bi mogla razsvetliti.

www.varna-hrana.si/

divji cebelar
PrispevkovCOLON 2668
PridruženCOLON Ne Apr 04, 2004 7:40 am

OdgovorCOLON # 10066Odgovor divji cebelar
Pe Apr 29, 2005 10:04 am

Bara ne trudi se s francoščino. Vsi ti dokumenti so že prevedeni v slovenski jezik in opremljeni z jasnimi in strokovnimi navodili ter napotili. Prebereš si jih lahko in se tako z njihovo vsebino seznaniš na straneh revije Slovenski čebelar, na spletnih straneh ČZS in na spletnih straneh pristojnega ministrsva. Izdana pa je bila tudi lična knjižica z vsemi pravnimi, organizacijskimi, tehničnimi in drugimi napotili in navodili ter razdeljena vsem slovenskim čebelarjem. Če pa naši čebelarji nočejo brati, pa so si sami krivi. :twisted: :evil: :twisted: :evil:

Uporabniški avatar
bara
PrispevkovCOLON 1169
PridruženCOLON Ne Apr 17, 2005 7:01 pm
KrajCOLON Domľale
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 10068Odgovor bara
Pe Apr 29, 2005 10:07 am

Seveda ne pričakujta medalj, odličij in priznanj, izpolnita le svojo dolžnost do čebelarskih kolegov in anonimnih prijateljev. Znanje ni orožje, je pa orodje s katerim pomagaš sebi in drugim.

Pa še res je!
Nobena tema ni tako trda, da je sveèa ne bi mogla razsvetliti.

www.varna-hrana.si/

Uporabniški avatar
vojska
PrispevkovCOLON 149
PridruženCOLON Sr Apr 27, 2005 4:30 pm
KrajCOLON Domžale

OdgovorCOLON # 10877Odgovor vojska
Sr Maj 18, 2005 2:38 pm

Obveščam vas (Bara naročila), da je zunaj javni razpis za sofinanciranje certificiranja žganih pijač z geografskim poreklom, živil z znakom višje kakovosti in živil, ki se označujejo s posebnimi označbami, določenimi s predpisi za posamezne vrste živil, v skupni vrednosti 5,000.000 SIT.

Rok prijave je do vključno 3. 6. 2005 do 9. ure.

Razpisna dokumentacija je na voljo na MKGP, Dunajska 58, 1000 Ljubljana, v tajništvu Sektorja za varnost in kakovost hrane, soba 601, tel. 01/478-91-26, vsak delavnik med 9. in 15. uro.

Dodatne informacije dobite pri dr. Lucijanu Cenčiču na MKGP, tel. 01/478-90-26, e-mail: lucijan.cencic@gov.si
Odpusti nam naše dolgove, kot odpuščamo mi svojim dolžnikom.
Očenaš

Uporabniški avatar
bara
PrispevkovCOLON 1169
PridruženCOLON Ne Apr 17, 2005 7:01 pm
KrajCOLON Domľale
CONTACTCOLON

OdgovorCOLON # 10916Odgovor bara
Sr Maj 18, 2005 10:01 pm

POJASNILO (zato, ker je nekoč ČZS oporekala Medexu višjo kakovost)


No ta razpis je prilika za kakšno višjo kakovost, za financiranje projekta npr. za med višje kakovosti. Višja kakovost je opredeljena v ZOK (Zakon o kmetijstvu)... Pojasnilo: v okviru takšnega razpisa je podjetje Medex d.d., Ljubljana takrat izpeljalo njihov med višje kakovosti...

Lahko je tudi kakšno drugo živilo....

Bom jutri sporočila še št. Uradnega lista, ker sedaj razpisa nimam pri sebi...
Nobena tema ni tako trda, da je sveèa ne bi mogla razsvetliti.

www.varna-hrana.si/

BUTTON_TOPIC_LOCKED

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostov