POZDRAVLJENI!

Prosimo, če poskusite uporabljati nov forum na lokaciji www.slovenski-cebelarji.com/forum30/

Tisti, ki imate uporabniška imena z "čžš" bodo mogoč imeli težave in bomo uredili sproti.
Oglejte si http://www.slovenski-cebelarji.com/forum30/viewtopic.php?f=55&t=5181

 

 

 

 
 

Slovenski Čebelarji Seznam forumov -> Arhiv 2009

Kako čez zimo ohraniti neskristaliziran med

  Avtor    Thread Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.
ursolinko



Pridružen/-a: Pon Jun 2007 15:33
Prispevkov: 175
Kako čez zimo ohraniti neskristaliziran med

Kako oz. na kakšen način bi lahko čez zimo ohranil med ne, da bi mi skristaliziral?

 Odgovori s citatom  
Prispevek Sre Okt 14, 2009 7:26 pm 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pavel



Pridružen/-a: Tor Maj 2005 10:35
Prispevkov: 209

Slišal sem, da med pod 5 stopinj ne kristalizira. Mogoče bi prišla v poštev kakšna komora za hlajenje, lahko narejena po meri, ali pa hladilnik kakšnega kamiončka. Saj čez zimo veliko energije ne bo porabil.

lp pavel

 Odgovori s citatom  
Prispevek Sre Okt 14, 2009 8:17 pm 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Fizikalec



Pridružen/-a: Tor Feb 2004 21:35
Prispevkov: 6064

Med bo kristaliziral ne glede na temperaturo odvisno za kakšno sorto gre. Obdržast med, da ne kristalizira je kot tako nemogoče bi vsi to z veseljem počeli. Jasno je možno, če ga daš na 35 stopinj Very Happy kr pa bi HMF pognalo v nebesa.
Jasno akacija ne bo kristalizirala tudi 6 let ne Wink ne glede na temperaturo razen, če je kaj repce poleg potem pa bo Confused
_________________
Aetate reddimur prudentiores (S Časom postajamo pametnejši)

 Odgovori s citatom  
Prispevek Sre Okt 14, 2009 9:09 pm 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Odisej



Pridružen/-a: Čet Jun 2008 14:34
Prispevkov: 1223
Kraj: 570mnm, Logatec, Notranjska

Ker lastnih izkušenj nimam, se sklicujem na izkušnje drugih, dolgoletnih čebelarjev. Takole pravi Gunter Friedmann:

Demeter smernice so edine, ki predpisujejo, da je potrebno po točenju medu čim prej napolniti kozarce. Mi menimo, da je kakršnokoli segrevanje škodljivo, ker zmanjšuje kakovost. Bolje je, da med polnimo v kozarce takrat, ko je tekoč in čez nekaj časa postane čvrst. Toda ves med mešamo, tako, da ostane vedno primeren za mazanje. V Nemčiji je tako, da medu, ki ga čebelar ne meša in postane v kozarcu čisto trd, ne more nihče prodati. Jaz imam stroj za mešanje. V njem se med meša en dan, in sicer tako, da se meša pet minut, dve uri pa počiva, pa zopet pet minut meša. V enem dnevu se med v tistem stroju vrti približno dvajset minut.
Za mešanje medu je zelo pomemben pravi trenutek. Pri cvetličnem medu na primer začnem, ko začenja dobivati nekakšen lesk kot biserovina. Imam šest velikih sodov po 350 litrov in takrat, ko točim cvetlični med, naredim vse naenkrat. Med točimo en teden. Ko so sodi prazni in teče vanje nov med, je na robu še vedno nekaj medu iz prejšnjega soda, tako, da ga kot cepim s finimi kristali. Na ta način je med zelo enakomeren, če je v topli sobi, je njegova čvrstost podobna maslu.

Če med zamrznemo, ostane tekoč. Glede na potrebne zamrzovalne prostore pa se energijska bilanca ne izide. Proti zamrzovanju govorijo tudi drugi pomisleki.

Na vprašanje: Kaj naj odgovorim stranki, ki pravi, da je med tako trd, da ga z žlico ne dobi iz kozarca?
Kriv je čebelar, ki ni mešal medu. To je razlog.

Na vprašanje: Ali med mešate, ko je še tekoč?
Ko začenja trdeti. Je še tekoč, vendar se že strjuje.



Lep dan vsem.

 Odgovori s citatom  
Prispevek Čet Okt 15, 2009 8:01 am 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Fizikalec



Pridružen/-a: Tor Feb 2004 21:35
Prispevkov: 6064

Tole je povsem enostavno naredi kremni med Very Happy
_________________
Aetate reddimur prudentiores (S Časom postajamo pametnejši)

 Odgovori s citatom  
Prispevek Čet Okt 15, 2009 4:22 pm 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Odisej



Pridružen/-a: Čet Jun 2008 14:34
Prispevkov: 1223
Kraj: 570mnm, Logatec, Notranjska

Demeter čebelarji (in najbrž še kateri drugi) med vedno mešajo po točenju. Ne zato, da dobijo nam znani 'kremni med', kot je recimo zelo lepo opisal Kočevski medved, temveč zaradi pravilne 'strukture' medu, posledično pa ga ohranijo mazavega.

Lep dan vsem.

 Odgovori s citatom  
Prispevek Pet Okt 16, 2009 9:49 am 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ursolinko



Pridružen/-a: Pon Jun 2007 15:33
Prispevkov: 175

Hvala vsem.

 Odgovori s citatom  
Prispevek Sob Okt 17, 2009 11:21 am 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Micky



Pridružen/-a: Ned Jan 2006 17:15
Prispevkov: 581
Kraj: Cerknica

Med je najbolj naraven tak kot ga čebela pridela. Nobeno mešanje za ohranitev ni potrebna. Na vsak način bi nekdo rad naravo okrog prinesel.
_________________
Naj medi ! (pardon, naj vam čimveč čebel preživi)

Emil

 Odgovori s citatom  
Prispevek Ned Okt 18, 2009 7:11 am 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Fizikalec



Pridružen/-a: Tor Feb 2004 21:35
Prispevkov: 6064

Jasno Micky vse je to narejeno "tržno", ker pač prinaša eno možnost marketinga, med, ki ni bil ogrevan. Če je mešan nepravilno je huje kot, če ga greješ ob mešanju se med segreva razen po opisani metodi vendar je ta enako "samo opisana" kolikor se sprovaja v praksi pa je Question Enako velja za segrevanje napisano-priporočeno je do 40 stopinj vendar je spet Question koliko se tega drži. Torej se meni zdi metoda mešanja za "eko" čebelarjenje sporna, ker je ta med "umetno" obdelan z "eko" vidika se meni to zdi malce čiudno.
Pri vseh metodah "segrevanja" ali mešanja velja enako odloča kupec. Ta diktira tempo kaj hoče in kakšno hoče čebelar pa se temu mora prilagoditi, da zadosti potrebam oziroma povpraševanju kot velja za vse ostale panoge. V trgovini maš tudi samo lepa debela jabolka nobenega piškavega in drobnega in zakaj? Zato, ker tistih piškavih 99% ljudi nebi kupilo torej, da je v ponudbi lepo in polno kemije je ali smo krivi pač kupci.
_________________
Aetate reddimur prudentiores (S Časom postajamo pametnejši)

 Odgovori s citatom  
Prispevek Ned Okt 18, 2009 9:09 am 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Micky



Pridružen/-a: Ned Jan 2006 17:15
Prispevkov: 581
Kraj: Cerknica

quote:
Originally posted by Fizikalec
Jasno Micky vse je to narejeno "tržno", ker pač prinaša eno možnost marketinga, med, ki ni bil ogrevan. Če je mešan nepravilno je huje kot, če ga greješ ob mešanju se med segreva razen po opisani metodi vendar je ta enako "samo opisana" kolikor se sprovaja v praksi pa je Question Enako velja za segrevanje napisano-priporočeno je do 40 stopinj vendar je spet Question koliko se tega drži. Torej se meni zdi metoda mešanja za "eko" čebelarjenje sporna, ker je ta med "umetno" obdelan z "eko" vidika se meni to zdi malce čiudno.
Pri vseh metodah "segrevanja" ali mešanja velja enako odloča kupec. Ta diktira tempo kaj hoče in kakšno hoče čebelar pa se temu mora prilagoditi, da zadosti potrebam oziroma povpraševanju kot velja za vse ostale panoge. V trgovini maš tudi samo lepa debela jabolka nobenega piškavega in drobnega in zakaj? Zato, ker tistih piškavih 99% ljudi nebi kupilo torej, da je v ponudbi lepo in polno kemije je ali smo krivi pač kupci.


Ja, sploh pa Demeter, ki naj bi bil neka high eko zadeva se gre mešati med. Ne dovolijo pa en kup stvari, ki so brezpredmetni. No comment.
Jaz se trudim kupcu dati nekaj čimbolj naravnega, čistega, neoporečnega. Tako bo še naprej.
_________________
Naj medi ! (pardon, naj vam čimveč čebel preživi)

Emil
 Odgovori s citatom  
Prispevek Ned Okt 18, 2009 11:08 am 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
levstek008



Pridružen/-a: Čet Maj 2008 13:46
Prispevkov: 1124

micky se podpišem pod tvoj prispevek.

tisti kupci, ki ne dajo nase dosti, si ne bodo dovolili, da jim razložiš, zadaj se med strdi, in bodo tako ali drugače celo življenje tekali od police do police in iskali med ki ne kristalizira, tega, pa vemo je največ na trgovski policah.(kdo je nazadnje videl strd na polici)

je pa res, da kupci ne dajo več na nalepke -eko- polni so časopisi prevar, tudi leclercjev eko+ med je kot vemo dobil porazne rezultate, tako da se ni več za čuditi, da eko v zadnjem času ne pomeni nič več prednost, pri določenem sloju, predvsem intelektualci(moja zdravnica niti šlišati noče o eku- prinesi mi takega, kot ga imaš, samo da je res tvoj) pa ima negativni predznak. tako je nekoč blagovna prednost eko sedaj lahko pomeni negativen predzank.

lp matej

 Odgovori s citatom  
Prispevek Ned Okt 18, 2009 11:38 am 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Fizikalec



Pridružen/-a: Tor Feb 2004 21:35
Prispevkov: 6064

Ja logično, da je tako zakaj je tako sem pred časom v enem prispevku napisal, če strnem "eko in bio" čebelarji pridelajo tako malo meda, da nima kaj dost prodajat torej ga prekupijo in z tem uničijo tisto kr bi naj "eko pa bio" pomenilo. Nalepka je samo "krinka" za nekaj drugačnega ali marketinško naravnanega na žalost Confused
Del tega nosijo tudi različni raspisi kjer z tako pridelavo imaš več možnosti za pridobitev sredstev potem pa si za 5 let vezan in se pač moraš znajt, če ne gre drgač kupiš pač klasično pridelan med in prodajaš.
_________________
Aetate reddimur prudentiores (S Časom postajamo pametnejši)

 Odgovori s citatom  
Prispevek Ned Okt 18, 2009 11:46 am 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zver



Pridružen/-a: Pon Nov 2005 14:42
Prispevkov: 560
Kraj: MS, Ižakovci 69

med, ki ga enkrat segreješ in kristalizira nazaj, je dosti bolj trd, kot med, ki ga sploh ne segrevaš...

med ki ni bil segret, patudi čeni sorten, se ne razsloji, če ga 1x segreješ pride do razslojevanja.

o učinkih segrevanja ne bom govoril, ker je že povedanega.

V bodoče bom večino kozarcev napolnil 14 do 20 dni po točenju, ko se voščine dvignejo in je spodaj pri pipi lep čist.

in bom zadevo tudi tao tržil (imam zelo mali trg) ampak bom vsakemu razložil posewbej zgodbo zakajje tako in koje lahko.


Imam že 4 leta en tekoči med ogrščice (je lepe rjave barve in noče kristalizirati Smile Smile le zakaj, bil je pregret v pečici. Ekola to rad pokažem kupcem, pa jim povem da tudi takega lahko dobijo pri meni, če žlijo in se vsi odločijo za kristaliziranega.

In verjamete ali ne, vračajo se tile kupci, četudi so dobili kristaliziran med.


LP zver
_________________
tij se samo fči

 Odgovori s citatom  
Prispevek Ned Okt 18, 2009 1:06 pm 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
levstek008



Pridružen/-a: Čet Maj 2008 13:46
Prispevkov: 1124

odlično zver- jaz razložim, vsaj poskušam, kako in kaj je z medom.

in tu se ljudje razslojijo
1:enostavni ljudje, ki ne komplicirajo kako in kaj, so zadovolni kar razložiš

2:srednja klasa, ki mislijo da poznajo vse in vsakogar, in te poučujejo, kaj vse delaš narobe, da je v kristaliziran med dodan sladkor, itd,itd, skratka mislijo da so naslednji razred, vendar SAMO MISLIJO, in pri tem ostanejo celo življenje

3:intelektualci, ki so natančni in ne postavljajo" butastih vprašanj", so zanesljivi kupci.

škoda je vsakih 5 min. za prepričevanje prepričanih. nekje sem prebral, da je kupec kralj, vendar imam tudi jaz svoj ponos, ki ga ne prodajam- če je lep in sončen dan ne bom nikoli morebitnemu kupcu pritrdil, da je pa danes deževno vreme, zato da bom prodal 2kg medu. je moj ponos vreden več kot 2kg(da bo se še en teden hvalil pred prijatelji, kako sem kimal in pritrjeval največji bedariji, ki si jo zamislil)

pa lepo nedeljo vsem

matej

 Odgovori s citatom  
Prispevek Ned Okt 18, 2009 1:44 pm 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Drago1



Pridružen/-a: Pet Apr 2007 7:34
Prispevkov: 184

No da se jas napisem"eni gospa se je zanimala za med da bi ga kupila"in mi je prav lepo povedala "med naj bo kristiliziran "drugače ga nočem"in sn jo prav presenečeno pogledal"ja je rekla "tak vsaj vem da je domač "ne v trgovini ga nočem kupit kr tist nič ne pomaga"kristiliziran mora bit da je zdraviln!
_________________
S54 DM

 Odgovori s citatom  
Prispevek Pon Okt 19, 2009 9:02 am 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Odisej



Pridružen/-a: Čet Jun 2008 14:34
Prispevkov: 1223
Kraj: 570mnm, Logatec, Notranjska

Dragi Danilo. Ker je to odprt forum, si lahko dovolim nekaj polemike s tvoji pogledi, te pa seveda zelo spoštujem in se glede izkušenj niti slučajno ne morem primerjati s teboj.
Takole praviš:

quote:
Originally posted by Fizikalec
Ja logično, da je tako zakaj je tako sem pred časom v enem prispevku napisal, če strnem "eko in bio" čebelarji pridelajo tako malo meda, da nima kaj dost prodajat torej ga prekupijo in z tem uničijo tisto kr bi naj "eko pa bio" pomenilo. Nalepka je samo "krinka" za nekaj drugačnega ali marketinško naravnanega na žalost Confused

Lepo bi bilo, če ne bi napisal tako zelo na splošno in vse eko čebelarje stlačil v isti koš s svojimi 'eko odjemalci', o katerih si pisal nedavno. To je tako, kot če bi nekdo drug napisal, da vsi čebelarji uporabljajo toliko strupov pri zdravljenju čebel, da je tudi med strupen in pozval ljudi, naj ga ne uživajo, četudi ga čebelarji delijo zastonj.
Gotovo so taki med eko čebelarji, kot so tvoje stranke, ne moreš pa trditi, da so vsi taki. Jaz celo menim, da jih je zelo malo med njimi.
Se pa takoj podpišem pod zahtevo - tudi s pozicije potrošnika - da se maksimalno poostri nadzor. Ampak pri vseh. Če pa je cena 'eko medu' enaka ceni 'običajnega', potem kontrola sploh ni potrebna.
Menim tudi, da je kupce POTREBNO izobraževati in osveščati, kaj je in kaj ni dober med. Ne obupati. Tako, kot si sam želim, da me proizvajalec (prodajalec) recimo računalnika pouči kako in kaj ...

quote:
Originally posted by Fizikalec
Del tega nosijo tudi različni raspisi kjer z tako pridelavo imaš več možnosti za pridobitev sredstev potem pa si za 5 let vezan in se pač moraš znajt, če ne gre drgač kupiš pač klasično pridelan med in prodajaš.

No, če bi pa tole glede razpisov (in subvencij) držalo, bi bili pa lahko zelo zelo srečni Very Happy. Resnica je seveda prav obratna. Za ekološko 'kmetovanje', najširše rečeno, se namenja le kapljica tovrstnih sredstev. Kolikšen je delež za ekološko čebelarjenje v primerjavi s klasičnim, pa res ne vem. Toda če sodim po številu eko čebelarjev, ni prav nič drugače.

In še glede znamke Demeter, o kateri mislim da je pisal Micky. Obstaja od leta 1923 !!! in pri njej je (zaenkrat) kontrola res izjemno stroga.Poteka ves čas uvajanja in (predvsem) tudi kasneje. Zato eko in Demeter ne gre mešati. Demeter je eko, ni pa vsak eko Demeter.
Kaj pa je v tistem 'kupu stvari, ki so brezpredmetne' in jih Demeter ne dovoli, Micky ?
Mešanje meda izvajaja večina Demeter čebelarjev ročno, z lesenimi palicami in govoriti o segrevanju zaradi mešanja je seveda popolno nepoznavanje stvari. Je mešanje 'naravno' ? Hmmmm ... Very Happy
Kaj pa, če jaz vprašam, ali je točenje 'naravno' ?
Čebele ne nosijo medu (dovolite poenostavitev!) zato, da ga bomo čebelarji stočili iz satja, mar ne ? Vse, kar sledi trenutku, ko je med pokrit v satju, je na nek način 'nenaravno'.

Lep dan vsem.
 Odgovori s citatom  
Prispevek Tor Okt 20, 2009 1:59 pm 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pike



Pridružen/-a: Ned Apr 2004 22:10
Prispevkov: 1479
Kraj: Kamnik

quote:
Originally posted by Odisej
Dragi Danilo. Ker je to odprt forum, si lahko dovolim nekaj polemike s tvoji pogledi, te pa seveda zelo spoštujem in se glede izkušenj niti slučajno ne morem primerjati s teboj.
Takole praviš:
quote:
Originally posted by Fizikalec
Ja logično, da je tako zakaj je tako sem pred časom v enem prispevku napisal, če strnem "eko in bio" čebelarji pridelajo tako malo meda, da nima kaj dost prodajat torej ga prekupijo in z tem uničijo tisto kr bi naj "eko pa bio" pomenilo. Nalepka je samo "krinka" za nekaj drugačnega ali marketinško naravnanega na žalost Confused

Lepo bi bilo, če ne bi napisal tako zelo na splošno in vse eko čebelarje stlačil v isti koš s svojimi 'eko odjemalci', o katerih si pisal nedavno. To je tako, kot če bi nekdo drug napisal, da vsi čebelarji uporabljajo toliko strupov pri zdravljenju čebel, da je tudi med strupen in pozval ljudi, naj ga ne uživajo, četudi ga čebelarji delijo zastonj.
Gotovo so taki med eko čebelarji, kot so tvoje stranke, ne moreš pa trditi, da so vsi taki. Jaz celo menim, da jih je zelo malo med njimi.
Se pa takoj podpišem pod zahtevo - tudi s pozicije potrošnika - da se maksimalno poostri nadzor. Ampak pri vseh. Če pa je cena 'eko medu' enaka ceni 'običajnega', potem kontrola sploh ni potrebna.
Menim tudi, da je kupce POTREBNO izobraževati in osveščati, kaj je in kaj ni dober med. Ne obupati. Tako, kot si sam želim, da me proizvajalec (prodajalec) recimo računalnika pouči kako in kaj ...

quote:
Originally posted by Fizikalec
Del tega nosijo tudi različni raspisi kjer z tako pridelavo imaš več možnosti za pridobitev sredstev potem pa si za 5 let vezan in se pač moraš znajt, če ne gre drgač kupiš pač klasično pridelan med in prodajaš.

No, če bi pa tole glede razpisov (in subvencij) držalo, bi bili pa lahko zelo zelo srečni Very Happy. Resnica je seveda prav obratna. Za ekološko 'kmetovanje', najširše rečeno, se namenja le kapljica tovrstnih sredstev. Kolikšen je delež za ekološko čebelarjenje v primerjavi s klasičnim, pa res ne vem. Toda če sodim po številu eko čebelarjev, ni prav nič drugače.

In še glede znamke Demeter, o kateri mislim da je pisal Micky. Obstaja od leta 1923 !!! in pri njej je (zaenkrat) kontrola res izjemno stroga.Poteka ves čas uvajanja in (predvsem) tudi kasneje. Zato eko in Demeter ne gre mešati. Demeter je eko, ni pa vsak eko Demeter.
Kaj pa je v tistem 'kupu stvari, ki so brezpredmetne' in jih Demeter ne dovoli, Micky ?
Mešanje meda izvajaja večina Demeter čebelarjev ročno, z lesenimi palicami in govoriti o segrevanju zaradi mešanja je seveda popolno nepoznavanje stvari. Je mešanje 'naravno' ? Hmmmm ... Very Happy
Kaj pa, če jaz vprašam, ali je točenje 'naravno' ?
Čebele ne nosijo medu (dovolite poenostavitev!) zato, da ga bomo čebelarji stočili iz satja, mar ne ? Vse, kar sledi trenutku, ko je med pokrit v satju, je na nek način 'nenaravno'.

Lep dan vsem.


Ne manjka veliko pa se bo nekdo sprševal, če je molža krave naravna?! Pismu!
 Odgovori s citatom  
Prispevek Tor Okt 20, 2009 3:13 pm 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jovis



Pridružen/-a: Sre Dec 2008 11:30
Prispevkov: 57
Kraj: Dolga vas pri Lendavi

Uf, kakšna razmišljanja! Zanimiva debata o tem, kaj je naravno in kaj ne ...
Moje razmišljanje: med je naraven, čebelarji ga točimo zato, da ga ljudje imamo. Če je to naravno ali ne, je zame to brez veze in se mi o tem ne da razmišljati, ker me bo začela boleti glava... enako velja za mleko (kar si se Pike zelo dobro zmislil, Very Happy).
Glede mešanja medu: meni se to absolutno ne dopade, ne vem, zakaj naj bi to bilo dobro... tu se strinjam z Mickyjem:

quote:
Originally posted by Micky
Med je najbolj naraven tak kot ga čebela pridela. Nobeno mešanje za ohranitev ni potrebna. Na vsak način bi nekdo rad naravo okrog prinesel.


Ne dopade se mi ravno niti segrevanje medu, a se strinjam, da je to pač (podobno kot zatiranje varoje) nujno zlo.

Kakorkoli, za te stvari imamo vsak svoj okus. Če pri Demetru to tako delajo, pa naj.

Sicer pa ti "okraski", kot so Demeter, bio, SMGO, oz. navaden med od čebelarja ali pa "industrijski" med iz trgovine, pa so le oznake za med, ki naj bi bil pridelan pod določenimi pogoji in z določeno "kvaliteto".

Kakšno kvaliteto in za kakšno ceno pa ljudje - potrošniki kupujejo med (če sploh), pa naj odločajo sami.
 Odgovori s citatom  
Prispevek Tor Okt 20, 2009 10:07 pm 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Odisej



Pridružen/-a: Čet Jun 2008 14:34
Prispevkov: 1223
Kraj: 570mnm, Logatec, Notranjska

quote:
Originally posted by Pike

Ne manjka veliko pa se bo nekdo sprševal, če je molža krave naravna?! Pismu!

Pravzaprav ni, kajne ? Wink

Lep dan vsem.
 Odgovori s citatom  
Prispevek Sre Okt 21, 2009 7:48 am 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
  Pokaži sporočila:      
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.

Forum Jump:
 
Stran 1 od 1

Last Thread | Next Thread  >

Forum Rules:
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

 

Powered by phpBB: © 2001,2002 phpBB Group