POZDRAVLJENI!

Prosimo, če poskusite uporabljati nov forum na lokaciji www.slovenski-cebelarji.com/forum30/

Tisti, ki imate uporabniška imena z "čžš" bodo mogoč imeli težave in bomo uredili sproti.
Oglejte si http://www.slovenski-cebelarji.com/forum30/viewtopic.php?f=55&t=5181

 

 

 

 
 

Slovenski Čebelarji Seznam forumov -> Arhiv 2004

Težave z dobavljenim sladkorjem
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
  Avtor    Thread Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.
FRANK IZ KANADEPridružen/-a: Pet Apr 2004 23:18
Prispevkov: 1483
Kraj: Sudbury, Ontario, Canada

Kaj pa ce greste kar k izviru? Ali ni mozno dobit sladkor pri tovarni ali glavnem distributorju ?
Mogoce ne kot posamezniki - toda skupaj v sindikatu, ali pa v Cebelarskem klubu. Kupovat v stacunah na regularnih cenah nima nobenega smisla, za mene.

Pri nas cebelarsko drustvo kupi dvakrat na leto sladkor pri tovarni v Montrealu. Potem pa bi predsednik naredil 20% na tem nakupu. Jaz pa sem napravil dogovor z menezarjem v trgovini kjer sem jaz kupoval in on mi je narocil par ton kadar so nabavljali za njegovo trgovino. Zasparal sem 120% Postavljeno na moja vrata. Potem pa je ta mozakar nosil teh 30 zakljov v mojo hiso, Vse to za nekaj kozarcev medu.

Potem pa ljudje ki imajo male trgovine na vogalih, oni imajo karte da jim omogoca nabavo pri izviru. Potem pa nabijejo ceno gor do 300%. Mogoce je naredit pakt z enim od teh?

Kaj pa mozakarji v Bosni - kupit cel kamion cukra?
_________________
Regards,
Frank

 Odgovori s citatom  
Prispevek Sre Jul 14, 2004 3:11 pm 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
MMPridružen/-a: Pon Maj 2004 13:30
Prispevkov: 353
Kraj: Ljubljana

Frank, pozdravljen.
Zelo praktično razmišljaš in to mi je všeč.
Pri nas je možno nabaviti sladkor tudi direktno pri tovarni. Sam sem to naredil, vendar za isto ceno, kot mi ga je ponujalo društvo. Se pravi, da je cena v društvu morda previsoka ali pa se ne znajo zdilat, da bi dobili večji popust na količino.
Pri nas je tudi tako, da če greš k prodajalcu in rečeš, da bi vzel dve toni sladkorja, ti on za to količino ne da nobenega popusta (govorim za TUŠ, MERCATOR). Žalostno. Vendar tako je. Briga njih za kakšen popust. Da bi ti pa sladkor domov pripeljali, se pa še ni zgodilo.
Kot praviš (in kot že tudi mi razmišljamo) se bomo morali povetat med sabo in poskusit iztržiti bolj ugodno ceno. Tako za nabavo sladkorja, kot tudi za prodajo medu (grosistična cena).
Kakšno je pri vas v Kanadi razmerje med ceno sladkorja in grosistično ceno medu?
_________________
Vis Vitalis

 Odgovori s citatom  
Prispevek Sre Jul 14, 2004 3:29 pm 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
FRANK IZ KANADEPridružen/-a: Pet Apr 2004 23:18
Prispevkov: 1483
Kraj: Sudbury, Ontario, Canada

Tezko je za mene verjet da bi bili ljudje toliko lacni za denar... Mogoce je problem - ni konkurence - je to prava beseda? Mogoce prodajalec ve da ne bos kupil nikjer drugje kot pri njemu, ne glede kaksna je cena?

Tukaj, smo tudi kar lacni za denarjem, kdo ni. Pa ko imas biznis, ti imas biznis in ce mores potisnit ven par ton sladkorja pod roko, zakaj pa ne. Prodajalec ve da ce ti napravi dobro, ti bos prisel nazaj in s sabo privlekel prijatelje in sosede.

Tukaj se nic ne premika ce ne napravijo 200% minimalno - elektronika in racunalniki do 600%. Pa to ti ne rece da nebo neki prodajalec tako na hitro ven vergel za 50% dobicka. Ta 50% pa je kar boljsi kot ti pa banka da na tvoj denar - 1.5 do 2%!!!!
Vidis pri nas prodajalci hocejo privlect kupovalce. Ce ti ne napravijo dobro, one vedo da bos sel kupit cez cesto k njihovi konkurenci, ali ne.

Jaz samo placam vprasano ceno za hrano in majhne vsakodnevne stvari.
Vse drugo pa je na "barganj" . Ce mi ne gre v roko, jaz pa jim placam "kes" pod mizo. Skoraj vsaki gre za to. Je proti zakonom drzave, pa dosti tega gre gor! ( oblast racuna da tako izgubijo 45 bilijonov v davkih letno - te astronomske kolicine denarja grejo skrito v zepe, pa zakaj se sekirat ce ne dobis polne cene)
Jaz vem da prodajalec spravi v zep najmanj 50% ce ne prijavi to na taxe. Jaz pa prisparam 15% ce mi ne napravi prodajni papir. 15 % taxa -davek drzavi za vse kar se kupi!
15% ne izgleda dosti, pa se nabere! Za prodajalca pa je 50% na davku ce on samo napravi minimalno placo, vec ce je vecji biznisman, + 15 % da jaz nisem placal!
Samo poglej srajce: V Kitajski, Tajvanu, Indoneziji kosta prodajalce $ 0.27 centov za eno srajco. V Kandi je pa povprecna cena $29.95 dolarjev. Tako, ali ni to astronomski dobicek za prodajalce.?!
Isto gre za med in cuker.
Tukaj noben ne prodaja med na vratih za manj kot v stacuni. Pri tvojih vratih kupovalci vejo kaj dobijo (ce ne vejo, jim poves) V stacuni pa dobijo drek pomesan z celega sveta! Je res Medex je morda kupil tvoj akacijev za 500 na kilogram - pa pozadi, v njihovi tocilnici pa ga vrzejo v sod z medom
iz Vzhoda da kupijo za 30 na kilogram in to je drek da kupovalci kupijo v stacunah!
_________________
Regards,
Frank

 Odgovori s citatom  
Prispevek Sre Jul 14, 2004 4:33 pm 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
BorisPridružen/-a: Sob Apr 2004 21:17
Prispevkov: 259
Kraj: Primorje

Tako niska prodajna cena domačega medu naspram tistega iz trgovine je popolnoma skregana z logiko in z zdravo pametjo. Evil or Very Mad Krivi smo pa seveda samo čebelarji in nihče drug. Sem že dal enkrat za primerjavo domače olivno olje, katero se na domu prodaja nekje do 150 % dražje od tistega v trgovini. Čeprav trgovci reklamirajo neka ekstra deviška olja ne vem kakšne kvalitete pa se domače z veliko lahkoto prodaja po 2.500,00 sit liter. In nihče ne upraša po kvaliteti. Če bi ga pa recimo prodajali po trgovski ceni ali celo ceneje, kot je to pri medu pa mislim, da bi začele stranke zelo dvomit v to kvaliteto.
Če se vrnem spet na ceno meda. Prodajna cena naj bi bila na domu 1.300,00 sit. Tudi o tej ceni sem debatiral z čebelarji iz okolice in naletel na takšne, ki ga prodajajo po 1.000,00 sit pa čeprav so zelo majhi čebelarji in nimajo problemov z njegovo prodajo. Sem pa sam opazu, da ta cena za moje stare in že tudi nove stranke ne igra nobene vloge.
Škoda je pljuvat v lastno skledo tudi takrat, ko to sploh ni potrebno.

 Odgovori s citatom  
Prispevek Sre Jul 14, 2004 9:41 pm 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
FizikalecPridružen/-a: Tor Feb 2004 21:35
Prispevkov: 6064

Hja na občnem zboru smo prišli v debatao kako so matice predrage pa sem takoj enega ''prizemljil''
Sem ga tako vprašal, matice po 3.000 so drage med pa za 800 prodajate a tisto vam pa ni prepoceni. odgovorit mi ni vedel samo smejal se je to je to. Poglejmo cuker gor, matice gor, satnice gor ves repromaterial gor med pa stoji????

 Odgovori s citatom  
Prispevek Sre Jul 14, 2004 10:08 pm 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
FRANK IZ KANADEPridružen/-a: Pet Apr 2004 23:18
Prispevkov: 1483
Kraj: Sudbury, Ontario, Canada

quote:
Originally posted by MM
Frank, pozdravljen.
Kakšno je pri vas v Kanadi razmerje med ceno sladkorja in grosistično ceno medu?


MM, spregledal sem to vprasanje.

Cene sladkorja so pri nas $1.89 do $2.14 za 2kg, torey $085 -$1.07.
Kaj je to - skoraj 143 Sit?
Med pa je okoli $9.00 kg, malo vec za krimed.
Mislim da to pride okoli 1300 Sit?

Tukaj ga nobeden ne proda proizvajalcu ce ni cena kot na domacem pragu ali pa vsaj kot v stacuni.
Veliki cebelarji pa pakirajo in distributajo osebno v trgovine ce pa so stisnjeni za denar pa prodajo nekaj v sodih, pa ce odstejes ceno kozarcev in pakiranje oni prodajo za isti denar. Potem pa se obrnwjo okoli in kupijo Drek v sodih od Vzhoda in spet so napravili solde. Samo kupci izgubijo, ker ne dobijo kvalitete v trgovini.
_________________
Regards,
Frank
 Odgovori s citatom  
Prispevek Sre Jul 14, 2004 10:53 pm 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ČebelarčekPridružen/-a: Sob Apr 2004 20:55
Prispevkov: 215

Spomladi smo v našem društvu lahko dobili sladkor po 138 sit/kg, sedaj je cena kot kaže precej poskočila. Satnice so bile po 180 ali 190sit, sedaj so poskočile na 300sit za satnico in cene panjev, da ne govorim. Ti primeri so mi znani verjetno je pa še več drugih primerov hudih podražitev. Jaz prodajam med po 1000sit/kg in si predstavljate, da povišam ceno in kar čez noč poskoči na 1300sit/kg. S tem bi si zelo očitno špuknil v skledo. Ljudje samo vohajo kje dobijo ceneje in jih ne bo zanimalo, če jaz polnim v novo čisto embalažo, imam priznanja in nasplošno skrbim, da je vse kot mora biti. Ne verjamem, da bi bili porabniki toliko zavedni in se zavedli, da kvaliteta pač terja višjo ceno. Celo tej ceni 1000sit se marsikdo posmehuje. Težko je mlademu čebelarju, če ti en sosed prodaja po 700sit, drugi po 800sit... Celo leto se trudim in na koncu pridelam nekaj medu, ki kar precej presega domačo porabo in za šenk. Vendar pogled na polne kozarce ti nič ne koristi, ker vem da je treba to še prodati. Problem je na začetku, ko še nimaš takšnega trga. Kar pa iztržim pa gre nazaj v čebelarstvo. Toliko medu, da bi se ga Medexu po taki minimalni ceni ali komu podobnemu splačalo prodati pa spet nimam. No, saj jaz ne čebelarim zaradi denarja, vendar vseeno je brezveze, če se med kopiči. Letos ni tako obilo medu in bo mogoče pošlo, tudi zaloge še lahko prav pridejo.

Kako uspešno prodajate svoj med drugi še "zeleni" čebelarji in s kakšnimi težavami se srečujete (če se)?

 Odgovori s citatom  
Prispevek Sre Jul 14, 2004 11:02 pm 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BorisPridružen/-a: Sob Apr 2004 21:17
Prispevkov: 259
Kraj: Primorje

Lani sem prodajal med po 1.000,00 sit, letos pa po 1.300,00 sit . Poleg starih strank sem dobil letos že nove in ni bojazni, da ga ne bi prodal.
En večji čebelar v bližini ga prodaja po isti ceni medtem ko pa en manjši čebelar prodaja po 1.000,00 sit tako kot lani. Če bi ga vsi prodajali po isti ceni, bi bila ta lahko komot še precej višja in še vedno ne bi kupci jokali.
Leta nazaj je bila cena kilograma medu enaka litru olivnega olja mi je rekel starejši čebelar. To bi danes znašalo nekje 2.500,00 sit. Pa je šel med vseeno za med.

 Odgovori s citatom  
Prispevek Čet Jul 15, 2004 11:38 am 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MMPridružen/-a: Pon Maj 2004 13:30
Prispevkov: 353
Kraj: Ljubljana

Preveč nam je vseeno, za koliko prodajamo oz. za koliko prodajajo ostali lokalni čebelarji. Špilferderberjev je povsod preveč...

Frank, mi živimo v kvazi kapitalizmu. Trgovec še vedno ne ve, da je kupec kralj in še vedno mu gre predobro, tako da noče slišati za kakšne popuste ipd. Tako je pri večjih trgovskih verigah, kot so Spar, Mercator, Tuš ipd. Manjši trgovci so bolj zagreti za dogovor. Ampak glede sladkorja mi ni uspelo nobenega prepričati.
Za avtomobilske gume je recimo lažje. RAvno danes sem nabavil 4 terenske gume za Lado Nivo in dobil 20 % skonto. To je super. Pa ni vulkanizer nič pametoval. Domim jaz, dobi on. Pošteno.

Poglej, v Mercatorju prodajajo med blagovne znamke Mercator. Zanj ga polni Medex. Cena za kilogram je 1.049 SIT, Poreklo, ne vem, bom pa preveril. Pri tem ima Mercator sigurno 500 do 600 SIT zaslužka, ostalo dobi Medex. Ta mora za ta med (najbrž je uvoz iz Vzhoda) odšteti najmanj 300 SIT, tako da mu ostane slabih 200 SIT. A je to biznis? Verjetno se Medexu vseeno splača, saj bi v nasprotnem primeru njegov med lahko letel iz štacune (v mislih imam med blagovne znamke Medex, katerega cena je od 1.400 SIT naprej).

Med je pri nas, čebelarjih zagotovo prepoceni. Moramo se združiti v ceh, ki bo delal na trženju in reklami.
_________________
Vis Vitalis

 Odgovori s citatom  
Prispevek Čet Jul 15, 2004 1:06 pm 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BorisPridružen/-a: Sob Apr 2004 21:17
Prispevkov: 259
Kraj: Primorje

Kolikor sem opazil, je združevanje cen med čebelarji nemogoče, žau. Evil or Very Mad

 Odgovori s citatom  
Prispevek Čet Jul 15, 2004 3:49 pm 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vladoPridružen/-a: Ned Apr 2004 20:21
Prispevkov: 319
Kraj: Bela krajina

quote:
Originally posted by MM
Poglej, v Mercatorju prodajajo med blagovne znamke Mercator. Zanj ga polni Medex. Cena za kilogram je 1.049 SIT, Poreklo, ne vem, bom pa preveril. Pri tem ima Mercator sigurno 500 do 600 SIT zaslužka, ostalo dobi Medex. Ta mora za ta med (najbrž je uvoz iz Vzhoda) odšteti najmanj 300 SIT, tako da mu ostane slabih 200 SIT. A je to biznis? Verjetno se Medexu vseeno splača, saj bi v nasprotnem primeru njegov med lahko letel iz štacune (v mislih imam med blagovne znamke Medex, katerega cena je od 1.400 SIT naprej).


Gospodje, spet govorimo na pamet brez vsakih argumentov. Sam delam z Mercatorjem in dobro poznam kalkulacije in situacija je sledeča.

Med pod Mercatorjevo blagovno znamko je slovenskega izvora. In če imate prodajno ceno , ni težko izračunati koliko dobi kdo v žep

Medex odkupuje cvetlični med za M znamko po ceni 530 SIT/kg. Mercatorju ga proda po 600 SIT/KG. Jankovič na to ceno nabije 50 % marže in na to gre še 20 % DDV za Ropovega Tonkča in kompanijo. in smo pri prodajni ceni +- par tolarjev.

Takšne so približne kalkulacije za blagovno znako

Toliko da vidite kdo se masti s smetano .
 Odgovori s citatom  
Prispevek Čet Jul 15, 2004 8:31 pm 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Kočevski med-vedPridružen/-a: Pet Apr 2004 21:18
Prispevkov: 3206
Kraj: KOCEVJE - KOSTEL

Samo v nekaj sem se prepričal, da tisti ki med prodaja od 800 -1000 Sit za kg je prodal pol meda manj kot jaz ki ga prodajam od 1150 do 1400 za sortni med.
In to zato ker mu stranke ne zaupajo ker med prodaja po tako nizki ceni.
_________________
LP
Kočevski med-ved

 Odgovori s citatom  
Prispevek Čet Jul 15, 2004 8:49 pm 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
FizikalecPridružen/-a: Tor Feb 2004 21:35
Prispevkov: 6064

Gospodje morate samo primerjat še lokacijo kjer se prodaja oziroma kupuje! Pri nas nikoli ne boste takih cen dosegli jaz lahko max. nabijem na 1200 če grem višje sem mrzel. prodam ga ne veliko ampak za stalne sranke ga dam po 1100 to je trenutno najboljše kar lahko stržim. Če primerjamo plače so v LJ dostio večje kot pri nas in to se pozna. Vse je tam kupna moč je tam tu mi na perifeeriji nimamo šans sploh konkurirat...

 Odgovori s citatom  
Prispevek Čet Jul 15, 2004 9:15 pm 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MMPridružen/-a: Pon Maj 2004 13:30
Prispevkov: 353
Kraj: Ljubljana

Vlado, Mercator je znan po tem, da "obira" dobavitelje. Upam, da bo na koncu tako, da bo on sam obran.

Delaš z M z svojo blagovno znamko oz. kaj filaš za njih? Zanima me, ali je to, da moraš dati nekaj skoraj zastonj, da ostaneš v igri, pravilo?

A so vsi medovi, ki jih na trgu ponuja Medex, slo izvora? Če se ne motim, je slo izvor naveden na njihovi etiketi? Nisem pa prepričan, da je ta termin prav na vseh medovih.

Danilo. To, kar si napisal je dejstvo. Pri vas je vse ceneje. Spomnim se svojega poizvedovanja za parcelo. Vaš becirk napram tega tukaj je resnično zelo, zelo poceni. Samo helikopter bi rabil, da bi se pogosto vozil na tvoj konec.
_________________
Vis Vitalis

 Odgovori s citatom  
Prispevek Pet Jul 16, 2004 9:23 am 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
carniolanPridružen/-a: Pon Apr 2004 9:21
Prispevkov: 561
Kraj: Trenutno - FR

Nr. 2078 vom 29.07.2004 edit

Zucker als günstiges Bienenfutter
Verkaufe privat Zucker (= normaler Haushaltszucker): 50 kg Säcke, Preis je kg: 75 Cent, Lieferung in DLG, A, M, FS, DAH, STA nach Absprache, sonst Abholung durch Käufer in Dillingen oder Freising

Pampuch Franz Gabriel, Weilerstraße 33, D-89353 Glött
Telefon: 0173/3586908
e-mail: fgpampuch@lycos.de
_________________
**** Mecem kosti, psi jih glodajo....karavana pa gre dalje...****

 Odgovori s citatom  
Prispevek Pon Avg 02, 2004 8:44 am 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
cenePridružen/-a: Sre Apr 2004 14:45
Prispevkov: 3
Kraj: ?iri

Živjo!
No pri nas je tako daje med bil lani 1100sit/kg to smo se zmenili lani v društvu .Za letošnje leto ne vem ker me ni bilo na sestanku. Upam da so se zmenili za pametno ceno. Je pa tako če ne bomo zdaj danes zmenili kakšna bo cena medu bo jutri prepozno. Stroški bodo rasli cena medu pa bo ostala ne sprmenjena.
Če pomislimo da so se stročki povičali oa25-100% se naj med povisa za 50% .

 Odgovori s citatom  
Prispevek Tor Avg 03, 2004 9:50 am 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
divji čebelarPridružen/-a: Ned Apr 2004 7:40
Prispevkov: 2672

Naj gospod Bog usliši tvoje besede in naše tihe skupne želje. Very Happy

 Odgovori s citatom  
Prispevek Tor Avg 03, 2004 11:22 am 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marty
Site Admin


Pridružen/-a: Sob Apr 2004 22:36
Prispevkov: 267
Kraj: Ivan?na Gorica

Ste že nabavili svojo količino sladkorja za letos. Jaz sem danes dobil potrebnih 500 kg. Čebele so sicer še na paši, vendar imamo za njihov prihod domov tako sedaj že vse pripravljeno Smile . Aja, cena sladkorja je bila po 190/kg s prevozom vred. Precej več kot lani, pa ni druge kot plačaj. Na srečo so tu tudi že prvi kupci akacijevega in kostanjevega medu.
_________________
Znanje o čebelarjenju je kot znanje o gozdu: po mesecu dni učenja ga poznaš in obvladaš, po desetletju učenja spoznaš, da o njem veš zelo malo ali nič.

marty

 Odgovori s citatom  
Prispevek Sre Avg 04, 2004 10:33 pm 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
LogaskiPridružen/-a: Pon Avg 2004 19:10
Prispevkov: 18
Kraj: Logatec

Pri nas smo tudi vzeli 500kg vendar smo sladkor dobili ceneje
_________________
DARK WEBMASTER

 Odgovori s citatom  
Prispevek Pon Nov 22, 2004 1:15 pm 
 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
  Pokaži sporočila:      
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.

Forum Jump:
 
Stran 3 od 3

Last Thread | Next Thread  >

Forum Rules:
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

 

Powered by phpBB: © 2001,2002 phpBB Group